Alcaraz naposledy změří síly s Nadalem, Sinner si zajistil v Rijádu další duel s Djokovičem

16. 10., 21:50
Aktuality 13
Exhibiční akce Six Kings Slam v Rijádu nabídne poslední duel mezi Carlosem Alcarazem (21) a jeho legendárním krajanem Rafaelem Nadalem (38). Mladší ze Španělů si ve čtvrtfinále poradil snadno 6:4, 6:2 s Holgerem Runem. Také druhé semifinále bude mít náboj, aktuální světová jednička Jannik Sinner (23) deklasoval 6:0, 6:3 Daniila Medveděva a znovu po pár dnech vyzve Novaka Djokoviče (37).
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal hráli bok po boku na olympiádě v Paříži (© CARL DE SOUZA / AFP)

Medveděv – Sinner 0:6, 3:6

Jannik Sinner na Masters v Šanghaji srovnal vzájemnou bilanci s Daniilem Medveděvem na 7:7 a recept našel na bývalého lídra žebříčku a grandslamového šampiona také na exhibici Six Kings Slam v Rijádu. Ruského tenistu deklasoval za hodinu a pár minut.

S jedním ze svých největších rivalů vyhrál osm z posledních devíti soubojů, i když tento do oficiální vzájemné bilance započítán nebude. Sinner neměl ani v exhibici slitování a Medveděvovi nadělil v úvodním setu jeho prvního kanára od roku 2020 a osmého kariérního. Medveděv evidentně bojuje v posledních týdnech se zraněním ramene a na servisu se trápil i ve druhém dějství. V něm však alespoň získal tři hry.

"Přestože jsem dorazil před pár dny a absolvoval jen jeden trénink, byl to ode mě velmi dobrý výkon. Na tenhle turnaj jsem se těšil a všichni jsme si to tady zamilovali," řekl v pozápasovém rozhovoru úřadující šampion obou hardových grandslamů.

V semifinále se Sinner utká s Novakem Djokovičem, kterého porazil před pár dny ve finále šanghajského Masters a znemožnil mu dosáhnout na metu 100 triumfů na nejvyšším okruhu. Se srbským rekordmanem vyhrál čtyři z posledních pěti střetnutí (H2H 4:4).

Medveděv si za 69 minut strávených na kurtu vydělal 1,5 milionu dolarů. Větší odměnu si odveze pouze celkový vítěz této exhibiční akce. A to ve výši 6 milionů dolarů, což je rekordní prémie a téměř dvakrát větší než pro šampiona nedávného US Open.

 

Rune – Alcaraz 4:6, 2:6

Očekávaný semifinálový souboj mezi Carlosem Alcarazem a Rafaelem Nadalem už je jistý. Vítěz dvou letošních grandslamů Alcaraz si totiž poradil snadno s Holgerem Runem a naposledy vyzve svého legendárního krajana a jednoho z nejlepších hráčů všech dob, který na listopadovém finálovém turnaji Davis Cupu ukončí kariéru.

"Rafa je důležitý pro mou kariéru i život. Pořád je mým idolem a důvodem, proč jsem se stal profesionálním tenistou. Je škoda, že s tenisem brzy skončí. Je to smutná zpráva pro nás všechny. Chci si náš zápas užít a půjdu do něj naplno," uvedl Alcaraz po postupu.

Španělský supertalent suverénně zvládl čtvrtfinále proti letos se trápícímu Holgerovi Runemu. Odpor dánského rivala sice zlomil až prvním brejkem za stavu 4:4, nicméně na vlastním servisu od začátku dominoval a bylo jen otázkou času, kdy prolomí podání soupeře.

Alcaraz se po protrápené US Open Series výrazně zvedl a mimo jiné triumfoval na silně obsazené pětistovce v Pekingu. Před pár dny měl na kontě sérii 12 výher, ovšem jeho dlouhou vítěznou šňůru utnul ve čtvrtfinále na Masters v Šanghaji po famózním výkonu Tomáš Macháč.

Čtyřnásobný grandslamový šampion může proti majiteli 22 grandslamových vavřínů Nadalovi srovnat vzájemnou bilanci na 2:2. Antukový král měl navrch v Madridu 2021 i předloni v Indian Wells, ale před dvěma roky v Madridu už se radoval mladší ze Španělů.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
alcaraz.dva
Medvedev po zapase: "Vitez dostane dvakrat vice penez nez na GS..Vsichni jedeme naplno..Na turnaj jsem dorazil jako prvni a pripravil se.. Odehrali jsme jeden set s Alkarazem..v pohode..Co pak prislo od Sinnera.. Muj susjektivni pocit...Proti mne nikdo nikdy takhle jeste nehral.."
Reagovat
Krisboy
Reagovat
diskuse
To je stylistická věc...
Reagovat
victim
Tak jsem čekal tenis a dostalo se mi něco jako satelitní snímkování.Takhle sprzněnej přenos jsem snad ještě nezažil.Kromě těch pár Saudů v hledišti z toho nikdo nemohl nic mít.
Reagovat
Patik
Alcaraz bude musieť hrať na 20 percent aby to bol vyrovnaný zápas..Sinner hra tie zápasy akoby mali byť jeho posledné
Reagovat
Marduch
tak on to nakonec bude introvertní exhibicionista
Reagovat
frenkie57
Asi jsi chtěl napsat na 120%, že?
Reagovat
aligo
Reagovat
lvicek
Mozna 200% :).
Reagovat
GaelM
Hodně nevyvážený pavouk, Alcaraz se na postup do finále ani nezapotí. Ale co čekat od takového srandaturnaje, shrábnout prachy a zmizet
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Změří síly... To snad radši ne
Reagovat
paddy
celý záznam dne (zítra asi také live na stejném kanále)
Live stream of #SixKingsSlam smile
https://www.youtube.com/watch?v=H6HUrGNm-BE

pozice kamery je opravdu tragická smile

======
k debatě o šestém hráči místo Runeho
myslím, že nejvíc by tam pasoval Zverev, který stejně jako Arabové mlátí ženské, ale oni asi brali jako velkou konkurenci smile
Reagovat
com
Sinner s Alkacem nečekaně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist