Američané se pokusí zaskočit Srbsko s Djokovičem

5. 4. 2013, 15:11
Previews 1
Souboj amerických a srbských tenistů bude tahákem čtvrtfinále Davisova poháru. Hosty povede do boje světová jednička Novak Djokovič, Spojené státy ale neskládají zbraně. Chtějí využít, že lídr žebříčku ATP nepřijel v nejlepší pohodě, když prohrál dva ze čtyř posledních zápasů.

Na antuce v Buenos Aires se mezi Argentinou a Francií rozhodne o případném semifinálovém soupeři pro český tým, který se představí v Kazachstánu. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří přemožitelé španělského celku Kanaďané a Itálie. 

Američané mají Srbům co vracet, v jediném vzájemném souboji jim před třemi lety podlehli v Bělehradu 2:3. Srbové si pak došli až pro salátovou mísu. 

Kapitánovi Bogdanu Obradovičovi tentokrát schází dvojka Janko Tipsarevič a Srbové o to víc spoléhají na Djokoviče. Světová jednička si ale do centra v Boise nepřivezla ideální formu, po 22 vítězných zápasech po sobě přišly dvě prohry v posledních čtyřech duelech s Němcem Tommym Haasem a Argentincem Juanem Martínem del Potrem. 

Djokovič však věří, že v Davisově poháru získá zpět pohodu. "Vždycky rád trávím těch sedm dní s přáteli a reprezentuji Srbsko. Je to úžasné," řekl. 

Američané v únorovém prvním kole udolali Brazílii 3:2 a na duel se Srbskem, největším favoritem na zisk vítězné trofeje, jsou nažhaveni. V singlech budou spoléhat na dvojici "obrů" Sama Querreyho a Johna Isnera, v deblu na bratry Boba a Mikea Bryanovy. 

"Bude to vzrušující, hrát proti Srbsku je obrovská výzva. Mají v týmu světovou jedničku, takže určitě budeme mít plné ruce práce," řekla americká žebříčková dvojka Isner. Dvoumetrový bijec umí v Davisově poháru potrápit favority, což před třemi lety dokázal pětisetovou bitvou s Djokovičem a vloni při tažení do semifinále dokonce porazil dva hráče elitní desítky Švýcara Rogera Federera a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu. 

V Buenos Aires se bude hrát o to, kdo změří síly s vítězem duelu Kazachstán - ČR. Argentinci usilují o čtvrtý postup do semifinále za sebou, proti Francii se jim ale vůbec nedaří. Z pěti vzájemných soubojů odešli vždy poraženi. 

Hosty staví do role favorita i fakt, že Argentincům bude chybět jednička Del Potro. Francouzi pošlou do dvouher osmého hráče žebříčku Tsongu a světovou třináctku Gillese Simona. Ten nahradil Richarda Gasqueta, nedávný přemožitel zraněné české opory Tomáše Berdycha z nominace na poslední chvíli vypadl kvůli zanícenému puchýři na noze. 

"Myslím ale, že tenhle duel nemá favorita. Možná má Argentina naopak výhodu, že hraje na domácí půdě," zůstával opatrný Tsonga. "Nehrál jsem na antuce od loňského French Open, bude těžké si na ni zvyknout," dodal. 

Kanaďané v prvním kole vyřadili oslabené finalisty ze Španělska a čeká je premiérové čtvrtfinále. Rýsuje se před nimi solidní šance dojít ještě dál, neboť ve Vancouveru přivítají přijatelného soupeře Itálii. Také tým z Apeninského poloostrova dlouho čekal na úspěch, v Kanadě bude hrát o první postup do semifinále po patnácti letech. 

"Půjdeme do zápase se stejným nasazením jako proti Španělsku. Když předvedeme stejný výkon, máme dobrou šanci Italy porazit," mínila kanadská dvojka Vasek Pospisil, syn českých emigrantů. 

- LOS ZÁPASŮ ČTVRTFINÁLE DAVISOVA POHÁRU -
(05. - 07. 04. 2013)

Kanada - Itálie
Pospisil - Seppi
Raonic - Fognini
Nestor/Dancevic - Bracciali/Lorenzi
Raonic - Seppi
Pospisil - Fognini

USA - Srbsko
Isner - Djokovič
Querrey - Troicki
Bryan/Bryan - Bozoljač/Zimonjič
Querrey - Djokovič
Isner - Troicki

Argentina - Francie
Berlocq - Tsonga
Mónaco - Simon
Nalbandian/Zeballos - Benneteau/Llodra
Mónaco - Tsonga
Berlocq - Simon

Kazachstán - ČR

Kukuškin - Hájek
Golubjov - Rosol
Koroljov/Ščukin - I. Minář/Štěpánek
Kukuškin - Rosol
Golubjov - Hájek

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Bob
Moji dva oblíbenci :)) Těším se na zápas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist