A je to oficiální: Berdych si potřetí v řadě zahraje na Turnaji mistrů!

22. 10. 2012, 17:32
Aktuality 36
Tomáš Berdych se třetí rok po sobě kvalifikoval na Turnaj mistrů! Jistotu mu před pár okamžiky dalo oficiální prohlášení asociace ATP.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Londýn je pro mě cílem každý rok. Musíte hrát dobře celou sezonu, abyste se tam kvalifikovali. Pro mě je určitě něco mimořádného, že jsem se na Turnaji mistrů dostal potřetí v řadě," řekl Berdych, který bude od 5. do 12. listopadu obhajovat loňské semifinále.

Český tenis tak bude mít na Turnaji mistrů dva zástupce. Ve čtyřhře bude v Londýně hrát Radek Štěpánek společně s Indem Leanderem Paesem. Pro oba české tenisty bude Londýn i přípravou na finále Davisova poháru, v kterém Češi o týden později přivítají v pražské O2 areně obhájce titulu ze Španělska. 

Sedmadvacetiletý Berdych, který včera vyhrál turnaj ve Stockholmu, prožívá vydařenou sezonu. Je strůjcem postupu tenistů do finále Davis Cupu a vyhrál už 57 zápasů. čímž překonal svůj loňský rekord (53 výher), který ještě může vylepšit. Vedle Stockholmu vyhrál i v Montpellieru a poprvé v kariéře získal dva tituly během jedné sezony. Na grandslamovém US Open došel až do semifinále a v žebříčku se vrátil na šesté místo světa, což je jeho maximum. Na záda navíc dýchá pátému Ferrerovi.

Postupu Berdych věřil už v sobotu, kdy na svém profilu na sociální síti vyvěsil po výhře nad Španělem Nicolásem Almagrem píseň "London calling" od skupiny The Clash. "Londýn je potvrzen! Jsem tam!" radoval se dnes. 

Berdych se stal šestým účastníkem vrcholu sezony pro osm nejlepších hráčů roku. Před ním měli jistou účast Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Španělé Rafael Nadal a David Ferrer. Na sedmém postupovém místě je zatím Juanem Martín del Potro z Argentiny a na osmém Jo-Wilfried Tsonga z Francie, ale šanci má kvůli nejisté účasti Nadala i devátý Srb Janko Tipsarevič. 

Český tenis bude letos jako jediný mít zástupce na Turnaji mistrů i na Turnaji mistryň. V Istanbulu bude od úterý obhajovat titul Petra Kvitová. Češi navíc letos hrají skvěle také týmové soutěže a ve Fed Cupu i Davis Cupu je čekají finále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ježiš vy naděláte, tak se kvalifikoval no...Nedělejte jaky by vyhrál Wmbík
Reagovat
Bob
a další, kdo to nevydejchal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jen vadí, jaký z toho děláte šílenství...
Reagovat
Bob
jaké šílenství? tak prostě mají lidi radost, že se dostal na TM. Pro každého tenistu je to čest a úspěch, a ten si Tomáš letos zaslouší.
Reagovat
Chrenda
Myslím, že kromě Nadala, je Tomáš schopen porazit každého tenistu z TOP 10, když mu zápas sedne. Řešíte tady Murrayho, ale myslím, že by měl mnohem víc problémů s Djokovičem, Nadalem a taky Ferrerem. Taky Tsonga ho loni vypráskal jako školáka a to, že ho teď dvakrát po sobě porazil neznamená, že ho porazí i potřetí. Bylo to oboje o FOUS...pár balónků!! Takže myslím, že skupina Federer, Murray, Berdych, Tsonga by byla nejlepší!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si nepamatuješ jak to loni bylo. Tomáš hrál vloni samé 3setové zápasy. Navíc s Ferrerem hrál poslední dost dlouhý zápas. To je ten běhavý, s kterým se téměř každý tenista nadře. A hned další den hrál s odpočatým Tsongou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli! :( ach jo :(
Reagovat
Pe3k
Btw. Kde je lopata s tím jeho Berdych nemá na top 10? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se šel zahrabat..:)
Reagovat
Heather_Fedex
a kdepak je mayko ;)
Reagovat
rubens
drží basu, taky je zahrabanej
Reagovat
tommr
každýmu kdo to jen trochu sleduje přece muselo bejt jasný už v neděli po vítězství Toma ve Stockholmu, že už o účast na letošním TM nemůže přijít ani teoreticky ... :)
Je zajímavý, že loni naopak ATP zazmatkovala a Tomášovu účast na TM oznámila předčasně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Odměna za celoroční výborné výkony, velký úspěch, že se na turnaj dostal potřetí v řadě. Snad se ale Andymu vyhne obloukem.
Reagovat
tommr
pokud se Tomášovi zadaří v Paříži a dostane se na pátý místo v žebříčku tak by se měl Murraymu ve skupině určitě vyhnout. Předpokladem k tomu ale je, že se Nadal nezúčastní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by bylo taktičtější v paříži nic moc nepředvést měl by šanci narazit na ferrera .. zní to šíleně ale :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by na něj nemohl narazit, není dáno žádné pořadí. Může být klidně skupina 1-3-5-7, takže potkat se můžou docela v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase blbnu ..:( ach jo :(
Reagovat
smazaný uživatel
Když bude hrát Andy jako ve finále v Šanghaji, tak ať spolu klidně hrajou, ale jestli ne byl bych taky radši aby se nepotkali.
Reagovat
tommr
TM mužů se losuje podobně jako TM žen. To znamená, že v jedný skupině nemůžou bejt hráči na 1-2., 3-4., 5-6. a 7-8. místě ...
Reagovat
Nola
podľa mňa nemôžu byť v skupine spolu 1. a 2. rebríčka, ale napr. 7 a 8 asi áno, ak by sa bral rebríček k dnešnému dňu a rozlosovanie žien tak by skupiny asi vyzerali takto:
Federer, Murray, Ferrer, DelPo
Djokovic, Nadal,Berdych, Tsonga
za predpokladu, že nebude Rafa hrať, tak sa Tomáš dostane práve do skupiny Andyho Murraya, ale nepredbiehajme, ja napr. netuším, aký rebríček má vplyv na los TM, či race to London, alebo singles... rebríček sa má 5.11 vyčístiť a tam to bude vypadať asi úplne inak
Reagovat
tommr
těsně před TM se oba žebříčky sjednotí a podle konečnýho pořadí se bude losovat podobně jako se losovalo u žen ...
Pokud by se Tomáš do tý doby dostal na pátý místo před Ferrera a čtvrtej Nadal by nestartoval tak by Tom nemoh bejt v jedný skupině se třetím Murraym ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
mas to nejak pomylene. predci petra je svetova 5ka a angie svetova 6ka, presto jsou ve stejne skupine. ve stejne skupine se nemuzou potkat pouze 1ka s 2kou a 3ka s 4kou
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Murray bude 3 a Berdych 5. třeba, takže můžou být. Neboi 4 a 6, to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je v dnešním vydání žebříčku šestá a Kerber pátá. Je to tím, že se již odečetly body za loňský TM a Petra tím pádem klesla na 6. místo.:)
Reagovat
tommr
dívala si se vůbec na ten los? Petra je ve skupině se Sharapovovou, Radwanskou a Erraniovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A losování na TM se řídí podle race žebříku. Třeba ženský TM se losoval už včera podle race žebříčku, ale oficiálně se oba žebříčky sjednotily až k dnešnímu dni.
Reagovat
Heather_Fedex
jezisi! tohle jsem posrala ;) ja byla porad v tom, ze angelique a petra jsou ve stejne skupine. omlouvam se, tommr ;)))
Reagovat
tommr
tak naposled: pokud bude Murray třetí, Nadal čtvrtej a Tomáš pátej tak se při neúčasti Nadala Tomáš posune pro účely losování na čtvrtý místo a pak nebude moct bejt v žádným případě s Murraym v jedný skupině ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak u chlapů, tak u žen, se nemohou potkat hráči č. 1 a 2; 3 a 4; 5 a 6; 7 a 8.
Reagovat
tommr
to už se tady snažím vysvětlit skoro hodinu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, teď to čtu, předtím jsem to jen tak rychle přelétl....:)

Bylo by dobrý, kdyby se Tomáš dostal na to páté místo, aby tam měl jen jednoho z těch nejsilnějších hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Tomáš jaksi furt ztrácí 500 bodů na Ferrera.
Reagovat
Nola
a navyše David Ferrer hrá aj turnaj vo Valencii....kde je nasadenou jednotkou
Reagovat
tommr
no proto jsem taky psal, že by se Tomášovi muselo zadařit v Paříži (potřeboval by se dostat aspon do finále) - a Ferrer by navíc nesměl dojít ve Valencii a v Paříži moc daleko ... :)
Reagovat
Nola
Tomáš už sa teším na teba, svojimi poslednými výkonmi si dokázal, že právom patríš do svetovej TOP 10, veľmi si prajem aby si dostal skupinu, ktorá ti lepšie vyhovuje, každému je snáď jasné, koho dokáže poraziť skôr, či 1., alebo 2. momentálneho rankingu
som veľmi zvedavá na los
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím..:) / a jinak koukám na Robreda a hraje ještě celkem dobře myslel sem že to bude horší zatápí nervnímu Verdascovy kterej už neví co na něj hrát :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist