Almagro je potřetí v řadě v semifinále v Hamburku, Delbonis porazil Verdaska

19. 7. 2013, 18:52
Aktuality 47
Španěl Almagro ve čtvrtfinále v Hamburku porazil obhájce titulu Juána Mónaka 4-6 6-0 6-3 a semifinále si na turnaji v Německu zahraje potřetí v řadě. O účast ve finále si zahraje i Argentinec Delbonis, který odvrátil v duelu s Verdaskem dva mečboly a zvítězil 6-7 7-6 6-4.
Nicolás Almagro

Nicolas Almagro za obhajobou semifinále nevykročil dobře, když prohrál první set s Juánem Mónakem 4-6. Rozhodující sadu si ale Španěl vybojoval suverénním vítězstvím 6-0 ve druhém setu. V rozhodující sadě byl blíže vítězství hráč z Argentiny, od stavu 1-3 ale prohrál 5 gamů v řadě a s turnajem se musel rozloučit.

"Oba se moc dobře známe," řekl Almagro na adresu Mónaka. "S dnešní výhrou jsem spokojený, ale doufám, že můj výkon bude zítra lepší. Je skvělé být tady zase v semifinále," dodal Španěl, jehož semifinálovým soupeřem bude Fabio Fognini.

Šestadvacetiletý Ital porazil na gam stejně jako před týdnem ve Stuttgartu domácího Tommyho Haase 6-2 6-4. "Cítím se velmi sebejistě," přiznal Fognini. "Odehrál jsem další slušný zápas. Proti Tommymu to nikdy není jendoduché, ale zvládl jsem to a jsem šťastný, protože si tento rok už podruhé zahraji semifinále na "pětistovkovém" turnaji," dodal.

Semifinále v Hamburku si zahraje taky Federico Delbonis z Argentiny. Nejmladší hráč turnaje odvrátil proti Fernandovi Verdaskovi dva mečboly, zvítězil 6-7 7-6 6-4 a stejně jako v roce 2011 postoupil do semifinále.

Delbonis byl v dnešním zápase velmi blízko zisku první sady. Za stavu 5-3 ale set nedopodával, v desáté hře nevyužil setbol a v jedenáctém gamu promarnil dokonce tři setboly, když ztratil vedení 40-0 na returnu. Nevyužité šance mohly Delbonise mrzet o to víc, když vedení 1-0 získal ve zkrácené hře vítězstvím 7-5 soupeř.

Ve druhém setu musel v desáté hře Delbonis na servisu odvrátit mečbol. To se Argentinci povedlo, a tak druhá sada došla až do zkrácené hry. V ní měl za stavu 5-2 Verdasco dva minibrejky k dobru, výhodu ale záhy ztratil. Druhý set na svoji stranu nakonec získal Delbonis i přesto, že musel odvrátit další mečbol.

V rozhodujícím setu prorazil servis soupeře v páté hře Verdasco, poté však Španěl prohrál tři gamy v řadě. Delbonis mohl zápas ukončit na servisu, ale stejně jako v prvním setu situaci nezvládl. Verdasco ale přišel o třetí servis v řadě, když udělal dvojchybu při třetím mečbolu soupeře a zápas tím ztratil.

"Takové zápasy jsou neuvěřitelné, úžasné," řekl Delbonis. "Bylo tam spoustu šancí, několik mých, několik soupeřových," dodal Argentinec, jehož soupeřem v semifinále bude Roger Federer. Turnajová jednička v závěrečném čtvrtfinálovém duelu porazila domácího Floriana Mayerna 7-6 3-6 7-5.

"Byl to extrémně náročný zápas," přiznal Federer. "Začal jsem dobře, slušně hrál i soupeř. V prvním setu ani jeden z nás tomu druhém na servisu nedal žádnou šanci. Jsem rád že se mi povedl tie-break. Ve druhém setu mi brzo sebral podání a zasloužil si vyhrát. A poslední sada byla jako na kolotoči," dodala turnajová jednička, která ke druhému setu nastoupila netradičně ve svetrové vestě přes triko. "Podmínky byly obtížné, byla velká zima," zmínil Federer.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.230.500 eur)
páteční výsledky (19. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (3-Šp.) - Mónaco (5-Arg.) 4-6 6-0 6-3
Delbonis (Arg.) - Verdasco (14-Šp.) 6-7(5-7) 7-6(10-8) 6-4
Fognini (12-It.) - Haas (2-Něm.) 6-2 6-4
Federer (1-Švýc.) - Mayer (Něm.) 7-6(7-4) 3-6 7-5

Komentáře

47
Přidat komentář
spaniel
Roger Sufferer, to je zas trapeni.
Reagovat
MarcelPersch
ale Delbonis nehraje nijak spatne.
Reagovat
Sonja
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516935705042620&set=a.476970255705832.1073741839.468389506563907&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
by měl hrát příští týden ATP turnaj v Chorvatsku. No sem zvědavej, ale asi bude úspěch, když si tam zahraje aspoň 2 zápasy.
http://www.croatiaopen.hr/eng/players/player-profiles/
Reagovat
Mr.Pink
Mayer zahrál skvěle. Jeho dřevorubecký styl asi Rogera trošku zaskočil. Hlavně naskočený BH stopball od zakladní čáry, hodně zajímavý úder :).
Roger ale rozhodně nehrál tak tragicky, jak tu někteří píší. Dnes to bylo hlavně o servisu, který Rogerovi s novou raketou moc nechodí. BH výrazně zlepšil a na tvrdém povrchu bude hodně nebezpečný.
Reagovat
Sonja
Zápas jsem neviděla, takže nemůžu souhlasit ani nesouhlasit, ale přijdeš mi jako fajn fanoušek:-)
Reagovat
Mr.Pink
Díky. Můžes se kouknout na jednu krásnou výměnu a uvidíš, že Mayer hrál opravdu moc dobře:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SJ6uAtayC7Q#t=3845s
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ve 2. setu byl výbornej. Škoda, že mu odešlo podání, ale 3. set jsem celý neviděla.. jen jsem to měla jako kulisu. Každopádně si myslím, že se Mayer nemá za co stydět :)
Reagovat
smazaný uživatel
mlc uz jsi trapnej uz mi to tady nebavýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
Reagovat
Sonja
Ty seš ale bábovka. Nehraješ náhodou obouručák?
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
smazaný uživatel
jo omlouvam se jeste za ty carky ja nevedel ze jste tady na to tak haklivy
Reagovat
spaniel
Chybi ti tam tečka a taky ma byt haklivi. Jo a taky jsme haklivi na odpoved v novém vláknu.
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvam se za chybu nesmysly
Reagovat
Sonja
Ta by se dala přežít, ale tobě nefungujou tlačítka na interpunkci?
Reagovat
smazaný uživatel
ty jses peknej turista nechapu kdo ti tohle radi a pokud ti to nikdo neradi tady tyhle kecy tak jses na tom hodne spatne nevim jestli tady chces provokovat fanousky federera kdyz napises ze za chvili nebude mit ani na top 10 radsi si rozmysli co pises a nebrblej tady tyhle nesmysli je mi te lito s pozdravem federeruv fanousek
Reagovat
spaniel
Pry peknej turista, zajimavy vyber nadávky :) Musis přitvrdit, takovej sympatickej strojvudce by jej mohl nasrat.
Reagovat
Denis92
Rogerovi v poslednej dobre velmi upadol aj servis..Zrejme tie problemy s chrbtom maju na tom svoj podiel.Servis stratil na razancii a takisto aj presnosti..je to skoda,pretoze servis mal Roger vzdy najlepsi z TOP hracov
Reagovat
spaniel
Tak ted je jeste horsi i diky te nove raketě, to se nejvic projevi prave na podani. To dojde.
Reagovat
spaniel
Tak mozna je to tema zadama...

Anyone with eyes who can't realize Roger back got tight as a drum at the end of the first needs to get them checked. He put on the vest, he didn't sit through change-of-ends twice (he never does that, he always sits) and after that long point and the roar at the end he was basically limping to the back of the court with a grimace on his face. Lower-back cramped up on him, as clear as daylight.
Reagovat
Denis92
to vobec nie je dobre..zvlast ked sa mu toto zranenie prihodi na turnaji,kde vlastne vobec nemal byt..uvidime co k tomu povie Roger.
Dufam,ze to nijak vazne neohrozi pripravu na US Open
Reagovat
J.M.
Zápas jsem neviděl, ale jestli to už zase, i po takové pauze, je s těmi zády tak jak píše spaniel, pak to je už definitivně v kelu a podle mě konec kariéry nadohled. Tole trápení už nemá smysl.
Reagovat
Mr.Pink
Reagovat
spaniel
Tak Federerův dvojník to nakonec zvladl, chvílemi mne dokonce pravého Federera připomínal, asi v 10 vymenach. Jen doufam, ze se pravý Federer objevi uz brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hecoval se jako by hrál finále Roland Garros :D Chudák má nějakou "křeč v rukách" asi. vůbec se nevěří, kdyby Mayerovi absolutně neodešel první servis tak asi konec. Roger může být rád, že za málo pěnez získá mnoho muziky, slabí soupeři a spousta bodů, příští kolo Delpenis, takovýto soupeře v SF 500 je dárek k narozeninám.
Reagovat
spaniel
Tak Mayer je šikovný hrac, ma dobry return, bekhend mu taky pise, na svou výšku slusny pohyb... Vzhledem k tomu, ze forma je pro Rogera pojem z historie, tak se dalo cekat, ze to bude tezke. Neslo mu nic, hlavne prvni servis chybel. A neveri si ani v sedani na lavičku.
Reagovat
smazaný uživatel
no dobře, ale tento člověk se na hráče z TOP 10 dívá jak Homér na Akropoli. Nepamatuju zápas, ve kterém by potrápil nějakého top hráče, takový dobrý hráč pro 250-500 leda. Zajímavý je ten jeho obouručný slajz a kraťas.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jak pravíš, Roger v současné formě by snad měl problém i se mnou. :)
Reagovat
spaniel
Si fandis, cece :) 70lety Federer s Alzheimerem a leprou tak spatnou, ze by mu pri výměně rakety zůstávali prsty na stare raketě, by te dal a ani by se nespotil. A to ani ve svetriku. Problemy by s tebou mel, jen az by videl jak line hrabes kurt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, že si nenapsal more jsi mě úplně vyvedl z konceptu. :) Ale neboj, bych mu hodil pár velečistých úderů těsně za sako a bylo by po zápase. :))
Reagovat
spaniel
Tak tvoje Wozňáky rány jsou smrtící :D
Reagovat
kada.tom
Tak sice vyhrál, ale řekl bych, že na jeho poměry to byl hodně špatný zápas - ve 3. setu jeden break za druhým a docela dost chyb. Jestli hodlá mít problémy na turnajích s hráči typu F. Mayer (nic proti němu), tak opustí hodně rychle TOP5 ne-li i TOP10.
Reagovat
Mr.Pink
odborník :)
Reagovat
tommr
z top-10 Federer určitě nevypadne, ale za určitejch okolností je možný, že ještě letos vypadne z první pětky. Berdych a Del Potro na něj neztrácí moc bodů a pokud by se jim poved nějakej opravdu dobrej výsledek tak Federera klidně můžou předstihnout ... :)
Reagovat
Mr.Pink
V top 10 bude Fedex i v 35.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulka Federovcům, ale Mayer se snažil...:)
Reagovat
Mayo
preboha to čo má Roger na sebe ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba mu je zima... :) tak 1:1, zajímavý, jsem zvědavá, jestli to Mayer dokáže dotáhnout do konce..
Reagovat
Sonja
??
Reagovat
kada.tom
si trochu spletl sport, se svetříkem ať si jde hrát golf nebo šachy, Mayer ho - doufám - vyklepne :-)
Reagovat
Sonja
Snad ne, když si to tak přeješ.
Reagovat
kada.tom
lol :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Mayer, už v Prostějově se mi líbil, i svým chováním..:))
Reagovat
Denis92
Roger si na 2.set obliekol sveter..WOW!
Reagovat
Sonja
Koukám, že mu přináší štěstí...
Reagovat
Denis92
nj,na 3.set by ho mal dat dole.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist