8. den v Melbourne: Kvitová a Benešová hrají o čtvrtfinále

23. 1. 2011, 21:45
Previews 1
Dvě české tenistky budou v pondělí v Hisense Areně bojovat o čtvrtfinále Australian Open. Kvitová je mírnou favoritkou proti Pennettaové, Benešová se při premiéře v osmifinále grandslamového turnaje pokusí překvapit světovou dvojku Veru Zvonarevovou. S následky virózy stále bojuje Rafael Nadal, kterého čeká Chorvat Čilič.

První na kurt nastoupí už v 1:00 hodinu Petra Kvitová, jejíž soupeřkou bude Italka Flavia Pennettaová. "Drží míček dlouho ve hře. Musím být trpělivá," řekla Kvitová. S Italkou prohrála třikrát, ale naposledy loni v Pekingu na tvrdém povrchu vyhrála.

Její příští soupeřka si přála hrát raději se Stosurovou, protože se jí prý s českou tenistkou nehraje moc dobře. "To je dobré vědět," usmála se Kvitová. "Nevím, co od toho zápasu mám čekat. Teďka jsem tady hrála nejlíp a doufám, že to tak i vydrží," dodala semifinalistka loňského Wimbledonu.

Ivetu Benešovou čeká turnajová dvojka Vera Zvonarevová, od které loni dostala v Melbourne "kanára". "Hrát se dá určitě s každým, soupeřka je ale favoritkou. Loni hrála finále Wimbledonu i US Open, ale šanci určitě mám," věří Benešová.

S Ruskou se střetla už čtyřikrát a tři zápasy prohrála. Naposledy před rokem v Melbourne, kde v 2. kole získala jen tři hry.

Nadal: Stále nejsem zcela fit
Mužskou světovou jedničku Rafaela Nadala čeká Chorvat Marin Čilič, se kterým jediný vzájemný duel v roce 2009 hladce prohrál.

Zatímco Chorvat má v nohách pětisetový souboj s Isnerem, Španěla stále trápí následky virózy, kterou prodělal pár dní před Australian Open.

"Vypadá to, že se moje tělo ještě nedokázalo viru zcela zbavit. Potím se více než obvykle. Když hraju, jsem unavenější," řekl den před osmifinálovým zápasem s Čiličem. "Doufám, že se to bude zlepšovat. Dělám, co můžu. Trénuji, odpočívám. Víc dělat nemohu. Necítím se ideálně, ale budu bojovat," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky, jenž na Australian Open hraje o čtvrtý grandslamový titul v řadě.

- Program 8. dne na Australian Open -
(pondělí 24. ledna )

Rod Laver Arena (od 01:00 hodin):
Söderling (4-Švéd.) - Dolgopolov (Ukr.)
Murray (5-Brit.) - Melzer (11-Rak.)
10:30 hodin:
Nadal (1-Šp.) - Čilič (15-Chorv.)
Clijstersová (3-Belg.) - Makarovová (Rus.)

Hisense Arena (od 01:00 hodin):
Kvitová (25-ČR) - Pennettaová (22-It.)
Benešová (ČR) - Zvonarevová (2-Rus.)
Raonic (Kan.) - Ferrer (7-Šp.)

Arena Margaret Courtové (nejdříve od 05:30 hodin):
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (12-Pol.)

kompletní program 8. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
joooooooooooooooo je to doma!! je to doma!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist