A teď přivezte zlatou, slýchají Hradecká s Hlaváčkovou

26. 7. 2016, 14:51
Aktuality 11
Před čtyřmi lety obuly holínky s fugou a ve Wimbledonu si hrdě došly pro stříbrné olympijské medaile. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou se od té doby jako pár rozpadly, potom se ale daly znovu dohromady a nyní můžou na cenný kov ve čtyřhře pomýšlet na dalších hrách v Riu de Janeiro.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

"Je krásný pocit letět na olympiádu s tím, že už medaili máme. Tlak je trošku menší a jedeme si Rio užít, předvést co nejlepší výkon, a co se povede, to se povede," řekla Hlaváčková při přebírání olympijské kolekce. "Pojedeme s pocitem, že jsme to už zažily a byl by sen, kdyby se to povedlo ještě jednou," přidala se její parťačka.

Obě mají londýnskou medaili doma v trezoru a zatím je nenapadlo, že by si stříbrný kov před cestou do Ria třeba pro štěstí pohladily. "Mám doma vystavený diplom mezi grandslamovými trofejemi a vzpomínky hluboko v paměti," řekla Hradecká.

Patří do deblové špičky, a stříbro z trávy v All England Clubu, kde se olympiáda v roce 2012 hrála, hodně fanoušků namlsalo. "Je pravda, že mi hodně lidí říká, tak letos z Ria zlatá, ne?" usmála se Hradecká, která všem odpovídá: "Víte co, je to o čtyři roky později, budou jiné soupeřky, jiný kontinent, jiné podnebí a je to vše od znovu. Budeme se soustředit od prvního míčku a budeme se snažit dostat co nejdál."

Rozchod? Všechno zlé je k něčemu dobré
Zklamáním by bylo brzké vyřazení. "V prvním kole," řekla Hlaváčková a její parťačka to viděla trochu jinak. "Nedostat se na olympiádu," řekla Hradecká.

Při současné síle českých tenistek totiž páru přezdívanému H+H hrozilo, že se do Ria vůbec nedostane. "Měly jsme nervy půl roku, viď," kývla Hlaváčková k Hradecké. Do nominace se vešly díky tomu, že Hradecká byla na konci olympijské kvalifikace po Roland Garros desátá v deblovém žebříčku WTA a mohla si tak k sobě vybrat spoluhráčku - Hlaváčkovou. "Věděly jsme, že když se jedné z nás nepovede být v desítce, tak je možnost, že nás svaz nenominuje. Hrozně jsme o to usilovaly, a právě proto jsme teď tak šťastné, že jsme se tam vůbec dostaly," řekla Hlaváčková.

Na turnajích proto cítily tlak. "Možná před zápasem to bylo trošku víc stresující, ale na kurtu jsme na to zapomněly a jely svoji rutinu," řekla Hradecká s tím, že se v deblové desítce snaží každou sezonu, aby mohly hrát Turnaj mistryň.

Rok a půl po olympiádě v Londýně se dvojnásobné grandslamové šampionky rozešly. Hlaváčková tehdy chtěla zkusit jinou cestu. "Já jsem to tenkrát rozsekla a sama jsem po tři čtvrtě roce uznala, že to nebyl správný krok. Ale třeba nás to nakoplo do více roků do budoucna. Všechno zlé je k něčemu dobré," uvedla.

Na konci roku 2014 se daly znovu dohromady a postupně se vrátily do špičky. "Začátky nebyly jednoduché, protože když z rychlíku vystoupíte, tak naskočit a zase vyhrávat turnaje hned nejde, ale povedlo se nám to. Loni jsme byly na Turnaji mistryň, letos ve finále v Melbourne a dostaly jsme se do Ria," řekla Hradecká.

V Brazílii si jedna z nich může zahrát i smíšenou čtyřhru. Do mixu se přihlašuje až 9. srpna a Radek Štěpánek bude hledat spoluhráčku. "To je na Radkovi, koho si vezme, a bude to strašně těžké se do pavouku dostat," upozornila Hradecká, že v Riu bude v mixu jen 16 párů. Obě by si další soutěž rády zahrály, ale přemlouvat Štěpánka nebudou. "Ne, mail nemám," smála se Hradecká.

Čeští fanoušci mají šanci vidět tento týden Hlaváčkovou s Hradeckou na turnaji Advantage Cars Prague Open kategorie ITF na Štvanici. "Je to dobrá možnost se rozehrát," řekla Hlaváčková. "Mám velkou radost, protože to mám doma na Štvanici, a jsem ráda, že si před Riem zahrajeme pár zápasů," dodala Hradecká. Spolu se naposledy na turnaji v Praze představily před šesti lety a v roce 2008 zde vyhrály první společný deblový titul na okruhu WTA.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
Od Bédi a Plechovky něco podobného čekat nemůžeme.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/795740-olympijske-stribrne-medaile-ma-ceske-duo-h-h-v-trezoru-ted-se-lide-ptaji-na-zlato.html
Reagovat
r176
A Hlaváčková teď vylítla v 1.kole :-))))) Jen škoda že Lucka se odhlásila z Prahy kvůli zranění :-(
Reagovat
tommr
a to Andrea vedla už 6:2 3:1 a měla zápas pod zcela pod kontrolou. A pak jako když utne ... :(
Reagovat
brixner
Dát k Lucindě nějakou tenistku a ne tohle antiněco!
Hlaváčková - to je naprostá degradace tohoto sportu, je fakt ostuda, že něco takového běhá po kurtech! Jo, prdelku má hezkou, ale s pálkou by to mohla jít šmrdlat akotát tak s Kafem a kdo ví, jak by tohle dopadlo...
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jsou mnohem slabší, než byly před rozchodem. Jako favorotiky na medaili je rozhodně nevidím.
Reagovat
tommr
nejde jen o Háčka - naše hráčky bohužel nejsou favoritky na medaile ani v singlu ani v deblu - ten ústup z pozic je jasně viditelnej u všech našich hráček ... :(
Reagovat
blixa
No dobrá, a co navrhuješ ? Zastřelit, nebo oběsit ? ;-) :D
Reagovat
tommr
zatím postačí napomenutí, jen tý Karolíně bys měl naplácat na holou za to jak se vykašlala na OH ...
Reagovat
blixa
Má to schváleno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A které jsou, kromě Williamsek?
Reagovat
Michaelus
Letos to s tou čtyřhrou na OH nevidím moc dobře. H+H už přece jenom nejsou na vrcholu jako v roce 2012.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist