Almagro v bastadském finále zdolal obhájce titulu Söderlinga

18. 7. 2010, 17:32
Aktuality 5
ATP BASTAD - Nicolas Almagro vyhrál antukový turnaj ve švédském Bastadu. Španělský tenista ve finále zdolal 7-5 3-6 6-2 domácího obhájce titulu Robina Söderlinga a získal šestý titul.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Robin Söderling je finalistou posledních dvou ročníků French Open a v Bastadu loni triumfoval. Letos plnil roli nasazené jedničky a byl hlavním favoritem na vítězství. Cesta do finále však byla hodně trnitá. Pětadvacetiletý Švéd ve všech třech zápasech ztratil set a tím pádem i dost sil. Fyzických, ale i psychických, neboť především v souboji se Seppim byla dvakrát napokraji vyřazení.

To Nicolas Almagro předváděl suverénnější výkony a vcelku bez potíží postoupil do osmého finále, opět na antuce. Se Söderlingem loni v Bastadu prohrál ve čtvrtfinále, další dvě setkání na antukových dvorcích ale vyhrál.

Dnešní souboj se dlouho nesl ve znamení kvalitních servisů. Až závěru úvodní sady domácí hráč zaváhal a pustil čtyřiadvacetiletého Španěla do vedení. Ve druhém setu ale pátý hráč světa Söderling dál těžil z výborného servisu a vynutil si rozhodující dějství. Jenže také Almagrovou velkou zbraní je podání. To za celé finále ztratil jen jednou, a když po něm ve třetím setu ztratil pouhé čtyři výměny, po necelých dvou hodinách se radoval z vítězství 7-5 3-6 6-2.

"Je to pro mě velká chvíle. Robin je skvělý hráč a tady v Bastadu je jako hrdina," řekl Almagro a dodal, že přemýšlel nad tím, jak bude Söderling hrát. "Zkoušel jsem se do něj vžít. Přemýšlel jsem o zápase celou noc a dnešní ráno. nakonec jsem ho porazil a jsem moc šťastný."

Světová dvacítka Almagro si tak vylepšil finálovou bilanci na šest výher a pouhé dvě porážky. Letos vybojoval první titul a navíc získal prémii 72.150 eur.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (18. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Almagro (4-Šp.) - Söderling (1-Švéd.) 7-5 3-6 6-2

Čtyřhra - finále:
Lindstedt/Tecau (2-Švéd./Rum.) - Seppi/Vagnozzi (It.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká gratulace.Kolik uá měl dlouhých utkání se smolnYm koncem pro sebe. Má nádherný beckhand.Dockal se vitezstvi na sprívném miste,kdyz porazil Robina ve Svedsku.Jen tak dál,je to sympaticky tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí jeho vítězné údery z forhandu....ten úder vedený celým tělem...paráda...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím se vším :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj nejoblíbenější hráč...:))....velikou radost mám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nico - vic nez zakon :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist