Almagro ve Valencii živí šance na Londýn. Porazí na 12. pokus Ferrera?

26. 10. 2012, 08:24
Aktuality 28
ATP VALENCIA - Nicoláse Almagra v těchto dnech čekají důležité zápasy, kterými si může zajistit premiérový start na Turnaji mistrů. Dnes ve Valencii svede souboj s neoblíbeným Davidem Ferrerem, ale i kdyby na domácím halovém turnaji už dál nepostoupil, bude mít šanci dostat se na postupové místo ještě příští týden na Masters v Paříži.
Profily hráčů
Nicolás Almagro

Nicolás Almagro na poslední postupové místo na Turnaj mistrů už hodně ztrácel, včerejší odhlášení Rafaela Nadala ho však vrátilo zpět do hry. Na Janka Tipsareviče, který je aktuálně na poslední příčce zajišťující start v Londýně, totiž ztrácí 385 bodů a ještě tento týden manko minimálně stáhne a nebo dokonce i úplně vymaže.

Na domácím halovém podniku ve Valencii totiž může vyválčit až 500 bodů, od kterých ho dělí ještě tří výhry. Sedmadvacetiletý Španěl postoupil už do čtvrtfinále, když si ve druhém kole poradil po necelých dvou hodinách 6-4 6-7 6-0 s AmeričanemSamem Querreym.

Šestý nasazený Almagro mohl postoupit mnohem snadněji, neboť ve druhém setu vedl už 3-0 a za stavu 6-5 pak měl při podání soupeře dva mečboly. Dějství sice v tie-breaku prohrál, ve třetím setu už ale soupeři povolil uhrát jen devět fiftýnů a Querreyho vyřadil potupným kanárem.

Almagro si za postup do čtvrtfinále připsal 90 bodů, vzhledem k boji o Londýn ale potřebuje víc. V dalším utkání se střetne v duelu dvou dvojnásobných vítězů turnaje s nejvýše nasazeným krajanem Davidem Ferrerem, který už má Turnaj mistrů několik týdnů jistý a do čtvrtfinále postoupil po výhře nad dalším Španělem Albertem Ramosem Viňolasem.

Pokud chce Almagro do semifinále, musí vymyslet účinnou taktiku, se kterou na o tři roky staršího kamaráda vyrukuje. S Ferrerem se totiž na okruhu ATP utkal už jedenáctkrát, ale ani jednou nedokázal vyhrát. V letech 2008 a 2009 na sebe narazili i právě ve Valencii a pokaždé se hrála třísetová bitva.

Do čtvrtfinále postoupil také překvapivý loňský šampion Marcel Granollers. Španělský tenista ve druhém kole otočil vývoj utkání s Francouzem Gillesem Simonem.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.424.850 dolarů)
čtvrteční výsledky (25. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-2
Almagro (6-Šp.) - Querrey (USA) 6-4 6-7(4) 6-0
Dolgopolov (Ukr.) - Muller (Luc.) 6-4 6-4
Melzer (Rak.) - Malisse (Belg.) 7-5 6-2
Granollers (Šp.) - Simon (Fr.) 6-7(4) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
LIDI PROSÍM NEVÍTE KDY SE BUDE HRÁT ZÁPAS Christina Dinu versus Tadeja Majeric?
Reagovat
smazaný uživatel
Je tak těžké, podívat se na bilanci a zjistit, že je 11-1 a ne 11:0? A že se tedy utkávají už potřinácté a ne teprve podvanácté?
Reagovat
smazaný uživatel
by mě zajímalo, o čem mluvíš.
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=A479&oId=F401
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
a to je co za sranda turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
O p**u roku :)
Reagovat
Administrator
Dobrý den, v článku jsme to upřesnili. Masters Tenis Bilbao je exhibiční turnaj s osmi účastníky, který se nepočítá do bilance na okruhu ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivil bych se, kdyby se kluci domluvili a Ferrer to dnes Almagrovi pustil..
Reagovat
tommr
taky mě to napadlo. Ferrer už má svoje jistý - v žebříčku se nemůže nikam posunout a o účast na TM se nemusí bát. Almagrovi by naopak vítězství dalo naději na TM. Neříkám, že se na výsledku přímo domluví, ale stačí aby Ferrer nehrál úplně nadoraz ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano přesně takhle jsem to myslel. Nevív sice jak velcí jsou zrovna tito dva kamarádi, ale obecně si myslím, že mezi Španělama panuje přátelská atmosféra..
Reagovat
Gracias_Mendoza
Když jsou všichni takoví kamarádi, tak proč to Nico nepustil Juan-Carlosovi na "jeho" domácím turnaji, když tedy končil?
Španělé neumějí prohrávat, tady se půjde do toho opět naplno! :)
Reagovat
a.magerova
Nico s Davidem moderovali tu slavnostní rozlučkovou akci s Juanem, tak asi kámoši budou, když do toho šli spolu. Že vítězství Nico nenechal Juanovi je logické, když mu jde o každý bod... :-))
Reagovat
Gracias_Mendoza
Tomu šlo o body, tomu zas o čest a setrvání v tenisu. Nevím co je víc. Kdyby tady chtěl někdo něco někomu nechávat, tak už to Nico nechal Juan Carlosovi, když bude po této sezóně jeho kouč a jsou velcí přátelé. Ale klidně si plácejte dál o tom, že David mu to pustí. Však pro Davida tento turnaj vůbec nic neznamená, když je spolumajitel turnaje. :-)
Reagovat
a.magerova
Andre Agassi chtěl aby jeho posledním soupeřem byl buď někdo koho má rád nebo někdo úplně neznámý, takže Juanovi se to svým způsobem splnilo a kdo jiný než jeho budoucí svěřenec by měl být tím posledním...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Když zmiňuješ Agassiho, tak proč by JCF nemohl ukončit kariéru jako Pete Sampras? :-) Taky na svém oblíbeném podniku.
Když jsou všichni kamárádi, tak mu to mohl pustit nejprv Nico a pak i David.
Reagovat
a.magerova
No tak zase každý není takový gentleman, aby pustil třeba finále v Německu nějakému Němci po zraněních... :-)))
Reagovat
gigin
ať postoupí na TM Jankela. Tomasinho, sojka&spol budou mít radost!! Dva Srbini mezi "výkvětem" na turnaji v Londýně, to je něco :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič musí doufat, že Almagro opět v zápase s Ferrerem tradičně vyhoří, jinak by měl cestu až k výhře velmi otevřenou. Gasquet asi udělá ještě Južného, ale pak skončí na Del Potrovi a bude na předstižení Tipsareviče potřebovat minimálně semifinále z Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vypadá to, že se tam zase kvůli zranění někoho vetře. Ale co, třeba mákne Almagro, i když toho bych tam taky spíše nechtěl byl by do počtu. Tak třeba Gasquet doma v Paříži zabojuje ještě.
Reagovat
a.magerova
Mně se Janíček líbí, takže každého pěkného chlapa v Londýně uvítám :-))
Reagovat
Roger_Federer
Dejte Tipsarevičovi už pokoj, je unaveny, at si rači odpočine..ten turnaj mistru pro neho neni ničim zajimavy, on rači hraje 250 a tam prohrava..
Reagovat
gigin
Tak jako obsazení TM z 25% Srbama je výzva!! :))))) I když na druhou stranu laboruje s tím zraněním... Možná máš recht. V tom případě ať je tam raději Ríša, než Almagor.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy vyhraje Paříž a všechny dvěstěpadesátkářše pošle k šípku :P
Reagovat
Roger_Federer
Nadruhou stranu když postoupi, lehce vydelane penize, všecko proti Tipsovi v handicapu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš toho Isnera, který ze 4 grandslamů dohromady 235 bodů, což je třeba méně než Kližan, Troicki, Južný, Fish, Florian Mayer, Benneteau, Feliciano Lopez, Granollers, Istomin, Tomič nebo Goffin?
Reagovat
smazaný uživatel
aby ses nedivil a nebylo to jako loni
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přesně toho a přesně toho, který všechny vyjmenované dokáže sfouknout jako svíčku :-) A toho Isnera, který by top hráčům způsobil větší problém než všichni ti Tipsarevičové, Monacové, Almagrové nebo Gasquetové.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer ho opět smaže, Almagro na něj prostě nemá...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist