Agassi: Éra Federera s Nadalem končí, nastupuje Murray

15. 10. 2009, 10:50
Aktuality 26
Dlouholetá nadvláda Rogera Federera a Rafaela Nadala nad světovým mužským tenisem se prý chýlí ke konci. Tvrdí to bývalý nejlepší hráč světa Andre Agassi. Podle něj přichází čas dalších hráčů, z nichž by mohl do dění v ATP tour nejvýrazněji zasáhnout Skot Andy Murray.
Chystá se střídání stráží?

"Myslím, že tu možná máme střídání stráží. Ti dva na vrcholu ztrácejí půdu pod nohama před hráči jako jsou Novak Djokovič, Murray nebo Juan Martin del Potro," podělil se Agassi o názor v telefonickém rozhovoru s novináři.

Tvrzení bývalého skvělého hráče a majitele osmi grandslamových titulů podporuje poslední vývoj událostí na mužském okruhu. Španěl Nadal má i přes věk pouhých 23 let vleklé zdravotní potíže a v současnosti bojuje se zraněními již od překvapivého vypadnutí ve čtvrtém kole French Open.

Švýcar Federer sice v Paříži vyhrál, následně opanoval i Wimbledon, ale ve finále US Open ho porazil právě Del Potro. Celkové výhry na grandslamovém turnaji se tak kromě dvojice zmíněných velikánů dočkal poprvé někdo jiný od Australian Open 2008. Tehdy na prvním grandslamu sezony triumfoval Djokovič.

Murray má všechno, může porážet kohokoliv
Podle Agassiho má Federer stále šanci dokázat velké věci, v 28 letech už však tyto naděje bude čím dál více omezovat věk. U Nadala se obává, že zdravotní potíže jsou chronické. "Když máte potíže s koleny, většinou se opakují a není to jednoduché. Proto si myslím, že ho to bude pronásledovat po celou kariéru," vysvětlil Agassi.

Možného budoucího krále vidí ve dvaadvacetiletém Murraym, současné světové trojce, přestože skotský tenista dosud nedosáhl na grandslamový triumf. "Z hlediska talentu je Murray tou postavou, která by mohla vyhrát několik grandslamů. Když se podívám na jeho hru v porovnání s ostatními hráči, má vše, co potřebuje k tomu, aby vyhrával a porazil kohokoliv na kterémkoliv povrchu," uzavřel Agassi.

pva, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Murray a jednička vůbec federer a nadal budeš ještě minimálně dva roky vládnout,federer je fyzicky na tom hodně dobře a jeho stylem se hodně šetří klouby takkže aggasi vůbec nemá pravdu a nadal pokud změní styl hry a bude šetřit kolena tak klidně mohl vládnout až skončí federer
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že příští jednička bude Del Potro, přestože by to mohlo ještě chvíli trvat. Drápe se nahoru vcelku rychle v jeho věku, i grandslam přišel brzy. Ale Federerova éra už určitě končí. Vládl by Nadal, ale jeho táhnou dolů zdravotní potíže, které asi budou pokračovat. Věčně třetí Djokovič své šance pomalu ztrácí. Murray mě teda zatím nepřesvědčil, bude podle mě sekundovat Djokovičovi těsně pod vrcholem. Je to můj osobní názor a jsem velmi zvědav na příští sezónu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera beriem, neiej už najmladší, ale Rafa? aj keď ho nemám velmi rada, je to jednoznačne on kto si zaslúži byť number 1. A ináč Andre nejako často mení svoje názory, mám pocit že na začiatku sezóny hovoril niečo tipu, Nadal vyhraje kalendárny Grand Slam!
Reagovat
smazaný uživatel
To rikaji kazdej rok, budte v klidu, prvni 2 mista se jen tak nezmeni:)))
Reagovat
smazaný uživatel
to si děláš prdel Murray a jedničkou????? nikdy !!! Del Potro bych bral ale Murray pochybují a Federer od US open nehrál a Nadal je po zranění a nemůže se dostat zpátky do té formy co by chtěl ale nevěřím že její éra končí ti dva budou ještě dlouho vládnout!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že má Agassi pravdu, tento názor jsem již několikrát psala, ale je to normální. Každý stárne, přijde někdo mladý a tak jde pořád dokola. Mě osobně se Murraye hra také velice líbí, je velmi šikovný, má cit, rychlé nohy a hlavě u toho všeho přemýšlí. Mě je sympatický.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to me teda ne. Celkem se ztotoznuji s jednim Australanem z Mens Tennis Forum, ktery napsal: "Andy Murray BORES ME TO DEATH, watching paint drying is more fun than watching this pusher..." :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak každý máme jiný názor, Murryho hra není nejofenzivnější, ale je chtrá a ten cit fakt má, jen mu chybí pořádné výkony na grandslamech v zápasech na 3 sety a taky na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz se rekne chytra hra, predstavim si Santora nebo Stepanka, urcite ne Murrayho. Ale je to presne, jak rikas: Kazdy mame jiny nazor... a ja dodavam, zaplatbanbuh za to.
Az na Barneyho teda, ten ma jen jeden nazor. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já Murrayho taky nemám rád, chytrá je jeho hra v tom, že šikovně čeká na chybu soupeře a nepere zbytečně míčky z jedné strany na druhou
Reagovat
smazaný uživatel
no ja doufám že ti dva zůstanou nahore jeste chvili, pze predvadeji neuveritelne veci, a pak by mel nastoupit delpo, novak a grigor dimitrov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl si, jak má ten Bulhar zafačovaný kolena? .... V jeho věku ještě skákal Rafa přes kaluže takhle neotejpovanej ....
Reagovat
smazaný uživatel
sakra je pravda ze sem ho dlouho hrat nevidel :) ale vim ze se mi jeho herni projev a styl hodne libil, byl vlaste je talentovany.. tak uvidime :) , ale jestli je pravda ze nema fpohode zdravi tak tje v pytli :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Tvrzení bývalého skvělého hráče a majitele osmi grandslamových titulů podporuje poslední vývoj událostí na mužském okruhu..."

Jasně, a kdopak to je na prvnich dvou pozicich zebricku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pochopitelne je fakt, ze ke "stridani strazi" jednou dojde, jen uprimne doufam, ze ATP bude dominovat Del Potro nebo Djokovic - a ne ten nesympaticky protivny Skot...
Reagovat
a.magerova
Mně se ta "éra Roger - Rafa" moc líbí a doufám, že konec je zatím v nedohlednu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou takova prohlaseni o nicem. Talentu je spousta, ale zatim to nevypada, ze by nekdo vycnival. Spousta kluku ma jeste cas a teprve se uvidi. To jak vladli Federer s Nadalem par let nikdo nezopakuje. Naopak si myslim, ze oba dva jeste neco dokazou a ze toho nebude malo, nebude to jako dosud ale bude toho dost. Ten vek u jednoho a zraneni u druheho jsou neopomenutelne veci.

Co se tyce Murraye tak tomu se vsechno predpovida uz nejak dlouho. Nerikam, ze nema sanci, ale zatim kde nic tu nic. Uspechy jen na dvou setakach na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
má vše, co potřebuje k tomu, aby vyhrával a porazil kohokoliv na kterémkoliv povrchu," uzavřel Agassi.

Hlavně na antuce, tam to jde Andymu nejlíp .)))
Reagovat
D.A.N
Barney: co sem pleteš nějakou antuku! A co se týče názoru Andreho, ačkoli Murraye nemusím předpoklad, že vyhraje nějaký turnaj velké 4 určitě má, Rafa i Roger budou vyklízet pozice to je jisté Rafa skrz problémů se zdravím a Roger věkem, každopádně Del Potro, Djoker i Andy budou hrát prim. Rafa už vyhraje maximálně 1-2 grand slamy a to jsem to možná ještě přehnal a Roger ten už nemusí nic nikomu dokazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba protože je Murray na antuce poloviční! Ale to asi pochopil každý, kromě slabších jedinců, že? :D
Reagovat
D.A.N
To máš pravdu, že Andy je zatím slabší na antuce, nicméně také se do toho dostane ale já jsem to myslel tím, že na antuce se hraje jen pár turnajů, kdežto na hardu se hraje min.60-70 zápasů nic víc nic mín.
Reagovat
D.A.N
60-70( procent) jsem zapoměl. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou každý tenista na nějakém povrchu hraje lépe na jiném hůře, to tak je. Každému sedí něco jiného. Lendl a tráva? Féďa a antuka? Nadal a tráva? atd.....to byl dlouhý seznam...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a tráva?To nebude to pravé přirovnání když Nadal vyhrál Wimbledon, to asi značí že to jeho slabá stránka nebude:-D
Reagovat
smazaný uživatel
to samý u Féďouše,vždyť byl ve finále RG 4x z toho jednou vyhrál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist