Almagro na antuce v Acapulku obhájil titul

1. 3. 2009, 07:25
Aktuality 6
ATP ACAPULCO - Španělský tenista Nicolas Almagro po roce znovu dominoval antukovým kurtům v mexickém Acapulku. Ve finále přehrál druhého nasazeného Francouze Gaela Monfilse a získal svůj 5. titul.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro si oblíbil dva turnaje, samozřejmě antukové, když dosud získal čtyři tituly - dva na domácí antuce ve Valencii a další přidal loni v Costa do Sauipe a v Acapulku. Do Mexika se po roce vrátil znovu a potvrdil, že mu podmínky v přístavním městě vyhovují.

V cestě do finále se sice nepotkal s žádným hráčem první světové padesátky, ale v boji o titul ho čekal druhý nasazený Gael Monfils, který svůj poslední antukový turnaj loni proměnil v semifinále French Open. Monfils je současná světová desítka.

Třiadvacetiletý Španěl, ač obhájce titulu, ve finále favorizován nebyl. Nicméně papírové prognózy hodil za hlavu a od začátku svého soupeře ničil přesnými a razantními údery od základní čáry. Za stavu 5-1 sice ještě dva setboly při podání soupeře neproměnil a následně ztratil svůj servis, ale první sadu si už vzít nenechal. Očividně zaskočený Francouz nevěděl co hrát a hned v úvodu druhého setu ztratil podání. To se ukázalo jako rozhodující a Almagro mohl po 78 minutách slavit zisk svého pátého titulu.

Rodák ze španělské Murcii si díky obhájení loňského vítězství na konto připsal tučnou odměnu 163.750 dolarů a vylepšil si svou finálovou bilanci na pět výher a pouhé dvé porážky.

Naopak dvaadvacetiltý Monfils ve finále prohrál už pošesté v řadě a na svůj druhý triumf marně čeká už téměř čtyři roky. S Almagrem má pod dnešku vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.226.500 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - finále:
Almagro (4-Šp.) - Monfils (2-Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Kubot/Marach 4-6 6-4 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
V tom klobouku vypadá jako rodilý Mexikánec:))
Reagovat
letityfanousek
Překvapil, že to celé vyhrál. V tomto turnaji už padla únava skoro na všechny favority (Robredo, Acasuso, Monaco). Měl dobrý los, až do finále hrál s challengerovými soupeři (krom Staraceho). Vlastně to byl kvalitativně podprůměrný turnaj s nadhodnoceným oceněním. Jsem zvědav, co ukáže na rychlých površích, kde hraje průměrně, což je málo na to aby byl ve dvacítce.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý los.. ono to je ovlivněné selháním Nalbandiana, kterého by Almagro potkal v semi místo Vassala. Nicméně souhlasím, že mužskému turnaji v Acapulcu by spíš slušelo označení ATP 250. I když Delray Beach je taky ATP 250, ale tam mi kvalita většiny zápasů přišla "čelenžrová" :-). Acapulco nabídlo určitě lepší tenis a kvalitnější hráče.
Jinak Almagro má určitě předpoklady pro dobré výsledky i na hardu. Silný servis, hraje převážně velmi agresivně od základní lajny, má razantní údery z obou stran. Trochu by potřeboval k té razanci přidat i kontrolu, aby ubylo nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro má předpoklady pro hru na hardu, ale musí je naplnit a trochu pozměnit svůj styl hry. U servisu tam asi není o čem, ale jeho pohyb po hardu je asi tak poloviční a jeho velké nápřahy před údery mu samozřejmě na rychlých površích dávají zabrat a spolu s tím jak má méně času na pořádný nápřah mu to začíná lítat kolem kurtu.
Určitě by se dala spousta vylepšit v myšlení a koncentraci na zápas, protože jak se o něm říká je mužskou verzí Anny Chakvetadze = spousta talentu, žádný mozek.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro byl daleko hladovější, hrál skvěle a prostě mu to tam padalo. Už v předchozích zápasech v Acapulcu bylo vidět, jak obrovskou má motivaci a jak moc chce napravit horší vstup do sezóny. Jak už jsem psal včera k prewiev tohoto finále, předváděl přesně to, proč mám jeho hru rád. Monfilsovi tam posílal nekompromisní bomby, neustále na něj tlačil a Francouz nedokázal reagovat. Jsem rád, že Almagro obhájil :-).

Monfils zůstává neuspěšným finalistou..a náhoda už to asi nebude. Sice šoumen a když má den, tak úžasnej tenista, ale taky nevyrovnanej hráč a spíš imitace bojovníka. A bušením do prsou mě o opaku nepřesvědčí :-).
Reagovat
smazaný uživatel
*preview
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist