8. den ve Wimbledonu: Berdycha a Štěpánka čeká boj o čtvrtfinále

29. 6. 2009, 08:30
Aktuality 10
Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek dnes budou usilovat o postup do čtvrtfinále Wimbledonu, v němž by si zahráli proti sobě. Ve čtvrtém kole se Berdych utká s šestým nasazeným Američanem Andym Roddickem, Štěpánek nastoupí proti wimbledonskému vítězi z roku 2002 Lleytonu Hewittovi z Austrálie.

Berdych dosud na trávě v All England Clubu neztratil ani set, stejně jako Roddick. Oba tyto tenisty dosud na turnaji zdobí především servis, Roddick v posledním utkání s Jürgenem Melzerem zaznamenal dokonce 31 es. Klíčem k postupu mezi posledních osm hráčů londýnského grandslamu proto bude především kvalitní return.

Štěpánek v 3. kole vydřel v pětisetové bitvě postup přes Davida Ferrera, musel ovšem překonávat problémy s kolenem. Není tak jisté, v jakém stavu se postaví proti bývalé světové jedničce Hewittovi, kterého v hledišti výrazně podporují australští fanoušci.

Oba Češi budou pondělní program uzavírat. Berdych a Roddick nastoupí k třetímu zápasu na kurtu číslo jedna, Štěpánek a Hewitt obstarají závěrečné utkání na dvojce.

Program na centrálním dvorci odstartuje Roger Federer, který si po měsíci zopakuje souboj se Söderlingem. Ve finále Roland Garros vyhrál švýcarský tenista 3-0 na sety a získal 14. grandslamový titul. Ve Wimbledonu útočí na patnáctý a pokud rekord Peta Samprase překoná, vrátí se do čela světového žebříčku.

Federerova největšího soupeře Murrayho čeká jiný Švýcar Stanislas Wawrinka.

V Londýně by dnes mělo panovat především slunečné počasí bez dešťových srážek.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní program (29. 06. 2009)

Centrální dvorec (začátek ve 14:00):
Söderling (13-Švéd.) - Federer (2-Švýc.), Safinová (1-Rus.) - Mauresmová (17-Fr.), Murray (3-Brit.) - Wawrinka (19-Švýc.).
Kurt č. 1 (14:00):
V. Williamsová (3-USA) - Ivanovičová (13-Srb.), Verdasco (7-Šp.) - Karlovič (22-Chorv.), Berdych (20-ČR) - Roddick (6-USA).
Kurt č. 2 (13:00):
Vesninová (Rus.) - Dementěvová (4-Rus.), Hantuchová (SR) - S. Williamsová (2-USA), Hewitt (Austr.) - Štěpánek (23-ČR).

kompletní pondělní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych gogo do finále:-)Máš na to:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt Stepanka zrejme ubeha ! Berdych rozhodne sance na Roddicka ma, zalezi, ako pojde Roddickovi podanie, a ako bude Berdych returnovat. Tato strana pavuka, sa mi zda "napínavejsia" ako ta druha, ale to ma logicke dovody. No dnes, si dam nejaku stamprlu, aby som si nevytieral nervy z dlazky, ked spomeniem este svojho sampiona Feda so Sodom.
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek ma aj problemy s kolenom a urcite je vycerpanejsi po 5 setovych dramach ako Hewitt to vidim jasne pre Hewitta, ktory ma navyse formu. Co sa tyka Roddick- Berdych tam je to vyrovnanejsie lenze Berdych zatial nemal tazkeho supera predsa len Davydenko je slaby na trave aj jeho servis je pomaly a hra defenzivne. Vsetci si myslia ako Tom vyhra lebo zatial nestratil set ale Roddickovi ak pojde podanie tak to vidim tiez jasne na neho nehovoriac o tom ze tie-breaky Roddick posledne zapasy zvlada excelentne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ze bych nasim nefandil ale tady to vidim blede, Berda leti proti Andymu hned, Stepec v pristim kole bych rekl ... snad se pletu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick stratil set v kazdom zapase neviem kto to pisal...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, bez straty setu je Hewitt
Reagovat
smazaný uživatel
Budou to mít opravdu těžké, Rodidick je ve formě....a Hewitt taky, přeju hodně štěstí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych na Roddicka má,ale Radkovi moc šancí nedávám.Hewitt půjde hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
to trefil přesně. Hewitt dnes win 3:0 a Tomáš americkýho spratka po boji spráská taky! problém je v tom, že pak půjde na Hewitta taky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist