9. den v Melbourne: Berdych proti Nadalovi o semifinále

23. 1. 2012, 18:35
Previews 180
Melbourne čekají čtyři velké čtvrtfinálové bitvy. Tomáš Berdych si zahraje proti Rafaelu Nadalovi o první semifinále na Australian Open, česko-španělský souboj začne v 9:30 hodin SEČ v Rod Laver Areně. Na vítěze už bude čekat Roger Federer, nebo Juan Martí Del Potro. Dvěma zápasy začínají také čtvrtfinále žen.
Diváci v Melbourne

Tomáš Berdych v Melbourne postoupil po roce znovu do čtvrtfinále, v dalším zápase proti Rafaelu Nadalovi ale nemůže počítat s podporou publika, které si proti sobě poštval v předchozím duelu s Almagrem.

"Je to minulosti, nechme to být," prosí média. "Jsem šťastný, že jsem tu zopakoval loňský výsledek. Teď si pokusím odpočinout a připravit se na Rafu," řekl Berdych, který den před zápasem relaxoval ne melbournské pláži. "Čeká mě těžká zkouška," řekl Berdych směrem k duelu s protivníkem, s kterým má bilanci tři výhry a deset porážek, přičemž posledních devět soubojů prohrál. "S Davyděnkem se mi podařilo na desátý pokus zvítězit, ale samozřejmě nesnese to srovnání. Rozhodně se pokusím tu sérii přerušit, i když vím, že to proti Rafovi bude extrémně těžké."

"Nadal je ve výborné formě a navíc proti levákům se hraje vždycky hůř. A když k tomu přidáte spiny, skvělý pohyb, agresivitu, je to soupeř nadmíru těžký," vypočítal Berdych přednosti bývalé jedničky. "Neprohrál tu zatím ani set, ale možná je to pro to, že ho pořádně neotestovali, tak se o to pokusím já," plánoval Berdych.

Zápas začne v 19:30 hodin melbournského času, tedy v půl desáté dopoledne SEČ.

V prvním mužském čtvrtfinále si souboj z roku 2009 zopakují Roger Federer a Juan Martín Del Potro. Před třemi lety nedal třicetiletý Švýcar o sedm let mladšímu Argentinci a smetl ho 3-0 na sety včetně dvou kanárů. Odehráli ale také vyrovnané bitvy - ještě než se Del Potro vynechal kvůli zranění zápěstí takřka celou sezonu 2010, porazil Federera ve finále US Open i na Turnaji mistrů.

"Myslím, že to bude dobrý zápas. Myslím, že se Juan (Del Potro) zase vrací v plné síle. Zranění jeho kariéru hodně poznamenalo, ale má za sebou dobrý rok - vrátil se do Top 15 a útočí na desítku. Myslím, že to bude těžký oříšek. Poslední dva zápasy tu zvládl hodně sebejistě. A všichni známe jeho palebnou sílu," uvědomuje si Federer, který nastoupí k jubilejnímu 1000. zápasu.

"Roger je nejlepším hráčem v historii, samozřejmě bude favoritem. Pamatuji si, když jsem tu s ním hrál naposledy a já uhrál pouhé tři gamy. Takže když tentokrát vyhraju více her, bude to pro mě dobré," řekl rodák z Tandilu Del Potro.

Mezi ženami vrcholí boj o trůn
V ženské části turnaje vrcholí boj nejen o titul, ale také post světové jedničky. Ten brání Caroline Wozniacká a pokud by zítra prohrála s Kim Clijstersovou, po 67 týdnech v čele bude muset své místo přenechat jedné z hráček Kvitová, Šarapovová či Azarenková.

Wozniacká se s Clijstersovou střetla dvakrát a pokaždé prohrála - v roce 2010 finále v Dauhá a před třemi lety finále na US Open. "Potřebuju hrát svou hru a hrát stejným způsobem jako dnes. Pokud to dokážu, Kim bude muset hrát opravdu dobře, aby mě mohla porazit," věří si jednadvacetiletá Dánka.

"Kim je opravdu skvělá hráčka. Už toho hodně vyhrála. Vím, že je to její poslední Australian Open, tak jsem si jistá, že do toho dá všechno. Dnes má za sebou opravdu těžký zápas a zase ukázala, jak velká je to bojovnice. Dokáže se dostat z jakéhokoliv výsledku. Bude to tvrdý oříšek a moc se na to těším," dodala Wozniacká na adresu o sedm let starší soupeřky.

Belgičanka totiž v neděli odvrátila 4 mečboly proti Na Li a dokázala přemoct i zranění kotníku. Ale přiznala, že přemýšlela o tom, že vzdá. "Na druhou stranu jsem si říkala, že nechci nedohrát zápas na svém posledním Australian Open."

Viktoria Azarenková letos ještě neprohrála a v Melbourne neztratila ani set. Je na cestě za premiérovým grandslamovým titulem, který by jí zároveň posunul do čela světového žebříčku. Na Australian Open však ještě nikdy nebyla ani v semifinále, na grandslamu je jejím maximem semifinále z loňského Wimbledonu.

Ve čtvrtfinále se utká s Agnieszkou Radwaňskou, kterou porazila před pár dny cestou za titulem ze Sydney.Celkově na svou kamarádkou vyhrála sedm z deseti duelů. Polská tenistka ale neprodá svou kůži lacino. V prvním kole sice měla problémy s Mattekovou, v dalších zápasech už ale nenápadně hladce postupovala.

- Program 9. dne na Australian Open -
(úterý 24. ledna ... začátky od 02:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Azarenková (3-Běl.) - A. Radwaňská (8-Pol.)
Wozniacká (1-Dán.) - Clijstersová (11-Belg.)
Del Potro (11-Arg.) - Federer (3-Švýc.)
od 09:30 hodin:
Berdych (7-ČR) - Nadal (2-Šp.)

kompletní program 9. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

180
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vlastenecký čechismus je něco neskutečnýho. Pořád dokola totéž. Tentokrát se nádherně předvedli vyšinutí vlastenci relax a dwarf. Moc české ty jejich nicky ale evidentně nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý výkon Tomáše,s Nadalem se nedá v podstatě hrát,no Tomáš chytl ve svý éře neuvěřitelnou konkurenci,ale parádní výkon i zápas.
Reagovat
vendulkabendulka
Mno, byl to uzasny boj. Tomas se nema zac styden, bojoval dobre. Ale toho skazeneho voleje ve druhem setu urcite lituje, mozna by to melo uplne jiny spad.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď polský komentátor citoval někoho z anglické verze (přeslechl jsem jeho jméno) a myslím, že pod to by se podepsal snad každý. Nenapíšu to úplně přesně, ale říkal: Kdybych byl trenérem Tomáše Berdycha, řekl bych mu, aby šel na kurt, nechal tam všechno, třeba i zlomil raketu, aby ten zápas zvrátil. Jak je možné, že hráč, který odehraje fantastickou první půlku teď čeká na to, co udělá soupeř.

Asi půlku jsem zapomněl, ale myslím, že je to velmi trefné zhodnocení.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, co polsky komentator, ale Tom hraje stale aktivne, na nic neceka. Je to videt i v stats. na siti, teda je to videt i bez toho.
Chtel bych videt toho komentatora, jak maka stejne po 3. hodinach...co hur, Rafa mu fakt dobiha nedobihatelne.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nejsem přiliš velký odborník na tenis, ale zdá se mi, že Berdych od toho stavu 2:0 ve třetím setu nehraje tak dobře. Možná to je rozdílem ve fyzické síle, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne, ze ho netlaci tak silne jak behem prvnich dvou setu. Ani si nedokazu predstavit jak by to vydrzel...Ale podle mne rozhodne to neni tak, ze by vyckaval...nebo vylozene hral blbe.
Take riskantni mice, utocny styl si vybira svou dan v nevynucenych...ted zalezi, kolik jich nasbiras a v jakych situacich.
Hodne skoda toho TB ve druhem sete:( To mozna rozhodlo, ale uvidime, jeste neni konec, ale ten atlet by se musel asi unavit, nebo nevim...nebo ztratit razanci ve forhandu...to jsou rany jak svina:)
Taky nejsem odbornik:) ale nevidim, ze by Tom zacal byt nejak pasivni, rozhodne nevychazeji vic dulezite mice...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s vlčákem:-) podle mě Berdych ze sebe vydal všechno, to nejlepší, jenže Rafa je prostě o level stále výš a tak to asi bude vždycky... dobíhá neskutečné míče, která přemění na body, jak to umí snad jen on... škoda toho druhého TB, kdyby to tam Tom urval, bylo by to ještě zajímavější, ale Rafa je bojovník, umí se zakousnout do sebe i do soupeře... nejde hrát 3 - 4 hodiny stejně, to je prostě nemožný, navíc Nadal ještě zařadil na vyšší stupeň, a to pak proti němu má šanci snad jen Djoković... Berdych se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět...
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 50:37
UE 45:23
Esa 13:6

Tom je stale vic aktivni, vic chybuje, ale vic riskuje, tvori hru.
Hezky zapas, Chce to vyrovanani.Doufam, ze to Rebel da:)
Reagovat
smazaný uživatel
oj brej:(

Ten Rafal mu tam skoro vsechno dobiha, to je strasne, ja bych asi rozmlatil uz raketu, snazit se neustale tvorit hru, hrat dopredu, chodit aktivne na sit a ten atlet vam tam dobiha max cross ve ctvrtem sete po vic ja 3 hodinach.

Tom 45x na siti !!! uspesnost 53%
Rafa 16x uspesnost 81%
Reagovat
Labi
myslím že tohle je rozhodující set bud se tomáš zvedne a porazí ho ve čtvrtém setu nebo prohraje. Kdyby se zvednul tak by to Nadal i s fotrem už nerozdýchali
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že mu to Tomáš ještě ztíží
Reagovat
smazaný uživatel
Od stavu 2:0 ve třetím setu,to Berdych začal hrát jak osel, to už prohraje a nikdy žádný grand slam nevyhraje,nemá na to! Tím ale vůbec nechci říct, že Berdych není výborný tenista. Co by jiní za to dali, aby hráli na takové úrovni!
Reagovat
smazaný uživatel
V tretom sete šla kvalita tenisu trochu dole, zápas sa pomaly dostáva do vopred očakávanej polohy...Uvidíme, teraz je rad na Berdychovi, čaká sa na jeho impulz..V prvých dvoch setoch hral vysoký nadpriemer a ak by nezblbol bolo by 2:0..Celkovo mi ten zápas pripomína Nadal vs. Verdasco 2009, možno nie úplne kvalitou, ale zápletkou či dĺžkou setov určite.
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 38:25
UE 30:17

Skoda toho TB, podle mne stale lepsi Rebel Tom nez Rafa, Tom je dnes vic tenisovy, utocny, kreativni, rozhodne se mi vic libi jak hraje a pusobi nez Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, mam pocit, že Nadal to jen šmidlá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvedavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted si Rebel Tom udelal Rafu jak maleho kluka:)

Jinak nefandim nijak zvlast ani Rebelovi a Magovi TB, ani Nadalovi, !nepodana ruka v tom nehraje zadnou roli!.

A pokud mam hodnotit, tak zatim lepsi Tomas Berdych,
nejen herne, ale i projevem na kurtu. Rafa je totalne premotivovany. Preji to Rebelovi, za to co predvadi si to zatim zaslouzi, postup spise Tom /jen muj osobni pocit/
Reagovat
relax1
Je tady na tomto diskuzním fóru alespoň jeden, kdo fandí Berďovi? Jsem na českých stránkách tenis portálu? Píšou zde (až na pár čobolů) češi?
Reagovat
W.G.M.
Tenis je individualni sport, to neni zadna reprezentace. V Davis Cupu ci Hopman Cupu tu fandi Cechum urcite vsichni, ale bezne turnaje preci reprezentacni nejsou. Neni duvod fandit vsemu, co je ceske, kdyz se mi libi treba vic to, co je svycarske ci spanelske...
Reagovat
relax1
Chlapče, to že je tenis individuální hra mi nemusíš až tak vysvětlovat či přizvukovat! Na tom co píšeš je zřejmé jací jsme vlastenci. A je mi úplně jedno jedno jestli hraje jednotlivec (sám za sebe) resp. reprezentace.
Reagovat
W.G.M.
Z toho, co jsem napsala, se neda o nasem vlastenectvi vydedukovat vubec nic. Ja fandim Tomasovi, pokud hraje proti vsem hracum krome mych oblibencu. Co je na tom nepochopitelneho nebo spatneho? Kdyz mam radeji Rafu nebo Rogera, proc bych mela fandit Tomasovi, kdyz hraje proti nim?
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že radši budu podporovat někoho, kdo může porazit mého krajana, s tím už si musí žít každý sám. Navíc v tomhle zápase na tom španělském není moc co obdivovat.
Reagovat
relax1
V první ředě se omlouvám za to oslovení. Takže milá slečno (ml.paní). Já to mám takto. Jdu si třeba vsadit na tento zápas a jasný favorit je Rafa. Vsadím si pochopitelně na Rafu, ale přes i tuto skutečnost fandím Berďovi. A o tom to je. Ale vlastně proti gustu žádný dišputát. Tak ať se daří tomu Vašemu Rafovi a Federerovi!
Reagovat
W.G.M.
Vy fandite podle jednotlivych zapasu? Ja fandim Rafovi nekolik let, proc bych mu nemela fandit v zapasech, kdy se mu nedari nebo se nechova zrovna vzorne? A spani mam klidne, to, ze nefandim Berdychovi mi rozhodne vrasky na cele nedela. Mam snad podporovat napriklad nektere nase politiky jen proto, ze jsou Cesi, i kdyz se chovaji hrozne? Podle vasi teze asi jo, protoze jsou Cesi a musime podporovat vsechno, co je ceske..
Reagovat
W.G.M.
Vpohode, z nicku se to vycist neda. U vas je to zrejme jine, vy totiz asi podle vseho nejakeho favorita nemate, ale jsou lide, kteri jsou proste vice "citove" angazovani :-). Kdyby mi to bylo vsechno jedno (jako v obdobi po odchozu P. Raftera z okruhu), tak bych urcite Berdychovi fandila, ale proste mam dva sve oblibence, kterym fandim leta a to se neda zmenit jen proto, ze na okruhu je zrovna cesky hrac, kteremu se dari, ale ktery mi zrovna neni moc sympaticky...
Reagovat
smazaný uživatel
Když se dívám na ten argument o politice, tak evidentně nerozumíš tomu, co tady říkám.

Já nefandím podle jednotlivých zápasů, já reagoval na tvá slova o tom, co se mi líbí více. Neznám tě, nemohu vědět, že Nadalovi fandíš několik let. Jen je škoda, že česká mentalita nám dovolí, abychom fandili Nadalovi, na kterého jsou hrdí ve Španělsku místo toho, abychom fandili Berdychovi, na kterého můžeme být hrdí my sami. Závidím, když se dívám na některé mezistátní zápasy ve fotbale, kde vidím spoustu hrdých fanoušků na své hráče a pak si uvědomím, že my místo podpory svých hráč podporujeme jen ty nejlepší z jiných zemí. Ale jak napsal relax, proti gustu žádný dišputát. Je to každého věc...
Reagovat
relax1
Nevím jestli jste dostatečně pochopila co jsem napsal. Tím že si vsadím na Rafu, tak to není o tom, že bych byl zápasový fanda (nakonec když si pozorně přečtete můj příspěvek, tak zjistíte, že jsem napsal, že i přes to že si vsadím na Rafu, tak fandím Tomovi). To, že si vsadím na Rafu je o tom, že jsem si vědom jeho kvalit, tenisové úrovně.
A teď z trochu jiného soudku. Proč pletete politiku do sportu?!!!! Z našich politiků je mi na zvracení několikanásobně víc než z komentáře tohoto zápasu na eurosportu (taky se myslím ne něj díváte). A z tohoto důvodu jsem nebyl u voleb od r.1998 a do konce mého života mne nikdo u nich neuvidí. Tento doslova bordel na naší politické scéně jsem se do slova a do písmene rozhodl nepodporovat!!!!!!!!!!
Reagovat
relax1
Já na rozdíl od Vás už několik desetiletí fandím resp. jsem fandil vždy buď sportovci české či československé st. příslušnosti.
Reagovat
W.G.M.
Nenapadla me jina analogie k tomu, jak bych vam vysvetlila, ze proste za kazdou cenu nebudu podporovat vsechno, co je ceske. Ze proste muzu z vlastnich subjektivnich duvodu fandit komukoliv jinemu, kdo je mi sympaticky, libi se mi jeho hra a nema to nic spolecneho s nejakym vlastenectvim.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerád sa pletiem do vašej diskusie, ale je to viac menej o tom, že vzťah k Nadalovi ako Lovemarku svojho odvetvia je silnejší, než k Berdychovi ako nadpriemernému hráčovi...Nadal je ikona tenisu, jeho fanúšikovia si s ním už, čo to prežili a preto stoja na jeho strane aj dnes a budú stáť aj zajtra za každých okolností..To je ako byť verným fanúškom Barcelony a nefandiť im vždy ak hrajú proti Moskve, len preto, že má v zostave dvoch Čechov..To nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
No, abych to tedy ze své strany ukončil, má to co dělat s vlastenectvím i když to neuznáš nebo to nechceš vidět. Není špatné fandit někomu cizímu, když i přijde sympatický, ale když hraje proti našemu... No, každý to zřejmě vidíme jinak.
Reagovat
relax1
Ale jo !!!!!!!!! Já tomu rozumím. Jste žena, je pro Vás hezčí, sympatičtější, je na řebříčku ATP výše a tak bych pokračovat v čem všem Vám může imponovat jak Rafa, jak Roger. Nechci po Vás aby jste fandila Tomovi za každou cenu. Nakonec to píšu v jednom z mojich příspěvků" "Proti chuti ............... atď. Jern je tak trochu smutno z toho, když si zde čtu příspěvky a není tu snad jediný, který by dával na jevo přízeň Berďovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohleto uvažování "Je to Čech, tak mu musí fandit každej Čech. Ať je jakej chce, ať je co chce, prostě se musí, protože je to Čech a kdo to nedělá, tak je de*il, kterej si neváží našeho národa" je opravdu naprosto absurdní. Já mu třeba dneska fandím taky, protože Nadala vyloženě nemůžu snést, ale fandil bych mu, i kdyby Berdych byl Portugalec.

O tom, komu fandíš, by měly rozhodovat sympatie. Jestli je ti sympatický všechno český jen proto, že je to český, tak to je doopravdy smutný.
Reagovat
W.G.M.
Ale prispevku podporujicich Berdu si tu muzete precist dost, kdyz se hraje treba DC. Tam je to na miste a je to samozrejme, jde o souboj zemi, tam reprezentuji nasi malou republiku. Ale ja proste nerozumim tomu, proc bych mela fandit Berdychovi proti memu dlouhodobe oblibenemu hraci jenom proto, ze je to Cech. A neni jenom nejaky nas rys, dokonce i pomerne narodne uvedomeli Francouzi fandi treba Rafovi nebo Rogerovi proti svym. Cetla jsem par takovych chatu... Proste podle meho nazoru vetsina lidi nebere okruh ATP jako nejakou platformu pro narodni reprezentaci.
Reagovat
relax1
Co tady do této diskuze montuješ fotbal a s takvým příměrem? Jseš tak trochu mimo mísu, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne.
Reagovat
relax1
Nevím jestli by Vám neměli vrátit školné. Nikoho nenutím za každou cenu fandit Tomovi, jen suše konstatuji, že až na světlé výjimky nikdo neprojevuje k Tomovi náklonnost. Nic víc, nic méně. Ještě jednou říkám: "Proti chuti žádný dišputát a fanděte si komu chcete!"
Reagovat
W.G.M.
Ja skolne vratit nepotrebuji, snazim se vam tu jen vysvetlit muj pohled na vec za pomoci ruznych primeru, protoze bez nich to asi nepochopite, jelikoz to poroste citite jinak. Pokud byste se ridil tim, co jste napsal, tj. proti gustu atd., tak byste se vubec nepozastavoval nad tim, jak tu nekdo muze fandit protihraci hrace ceskeho.
Reagovat
relax1
Dobře, necháme toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu to je reakce i na mé názory a chci se proti tomu bránit. Nikde tu nikdo nepsal, že je někdo deb*l, když nefandí českému hráči. Jen píšu svůj názor, což jsem taky naznačil tím, že je každého věc, komu fandí. Tak se tady nesnaž dostat někoho do pozice, ve které není. Já sympatizuji s těmi, kterým by jejich mentalita nedovolila obdivovat jiného hráče na úkor hráče stejného původu. Tedy, aby jste to zase neobrátili do obrazu svého, možná můžu přát Nadalovi, Roddickovi atd., ale nikdy to nebudu dávat najevo ve chvíli, kdy se proti němu postaví český hráč. Osobně si myslím, že tu v tuhle chvíli útočíš úplně zbytečně.
Reagovat
relax1
Díky dwarfe. Jsem rád, že alespoň někdo pochopil o čem píšu.
Reagovat
Matti
Tak já jsem přál Rafovi i v Davis cupu ve finále proti našim. Nejde se jen tak přepnout.
Reagovat
relax1
Je to smutné, ale holt s tím člověk nic nenadělá když to takhle někdo má.
Reagovat
smazaný uživatel
možná byste se ale hoši měli lépe vyjadřovat... čtu tu vaší diskuzi a opravdu mi taky z toho vyplývalo, že máme fandit Čechům, protože máme společnou národnost, až později z toho vyplynulo, že jim máme fandit, až když hrajou proti našim oblíbencům... to si myslím, že je někdy těžké, já to spíš řeším tím, že jsem v těchto zápasech neutrální...
jinak fandit Berdychovi při zápase a vsadit si na Nadala, co k tomu říct... sázet proti hráči, kterému fandím... to mi teda hlava moc nebere...
Reagovat
relax1
Víš, to je o tom, že je člověk tak trochu dost realista a tzv. rovnýma nohama na zemi. Proč bych si neměl vsadit na Rafu a přitom fandit Berďovi. Nejsem z těch co sází za statisíce a chyba na tiketu v tomto případě nezamrzí. Ale tomu zrejmě i přes to co jsem napsal neporozumíš.
Reagovat
Heather_Fedex
Zacina se to obracet...
Reagovat
smazaný uživatel
Tom si zkusil vzit 4 Challenge ve druhem sete, ale nejak mu to neproslo:) Pokus dobrej:) ale ztrata servisu. Ted uz 1:4 pro Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
1st Serve % 31 of 46 = 67 % : 40 of 57 = 70 %
Aces 6:2
Double Faults 0:1
Unforced Errors 18:14
Winning % on 1st Serve 27 of 31 = 87 % : 29 of 40 = 73 %
Winning % on 2nd Serve 8 of 15 = 53 % : 9 of 17 = 53 %
Winners 22:17
Receiving Points Won 19 of 57 = 33 % : 11 of 46 = 24 %
Net Approaches 10 of 15 = 67 % : 4 of 6 = 67 %
Reagovat
relax1
Komentář tohoto zápasu na eurosportu je prostě jeden blivajz. Chce se mi zvracet z tohoto tak nepro fesionální ho komentáře a nemůžu si pomoci, ale mám dojem, že Nadal je snad české národnosti. Když zahraje famózní míč Berďa, tak to bylo dobré, jednou dokonce na 2x podtrženou jedničku a když zahraje perfektně Nadal, tak je to famózní, super. No blivajz po každé stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlúpe nedorozumenie pripravilo Rafu o set...Berdych si snáď neudrží túto latku výkonnosti...Rafa musí menej kaziť a viac zakončovať výmeny.
Reagovat
relax1
Jestli jsis vsadil na Nadal, tak to svým komentářem nedávej najevo! Nadal a zřejmě i Ty neznáš pravidla!
Reagovat
smazaný uživatel
kecy, kecy..
Reagovat
W.G.M.
Paneboze, to je fakt utrpeni... Rafovi se nedari a ja se nemuzu divat ;-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze Tom na neho hraje fakt excelentne. Peknej zapas, na konci TB jeste hadka Rafy...takze je to zive:)
Reagovat
W.G.M.
Ta hadka me teda nemrzi (jako ze jsem ji nevidela), ja nemam rada, kdyz se hraci hadaji :-), zvlast kdyz jsou to mi oblibenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se ted dohaduje, no trochu se mu nedivim, je fakt ze prestal hrat - na druhou stranu jsem si nevsiml, zeby nekdo neco hlasil...no aby nedopadl jak David Nalbandian.
Reagovat
smazaný uživatel
Rychle jste na tento zápas zapomněli, že fandíte člověku, který sám v podstatě svou reakcí na adresu Berdycha schvaloval nesportovní chování fanoušků. Berdych je prý hlupák, kdežto k fanouškům, kteří se jeho soupeře snažili daleko za hranicí sportovního chování jakkoliv rozhodit, neměl ani slovo. Obvykle tady nepřispívám, ale je mi celkem líto, když si čtu tolik stejných nenávistných názorů a hlavně je i líto, že se fandí Španělovi. Myslím, že by si španělští fanoušci jen těžko dovolili jít proti Nadalovi, tohle je jen česká specialita. Doufám, že Berdych Nadala smázne, dnes na to rozhodně má.
Reagovat
relax1
Souhlas, maximální souhlas!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
4 odvracene setboly, no skoda, Rebel si mohl urvat set.
Ale TN ma rad, tak mu to treba vyjde...
Reagovat
W.G.M.
Hmm, tak asi Rafek nic moc, bohuzel to nemuzu sledovat, jen live scores, ale moc presvedcivy tedy asi neni... Vy, co to muzete sledovat, jak to vypada?
Reagovat
smazaný uživatel
Tom ho tlaci, hraje aktivne, agresivne, chodi dost na sit...Rafa hraje klasiku...s tim, ze trosku mozna vic kazi nez normalne...
Reagovat
Heather_Fedex
Tom ma setbol ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ma uzasnou barvu tricka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 11:6
UE 12:9
Esa 4:1
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 10:6
UE 11:7
Esa 4:1
Na siti zatim pouze T > 60% uspes. 3/5
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se zatim Tomovi dari. Celekm slusne Nadala proveruje. Rafa se bude muset jeste - jo - hodne snazit, aby toho naseho rebela porazil:)
Reagovat
Heather_Fedex
Je videt, ze se zvedla hlavne po psychicke strance. podle mne tohoto roku grandslam vyhraje a kdyz ne v melbourne, tak zrejme ve wimbledonu. gratuluji k vitezstvi
jenom na okraj k rebricku- myslim, ze i pres to, ze "pouze" vyrovnala agnezka svuj ctvrtfinalovy vysledek, tak urcite v rebricku stoupne. naopak, klesne verka, na, sam a samozrejme i carol
Reagovat
VlS
1 Azarenka, Victoria BLR 7485
2 Kvitova, Petra CZE 7290
3 Wozniacki, Caroline DEN 7085
4 Sharapova, Maria RUS 6660
5 Stosur, Samantha AUS 5430
6 Radwanska, Agnieszka POL 5329
7 Bartoli, Marion FRA 4770
8 Zvonareva, Vera RUS 4695
9 Li, Na CHN 4450
10 Petkovic, Andrea GER 4000
11 Schiavone, Francesca ITA 3640
12 Williams, Serena USA 3580
13 Jankovic, Jelena SRB 3294
14 Lisicki, Sabine GER 3183
15 Pavlyuchenkova, Anastasia RUS 2735
16 Cibulkova, Dominika SVK 2635
17 Peng, Shuai CHN 2580
18 Ivanovic, Ana SRB 2535
19 Kuznetsova, Svetlana RUS 2526
20 Hantuchova, Daniela SVK 2450
21 Goerges, Julia GER 2345
22 Pennetta, Flavia ITA 2295
23 Vinci, Roberta ITA 2210
24 Medina Garrigues, Anabel ESP 2104
25 Kanepi, Kaia EST 2049
26 Kirilenko, Maria RUS 1990
27 Kerber, Angelique GER 1965
28 Safarova, Lucie CZE 1965
29 Wickmayer, Yanina BEL 1955
30 Clijsters, Kim BEL 1941
Reagovat
Heather_Fedex
Je to mozny? a sice, pravda, ze ma obhajit az 2000 bodu, to je pravda... Podle mne by se v rebricku mnela posunout williams, vzdyt postoupila do 4. kola (minuly rok neharala vubec)
Reagovat
smazaný uživatel
To průběžné propočítávání žebříčku moc nesleduju, ale když už sis dal takovou práci, tak jsem se podíval. :) První čtyři holky mají docela velký náskok... Jinak je příjemné vidět Anu zase v první dvacítce. Na 15. místo moc neschází. :)
Reagovat
Heather_Fedex
jsem zvedava, jaka pozice ji bude patrit na konci roku. i kdyz ted sme vlastne jen na zacatku. nevim, nevim, opravdu mi carol prijde bezradna, kdyz hraje proti top hrackam. te se dari proti tem slabsim- kdez to u ostatnych holek je to tak ze na zapasy se spickou se maximalne namotivuji a vobcas padnou s temi slabsimi. nejlepsim prikladem je petra kvitova. jsem zvedava, jak si proti sare povede
Reagovat
VlS
Carolina mě překvapila, hrála hlavně v druhém setu dobře. Kim ji to trochu usnadnila a vůbec mi dneska Kim připadala, jako míň výbušná Petra.
Ale gratulace Kim k postupu do SF, s Vikou to bude mít těžké a nemyslím si, že si v sobotu zahraje.
Caro čeká sestup minimálně na 3 místo (doufám, že tam zůstane, protože sestup na 4. by znamenal, že si Maša zahraje finále) a vůbec jí to nezávidím. Do konce RG obhajuje více než 4.000 bodů a to může být hodně tvrdý ořech. Pokud nezačne výměny aktivně zakončovat, tak ji podle mě čeká brzo sestup o řadu dalších míst dolů. Nejblíže ji čeká obhajoba 900 bodů v Dubaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem obdihuvodne, ze to Kim zvladla, i kdyz jsem si spis tipoval Karolinu, vzhledem ke zraneni, Kim vyhrala slusnym technickym tenisem, ale je videt, ze neni uplne ok. Karolina mi pripada, ze obcas nevi co hrat. Podle mne pokud by hrala, tak jak je zvykla, tak by to dnes na Kim asi i stacilo.
V semifinale to bude zajimave, ale Viktorie je v dobre dispozici, opet asi tipuji spis Viktorii, a opet bych byl radeji, kdyz by postoupila Kim:)

Agnieszku jsem nevidel...
Reagovat
VlS
Hlavně mi připadá Caro naprosto bezradná, když čeká na chybu a ta nepřichází a nepřichází. Viz ta smečová příležitost do celýho kurtu a ona pošle forhandovej kopeček. kim z toho byla tak vedle, že to dala do saka :-))
Prostě ona si pro ten koncovej míč nedojde, pokud ji k tomu soupeřka nedožene zkrácením hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejake ty momenty mela, dokonce 13x zakoncila winnerem, ale jak pises, muze zakoncit uder razantne, a misto toho sup kopec.
Na druhou stranu, kopce, treba na antuce, to je previt:)
Jenze tady se hraje na necem jinem...
Navyk, to je potvora. Kar. Ma hodne vzity styl az navykovy. No menit to neni lehke...a jak to tak vidim, tak si tipuji, ze s tim budou mit jeste hodne prace...
Reagovat
VlS
jj, jenže měla třetinu winerů jako Kim,a 2/3 UE a 2x víc UE než winerů. S tím se nevyhrává v pokročilejch kolech velkejch turnajů. Mimochodem, statistika prakticky stejná i u Vika - Aga. Prostě proti útočnicím to upinkat většinou nejde. To musí mít útočnice den blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdy muzes hrat aktivne celou dobu, vyhrat a mit i min winneru nez souper, treba:) Protihrac si na to vetsinou sahne, ale to ja tak vsechno:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už píšeš i ty, že Caro hrála dobře, tak to opravdu muselo být dobré. :) Věděl jsem, že bude mít Caro těžký začátek roku, protože obhajuje spoustu bodů, ale ve druhé polovině roku může naopak získat. Uvidíme, já tady nechci spekulovat, jestli bude první nebo pátá... Čtvrtfinále rozhodně není špatný výsledek, je to jen o kolo horší než loni. Samozřejmě je trochu škoda, že "už" ve čtvrtfinále přišel zápas proti Kim, ale to se nedá ovlivnit.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Caro sází na chyby soupeřky a je logické, že ty mnohem hůře postavené jich udělají kupy, naopak ty lépe postavené jich zas tolik nedělají a když hrají agresivně, má práv s nima Caro problémy... protože ony to pálí hodně drsně, buď to tam padne nebo ne a když jim to tam padá, tak má Caro hodně co dělat... jinak je to podobný jako Djoković, kdyby on jen uměl bránit, tak první nebude, u Caro bohužel moc té ofenzivy nevidím... navíc tu někdo řikal, že neumění měnit styl hry, ale o to právě přeci v tenise jde, nejde hrát to samé na antuce, na trávě či betonu, hráč musí svoji hru přizpůsobit povrchu....
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rada, ze zas vraci "svetu" rad. :-) A trochu hruza, ze to jde i se 40 UE!
Reagovat
VlS
Myslím, že si oddechne i Caro, odpovídat dva roky na otázky, kdy jako jednička udělá GS, taky asi nic moc.
Reagovat
VlS
A kde je Monty? Jeho No 1 hraje důležitej zápas a on chrní?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano chrní jak miminko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tie ženské dvojhra sa dosť pretiahli...Za pár minút sa konečne začne, na čo čakáme...alebo aspoň ja osobne...Odhliadnuc od toho musím uznať, že z KIM vyžaruje strašná človečina...Nikdy som jej moc nefandil, no v posledných rokoch/mesiacoch si všímam, aké spontánne žieňa to je, rozdáva úsmevy na všetky strany, je veľmi prirodzenou ženou a maminou..Zároveň je poslednou zástupkyňou old starej dobrej generácie, rozhodne má moje sympatie.
Reagovat
smazaný uživatel
Jupíí!Caroline je venku! :-) Podle mne na ty hráčky které mají páru a dokážou jí pořádně zatlačit tak na ty nemá..aspon na GS...
Reagovat
Fandina
Hlaváčková A./Hradecká L. v semifinále ........hezky. Držím palce a přeji ještě dvě vítězství.
Reagovat
VlS
Přál bych holkám druhej deblovej GS. Možná opravdu měla být s Luckou nominovaná Andrea na Fed cup
Reagovat
Fandina
všechno se dá změnit, ale je to věc kapitána.
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí flek v žebříku se pro Karolínku už chystá. Jsem zvědavý na to, jestli se z těch trapasů (hlavně FO, W, USO, TM + ten dnešní) poučí, konečně změní pinkací styl hry a na #1 se ještě někdy vrátí. K čemu má trenéra? Tohle jí poradil?
Reagovat
Fandina
že Tě baví hrabat se v těch negativech. Jednou je někdo dole podruhé nahoře. Kdyby to tak nebylo, bylo by to o ničem.
Reagovat
VlS
Tak loňské SF a letošní QF určitě není trapas, na styl hry, který má je to spíš malý zázrak. Změnit styl hry proti povaze, to může být hodně těžko řešitelný problém. Carolina je zřejmě hodná holka a ničit někoho možná nemá v hlavě. Agresivitu v sobě musí člověk mít, ta se nedá natrénovat.
Reagovat
smazaný uživatel
QF pro jedničku je dobrý výsledek? Určitě? Opět prohrála s první skutečně vážnou soupeřkou.
Totéž na první pohled úspěšné semifinále na USO 2011. Tam zase dostala neskutečnou nakládačku od Sereny. Určitá šance na zvrat byla až v závěru 2. setu, kdy Sereně konečně sebrala podání, jenže i ten nakonec nedotáhla ani do tajbrejku (první set 2:6).
Reagovat
Fandina
že Caro už jedničkou není. Takže když byla, musela být míň poražena než ostatní. Ostatně to jak ona poctivě dobíhá kdejaký zdánlivě ztracený míč je také její přednost. Prostě si to vyběhá a winry umí taky.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je úroveň!!! :-( V utkání s top hráčkou se opět ukazuje, že jednička je dlouhodobě totálně z formy (naposledy se pěkně "předvedla" na TM). Proti slabším to ještě upinká, ale dnes bude konečná. Doba titulů z velkých turnajů je dávno pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, proc mam fandit Berdychovi jen proto, ze je Cech...? Protoze se chova tak, jak se chova, fandim vetsinou jeho souperi. Takze VAMOS RAFA! :-))
Reagovat
Fandina
a jak se chová?
Reagovat
VlS
To se nedozvíš, pán se už vyblinkal
Reagovat
smazaný uživatel
To byl teda výkon! Ta nešťastnice se do SF nepodívá ani teď. Přitom po tajbrejku 0:7 musela být siréna psychicky dole.
Reagovat
Fandina
Musela, ale nakonec vyhrála.......
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně může TB ukázat, že patří možná mezi TOP5.
Rafa je unavený úspěchy, bude bojovat co to dá, ale záleží, jak mu BT bude zatápět.
Snad to nebude jednoznačný zápas, snad se bude na co koukat, a ne že TB porazí Rafu hladce a přesvědčivě.
Reagovat
mac.hall
Přestože nejsem stádní typ a navíc mi Berdych k srdci příliš nepřirostl( obzvlášť teď po akci Almagro bych mohl na něj mít ještě větší pifku ) budu mu v zápase s Rafou fandit. Pokud bych ale měl reálně zhodnotit jeho šance, pak musím říct , že je vidím jako naprosto minimální. Zdá se , že Rafa má na AO opět velmi dobrou fazonu, alespoň z toho , co jsem viděl , to tak vypadá. Snad jen za předpokladu , že by Tomovi mu šel famozně servis a ostatní údery si zachovaly dosavadní kvalitu , kterou na AO předvádí, by snad mohl Rafu trochu potrápit. V jeho vítězství nevěřím , i když každý zápas začíná 0 : 0 .
Reagovat
VlS
Tak, že nejsi úplně Tomův fanda je poměrně evidentní, ale mě to neva. Nemám rád sborovej zpěv a nesnáším kolektivní přesvědčení u čehokoliv, to je fajn tak leda pro praktikující věřící kterékoliv víry a pro stoupence stran, kteří neznají ani jejich program.
Tomáš má takovej trochu upracovanej těžkej tenis, ale je celkem efektivní a mě je docela sympatickej, proto mu fandím taky, ale hlavně mu fandím proto, že fandit v roce 2009 Rogerovi, 2010 Rafovi a 2011 Nolemu je NUDA. Bojím se, že budu muset přestat fandit Petře, protože jasnejm favoritům nefandím (ale u Petry si asi povolím výjimku, pokud nebude hrát s Luckou Š).
A o tom to je. Pro oko nejkrásnější tenis hrál, hraje a asi i bude hrát Fedex, to není tenis, to je umění (U Noleho je to atletika, u Rafy boj na život a na smrt, u Andyho a Berdi těžká práce). Tož tak.
Reagovat
VlS
A jen tak mimochodem, Tom ten zápas s Almagrem hrál úžasně, tak soustředěnej výkon se moc často nevidí. Bohužel tím jeho ustřelením se s nepodáním ruky to úplně zaniklo. Větu o prověření Rafy, kterou jsi použil, abys Tomáše lehce nakopl do rozkroku jsi tak trochu (spíš hodně) vytrhl z kontextu, ale nic se neděje. Člověk používající aspoň občas to, co mu narostlo nahoře na krku si přečte originál a udělá si názor sám, ale to ty víš, protože evidentně patřičnou část těla používáš s gustem a fortelně.
Reagovat
Labi
přesně Federer je umělec jeho údery to je pohlazení po duši, Djokovic to je prostě takový "voják", který hraje poměrně náročný tenis uvidím jak mu to vydrží v dalších letech, Rafa ten by nejraději ten kurt sežral bohužel ho limituje zdraví no a Murray a Berdych jsou hodně podobní oba mají upracovany ale efektivni tenis... bohužel na špičku to nikdy stačit nebude...pro Murrayho je příslib Lendl uvidíme jak moc mu pomůže
Reagovat
D.A.N
Re: VIS.....hezky jsi to napsal ohledně charakteristiky hráčů...souhlas....víc netřeba...
Reagovat
smazaný uživatel
mne bavi "pribehy", tak si pro zpestreni namlouvam, ze hra je prave takova, jaky je ten clovek sam ... :-)))
Reagovat
gigin
Novak je vlastně takový Šebrle (voják+atlet) :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Tomase jsem nechtel nikam samozrejme nakopnout.:) Tam to boli a je to zakerne:) Je to trba brat s nadhledem:)
Nakonec, uprimne. to by bylo i lepsi rict, nez mentalne prohravat uz v satne 0:3.! Co se tyce Tomase, tak pokud jde o jeho forhand, tak vzdy uznavam, ze je paradni.:)
S Rogerem souhlasim, urcite umelec na kurtu. Neuveritelny tenista.
Rafa se mne libil na zacatku kariery, hlavne na antuce.
Djoker se vypracoval nekam, co se obcas tezko chape.
Andy mi neni nejak sympaticky.
Chapu te, mam to podobne, ale Petra bude asi porad u mne v oblibenych, nebot se mi libi jeji styl servis volej, hlavne na trave.
Tady si nemuzu pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže dnes nás čaká prvý naozaj veľký deň. Papierovo nás čaká prvý zo súbojov najvyššej kategórie. Podobné by mali byť už len SF, či Finále pri očakávanom zložení..Netrúfam si predpovedať výsledok, favoritom bude zrejme Federer, najpravdepodbnejší je výsledok 3:0, či 3:1, no Del Potro je absolútne nepredvídateľný. Ak mu pôjde servis a vyhrá jeden z prvých dvoch setov, bude to pamätný zápas.
Berdychovi sa veľké šance všeobecne nedávajú a to mi robí trochu starosť. Presne podobné typy zápasov sa väčšinou zvrtnú v propsech neočakávaných scenárov. Aby sa tak stalo však musí Berdych prežiť výnimočný deň na servise, robiť v priemere 2 ľahké fiftíny na gem a pravdepodobne vyhrať prvý set...Verím však, že si Rafa SF nenechá újsť.

Čo sa týka žien, budem fandiť tej, ktorá vyhrá prvý gem. Nech to je čím skôr 2:0 a nech dievčatá uvoľnia kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Potkal vlka:
Serena vs. Ekaterina / Serena ve dvou setech, Ekaterina max. 4gemy :-))))
JWT vs. Nishikori / Tipuji jistotu JWT

VIS:
Makarova na Serenu nemá vůbec šanci.

Docela dobré zdůvodnění toho, proč se "tipovaček" neúčastním. Nemá to totiž žádný smysl. Zvlášť u ženských, klidně může dojít k dalšímu překvápku (kéž by Aga nebo zase Jekatěrina). Tsonga mě nečekanou prohrou nepotěšil. Na druhou stranu, zase to Andy v QF (snad) bude mít o něco jednodušší.
Reagovat
VlS
Čecháčku, tipy jsou od toho, aby nevycházely, to nevíš ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
TIPOVACKY: ...co kdyz to neni rozum, ale strach? Posetilost je prece mnohem krasnejsi nez cekani za bukem na chyby druhych..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco hlavně pro Montyho25, ale zajímavé video i pro ty, co ji nemusí.
http://www.youtube.com/watch?v=dIia0RyLeJY&feature=youtu.be
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to viděl, Vika to dala na twitter. :) Ale je dobře, žes to sem dal. Je to zábavné video a Vika je vážně fajn. Jinak ta její agentka je Meilen Tu, dříve taky tenistka.
Reagovat
smazaný uživatel
dobré!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ona je v pohodě,mě je sympatická,líbí se mi jako ženská a líbí se mi i její hra
Reagovat
nando
Přeju postup Radwaňské, je sympatičtější, hezčí a neheká, pak Sweet Caroline, ptž se na ní pěkně kouká. Ráno pak přijdou 2 zápasy snů, Delpo a Berďa, to by byla fantazie, aspoň by si zdejší extrémisti mohli navzájem lízat bolístky :-D. Když vyjde aspoň Berďa, bude to hezký den.
Reagovat
Heather_Fedex
aga mi prijde skromnejsi a pokornejsi nez vika a uz by si take zaslouzila konecne postoupit do semifinale GS. ale na celkove vitezstvi to jeste nebude, agnezko...:P
Reagovat
Heather_Fedex
Jde do tuheho. potesilo by mne, kdyby ani s del potrem neztratil set. no, uvidi se... zapas myslim zacne v 5:00 naseho casu- tak snad stihnu aspon kousek
Reagovat
smazaný uživatel
Taky škola? :D Nebo už práce? :D
Je to pěkně na ... ten 14hodinový skluz :/
Reagovat
Padme
Tady mají psáno 6:30... tak těžko říct. Ale radši bych si přivstala! Snas to Rogerovi vyjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty časy jsou na houby, dneska ponocovat taky nebudu. Poslední dobou jsem ponocoval pořád, musím se aspoň jednou vyspat. :D Kdyby Vika nebo Caro hrály od jedné, tak bych se koukal, ale čekat do půl třetí nevydržím... Aspoň budu na holky myslet, až budu spát a ráno nervózně poběžím k teletextu. :)
Reagovat
Padme
Běž spát a dej si dřív budíček:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já v deset neusnu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Energetáky to ráno když tak jistí :D
Reagovat
Heather_Fedex
nee, ale doktorka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé, kolik let už existují cenově dostupné satelitní přijímače s funkcí PVR (tj. s nahráváním na disk?). Dnes už i HD přijímače jsou skoro za babku. Kdo si platí třeba Skylink, má Eurosport HD, kdo si neplatí, má aspoň gratis německý Eurosport v SD.
Naprogramuju, nahraju a kouknu až se vzbudím, případně po práci. Pokud neznám výsledek, má takový záznam hodnotu živáku. Ještě navíc lze s výhodou přehrávání urychlit (přeskočit přestávky mezi gemy, nezajímavá utkání apod.).
Reagovat
smazaný uživatel
To je síce dobrý nápad..Ale Federer s Del Potrom napríklad začínajú medzi 5-6tou...Nevieš, či sa bude hrať 3 alebo 5 hodín...takže ak ráno vstaneš o 9tej, musíš ešte 2 hodky čakať..Osobne mám radšej LIVE, a cez deň zalepené oči..
Reagovat
smazaný uživatel
To je síce dobrý nápad..Ale Federer s Del Potrom napríklad začínajú medzi 5-6tou...Nevieš, či sa bude hrať 3 alebo 5 hodín...takže ak ráno vstaneš o 9tej, musíš ešte 2 hodky čakať..Osobne mám radšej LIVE, a cez deň zalepené oči..
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Wozniacki!!! Kim, mám tě rád, ale teď musíš prohrát. Vika doufám Agu taky dá, ale tam by mi to zase až tak nevadilo, i když jsem si na Viku vsadil, že vyhraje AO :D
Reagovat
Labi
aby jste se někteří tady z toho Berdychova "úletu" nepos....! jedná věc je, že se to opravdu nehodilo aby mu ani nepodal ruku na druhou stranu ted to už nevrátí a i Mcenroe řekl, že toho potom v šatně asi dost litoval, že udělal takovou blbost. Bohužel většina z vás "jde s davem" která nikdy Berdychovi nefandila a tak se z toho stala taková "móda" dále mu již nefandit a tvářit se jak to nejsme nekompromisní a správní.....nevím jakový je mimo kurt Berdych někteří říkají že je namyšlený atd. možná to je pravda je však nutno si pročíst tady příspěvky oněch "borců" kteří mají známé, jejichž známí jezdí do Prostějova a kde ti známi našich známých vyplétají rakety a jak to neznají Berdycha. Jak jsem řekl Berdych možná je namachrovaný ale možná to je taky zkreslený názor oněch vypletačů čističů bot nebo co to vlastně jsou zač, kteří vlastní typickou českou vlastnost závist a poté stačí i zamračení Berdycha a je to to rázem ten největší namyšlenec v ČR.
Ja budu Berdychovi i zítra fandit s tím, že zároven budu doufat, že si vzal z minula ponaučení. Ale určitě nebudu říkat jak moc mu nefandím jak u mně skončil atd. Uvědomte si, že reprezentuje také ČR(ačkoli s Almagrem to moc vzorná reprezentace nebyla) a také popolarizuje tenis v ČR a rodiče když uvidí úspěch českého tenisu ve světě si pak řeknou, že s úrovni tenisu u nás to nebude nejhorší a že to je ten pravý sport pro jejich ratolesti....
Reagovat
nando
Tleskám vestoje, naprosto souhlasím. Ale ona ta závist není o Berdychovi, on totiž Čech chytá za obranou, kde může chytat malej kluk, Sáblíková dělá sport, který nikoho nezajímá, Štybar poráží jen belgičany atd .... My si prostě neumíme vážit toho, že je u nás někdo úspěšný, a zejména bohatý, a tak při každé příležitosti se mu to dá hned sežrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Milí čecháčkové, Berdyš z toho "našeho" směšnýho Cechrepu je mi úplně ukradený. Mám snad teď kvůli reprezentantovi :-DD otočit, když přeju Rafovi?
Reagovat
VlS
Kluci, mám radost, řže tady nejsem sám. Všichni se shodujeme, že to byla blbost, ale neodepíšu kvůli tomu Tomáše. Nevím,jestli je nebo není nafoukanej a rozhodně se nehodlám řídit pár závistivci, kteří říkají, že znají někoho, kdo ho zná. Každej v individuálních sportech je individualista a nemá důvod si s každým koho potká padat kolem krku.
Podobné kecy jsem slyšel i o sportovcích, které znám osobně a vím, že je to blbost. Jsou to normální lidi, mají lepší a horší dny a lepší a horší zvyky.
Reagovat
VlS
přej si komu chceš, je to tvoje věc a nikdo tě nebude přesvědčovat, že to máš dělat jinak. Tvářit se, jak je českej národ blbej a za nic nestojí je ta nejtypičtější čecháčkovská vlastnost. Zdar Čecháčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď s ten Labiho příspěvek ani nečtl nebo ho tvá palice nedokázala zpracovat...
Reagovat
gigin
chápu, že mu někdo fandí a někdo ne. Jen nerozumím tomu, jak může někdo říct - tak, a teď už mu nefandím. Prostě, jak kvůli jednomu incidentu někdo může odepsat svého koně. A jak se to tu propíralo včera a dnes milionkrát - zase to taková "šupa" nebyla.
Reagovat
Jan
Taky budu Berdychovi fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přijde, že se vlastně v celé té včerejší kauze nic až tak závratného nestalo. Tudíž nechápu proč bych mu neměl kvůli jedné takové prkotině přestat fandit...uvažovat o tom budu až bude dělat takové blbosti každý zápas a toho se snad nedočkáme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bych mu měl přestat :-D
Reagovat
Karolko2
tak mně Berdychova hra nikdy nebavila,nicméně uznávám,že ted hraje na vysoké úrovni a škoda toho jeho chování,protože o jeho zápase a hře se nikde nepíše...fandím Rogerovi a chtěla bych zápas s Rafou,tak že je jasný komu budu držet palce.. :-) a těším se na pěkný tenis
Reagovat
Jan
Jste vlastenci jak víno, kteří chcete fandit Rafovi. Ať Berdych udělal co udělal. A jak Almagro hanebně odehrál míček do kurtu vedle ležícího Berdycha a až pak se mu začal omlouvat, to Vám nevadí ? A co když ho sestřelil úmyslně ?
Reagovat
Stan_Borowitz
nebudu opakovat tisíckrát vyřčené, jen přidám, že na mne Berdych působí jinak vcelku sympaticky, když má třeba někde nějaký civilní rozhovor. Tohke byl jen zbytečný exces. Budu mu přát vítězství, a to nejen z "přízemního" pocitu přináležitosti ke stejný jazyk a kulturní identitu sdílející skupině osob, ale zároveň na základě čistě matematicko-pravděpodobnostních úvah. Je totiž pravděpodobnější, že Federer porazí v semifinále Berdycha (pokud ovšem projde přes JMDP) než Nadala, a zároveň je pravděpodobnější, že Federer ve finále porazí Djokoviče, než že Nadal porazí Djokoviče. Ne, že bych Djokovičovi nebo Nadalovi nějak výrazně nepřál vítězství, ale víc si přeju, aby RF vyhrál ještě 2-3 GS, 1 x OH a alespoň na 3 týdny stanul v čele žebříčku ATP. Ne proto, aby dokázal, že je "nejlepším hráčem historie", což je nesmyslný titul, ale aby ještě naposled zazářil ten (pro mne) úžasný herní styl. Kdoví, kdy se zase objeví další špičkový hráč, který bude hrát s takovou elegantní lehkostí jako on.
Reagovat
gigin
tím, že nefandím Tomíkovi, ale někomu jinému, tak nemusím být hned vlastizrádce !! Jsem čech, mám rád svou zemi, žiju tady rád !! Nezávidím Berdychovi peníze ani úspěch. Jak se chová je především jeho vizitka a nakonec i jeho věc.
Reagovat
Karolko2
Jane,HRAJETE TENIS?
a jestli jsem fanda třeba Monfilse,nemusím fandit Berdychovi,protože je čech,naštěstí mohu fandit tomu,čí hra se mi líbí....heč
Reagovat
smazaný uživatel
Monfilse nebrat! Tom do toho! :-)))))))))
Reagovat
Karolko2
konečně někdo s rozumem
Reagovat
Karolko2
to patřilo jinam :-§
a francouz byl příklad,ale aspoň se nebere tak vážně
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji Karolko2, vím, že mám rozum :-)))
Reagovat
gigin
s tím Ríšou ti to moc nevyšlo :-) ale taky jsem byl překvapený, jak to šlo rychle..
Reagovat
smazaný uživatel
Kyvadélko říkalo, že to bude asi tak o dvě hodiny delší mač :-(. Nějak mi blbne nádobíčko v poslední době..
Reagovat
gigin
zítra jak?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ve čtyrech nebo pěti..! :-) A Federer ve třech nebo čtyrech! :-)))
Reagovat
gigin
to podobně, i když bych se u toho druhého tak rád mýlil :-D
Reagovat
VlS
Ale přece nikdo nikoho nenutí fandit Berďovi a chápu, že to Rafovi fandové dělat nebudou. Žádnej problém a nejsi kvůli tomu žádnej zrádce. V pohodě.
Reagovat
gigin
Ty jsi taky v pohodě. Spíš mne vytočil ten Janek :-) Nejsem Rafův fanoušek, ale to asi víš :-)
Reagovat
Jan
Fanděte si komu chcete. Nakonec vám to ani nikdo zakázat nemůže. Ale když jsem Čech a nestává se moc často, aby nějaký český tenista šahal po vyšších příčkách grandslamu, tak mně osobně to potěší, když postoupí dál. Pokud vás ne, škoda, nakonec je to Vaše věc.
Reagovat
Jan
Nehraji tenis, i když bych rád, ale neměl jsem k tomu příležitost/čas (párkrát jsem si pinknul, ale nestojí to za řeč). Ale rád tenis sleduji(DC, FED Cup, ...). Co se týče fandění, reagoval jsem v příspěvku o něco níže.
Reagovat
gigin
já tě asi i chápu. Ale pochop taky ty jednu věc. Každý má svého oblíbence, favorita, koně, kterému fandí a je to jeho miláček.Samozřejmě jich může mít víc, ale jeden je top. Když tento narazí na Tomáše, tak přece nepředpokládáš, že by tomu svému miláčkovi nepřál a přál by druhé straně, byť je z naší země.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neuveritelny, poprvy v zivote a doufam ze naposledy, budu fandit Nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky řečeno:D:)
Reagovat
krbik13
V rozpise zápasov máte chybu,Roger s Delpom by mali začať 2:30 ich času,čo je tu 4:30 ráno. Aspoň podľa oficiálnej stránky je to tak.
Reagovat
Denis92
je tam napisane ze not before 2:30pm..lenze ked si vezmes ze pred tym sa hraju 3zapasy tak to skor ako 6:00 nasho casu nebude
Reagovat
krbik13
Tá "štvorhra legiend" sa začne hrať o 11 ich času ? :/ Zbytočne to akurát zdrží program. Mne totižto vyhovuje viac keď budú hrať skôr ako neskôr,potom už nie som doma a nemám to kde pozerať.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky neuvidím dva krásné zápasy kvůli tomu, že začínají až ráno :(
Reagovat
smazaný uživatel
Pomeeeeee Rafo !!! Věřím že vyhraješ :) Škoda že to neuvidím LIVE :( držím palce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dají se někde na itnernetu najít záznamy utkání? Děkuji..
Reagovat
VlS
Kim - Caro, Kim 2:0
Vika - Aga - bude záležet na momentech, může to být hladce 2:0 pro Viku, může to být boj 2:1 pro kteroukoliv stranu, nemyslím, že by to bylo 2:0 pro Agu, to by se Vice muselo něco stát. Tipuju 2:1 Vika

Fedex - Delpo 3:2 Fedex, bude boj, Delpo v pátým dojede na fyzičku
Rafa - Tom - těžko se mi to píše, ale 3:0 Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
:-) a já bych řekl, že Fedex snáz a Rafa se zapotí víc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych si, aby vyhrál Berďa a Delpo, ale asi si to můžu jenom přát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu říct jediné: Go Caro & Vika! :)
Reagovat
VlS
No, jestli máš panenky správně připravený, tak je možný všechno. Vr HAF (hlubokým hlasem Irčáka)
Reagovat
tito
Kim- Caro nevím, nevím ale když budu optimista tak 2:1 pro Kim. Vika - Aga 2:0. Chlapi jsou jasný a s tipem na třísetové vítězství Rafy velmi rád souhlasím.:-). ....... a to jsem si po včerejšku říkal, že už radši nebudu tipovat...ach ty ženy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim - Karolina > Tedy nevim jak je na tom zdravotne Kim, ale myslim ,ze tady asi rozhodne ten vycerpavajici zapas s Li. Spis osobne tipuji Karolinu, i kdyz bych to pral vic Kim, nebot se mi vic libi jeji tenis. Ale tipuji >>> Karolina

Vika - Aga - s tim souhlas, to co pises se mi zda asi realne. Ale ja nemuzu jinak nez tipovat na Agu. Takze spise prani, ale tip > Aga

Fedex - Delpo > DelPa mam rad, pral bych si, aby postoupil, ale to je opet prani. Fedex je skvele pripraveny, to ukazal v zapase s Tomicem. Pral bych si DelPa, ale pokud mam soudne tipovat tak > Roger

Rafa - Tom > K Tomasovi jsem nemel nikdy nejaky vztah, vlastne jen obcas, kdyz na nej hodne nadavali, tak jsem mu i pral:) z hecu:). Obecne ho nemusim - myslim tenisove, aby si to nekdo nevykladal jinak, ze to je z duvodu jeho "incidentu", stejne do Johna McEnroa mu jeste hodne chybi:D
Minuly rok v Cinci. se mi velmi libil, takze jsem mu pral.
Na AO to neni uplne z jeho strany spatne, ale moc se na nej nesoustreduji. > Pokud ho to rebelstvi nakoplo, tak muze byt prekvapeni. > soudne ale tipuji Nadal
Reagovat
BooOoo
taky bych si zahrál, a ty fanynky ...
Reagovat
smazaný uživatel
No není to krásné? :)
http://www.australianopen.com/en_AU/video/index.html#ooid=d3bGVjMzpvPMiorDY7g3NaoRIKOs9dwg
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos RAFA!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist