Američan Fritz v Indian Wells obhájil semifinále a s Rubljovem si zahraje o největší finále

19. 3. 2022, 07:57
Aktuality 2
ATP INDIAN WELLS - Taylor Fritz podruhé v kariéře a znovu na domácí půdě v Indian Wells postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. Výsledek z loňského října obhájil po čtvrtfinálové výhře nad Srbem Miomirem Kecmanovičem. O své největší finále si 24letý Američan zahraje s Andrejem Rubljovem, který postoupil přes Bulhara Grigora Dimitrova a vyhrál již 13. zápas v řadě.
Taylor Fritz (© AFP)

Taylor Fritz si loni v Indian Wells, kde se hrálo výjimečně až v říjnu, zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a od té doby mezi osmičkou nejlepších na akcích této kategorie třikrát po sobě nechyběl.

V Kalifornii se pokaždé dostal až do semifinále. Loňský výsledek vyrovnal po čtvrtfinálové výhře 7-6 3-6 6-1 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem, s nímž vyhrál i třetí vzájemný souboj.

O sedmé a dosud největší finále si 24letý Američan, který slavil jediný titul v roce 2019 na trávě v Eastbourne, zahraje se svým vrstevníkem Andrejem Rubljovem (h2h 2-2). Toho porazil v prvním vzájemném duelu před čtyřmi lety právě v Indian Wells a v posledním střetnutí loni v hale v Paříži. 

Sedmý hráč světa Rubljov ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-2 Bulhara Grigora Dimitrova a svou neporazitelnost protáhl už 13 zápasů. V únoru triumfoval během dvou týdnů v Marseille a Dubaji. Proti Fritzovi bude bojovat o třetí finále na turnajích Masters 1000, v němž by usiloval o nejcennější titul.



První semifinálovou dvojici vytvořili už ve čtvrtek Španělé Rafael Nadal a Carlos Alcaraz.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
páteční výsledky (18. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rubljov (7-Rus.) - Dimitrov (33-Bulh.) 7-5 6-2
Fritz (20-USA) - Kecmanovič (Srb.) 7-6(5) 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
Fritz obdiv. Porazil tady už tolik výborných hráčů, že by to chtělo ten titul tady.
Reagovat
Rafaeoli25
Taylor má v celé dosavadní kariéře řadu světlých momentů, bohužel to není stabilní a to je škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist