9. den na Wimbledonu: Kvitovou čeká premiéra v grandslamovém čtvrtfinále

29. 6. 2010, 11:48
Previews 0
Česká tenistka Petra Kvitová si dnes zahraje první grandslamové čtvrtfinále v kariéře. Na druhém největším kurtu londýnského All England Clubu se dvacetiletá fedcupová reprezentantka utká o postup do wimbledonského semifinále s Kaiou Kanepiovou z Estonska.
Profily hráčů

Petra Kvitová překonala své grandslamové maximum z roku 2008, kdy hrála 4. kolo na French Open a US Open. Ve WImbledonu dvakrát vypadla v 1. kole, letos však vyřadila už tři nasazené hráčky včetně světové čtyřky Wozniacké.

K úspěchu ji prý pomáhá i zranění kotníku z Paříže. neboť dlouho mohla trénovat jen servis. A ten ji teď drží proti favoritkám.

Navíc v dnešním čtvrtfinále si nemohla vybrat papírově slabší soupeřku. Kaia Kanepiová byla začátkem roku až ve druhé světové stovce, do hlavní soutěže se musela probít z kvalifikace. Jenže první dojem je zavádějící.

Pětadvacetiletá Estonka ve Wimbledonu odehrála už sedm zápasů, v nichž neztratila ani set. Je rozjetá, na druhou stranu by jí mohly trochu dojít síly. Včera přešla přes Zakopalovou, která kvůli nemoci nebyla rovnocenou soupeřkou. David Kotyza, trenér Kvitové, závěr utkání sledoval a řekl, že Petra dnes nebude bez šance.

Kvitová s Estonkou dva zápasy prohrála a jeden vyhrála. Při posledním utkání ji po boji porazila v Memphisu v hale. "Z její strany to byl velmi dobrý zápas. Set a půl mě vystřílela, že jsem nevěděla, která bije," vzpomínala Kvitová.

Slabou stránkou její soupeřky by prý mohla být psychická labilita. "S ní se to vždy může zlomit a ona může něco pokazit v důležitých momentech," řekla.

Životní zápas rodačka z Bílovce zahájí zhruba v půl čtvrté SELČ na kurtu číslo 1. Čekat bude, než se dohraje duel Venus Williamsové s Pironkovovou.

Na centrálním dvorci jsou na programu zbývající dvě čtvrtfinále Kim Clijstersová - Věra Zvonarevová a Li Na - Serena Williamsová. A právě obhájkyně titulu Serena by v semifinále mohla být další soupeřkou Kvitové. Pokud ovšem dnes uspěje.

Ve čtyřhře žen budou Češky Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová bojovat proti Ruskám Vesninové se Zvonarevovou o postup do čtvrtfinále. V něm by narazily na favorizované sestry Williamsovy.

Druhé kolo dnes čeká také na všechny čtyři české juniory: Jiří Veselého, Denisu Allertovou a sestry Plíškovy.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní program (29. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Clijstersová (8-Belg.) - Zvonarevová (21-Rus.), S. Williamsová (1-USA) - Li Na (9-Čína).
Kurt č. 1:
Pironkovová (Bul.) - V. Williamsová (2-USA), Kvitová (ČR) - Kanepiová (Est.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist