9. den v Madridu: Na programu jsou čtvrtfinále. Nadala čeká šlágr s Alcarazem, Djokoviče vyzve Hurkacz

6. 5. 2022, 06:00
Previews 202
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Mutua Madrid Open jsou na programu všechna mužská čtvrtfinále. Rafael Nadal se ve šlágru utká s Carlosem Alcarazem, světovou jedničku Novaka Djokoviče vyzve Hubert Hurkacz, Alexander Zverev bude v obhajobě pokračovat proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu a Andrej Rubljov se střetne se Stefanosem Tsitsipasem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Čtvrtfinále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (12-Pol.) | Manolo Santana Stadium (14:00 SELČ)
Nadal (3-Šp.) - Alcaraz (7-Šp.) | Manolo Santana Stadium (16:00 SELČ)
Rubljov (6-) - Tsitsipas (4-Řec.) | Manolo Santana Stadium (20:00 SELČ)
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Zverev (2-Něm.) | Manolo Santana Stadium (21:30 SELČ)


Novak Djokovič (1.) - Hubert Hurkacz (14.) | Manolo Santana Stadium (14:00 SELČ)
Novak Djokovič je se třemi triumfy jedním z nejúspěšnějších hráčů v historii turnaje a včera měl sehrát šlágr s Andym Murraym, místo toho se do akce vrací až po třech dnech. Ve čtvrtfinále se utká s Hubertem Hurkaczem, který je mezi nejlepší osmičkou na třetím podniku Masters v řadě. Všechna tři předchozí střetnutí ovládl Djokovič.

Djokovič by měl mít na antuce usnadněnou práci, Hurkacz si teprve nedávno v Monte Carlu zahrál své vůbec první čtvrtfinále na nejpomalejším povrchu na této úrovni a ještě musí své výkony na cihle poladit. Lídr žebříčku nicméně stále nemá svou nejlepší formu ani kondici a stát se může cokoli.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič se letos kvůli odmítání vakcíny a opatřením proti Covidu-19 do akce dostal až na konci února v Dubaji a ve čtvrtfinále senzačně nestačil na Jiřího Veselého. Znovu se představil na začátku antukového jara, na Masters v Monte Carlu prohrál úvodní zápas s Alejandrem Davidovichem a ve finále na domácí půdě v Bělehradu podlehl Andrejovi Rubljovovi.

Cesta turnajem
V Madridu začal hladkou výhrou nad Gaëlem Monfilsem, kterého na hlavní tour porazil i poosmnácté, a zajistil si setrvání na tenisovém trůnu. V osmifinále měl po odstoupení Andyho Murrayho volno.

Historie na Mutua Madrid Open
Hlavní soutěž absolvuje podvanácté a podeváté je minimálně ve čtvrtfinále, při posledním startu v roce 2019 slavil třetí triumf.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad (F)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad (F)
Bilance: 6-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 4-2
Bilance proti hráčům Top 20: 0-1 (kariérní 345-132)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 68-15)
Grandslamy: Australian Open (-)

Novak Djokovič - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
29-8
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2016, 2019)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 4-2
Generálka: Monte Carlo (2K), Bělehrad (F)
Cesta turnajem: volný los, Monfils (6-3 6-2), Murray (bez boje)

Aktuální forma
Hurkacz se po slabším vstupu do sezony zlepšil, stále nepředvádí svůj nejlepší tenis, ale i tak dokázal na posledních čtyřech akcích projít minimálně do osmifinále a na třech z nich do čtvrtfinále. Jeho nejlepším letošním výsledkem je semifinále v Dubaji a Miami. Na cihle absolvuje teprve druhý turnaj, na Masters v Monte Carlu si zahrál vůbec první antukové čtvrtfinále na této úrovni a podlehl v něm Grigorovi Dimitrovovi.

Cesta turnajem
V úvodních kolech měl potíže s antukářem Hugem Dellienem i senzačním finalistou Masters v Monte Carlu Alejandrem Davidovichem. Do rozhodující sady nemusel až v osmifinále s trápícím se Dušanem Lajovičem.

Historie na Mutua Madrid Open
V Caja Mágica vylepšil své maximum, při premiéře před třemi lety se loučil v osmifinále a loni ztroskotal hned v prvním kole.

Hubert Hurkacz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (ČF)
Bilance: 20-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 6-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 11-17)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-1 (kariérní 3-4)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Hubert Hurkacz - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
5-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (ČF)
Cesta turnajem: Dellien (7-5 6-7 6-3), Davidovich (6-4 4-6 7-6), Lajovič (7-5 6-3)


Rafael Nadal (4.) - Carlos Alcaraz (9.) | Manolo Santana Stadium (16:00 SELČ)
Jasným šlágrem dnešního programu je souboj nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala s Carlosem Alcarazem, který se rovněž řadí mezi největší adepty na triumf. Učitel a žák se potkávají potřetí, zatímco loni právě v Madridu Nadal dominoval, nedávno v semifinále Masters v Indian Wells měl se svým skoro o 17 let mladším krajanem velké potíže.

"Myslím, že Alcaraz je v lepší fyzické kondici. Je více fit. Navíc je mladší, takže má víc energie. Od začátku mám tedy jasno, kdo z nás bude mít v tomhle zápase výhodu," prohlásil Nadal po osmifinále s Belgičanem Davidem Goffinem.

V něm pětatřicetiletý Španěl a čtvrtý muž žebříčku ATP odvrátil čtyři mečboly a udržel si šanci na možné šesté vítězství v Madridu v kariéře. "Myslím, že v tuhle chvíli je ale (Alcaraz) lepší než já. Hraje s větší dynamikou a měl dobré okamžiky," uznal Nadal.

Alcaraz bral nicméně Nadalova slova s rezervou. "Rafa je na antuce nejlepším hráčem světa. Přestože říká, že není dostatečně fit, vždy ho musíte považovat za favorita, protože tu už předtím pětkrát vyhrál," prohlásil Alcaraz. "Jasně, že sním o tom a bojuji za to, abych byl jednou nejlepší. K tomu ale musíte ty nejlepší porážet. Myslím, že jsem na to připraven," dodal.

Pořadatelé svým hvězdám moc času na zotavení nedali, Nadal svůj předchozí zápas dohrál až kolem 19. hodiny a Alcaraz se z postupu radoval o čtyři hodiny později. Nadal bude mít nejspíše mnohem větší podporu publika než jeho krajan a bude hodně záležet na tom, zda po zdravotní pauze a krátkém času na regeneraci nastoupí stoprocentně fit. Pokud ano, měl by využít větších zkušeností a postoupit. Kurzy jsou naprosto vyrovnané, což u Nadala na antuce není zvykem.

Tip na vítěze: Rafael Nadal

Aktuální forma
Nadal se po zranění vracel už na začátku letošního roku, zvládl úvodních 20 zápasů, ovládl generálku v Melbourne, na Australian Open získal rekordní 21. grandslamový vavřín, přemožitele nenašel ani v Acapulku a jeho vítěznou sérii zastavil až ve finále v Indian Wells Taylor Fritz. Antukový král na Floridě dohrával se zraněným žebrem a teprve včera vstoupil do své nejoblíbenější části sezony.

Cesta turnajem
V Madridu začal dvousetovou výhrou nad rozjetým Miomirem Kecmanovičem, v osmifinále naopak zahodil jasný náskok i mečboly a proti Davidovi Goffinovi byl čtyřikrát jediný míček od vyřazení.

Historie na Mutua Madrid Open
S pěti triumfy, čtyřmi na antuce je nejúspěšnějším hráčem turnaje. Poslední ovšem slavil v roce 2017 a od té doby čeká na finálovou účast. Konkrétně ve čtvrtfinále má bilanci 11-4.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Acapulko,  Australian Open,  Melbourne 1 (T);  Indian Wells (F)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 22-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 2-0
Bilance proti hráčům Top 10: 3-0 (kariérní 181-99)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 76-21)
Grandslamy: Australian Open (T)

Rafael Nadal - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
56-13
Nejlepší výsledek: triumf (2005 tvrdý povrch, 2010, 2013-14, 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 11-4
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Kecmanovič (6-1 7-6), Goffin (6-3 5-7 7-6)

Aktuální forma
Alcaraz prožívá naprosto fenomenální sezonu, což potvrzuje bilance 25 výher a pouhých tří porážek, dvě z nich mu uštědřili hráči Top 10. Jediné větší zaváhání předvedl na Masters v Monte Carlu hned v úvodním zápase se Sebastianem Kordou, na druhou stranu ovládl antukové podniky ATP 500 v Rio de Janeiru a Barceloně a také Masters v Miami.

Cesta turnajem
Svůj druhý start v Madridu odstartoval výhrou nad nevyzpytatelným Nikolozem Basilašvilim a v osmifinále ve třech setech zdolal nepříjemného Camerona Norrieho.

Historie na Mutua Madrid Open
V Madridu debutoval loni a ve druhém kole schytal výprask právě od Rafaela Nadala.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona,  Miami,  Rio de Janeiro (T);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona, Rio de Janeiro (T)
Bilance: 25-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 12-1
Bilance proti hráčům Top 10: 5-2 (kariérní 8-6)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 2-0 (kariérní 2-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Carlos Alcaraz - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
3-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (T)
Cesta turnajem: volný los, Basilašvili (6-3 7-5), (9) Norrie (6-4 6-7 6-3)


Andrej Rubljov (8.) - Stefanos Tsitsipas (5.) | Manolo Santana Stadium (20:00 SELČ)
Zatímco Andrej Rubljov si čtvrtfinále v Madridu zahraje poprvé, Stefanos Tsitsipas je finalistou ročníku 2019. Rubljov vyhrál poslední souboj na loňském Turnaji mistrů a ve vzájemné bilanci vede 5-3. Na antuce se potkávají počtvrté, dvakrát se radoval Tsitsipas.

Tsitsipas je favoritem a na antuce by měl tuto roli potvrdit. Rubljov měl navíc v Madridu v obou zápasech velké potíže s podstatně slabšími soupeři. Tsitsipas, který nedávno obhájil titul v Monte Carlu, naopak mezi nejlepší osmičku prošel bez větších problémů.

Tip na vítěze: Stefanos Tsitsipas

Aktuální forma
Rubljov má letos za sebou osm turnajů, na pěti z nich prošel minimálně do čtvrtfinále a třikrát si odvezl trofej pro vítěze. Po zklamání v Monte Carlu, kde vypadl už v osmifinále a neobhájil loňské finále, si spravil chuť v Bělehradu. V srbském hlavním městě zvládl všechny čtyři zápasy, ve finále porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Cesta turnajem
V Madridu se svou nejlepší formou rozhodně neprezentuje, obrovské potíže měl už s divokou kartou a hráčem druhé stovky Jackem Draperem a pak ve dvou těsných setech zdolal Daniela Evanse.

Historie na Mutua Madrid Open
Debut si odbyl loni, v osmifinále mu vystavil stopku John Isner.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad,  Dubaj, Marseille (T);  Indian Wells,  Rotterdam (SF)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad (T)
Bilance: 25-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-1 (kariérní 15-23)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 4-2)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Andrej Rubljov - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
3-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (OF), Bělehrad (T)
Cesta turnajem: volný los, Draper (2-6 6-4 7-5), Evans (7-6 7-5)

Aktuální forma
Tsitsipas se v listopadu podrobil operaci lokte, okamžitě se vrátil do turnajového kolotoče a letos disponuje velmi solidní bilancí 26-8. Za sebou má osm turnajů a jen na dvou z nich nedokázal postoupit alespoň do čtvrtfinále. Antukové jaro odstartoval na Masters v Monte Carlu a úspěšně obhájil loňský triumf. V Barceloně skončil již ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího šampiona Carlose Alcaraze.

Cesta turnajem
V Madridu si bez větších problémů poradil s trápícím se Lucasem Pouillem i Grigorem Dimitrovem.

Historie na Mutua Madrid Open
V tomto dějišti startuje počtvrté, jeho maximem je finále z roku 2019. Ve čtvrtfinále je podruhé.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monte Carlo (T);  Rotterdam (F);  Acapulko,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (T)
Bilance: 26-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 9-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 25-34)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-0 (kariérní 8-4)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Stefanos Tsitsipas - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
7-3
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 1-0
Generálka: Monte Carlo (T), Barcelona (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Pouille (6-3 6-4), Dimitrov (6-3 6-4)


Félix Auger-Aliassime (10.) - Alexander Zverev (3.) | Manolo Santana Stadium (21:30 SELČ)
Dvojnásobný šampion Alexander Zverev bude v obhajobě loňského triumfu pokračovat proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu, který si zahraje premiérové čtvrtfinále na antukových Masters a bude usilovat o vyrovnání svého maxima na největších podnicích ATP. Ve vzájemné bilanci sice vede 4-2 Zverev, nicméně dva z posledních tří soubojů patřily Augerovi-Aliassimemu.

Zverev je celkem jasným favoritem, ačkoli se letos hodně trápí a ani jeho výkony v Madridu nejsou vůbec přesvědčivé. Auger-Aliassime naopak v Caja Mágica dominoval proti Cristianovi Garínovi i Jannikovi Sinnerovi a určitě by nebylo velkým překvapením, kdyby zranitelného Zvereva vyřadil.

Tip na vítěze: Alexander Zverev

Aktuální forma
Auger-Aliassime po čtvrtfinále na Australian Open v Rotterdamu zlomil finálové prokletí a očekávalo se, že se po zisku premiérového titulu rozjede. To platilo jen týden, když došel do finále v Marseille. Na dalších šesti akcích však zaznamenal jedinou vítěznou sérii a na antuce ještě nebyl dál než ve čtvrtfinále.

Cesta turnajem
V Madridu mu podmínky evidentně sedí, pouhé tři gamy povolil trápícímu se antukářovi Cristianovi Garínovi i nebezpečnému Jannikovi Sinnerovi.

Historie na Mutua Madrid Open
Už dvakrát vylepšil své maximum, při debutu v roce 2019 vypadl ve druhém kole a loni v prvním.

Félix Auger-Aliassime - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rotterdam (T);  Marseille (F)
Největší úspěchy na antuce: Estoril, Barcelona (ČF)
Bilance: 21-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 6-4
Bilance proti hráčům Top 10: 3-3 (kariérní 9-23)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0-0 (kariérní 1-1)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Félix Auger-Aliassime - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
3-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (ČF), Estoril (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Garín (6-3 6-0), (10) Sinner (6-1 6-2)

Aktuální forma
Pro Zvereva musí být letošní sezona zatím obrovským zklamáním. Na Australian Open vypadl už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku byl diskvalifikován, v Indian Wells ztroskotal na úvodním protivníkovi, v Miami se loučil ve čtvrtfinále, v Monte Carlu v semifinále a na domácí akci v Mnichově v roli nasazené jedničky hned v úvodním zápase schytal výprask od pozdějšího šampiona Holgera Runeho.

Cesta turnajem
V Madridu začal obratem proti Marinovi Čiličovi a pak mu po prohrané úvodní sadě vzdal Lorenzo Musetti.

Historie na Mutua Madrid Open
I při pátém startu se dostal do čtvrtfinále (2-2), a pokud prošel do dalšího kola, celý turnaj vyhrál.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (F); Monte Carlo (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (SF)
Bilance: 19-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-2 (kariérní 39-45)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1-1 (kariérní 13-9)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Alexander Zverev - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
17-2
Nejlepší výsledek: triumf (2018, 2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 2-2
Generálka: Monte Carlo (SF), Mnichov (2K)
Cesta turnajem: volný los, Čilič (4-6 6-4 6-4), Musetti (6-3 1-0 skreč)

MUTUA MADRID OPEN 2022 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA STADIUM • (od 14:00 SELČ)
1. Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (12-Pol.)
2. Nadal (3-Šp.) - Alcaraz (7-Šp.) / nejdříve v 16:00 SELČ
3. Rubljov (6-) - Tsitsipas (4-Řec.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
4. Auger-Aliassime (8-Kan.) - Zverev (2-Něm.)
Kompletní program 9. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

202
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nepochybuji, že na FO bude zcela ready a opět se ukáže ve své největší parádě. Bude největším favoritem na titul tam.
Reagovat
annah
Rafa prohrál, zato ale měl konečně na sobě hezký outfit! Slušelo mu to, klukovi španělskému. Soudím podle zápasu s Belgičanem, ze španělského derby jsem neviděla ani míček...
Reagovat
Rafaeoli25
Modré je v posledních letech až moc. Chtělo by to zase jednou červenou nebo oranžovou. Jinak v tomhle měl hrát až na FO, takže asi udělali změnu.
Reagovat
paddy
není zranění jako zranění

zraněný hráč nemůže na antuce vyhrát nad Nadalem smile

s krásným arabským komentářem...
https://www.youtube.com/watch?v=w9vLy7DplPQ&t=525s
Reagovat
steve79
Rafa muze byt relativne spokojen. Odehral tri dlouhe zapasy a zjistil co treba zlepsit. Musi byt mnohem agresivnejsi.
Reagovat
RF46
Presne tak, lehce dovyvazit chemicke preparaty...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je jasné, že to zdaleka nebylo ideální. Na druhou stranu, po takovém zranění se zcela minimálním tréninkem před Madridem to i tak bylo velmi slušné.
Reagovat
Patik
Dneska sa na tieto debaty vykašleme môžme to zajtra zhodnotit po zápase..to bude múdrejšie smile
Reagovat
Pe3k
Vůbec se s ním nebav, pak jsou všechny články zasrané těmi jeho fanatickými žvásty...
Reagovat
Patik
pohoda asi jediný Nadalfan ktorý nepreferuje osobné útoky pri nezhode názorov.
Reagovat
Pe3k
jn to se mi na něm taky líbilo
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, osobní útoky jsem tu nikdy nevytahoval stejně jako nikde jinde v životě, jen párkrát jsem se víc rozčílil, ale jen když to bylo na místě. Přesto šlo i tehdy hlavně o názor.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mr. HardToKill vs Dr.Faustus?

Předně, po dvou nepřesvědčivých výhrách Rafy jsem moc nechápal některé předzápasové příspěvky, které ho favorizovaly.

Pak, nemohl jsem sledovat celý zápas, ovšem už už jsem si říkal, že když konečně Rafa narazí na minimálně rovnocenného soupeře, pomůže mu opět pekelná smlouva - soupeř si při zaškobrtnutí vyvrkne kotníksmile
Ovšem Alcaraz znovu ukázal nezdolnost a vůli po vítězství a přes zranění zápas zvládl.smile

Za mě, sympatičtější tenista zvítězil a na výměnu generací se i proto těším.smile
Reagovat
Rafaeoli25
O výměně bych ještě nemluvil, Nadal i Djokovic ještě zdaleka neskončili a nadále platí, že pravda se ukáže až na grandslamech, tam musí Carlos ukázat, že už vyrostl smile. Každopádně Nadal se určitě do RG rozehraje jak potřebuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Carlose jsem si docela oblíbil, ale lidsky a i tenisově je mi rozhodně blíž Rafa. Snad bude válčit ještě hodně dlouho smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono srovnávat 19letyho kluka s 35letym Rafou po lidské stránce až tolik nejde, ale zatím je mi chováním prostě sympatičtější, jak během zápasu, tak i když mluví. Testosteron ten pominu, patří k věku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nadal byl v 18ti taky jiný než je teď, to je zrání věkem. Každopádně vzhledově se na Rafu vždycky koukalo dobře, Carlos prostě žádný krasavec není. Jeho zaujetí pro hru je ale s Nadalem identické (jinak podotýkám, že jsem 200% heterák, aby bylo jasno, ale i chlap může snad hodnotit vzhled) smile
Reagovat
dappe
Alcaraz mi přišel o dost silnější, nebýt toho zranění ve druhém, tak by vyhrál 2:0 bych řekl. Nadal už to po těžkém zápase bez dnu volna má dost hraniční.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak po pauze a po takovém zranění to hraniční logicky bylo, ani on není a nikdy nebyl terminátor, výprask dostal po předchozím vyčerpávajícím zápase navíc i ve 22 letech.
Reagovat
Meceon
Tak za tuhle komedii zaslouží chlapci nějakou speciální cenu...ve druhém setu nebyl mladej schopen uhrát bod, natož game...a to Nadalovo odfouknutí a úsměv mluvilo za vše po proměněném mecbolu...vyhnul se Djokerovi, vyřadila ho domácí nastupující hvězda a vše je jak má být...za mě z téhle komedie velké zklamání
Reagovat
Blondie
A země je placatá.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
blixa
Reagovat
Marduch
Souhlas, Rafa odehrál po neplhodnotne priprave možná víc, než cekal a potvrdil si, že to proti nejlepším půjde. S Djokovicem ale hrát za momentální konstelace nechtěl. můj názor.
Reagovat
Pe3k
Souhlas s prduchem.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi souhlas, v Madridu už s Djokerem vícekrát prohrál, je to jeho nejhorší antuka, naopak Novakova nejlepší.
Reagovat
peggy
Nebo Alcazar v přerušení nákupl síly a Rafovi odešel rozjetý motor.
Reagovat
peggy
Rafa,věřila jsem,že Raficka smaznes.Hlavne po druhém setu.Smula.Snad Řím???????
Reagovat
blixa
Řím možná. To není antuka, to je oraniště. Na tom umí asi jen Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak FO ale taky, takže teď už by to zase měl vše zvládnout. Pohoda smile
Reagovat
turista
A taky Djokovič. Ten má z Říma 5 titulů.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ti nejlepší ale mají umět na všem. Úspěšnost v Římě jen dokazuje, jak jsou Nadal a Djoker prostě dobří a napřed oproti ostatním smile
Reagovat
Pe3k
Těším se na každý tvůj komentář, ty si velký přínos pro tento portál, ostatně jako všichni fanoušci Nadala smile
Reagovat
Rafaeoli25
A ty jsi přínosem čím? smile
Reagovat
Ela-fon-isi
To už není tenis, ale akrobacie s balónem. smile
Reagovat
blixa
No konečně toho Nenadála někdo taky na antuce vyklepl smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak konečně? Loni ho na ní porazili Rublev, Zverev a Djoker.
Reagovat
blixa
No jo, loni ... smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak letos na ní hrál první turnaj, takže nechápu tvůj koment.
Reagovat
blixa
Ano, já vím, ty jsi ještě nikdy nepochopil vtip smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vtip musí mít i logickou podstatu nebo by tedy měl mít smile
Reagovat
blixa
No právě že nemusí. Ale tím se netrap smile
Reagovat
Rafaeoli25
Pak je to pro mě vtip nevalné úrovně, ok. Když tě to baví smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zajíci se budou počítat až po Římě a FO.
Reagovat
blixa
Zajíci se počítají průběžně.
Reagovat
Rafaeoli25
To jistě, no zatím si je rozdělují letos jen Nadal a Alcaraz, tak uvidíme, kdo jich bude mít víc po FO a pak na konci sezóny, bude to zajímavý boj o jedničku, těším se smile
Reagovat
blixa
Já bych Novaka ještě neodepisoval. On se vrátí ...
Reagovat
blixa
Dagu Badmane ...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ten byl lepší smile
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme uvidíme, na antuce to moc nevidím, pak pro něj bude dost rozhodující Wimbl.
Reagovat
soloo
Proste Rafa ma stesti ze se Karlos nenarodil 10 roky driv smile
Reagovat
Rafaeoli25
On už ho porazil na FO? smile
Reagovat
RF46
jak si podavali ruce u saka, to bylo jako otec a syn :)
Reagovat
Rafaeoli25
Před Carlosem nutno smeknout, to byl nečekaně skvělý výkon. Rafa si to jistě vynahradí v Římě, každopádně Alcaraz ukazuje, jak roste turnaj za turnajem. Pokud mu do zítřka nevypoví službu ten kotník, měl by jít do finále i pro titul, určitě si to zaslouží, momentálně je nejlepším hráčem na okruhu, podotýkám v tuto chvíli, posledních sedm osm týdnů.
Reagovat
Patik
Tak ako som hovoril Alcaraz mu nareže.. A zajtra nareže Alcarazovi Djokovic smile
Reagovat
Rafaeoli25
O tom si nech zdát, pokud mu ten kotník vydrží smile
Reagovat
Patik
Kotnik má v poriadku byt to zle v treťom by tak nebehal..žiadny náznak problému..Rafova ľavácka hra je náchylná na winnery Novak to vie lepšie pokrývať a nedovolí mu tak útočiť..navyse Rafa tie returny len uvádza do hry.. Ú Djokovica bude pod tlakom hneď od returnu..to bude úplne iný zápas
Reagovat
Rafaeoli25
Ty mluvíš jak kdyby byl Novak ve své nejlepší formě a Alcaraz nějaký nezkušený beránek. To nemůžeš myslet vážně smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak takhle se otírat o kvalitu Nadalova returnu, promiň, ale to je fakt ubohý smile
Reagovat
Patik
Co je úbohé to je fakt.. Nadal zreturnuje veľa ale nemá natlakovy return..
Reagovat
Rafaeoli25
Přesto vyhrál na returnu kariérně větší procento gamů než Novak a to je myslím daleko vic důležité.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal je best returner historie, Nole třetí.
Reagovat
Patik
To nemôžeš myslieť vážne..s Djokovicom sa na return nemôže nikto porovnávať.. A nejde o to aké má na return štatistiky ale ako si vie returnom pripraviť výmenu.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale co to říkáš? Přece jde o to, jak je pak ve hře efektivní ne, co se bodů a získaných gamů týče. To jsou přece tvrdá čísla, fakta, ne žádné dojmy, které předkládáš ty smile
Reagovat
Patik
A ako mu tie štatistiky v dnešnom zápase pomohli prečo ich nepoužil keď mu to tam Alcaraz mydlil do forehandu.
Reagovat
Rafaeoli25
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.atptour.com/en/news/djokovic-infosys-big-four-returning-2018&ved=2ahUKEwiMoPTDsMv3AhVPsaQKHTZEDjwQFnoECBEQBQ&usg=AOvVaw2y1KYVkKfwmn9lqoXGazSW
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale přece nemůžeš posuzovat podle jednoho zápasu, mluvíme o celku více jak 1000 zápasů. Vystřílel ho i Rosol, Brown a další, tyhle jednotlivé výjimky ale nevypovídají nic o jeho celkové kvalitě.
Reagovat
Patik
Vôbec nejde ale o nejaké čísla ide o techniku returnu..Federer return bud to len blokuje alebo slajzuje super nemôže ísť hneď do útoku musí ísť do kolien k nižšej lopte ..Nadal sa postaví 10 metrov za čiaru a zreturnuje áno ale potom letí k čiare a ide v podstate od začiatku výmenu s loptou v hre..a to je presne ten faktor ze nepripravuje si toho súpera hneď returnom.. A ten faktor zajtra zahrá rolu proti Alcarazovi podľa mna
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže přece vždycky musíš posuzovat celkovou efektivitu returnu, jestli z něj uděláš nakonec víc bodů nebo méně. A je to tak, že i kdyby Noleho return byl tvrdší, neznamená to, že z toho nakonec profituje bodově víc než Rafa. A neprofituje, takže z pozice returnu je prostě Nadal bodově úspěšnější, o tom se tu bavíme, to je nutné hodnotit. Body a gamy jsou to hlavní, ne estetický dojem.
Reagovat
turista
Tak Djokoviče na rozdíl od Nadala nelze přehrát přes bekhend. Na něj se musí jinak. Pro španělský tenis je Alcaraz další vyjímečný hráč už v 19 letech.
Reagovat
Rafaeoli25
Co tady Patík teď chrlí, to je fakt na pousmání.
Reagovat
Patik
Hej..ja som tu ten co dnes písal ze Rafa bude dneska dominovať možno v dvoch setoch..
Reagovat
Rafaeoli25
O tom nemluvím, ano, mýlil jsem se. Ale nechápu tvoje okamžité sebevědomí a potřebu snižovat Nadala i Alcaraze a vynášet do nebes Djokera. To je velká absence respektu a doufám, že za to tě zítra Carlos pěkně ztrestá. Určitě si to tam zaslouží vyhrát víc než Nole, ten by to měl hodně zadarmo dostat se takhle k titulu.
Reagovat
Patik
normálne s kľudom ti píšem že zajtra to bude úplne iný zápas.. Novak mu nedovoli to co mu dovolil Nadal..Djokovic ho profesorsky skúsené eliminuje.. Podľa môjho názoru..
Reagovat
Rafaeoli25
Nemůžeš vědět dokud se spolu neutkali. Uvidí se za pár hodin.
Reagovat
expert69
nestalo se.
Reagovat
Patik
Problémom Nadala je ze ma slabiny na oboch stranách..taky Djokovic mu útočí do forehandu a ďalšiu slabinu ma aj na backhande..naopak Djokovic ma obe strany viacmenej rovnako silné navyše ako hovorím Novák súpera dostáva podtlak už svojím returnom Nadal dostáva returny viacmenej len do hry ďaleko za čiarou..Alcaraz ho podľa mňa nevystriela ako Nadala.. Djokovic jeho zbrane zneutralizuje..Federer naučil Novaka ako sa brániť winnerom.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal má tolik slabin a proto je tak moc neúspěšný, jeho 21 GS, skoro 40 Masters atd.je jen jeden velký omyl v Matrixu, jasná věc smile
Reagovat
Patik
Ale vôbec nejde o to koľko toho má.. Ide o jeho hru o jeho slabiny.. Nevidíš ako eliminovali ci Federer neobackhandom alebo Djokovic Nadalov forehand? A postupom času ako to vidia tréneri už to praktikuju aj ostatní hráči.. Predtým sa Nadalovho forehandu každý bal teraz tam zakladajú častokrát útok..pretoze keď utocis dobrou dĺžkou a silou na jeho forehand bud straca ťažisko alebo musí cuvnut a keď cuvne tým pádom nekontroluje výmenu a dostáva sa pod tlak.. A keď z jeho forehandu urobíš slabinu tak máš ďalšiu slabinu jeho backhand k dobru..si nastuduj ich zápasy detailne..
Reagovat
Rafaeoli25
K čemu ale jim všem je studování jeho hry, když se nakonec dostal přesto na čísla, na kterých aktuálně je? Myslíš, že někdo bude zkoumat nějaké slabiny, pokud bude mít nakonec nejlepší čísla? Ta jsou pořád ještě ve všem určující ne? smile
Reagovat
Patik
No hej ale potom sa nemôže nikto čudovať ze Nadal nevie uhrať na harde ani set proti Novákova lebo toto je presne ten problém..
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, že má slabiny, má je každý hráč, on i Novak. Kdyby je neměl, tak by teď měl 30+ GS a nějaká GOAT debata by neexistovala. Ale je dobře, že všichni tři měli a mají slabiny, proto je jejich souboj tak vyrovnaný a pro diváky a fanoušky poutavý. Tak to i beru, budu mnohem raději, pokud Nadal nakonec Djokera udolá třeba 24:23 než 35:15 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vezmi si jen letošek. Jen dvě prohry, jedna, když už hrál se zlomeným žebrem, druhá když ještě nebyl rozehraný. Studovat ho tedy všichni mohou jak chtějí, ale moc jim to nepomáhá smile
Reagovat
Patik
Hej ale koľko top hráčom nadal čelil tento rok...Medvedev.. A to je asi všetko.. Aj s tým musel obracať.. Dobre už to nerieš nechaj to tak
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já psal o této sezóně, ale mohu vzít skoro všechny, až na rok 2015 neměl opravdovou krizi, že by prohrával více než je zdrávo, drtivá většina protivníků nikdy recept na něj nenašla, natož dlouhodobý. Příští rok už bude 18 neuvěřitelných let v první desítce, ze které nikdy nevypadl na jediný týden, kdoví, možná to dotáhne až na let 20. To je věc, za kterou by mu mělo být tleskáno, vždyť je to zcela úžasné a ojedinělé. Tenhle respekt vůči němu prostě u některých strašně chybí a to je špatně. Neustále se vytahují jen nějaké jeho marginální nedostatky. Ano, marginální tak úplně nejsou neb nebýt jich, byl by dnes na 30 GS. Ale to už by nebyl člověk, ale robot. On ale i při tom všem, co dokáže a co dosáhl, člověkem z masa a kostí je. Člověkem, který skoro vždy vyhrává, ale musí občas přijímat i porážky.
Reagovat
Patik
Obrátili jeho silu v jeho neprospech a nemôže sa proti tomu brániť lebo mu spravil slabinu na oboch stranách a Rafa nevie predvídať kde mu to supne musí brániť obe strany kurtu preto
nevie poraziť Novaka na harde len na antuke sa dá proti tomu brániť a Rafa to trestá úderom po čiare. taky co sa Rafu boji taky mu to supuje stále na backhand a Rafa to tam čaká.. .
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže okruh a turnaje nejsou jen o zápasech Novaka s ním na hardu. To je jen malá součást, rozhoduje celková schopnost vyhrávat turnaje, být úspěšný proti všem soupeřům, schopnost vyrovnávat se s různými nepříjemnými okolnostmi. To určuje celkový kariérní výsledek, ne jedna výseč z h2h.
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale Novak nepůjde do zápasu s tím, že se cítí předem poražený. To rozhodně ne. Zkusí přes Carlose přejít i když to vypadá zatím nesplnitelně. Nic není nemožné. Idemo Novak!
Reagovat
Rafaeoli25
Favoritem bude Carlos, musí ukázat, že už je stabilní na 100%. Pak i nelehké finále s Tsipem, pokud tenhle trojboj dá, může na sebe být pyšný.
Reagovat
Patik
novak to nielen že skúsi ale on tam pôjde vyhrať a vyhrá..profesorsky..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale co tady teď chrlíš, tomu se fakt dá jen zasmát. Ale chápu, jde o to znectít Nadala i Alcaraze plus vynést až nad nebe Djokera smile
Reagovat
kolapse
dnes tu máme pěkný tenisový den smilesmilesmile
Reagovat
Tweener
Jsem na místě, krásná 1000, lidí hodně, počasíčko, velký rozdíl napřed. od 250 Mnichov
Reagovat
Ela-fon-isi
Blahopřeji a závidím! ( V dobrém.)
Otázkou je, jestli to, po pauze Carlos ještě dá. Bez endorfinů začne kotník bolet.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejen kotník, i palec u ruky zdá se.
Reagovat
Patik
Vidím ze sa obaja predbiehajú o to kto pôjde hrať s Djokovicom.. Vezmi si môj servis.. Nie ty si vezmi môj.. Zatiaľ takmer identické ako v IW.. Alcaraz už mohol vyhrávať tri nula s doublebreakom..dnes to bude asi dlhý zápas tri gemy 25 minút.
Reagovat
Patik
Nadal už mohol mať kanara.. Dneska vyletí v dvoch setoch..Alcaraz si ho vodí pritom by to malo byt naopak..Nadal nevie co ma hrať.
Reagovat
blixa
Koukám, že kucí hrajou brejkovanou ... smile
Reagovat
Patik
Djokovicovi walkover evidentne prospel vyzerá byt odpocaty.. Ak bude hrať takto a k tomu niečo navyše vklude môže v Madride vyhrať titul.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Hurkacz pro něj není na antuce soupeř, pokud předvede alespoň svůj standard. Jak na tom je se prostě ukáže až v sf. Každopádně podmínky v Madridu jsou pro něj dobré, to je známá věc, takže Nadal to nemusí mít jednoduché.
Reagovat
Pe3k
To klame bo Kubi hrál hrozně. S Nadalem tak jak tak nevyhraje jelikož na to potřebuje vrcholnou formu aby ho porazil na antuce, to není jak hard kde s Nadalem vytírá kurt a vyhrál více než 20 setů v řadě...
Reagovat
Rafaeoli25
smile, ach jo, abysis tu nezaplakal smile
Reagovat
Patik
Podľa mňa môže poraziť Nadala vklude v troch setoch alebo aj v dvoch..uvidíme co uhrá Alcaraz s Nadalom a koľko síl mu zoberie ak uhrá minimálne to co včera Goffin tak ho Djokovic len dorazí..alebo Nadal dokonca odstúpi a vyhovori sa ze zaťažil telo viac ako mal..
Reagovat
Rafaeoli25
Říkáš, že je Nadal nezničitelný a teď zase otočíš a píšeš, že se unaví a v dalším zápase bude doražen. Protiřečíš si. Jinak asi nechceš vnímat realitu, už jsi zapomněl, jak zvládl ve skoro 36 dva pětiseťáky na AO? To ti nestačilo?
Reagovat
Patik
Ono ja hovorím stále že Nadal sa unaví a ze ho porazí ten a ten a vidíš on stále prekvapuje.. Vzdy sa zdá ze Nadal už nezvláda a zrazu všetkým vypáli rybník aj teraz to hovorím ze Nadal bude asi unavený ale pred zápasom som ho videl lietať na tréningu akoby včera ani nehral..clovek by povedal ze skipne tréning aby zvládal držať krok s nastrocnym.
Reagovat
Rafaeoli25
Unavený určitě není, má za sebou dva zápasy po dlouhé pauze, unavený byl v nějaké míře ve finále AO, ne teď. Jinak do finále AO 09 sotva nastoupil, jen silou vůle, ztuhlé nohy, všechno. Nakonec to tam rozpohyboval, ale už mnohokrát v kariéře byl zcela za limitem. Přečti si jeho skvělou knihu, kde popisuje celou řadu momentů z let 05-11, jsou tam do detailu vyjádřeny jednotlivé situace a pocity, těžké momenty, co zažíval. Vřele doporučuji, pokud jsi jí nečetl.
Reagovat
Patik
Nečítal ani nebudem.. AO 09 bolo 13 rokov dozadu.. To už je irelevantné..AO 12 potreboval po 6 hodinovom zápase Rafa stoličku na ceremoniál lebo bol v kŕčoch o desať rokov neskôr po operácii to zvládol úplne v pohode a stoličku potreboval skôr o desať rokov mladší Medvedev..nadalova únava je jedna veľká záhada..
Reagovat
Rafaeoli25
I po zápase s Medvedevem si při ceremoniálu sednul. Jinak zápas s Djokerem byl při vší úctě k Daniilovi prostě ještě mnohem víc vyčerpávající, fyzicky i psychicky, to byl souboj gladiátorů v aréně tehdy, jinak to nazvat nelze, nemůžeš srovnávat. Jinak ta knížka za přečtení stojí, už jen proto, abys o něm zjistil víc, je to hodnotné čtení z hlediska tenisového fanouška, i když ho nemáš rád.
Reagovat
Patik
Hej bol namahavejsi ale Nadal mal o desať rokov menej.
Reagovat
Rafaeoli25
Zase ale nezapomínej na to, že na AO 12 měl za sebou nejen náročný turnaj a finále, ale i předchozí ultravyčerpávající sezonu, kdy se nezastavil, nezastavil se tehdy přes dva roky, dokud se nezavařil a nepřišlo zranění v létě 2012. Před letošním AO nehrál přes půl roku, pokud nepočítám dva zápasy ve Washingtonu. Byl odpočatý, to je taky rozdíl.
Reagovat
Patik
A po polročnej pauze oddychu si po dvoch či troch turnajoch privodil Unavovu zlomeninu.. Zaujímavé no..
Reagovat
turista
No tak těch 21 zápasů na 4 turnajích to byl pořádný záhul. Ale vytěžil z něj 3 tituly, z toho 1 GS.
Reagovat
Marduch
"Myslím, že Alcaraz je v lepší fyzické kondici. Je více fit. Navíc je mladší, takže má víc energie. Od začátku mám tedy jasno, kdo z nás bude mít v tomhle zápase výhodu," prohlásil Nadal
Reagovat
Marduch
Nechce se mu na Djoka, nechce:-)
Reagovat
Patik
To len pre prípad ze by prehral.. Aby sa vedelo prečo..
Reagovat
Rafaeoli25
Ach jo, že tě to baví..
Reagovat
Rafaeoli25
Každý turnaj na antuce, na který nastoupí a je schopen na sto procent hrát, chce bezpochyby vyhrát, jedno kdo mu stojí v cestě.
Reagovat
Rafaeoli25
Vsadím se, že pokud Nadal nakonec Madrid vyhraje, tak zase naopak zkonstatuješ, že to bylo dle očekávání, že Nole ještě nebyl rozehraný, Alcaraz, že nemá zkušenosti a Tsip kdoví. Že se nepletu smile
Reagovat
Patik
Nie Novák nieje síce rozohrany na úplný top ale ma nato vyhrať.. Ak to Nadal vyhra poviem ze ma dobru medicínu lebo zvládnuť kombo Goffin Alcaraz Djokovic Tsitsipas po zlomenine rebrá navyše keď to kombo odštartoval s goffinom po troch hodinách..to musí byť moc fyzicky aj na zdravého mladého chalana nieto pre Nadala co mal operáciu nohy a o dva mesiace zlomené rebro.
Reagovat
Rafaeoli25
Medicínou doufám, že nemyslíš doping. Jinak máma je lékařka a ještě jsme se o tom bavili a je běžné, že se i zlomené žebro zhojí do čtyř týdnů. Když je navíc nejlepší možná péče, plus dotyčný je ve výborné kondici, tak je rekonvalescence velmi rychlá, nic šokujícího.
Reagovat
Patik
Tak zhojit sa zhoji ale opýtaj sa teda maminy ci by ti doporučila vystaviť to hneď maximálnej záťaži podľa mňa nehľadiac na kondíciu telo potrebuje čas na prirodzenu rekonvalescenciu..zalezi do akej miery to mal vážne.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže vždycky musíš brát v potaz, jde-li o normálního smrtelníka nebo o vycepovaného vytrénovaného jedince. Třeba i herci Belmondovi, když se mu něco při jeho kaskadérských kouscích stalo, byl taky fit velmi rychle a lékaři říkali, že kdyby nebyl tak trénovaný, tak by to bylo dvakrát delší.
Reagovat
turista
Djokovič vyhrát může i nemusí. Neříkám že to tady vyhraje ale rozhodně bych ho neodepisoval.
Reagovat
Rafaeoli25
Jakkoli odepisovat Nadala nebo Djokovice je diplomaticky řečeno pošetilost smile
Reagovat
turista
Vyhrát by Novak tady potřeboval nejvíc ze všech,
protože zatím má letos na kontě 0, což je velká, nebojím se říct až nesmyslná oběť za ty neabsolvované včeličky.
Reagovat
Rafaeoli25
No faktem je, že jak Dubaj, tak Bělehrad ale vyhrát měl, za to mu nikdo nemůže, že to neuhrál.
Reagovat
turista
Uhrát to měl, hlavně ten Belěhrad. Ale s minimem ostrých zápasů v sezóně to byl přetěžký úkol.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak někdo se rychle rozehrát umí, někdo ne, Nadal je v tomto opravdu jedinečný, to je bez diskuse.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně už se Djoki jakžtakž rozehrál a krize je za ním. Jestli ale bude konkurenceschopný vůči Nadalovi (a Alcrazovi) ve zbytku antukové sezóny se teprve uvidí.
Reagovat
Patik
Prosím už nepreháňaj ty konkurencia Alcarazovi včera ho takmer vyradil Norrie a vypravas tu že Djokovic vo forme bude mať problém..to už je trosku moc nie?
Reagovat
Rafaeoli25
Psal jsem, že se jakžtakž rozehrál, to neznamená, že by teď Alcaraze porazil.
Reagovat
Patik
Písal si ze nevieš ci bude Novák konkurencie schopný Alcarazovi po zbytok clay sezóny.. Pritom konkurencie schopný mu bol včera úplne v pohode aj Norrie co to na antuke až tak nevie..aj nerozohrany Novak hra lepšie ako Norrie čiže ak sa trosku ešte rozohra tak Novak by mal Alcaraza profesorky obohrat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Alcaraz nehraje jen samé prvotřídní zápasy, to pravda je, ale na největší soky se vybičovat dozajista umí. Jinak podle zápasu s Norriem přece nemůžeš soudit jeho vyhlídky. V Riu smáznul Schwartzmana, celé ho vyhrál, v Barce porazil Tsipa, opět celý turnaj i vyhrál. Schwartzman a Tsip, to byla ukázka toho, co umí už i na antuce, Norrieho i podcenil, jako Kordu, nečekal problémy, proto k tomu přistoupil s menší obezřetností, což je velká chyba, to by se mu stávat nemělo.
Reagovat
Patik
Ako hovoríš vie sa vybicovat proti veľkým sokom preto neočakávam ze Nadal bude dnes dominovať..Alcaraz ma šancu uhrať najviac práve tu v Madride na grandslame proti Big3 je to úplne iný šport.. Budeme múdrejši keď sa to stane.. Zatiaľ sa môžme len dohadovať..
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, že podmínky v Madridu jsou pro něj lepší než v Římě a Paříži, to ano. Ale rozdělil bych to, s Nadalem mu šance na antuce nedávám, ale s Djokerem ano.
Reagovat
Patik
I tak to je otázne aj s Djokovicom.. Ešte spolu nehrali.. Neviem si inak predstaviť ze by uhral Alcaraz niečo s Novakom na tráve alebo niekde na AO alebo turnaj Majstrov.
Reagovat
Rafaeoli25
Moc Djokera vyzdvihuješ až mýtizuješ, po Wimbledonu loni byl porazitelný a poražen hned několikrát byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Neseděli jste spolu v zadní lavici?
Reagovat
Rafaeoli25
Dobry postřeh, seděli, několik let, jako Roddick s Fishem smile. Ale ne v zadní lavici, bylo to ve čtvrté u dveří smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tipy na sf: Nadal vs Djokovic
Tsitsipas vs FAA
Reagovat
Grape
Zajímavé, vidím to úplně stejně.
FAA sice není favorit, ale tomu kurzu na něj se dost divím, Zverev má do formy hodně daleko.
Reagovat
Rafaeoli25
FAA určitě velkou šanci má, Zverev hraje letos pořád to samé, pravda teď líp než na hardu, ale stejně.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak proč zajímavé? Prostě to oba hodnotíme zcela objektivně no smile
Reagovat
Grape
No zajímavé mi to přijde proto, že to snad až na Novaka neměly být žádné jasné zápasy, takže bych kompletní shodu nečekal. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče dalších zápasů, nemohu si pomoci, ale Djoker by neměl mít větší potíže a měl by to dát ve dvou, jeho motivace bude navíc velká, jistě si chce poměřit síly ať už s Nadalem nebo Alcarazem. Zverev by asi měl FAA porazit, na druhou stranu nic oslnivého ani v Madridu nepředvádí, takže nepřekvapí, pokud to bude mezi nimi těsné. Tsip s Rublevem favorit je, ale také to není ono jako loni, takže set by mohl Rublev brát, neni to nemožné.
Reagovat
Rafaeoli25
Ač by měl být člověk na základě včerejšího zápasu s Goffinem obezřetný, tak dnes Nadalovi hodně věřím, ač je letos Alcaraz zatím až na Monte Carlo výborný. Dnes ale čekám Rafovu dominanci, mohl by to zvládnout i ve dvou, na antuce by měl ve vzájemných soubojích ještě dlouhou dobu hrát prim. Ale třeba se pletu.
Reagovat
Patik
Podla mňa mu Alcaraz nareze..Alcaraz je síce mladý a neskúsený ale Ferrero nie..Je dobre ze sa stretli v IW a ze tam prehral.. To bude palivo pre dnešný zápas.. Ferrero vie co bude Nadal hrať a vymysli plán a Alcaraz ma predpoklady nato aby ho uskutočnil.. Navyše motivácia nemusí byť veľká u Nadala keď vie ze ho bude čakať Djokovic v ďalšom zápase to môže zahrať malú rolu. Ale uvidíme je to len môj odhad..
Reagovat
Pe3k
Karlos bude rád jak uhraje set.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Alcaraz nestojí za mnoho zatím jak říkáš, ale určitě nařeže Nadalovi..smile
Reagovat
Patik
Alcaraz stojí za toľko co ukazuje.. Ale ty ho prezentujes ako keby bol seberovni celej big3..poraziť Nadala môže okolností mu prajú..
Reagovat
Rafaeoli25
Historicky se jim samozřejmě rovnat zatím nemůže a je otázka, jestli za deset patnáct let toho schopen bude, to je otázka budoucnosti. Každopádně teď je už schopen hrát s Djokerem a Nadalem vyrovnané partie, to je realita. Musí ale hrát svůj top a dál se zlepšovat, pořád jich nedosahuje, to ukázal i zápas v IW.
Reagovat
Patik
Tak potom nerozumiem kto si tu protirečí Alcaraz nato ma ale vlastne hovoríš Nadal bude dneska dominantný tak potom ako to je..
Reagovat
Rafaeoli25
Zatím je na antuce Nadal objektivně lepším hráčem než Alcaraz. Ten ale klidně může využít jeho dalších zranění i horší formy Djokovice a tou jedničkou se stát, okolnosti mohou hrát v jeho prospěch. Každopádně na antuce ještě má co zlepšovat, aby mohl být Nadalovým následníkem v budoucnu. Rozhodně ale už teď patří do nejlepší trojky hráčů, za tím si stojím, že už je kvalitativně před Tsipem, Zverevem a spol.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaksi zapomínáš na to, že Nadal má i plán B i C, i další plány, ten ví, jaké je to přemýšlet o hře a přizpůsobit se a být nakonec úspěšný smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak proč by se měl Nadal jakkoli obávat Djokovice, který ještě stále není pořádně rozehraný na antuce? Samozřejmě, že chce Madrid vyhrát, napravit ztrátu za Monte a Barcu a zavelet k boji o první místo. Tak on uvažuje, je mu jedno, jestli bude mít nakonec h2h s kýmkoli pozitivní nebo negativní, na to nehraje.
Reagovat
paddy
dnes je dobrý kurz, který papírově může odpovídat (návrat po zranění), ale Alcaraz úplně nezáří a ztrácí sety jako na běžícím pásu.
Zkušenosti a psychika by měly Rafovi pomoci postoupit dál.

Hřích nezkusit smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nejen zkušenosti a psychika, ale prostě i alespoň prozatím lepší hra na antuce než má při vší úctě Carlos. Má na ní ještě co zlepšovat.
Reagovat
blixa
Dneska jdou dál Hurkacz, Alcaraz, Tsitsipas a Zverev. smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
7 z prvních 8 nasazených je ve čtvrtfinále, tak to má být
Reagovat
Rafaeoli25
Plus Hurkacz jako jediný mimo první osmičku není žádným velkým překvapením, je těsně za ní. Takže turnaj opravdu bez žádného byť jen menšího překvapení, to už tu dlouho nebylo.
Reagovat
smooke1
Jenže v Madridu to není nic pro obranaře typu Nadala,myslím že ho Alcaraz vystřílí:).
Reagovat
turista
Nadal není obranář ale agresívní baseliner.
Reagovat
blixa
Není to oxymoron ? smile
Reagovat
Patik
Nadal je vo väčšine prípadov to co mu umožňuje súper..podvedome sa však sťahuje viac do defenzívy než tlači dopredu.
Reagovat
Pe3k
V tenise se to nedá tak jednoduše rozdělit jako ve stolním tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
V tenise se to nedá tak jednoduše rozdělit jako ve stolním tenise.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Banánometčiksmile aspoň teda včera s Davidem...
Reagovat
RF46
Nadal uz davno neni jen obranar, to musim rict na jeho obranu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hru změnil, ale stejně hraje podle toho, kdo stojí proti němu - takže proti Davidovi banánovaná, proti Miomirovi mohl i útočit, protože ten si s přeliftovaným fh vůbec nevěděl rady.
Reagovat
turista
Nadal hraje agresívněji než za mlada a víc na winnery. Nespoléhá se na UE soupeře.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Madrid není nic pro Nadala? Proto má z tamní antuky 3 tituly plus 2 finále?
Reagovat
Patik
Veľmi zaujímavé Nadal je podľa kurzov menším favoritom než Alcaraz..na antuke.
Reagovat
expert69
Už jsem toho využil a vsadil si. Takové kurzy musíš trestat.
Reagovat
Patik
podal si len tento jeden zápas ? a za koľko si to švihol na koho ?
Reagovat
expert69
Litřík sem si dal za 1.99 na nadala + djoka mám.
Reagovat
dappe
Alcaraz je dlouhodobě přeceňovaný, nejen sázkaři. Dnes bych ten zápas ale jako 50/50 viděl také.
Reagovat
expert69
I kdyby dnes rafa prohrál( je to možné), tak kurz 2 prostě musíš hrát.
Reagovat
Patik
to sa neoplatí to by si musel podať aspoň za tisícku...a podaj to za tisícku keď je to 50 na 50.
Reagovat
insanezy_
Patik by měl zůstat v pozici diskutujícího, nikoliv hrát si na sázkaře smile
Reagovat
Patik
čo myslíš že neviem ako funguje tipovanie ..1.87 sa ti zdá byť výhodný kurz ? ten zápas je úplne otvorený a obaja majú takmer rovnaké kurzy a rovnaké šance..ja som tipoval na Federera keď mal 3,5 kurz proti Nadalovi na Wimbledone..to bol kurz ktorý sa oplatí a nie toto..
Reagovat
Rafaeoli25
Kdy měl Federer kurz 3.5 proti Nadalovi ve Wimbledonu? Jestli myslíš rok 2019, tak to měl kurz 2.22, Nadal 1.73. V letech 2006-08 byl Federer vždy vypsán jako favorit.
Reagovat
Patik
2019 mal kurz cez tri.. Potom až tuším stúpol nejako deň pred zápasom alebo v deň zápasu na niečo cez 2.. Lebo viem ze som to hneď podal a vyšiel mi tiket.
Reagovat
Rafaeoli25
Já si tedy vzpomínám, že se od začátku vypsání ten zápas pohyboval od 1.65 do 2.35 pro Nadala. Že by na Federera byl kurz vyšší než 2.4 si opravdu nepamatuji. Nebyl ani důvod, tehdy hráli oba podobně dobře, takže vyrovnané to kurzově být i mělo.
Reagovat
Grape
Taky si myslím že ten kurz přes 3 je úplný nesmysl. Lehce přes 2 na Rogera co si vzpomínám, Rafa byl mírný favorit. Přes 3 na Rogera nebylo ani ve finále proti Novakovi.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přes 3 na Rogera bylo, to ano, dokonce myslím jednou i 4, ale to hrál v těch případech proti Rafovi na antuce.
Reagovat
Grape
Jo tak na antuce nepochybně smile
Reagovat
expert69
Za mě prostě je stále kurz 2 na nadala doma na antuce hodně, pokud je zdravý. Alcaraz mě zatím na antuce nepřesvědčil natolik ,abych ten zápas bral 45% ku 55% pro něho.
Reagovat
dappe
Řekl bych, že tam kromě obecného přeceňování budoucí hvězdy hraje roli předpoklad, že Nadal bude po včerejšku unavený. Celkem se s tím dá počítat, uvidíme.
Reagovat
expert69
To je pravda, ale upřímně ,co jsou pro nadala 3 hodiny. smile Navíc alikovi je pořád 19 let a v hlavě bude mít minulý rok.
Reagovat
dappe
Není to skoro nic, ale problémem je, že nemá den volno na rege. V tomhle věku to je blbé. Alcarazovi stačí pár hodin, je mladý. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Je dlouhodobě přeceňovaný, proč? Letos s prohrál jediný zápas, který neměl, s Kordou, jinak vyhrál všechny zápasy, v nichž byl byť jen mírným favoritem, prohrál jen tehdy, když byl kurzové vypsán hůře než soupeř, krom toho zápasu s Kordou.
Reagovat
dappe
Je v 90% zápasů kurzově přeceňovaný. Je úplně jedno, jak ty zápasy následně dopadly.
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš mi ty zápasy konkretizovat? Třeba s Hurkaczem měl v Miami 1.55. Měl tedy být vypsaný jako favorit Hubert?
Reagovat
dappe
Není potřeba to konkretizovat, když je to pravidelně. Konkrétně s Hurkaczem se ten kurz před zápasem dostal pod 1,5. A ano, po úplně vyrovnaném zápase s Kecmanovicem, šlo o výrazně nízký kurz. Aktuální příklady máš navíc tady v Madridu, včera na něho bylo kolik?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Norrieho podcenil, kdyby ale zahrál tak jako třeba s Tsipem v Barce, tak by ten zápas vypadal jinak.
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo v Riu se Schwartzmanem ty kurzy taky odpovídaly, dalo se čekat, že Diego padne, je za zenitem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist