Almagra dělily od prvního semifinále dva míčky, Ferrer stav 0-2 na sety otočil

22. 1. 2013, 09:27
Aktuality 14
AUSTRALIAN OPEN muži - Nicolás Almagro se svého premiérového postupu do semifinále grandslamového turnaje zalekl. Sedmadvacetiletý Španěl dnes vedl nad krajanem Davidem Ferrerem 2-0 na sety, celkem třikrát podával na vítězství, třikrát hrál o mečbol, ale nakonec prohrál i 13. vzájemné utkání a na životní výsledek nedosáhl.
David Ferrer a Nicolás Almagro

Až dosud hrál Španěl Nicolás Almagro třikrát ve čtvrtfinále French Open, na ostatních grandslamech se nikdy tak daleko nedostal. Změnil to až na letošním Australian Open, kde si o své premiérové semifinále na grandslamovém turnaji zahrál s krajanem Davidem Ferrerem. I když sedmadvacetiletý Almagro s o tři rok starším Ferrerem prohrál všech 12 vzájemných zápasů, dnes konečně sahal po první výhře, navíc v jejich nejdůležitějším střetnutí.

Nicolás AlmagroJedenáctý hráč světa Almagro vedl po dvou úspěšných brejcích 2-0 na sety a ve třetím setu šel za stavu 5-4 podávat na vítězství. Do té chvíle neměl na servisu problémy, ani jednou o něj nepřišel a čekalo se, že vypjatou situaci ustojí. Rodák z Murcíi se ale životního výsledku zalekl. I když byl při shodě dva míčky od postupu, k mečbolu se nedostal, prohrál tři hry v řadě a nechal soupeře se vrátit do zápasu.

Almagro měl šance na výhru i ve čtvrtém setu. Jenže celkem čtyřikrát nedokázal potvrdit brejk, z toho dvakrát znovu podával na vítězství. Za stavu 5-4 byl opět dvakrát míček od mečbolu, ale stejně jako za stavu 6-5 podání neudržel a o vítězství se tak připravil vlastní psychikou. V tie-breaku už uspěl pátý hráč světa Ferrer, který získal i poslední čtyři gamy zápasu a nakonec po 3 hodinách a 44 minutách zvítězil 4-6 4-6 7-5 7-6 6-2.

David Ferrer"Jen jsem se snažil bojovat o každý bod, každý game. Vím, že všichni tenisté jsou v důležitých okamžicích nervózní," komentoval psychicky odolný Ferrer. "Snažím se dělat jen to nejlepší, hodně bojovat. Dnes jsem byl blízko porážky, ale nakonec jsem se do utkání vrátil. Mám-li prohrát, tak po boji. Nikdy se nevzdávám," dodal Španěl, který se dočkal jubilejní 500. výhry na okruhu ATP a jenž se po turnaji posune na post světové čtyřky místo Nadala.

"Jsem zklamaný hlavně z tie-breaku, ale musím na sobě víc pracovat, abych byl připravený soupeřit s Top hráči. Dnes to pro mě byla velká příležitost, ale jdu makat dál, abych byl lépe připravený na další," řekl smutný Almagro, který se v pondělí poprvé v kariéře posune na 9. místo světového žebříčku. 

"Určitě ještě bude mít další šanci se do semifinále dostat," povzbudil Ferrer svého kamaráda ze španělské daviscupové reprezentace. Samozřejmě, že je to pro něj špatný den, protože byl blízko vítězství. Ale udělal tu čtvrtfinále a je ve formě. Hodně svou hru zlepšil a myslím, že má letos šanci být v Top 8," dodal Ferrer na adresu Almagra, kterého od února začne trénovat bývalá světová jednička Juan Carlos Ferrero.



Ferrer tak celkově popáté a potřetí za posledních 12 měsíců postoupil do grandslamového semifinále, které si v Melbourne zahrál už před dvěma lety. Tehdy prohrál s Britem Murraym, na loňském Roland Garros ho zastavil Nadal a na US Open v letech 2007 i 2012 padl s Djokovičem.

O první grandslamové finále si Ferrer zahraje stejně jako v neúspěšných semifinále na US Open s Novakem Djokovičem, který dnes zastavil Tomáše Berdycha. Ferrer Djokoviče celkem pětkrát porazil, v posledních pěti vzájemných duelech ale uhrál jediný set - loni v silném větru v New Yorku, kdy také získal jediný set ve čtyřech duelech na grandslamových turnajích.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 muži -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky (22. 01. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (4-Šp.) - Almagro (10-Šp.) 4-6 4-6 7-5 7-6(4) 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Granollers/M. López (3-Šp.) - Bellucci/Paire (Braz./Fr.) 6-3 6-1
Haase/Sijsling (Niz.) - Marrero/Verdasco (11-Šp.) 6-4 7-6(3)

Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Kokkinakis (Austr.) - Staněk (ČR) 2-6 6-4 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Kokkinakis/Kyrgios (Austr.) - Staněk/Baldi (3-ČR/It.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Mayo
mohol to Almagro takto pokakať ? spytujem sa
Reagovat
Heather_Fedex
v klidu....uz i vetsi hraci to dokazali possrat
Reagovat
Mayo
já viem, máš pravdu Fedex :P ... ako ja nefandím ani jednému ale prvé dva sety hral ako pánes a takto to spackať...čo zrobíme :D
Reagovat
seshitec
žádný překvapení vždyt je to známej labil
Reagovat
Heather_Fedex
gratulace davidovi ;)
Reagovat
carolyn
Davide tys mi dal, ale moc jsem ti přála postup. JEn tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel jsem nevidela zapas cely. ale je to uzasne. Velka gratulace Davidovi, Nicolase asi opet zradila hlava. Hral uzasne, ale bohuzel opet to na drice Davida nestacilo.Ta vzajemna bilance asi neni nahoda Ted co vypadl Tom, tak mu preji at jde dal i pres Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda almagra, herním projevem je mi urcite sympatictejsi nez Fraurrer... kdyby se jeste sem tam nechoval jak magor, tak ho snad mam i docela rad:)
Reagovat
carolyn
:-D jak to myslíš jako magor? Řvali tam oba dva a do rakety kopal David, co jsem viděla já
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je super vyborne!!!
Reagovat
Heather_Fedex
rvali s hackem ma celkem jiny vyznam ;)
Reagovat
carolyn
:-)))
to možná pak taky
Takhle promarnit dva sety a pak dát poslední zadarmo, to necháááápůůůůů :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Caro: no jo, ale Ferrer at se chova jak chce, te se mi nelibi herne tak jsem ho odepsal uz davno predtim nez se choval jako blazen dneska:)) ale almagro to mohl spravit:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je frajer, mam radost, ze doplnuje "velkou ctyrku" prave on, v nepritomnosti Rafy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist