Američané jsou na pokraji vyřazení, prohrávají 0:2

9. 7. 2011, 10:18
Aktuality 5
Do Spojených států přiletěli bez svého nejlepšího hráče, přesto jsou Španělé po úvodních dvouhrách čtvrtfinále Davis Cupu blízko postupu. Feliciano López a David Ferrer zařídili týmu předloňských vítězů slavné soutěže vedení 2:0 a už po čtyřhře tak mohou španělští hráči slavit.
Feliciano López (© daviscup.com

Španělé si s sebou do texaského Austinu sice nepřivezli Rafaela Nadala, jeho spoluhráči ho ale zastoupili na jedničku. Své první zápasy zvládli jak Feliciano López, který udolal Mardyho Fishe v pěti setech, tak David Ferrer, jenž nepovolil ani set Andymu Roddickovi.

V hale Frank Erwin Center nastoupili proti sobě jako první Fish s Lópezem. Žebříčkově nejlépe postavený domácí hráč Mardy Fish neodstartoval důležitý zápas dobře, v úvodním setu musel odvracet čtyři brejkboly, jeho soupeř jednu ze svých příležitostí proměnil a sadu získal poměrem 6-4.

V následujícím setu si ani jeden z hráčů neprohrál po prvním podání ani bod, tentokrát ale rozhodl lepší druhý servis Fishe, který srovnal na 1:1. Třetí dějství opět patřilo Španělovi, domácí tenista však poté ve zkrácené hře čtvrté sady poslal zápas do rozhodujícího setu.

V něm se mohlo rozhodnout už za stavu 5-4, kdy měl López první dva mečboly. Ty ještě Fish odvrátil, ve čtrnáctém gamu si ale Španěl vypracoval třetí mečbol a ten už proměnil.

"Tahle výhra pro mě hodně znamená," radoval se López, který zařídil svému týmu vedení 1:0. "Takového zápasy jsou vždycky výjimečné. Hrát tady proti Mardymu, v takovém souboji, je pro mě hodně složité, takže jsem šťastný, že jsem po čtyřech hodinách dokázal vyhrát," dodal Španěl.

Jeho soupeř s výsledkem nemohl být spokojený, našel ale slova uznání pro publikum v Austinu. "V tak dobré atmosféře jsem snad ještě nehrál," prohlásil Fish. "Je to neuvěřitelné, úplně z toho naskakuje husí kůže. Bylo to tuším za stavu 4-5 v pátém setu. Jim (Courier, kapitán daviscupového týmu a bývalý hráč, pozn.) a já jsme se na sebe podívali. Říkám mu: 'Chybí ti to?', a on mi odpověděl: 'Tohle je Davis Cup. Proto hrajeme'. Samozřejmě je frustrující prohrát takový zápas, ale rozhodně byla radost hrát tady. Měl jsem pocit, jako by kolem bylo 50.000 lidí. Tak hlasitý zápas jsem ještě neodehrál. V Davis Cupu jsem hrál všude po světě, ale tady to bylo zdaleka nejhlasitější."

Dobrá atmosféra však nepomohla ani v následujícím zápase Andymu Roddickovi, jehož úkolem bylo srovnat v utkání s Davidem Ferrerem na 1:1 na zápasy.

V dramatickém úvodním setu byl přitom Američan blízko jeho zisku. Odvrátil sedm z osmi brejkbolů, vynutil si tie-break a měl proti Ferrerovi tři setboly. V klíčových momentech byl ale španělský hráč lepší a zkrácenou hru získal poměrem 11-9.

V následující sadě Ferrer prohrával už 0-3, znovu ale prokázal, že je obrovský bojovník, a set ještě získal pro sebe. Ve třetím dějství pak sebral Roddickovi ještě dvakrát podání a za necelé tři hodiny poslal svůj tým do vedení 2:0.

"Když jsem vyhrál první set, začal jsem si víc věřit," řekl po utkání Ferrer. "Věděl jsem, že klíčové budou moje returny, protože když proti Andymu nereturnujete dobře, není možné ho porazit."

O postupu do semifinále mohou Španělé rozhodnout už dnes, kdy se López s Fernandem Verdaskem postaví domácím bratrům Bryanovým.

Výsledky - čtvrtfinále Davis Cupu:
Austin: USA - Španělsko 0:2 po prvním dnu
Fish - F. López 4:6, 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), 6:8, Roddick - Ferrer 6:7 (9:11), 5:7, 3:6.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
amíci se vrátí v plné síle
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné překvapení. Španělé jenom potvrdili, že mají v součastnosti nejlepší hráče na světě. I když nehraje Nadal, jsou schopni porazit kohokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
fiši, fiši tys ho měl na lopatě
Reagovat
smazaný uživatel
Lopezovi stacilo vracat lopticky do kurtu a Fish sa porazil sam :).
Reagovat
smazaný uživatel
Feliciano Lopez je hrozně sexy, proto vyhrál. S vracením míčků to nijak nesouvisí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist