Agassi: Federer si zaslouží označení „ ten nejlepší“

6. 6. 2009, 18:20
Aktuality 8
„Roger Federer se bezpochyby stane největším tenistou historie, pokud dokáže zvítězit na French Open,“ řekl Andre Agassi na adresu švýcarského tenisty. Ten může zítra doplnit sbírku grandslamových titulů z Australian Open, Wimbledonu a US Open. 27letý Federer by se tak zařadil ziskem tzv. kariérního grandslamu po bok pětice Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson a Andre Agassi.
Profily hráčů

Právě Andre Agassi řekl, že očekává vítězství Federera nad Robinem Soderlingem v nedělním finále. „Končí debata o tom, jestli patří do historie této hry. Kdyby zde nebyl Nadal (čtyřnásobný šampion), získal by pravděpodobně už několik titulů z French Open. Nikdo by tak nezpochybňoval to, kam zaslouženě patří. Zkompletování grandslamových trofejí by pro něj znamenalo opravdu hodně. Je to něco, čeho dosáhne zítra, a myslím si, že to změní jeho život,“ dodává Agassi, který navštívil Roland Garros společně s jeho manželkou Steffi Grafovou.

Americký tenista zkompletoval sbírku všech grandslamových trofejí právě v Paříži v roce 1999 a dle jeho slov byla tato výhra jednou z nejpodstatnějších, i přesto že získal sedm dalších prvenství na grandslamových turnajích. „Změnilo to mou kariéru a jako výsledek i můj život. Je to pravděpodobně nejhlubší zážitek v mé kariéře. Moment, kdy jsem překonal všechny pochybnosti a překážky,“ konstatuje 39letý bývalý nejlepší hráč světa, který na antukovém vrcholu sezony uspěl až po dvou předcházejících finálových nezdarech.

„Zítra je šance, že uvidíme, jak se přepisuje historie. Roger je druhým nejlepším hráčem na antuce za posledních pět let. Dostal se čtyřikrát za sebou do finále Roland Garros a vítězství si zaslouží více, nežli já před deseti lety. Vypadá to jako osud. Je neskutečně talentovaný a sledovat ho v akci je něco mimořádného,“ dodává tenisová legenda Andre Agassi.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Správně Andre.Roger to dokáže.Ale neni mi jasný jak o něm někdo může pochybovat,když získal 3 Australian openy
5 Wimbledonů
5 US openů
Reagovat
smazaný uživatel
cmon rož!
Reagovat
skott
To je ten stejny Agassi, co pred tremi tydny basnil o Nadalove letosnim Grand Slamu?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi Agassi, radši nic neříkaj, bude to tak lepší.
Reagovat
Mercury
tohle se čte opravdu výborně...jen mám trochu obavy, aby se z těch všech očekávání a přepisování historie chudák Roger nakonec psychicky nepoložil...pokud bude hrat co umi, verim, ze vyhraje...o tom, že si to zaslouží nejvíc ze všech a že tento rok jako by mu osud titul z Roland Garros primo nabidl neni nejmensich pochyb...
Reagovat
smazaný uživatel
No ved. To musi ist cloveku na nervy, furt tie reci okolo. Kazdy tenista na dochodku musi povedat nejaku mudru vetu v novinach. Musime verit, ze to vyhra a zvladne. Porazilo by ma, keby ten Sodorling, ktory v zivote nic neuhral, zmaril Fedovi tuto sancu. A tak sa mi javi, ze ti snehuliaci zo Svedska mu to ozaj chcu prekazit. Spolieham na Feda, ze je stary lisiak a nieco vymysli.
Reagovat
smazaný uživatel
presne...aj ja dufam ze sa nerozklepe borec zajtra....podobne vsetci cakali na 14GS na AO tento rok, nastupeni v cestnych lozach a fede to uplne pokaslal....hadam spravi reparat :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Andre, povedal si, co je viem, uz par rokov. Ale vďaka, ze si to niektorym, co to nechcu uznat, okrem inych,povedal aj Ty. Dufam, ze sa s tou zajtrajsou vyhrou nemylis. Alebo len chces znervoznovať?? To by si ma nas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist