Alcaraz úspěšně začal obhajobu ve Wimbledonu. Sinner na postup potřeboval čtyři sety

1. 7., 17:19
Aktuality 8
WIMBLEDON - Carlos Alcaraz (21) úspěšně zahájil obhajobu loňského triumfu ve Wimbledonu. Čerstvý vítěz French Open měl s kvalifikantem Markem Lajalem (21) mnohem více práce, než se očekávalo. S estonským outsiderem prohrával ve dvou ze tří setů o brejk a nakonec soupeře ze třetí stovky žebříčku zdolal po téměř dvou a půl hodinách boje 7:6, 7:5, 6:2. Jannik Sinner (22) zvládl první grandslamový zápas v roli světové jedničky. Ital v prvním kole Wimbledonu přehrál Yannicka Hanfmanna (32) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.
Carlos Alcaraz vykročil za obhajobou titulu ve Wimbledonu (© AFP)

Alcaraz – Lajal 7:6, 7:5, 6:2

Carlos Alcaraz loni udolal v pětisetovém wimbledonském finále Novaka Djokoviče a předpovídalo se, že bude na mužském okruhu dominovat. Španělský mladík ale další titul získal až letos v Indian Wells a chuť si definitivně spravil splněním dětského snu v podobě triumfu na antukovém French Open, kde v 21 letech získal už třetí grandslamovou trofej.

Loni na trávě vyhrál všech 12 zápasů a první obhajobu na tomto povrchu si vyzkoušel před pár týdny v Queen's Clubu, kde nečekaně ztroskotal už ve druhém kole na Jackovi Draperovi. Také obhajobu ve Wimbledonu zahájil výhrou bez ztráty setu, nicméně s outsiderem ze třetí stovky žebříčku a kvalifikantem Markem Lajalem měl mnohem více práce, než se očekávalo.

Alcaraz překvapivě v úvodních dvou setech jako první ztratil servis, nicméně velmi dobře hrajícímu outsiderovi ani jednou nedovolil brejk potvrdit a pokaždé měl navrch v těsné koncovce. V posledním dějství už neponechal nic náhodě, začal ho brejkem a Lajalovi povolil jen dva gamy.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

"Trochu mě překvapil a jsem za první letošní vítězství na zdejším centrkurtu rád. Ještě pořád jsem nervózní, když tu hraju," řekl Alcaraz na dvorci.

Pokud nepočítáme skreč na začátku sezony v Rio de Janeiru, tak i na svém osmém letošním turnaji zvládl úvodní zápas. Navíc uhájil svou neporazitelnost v prvním kole grandslamových podniků, upravil ji na 14:0.

Téměř stoprocentní je Alcaraz i ve druhém kole čtyř největších turnajů. V této fázi neuspěl pouze při premiéře na Australian Open 2021 proti Mikaelovi Ymerovi a ještě o pár měsíců později ve Wimbledonu v duelu s Daniilem Medveděvem.

Ve svém čtvrtém startu na posvátném londýnském pažitu a útoku na třetí účast ve druhém týdnu travnatého majoru bude pokračovat proti Aleksandarovi Vukicovi, nebo Sebastianovi Ofnerovi.

Sinner – Hanfmann 6:3, 6:4, 3:6, 6:3

Jannik Sinner prožívá životní sezonu a dosahuje na ty nejvyšší tenisové milníky. V lednu získal svůj první grandslamový titul na Australian Open, a po semifinálové účasti na Roland Garros se stal prvním Italem v historii, který obsadil první pozici na žebříčku.

Sinner má letos skvělou bilanci 41:3 a daří se mu i na trávě, kde je tuto sezonu stále neporažen. Jako generálku na slavný Wimbledon si vybral pětistovku v Halle, odkud si odvezl jednu ze čtyř trofejí v tomto roce.

Ve vítězném tažení na nejrychlejším povrchu pokračuje i v All England Clubu, kde ve svém úvodním zápase porazil Němce Yannicka Hanfmanna na kurtu číslo jedna.

Ital připustil potíže pouze ve třetím setu, kdy dvakrát neudržel podání, manko 0:4 už nedotáhl a sadu ztratil. Ve zbylých třech setech Sinner ani jednou nezaváhal na podání a úspěšně vykročil za obhajobou loňského semifinále. Ve druhém kole ho čeká krajan Matteo Berrettini, který je specialistou na trávu a zahrál si zde finále v roce 2021.

Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Patik
Vamoš
Reagovat
paddy
Medveděv by chtěl hrát GS pouze na 2 vítězné sety smile
vymlouval se na fyzickou zátěž

realita je taková, že je zahořklý, protože 3x prohrál GS finále v 5 setech smile
obyčejný prospěchář smile

best of 5 je jediná věc, která tenis dělá tenisem, sami hráči ji většinou podporují

Ruská nátura je určovat chod světa
z Medvěděva se stal veřejný nepřítel tenisu, který poškozuje i svým chováním při zápasech
takový Russ si zaslouží co nejvíce pětisetových proher smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Ondra979
jj presne tak...jen at si ty prohry v petisetacich jeste uzije bastard
Reagovat
australan.tenis
Proč se chováš jako rasista a xenofob?

Rus ti oplodnil babičku či mamku v 1945, 1952 nebo snad 1968? Máš snad sám ruskou krev a nenávidíš se za to? :))

Držím pěsti pakobro, aby ses přes to přenesl... tvá mysl byla plná lásky a pravdy.
Reagovat
Patik
Reagovat
dorsch2
hrat GS na 2 by niekedy vyhovovalo hlavne dalsiemu rusovi Davydenkovi, ten by tak mozno aj nejaky vyhral, ja sam povazujem hrat na 2 vitazne za atraktivnejsie, kde sa slape cely zapas na 100%, ale ak vyjde patsetak...
Reagovat
australan.tenis
Davydenko = weak era chUmp
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist