7. den ve Wimbledonu: Kurty jsou prázdné. Podle tradice

29. 6. 2014, 13:00
Previews 83
Slavný grandslam ve Wimbledonu je plný tradic. 'Bílý' dress code, jahody se slehačkou, šampaňské či volná první neděle, kdy se na tenisovém grandslamu v Londýně zpravidla nehraje. Dnes tedy kurty v All England Clubu osiřely a travnaté dvorce tak mají chvíli času na regeneraci. A tenisté? Po (letos necelých) třech kolech nabrat síly, potrénovat a hurá na boje s těmi nejlepšími.

V neděli prvního týdne mají všichni tenisté volno a čas na odpočinek. Ale z hráčů, kteří v pondělí nastoupí k osmifinálovým zápasům, si asi nikdo nedovolí zahálet. "Neděli trávím tréninkem, stejně jako na jiných turnajích, když mám volný den. Jít do města nakupovat, na to čas není," vysvětlovala dvojnásobná čtvrtfinalistka Nicole Vaidišová, jež však nečekaně brzy ukončila kariéru a ve Wimbledonu už pátým rokem chybí.

Muži - osmifinálové dvojice:
Djokovič - Tsonga
Chardy - Čilič
Murray - Anderson
Dimitrov - Mayer

Wawrinka/Istomin - López/Isner
Federer - Robredo
Raonic - Nišikori/Bolelli
Nadal - Kyrgios

Volná neděle je tradicí hlavně kvůli místním obyvatelům. Ve 126leté historii Wimbledonu se v první neděli muselo hrát pouze třikrát - naposledy se vinou deštivého počasí hrálo v roce 2004, aby byl v programu dohnán časový skluz. O hrací neděli se uvažovalo i před sedmi lety, ovšem pořadatelé tuto možnost zamítli. I proto pak musel Nadal odehrát 4 zápasy během 4 dní, naopak Federer měl 5 dní volno.

Letošní program narušil déšť především v sobotu a program už se tak logicky dohnat nestihlo. Že by se ale letos hrálo i v neděli, o tom pořadatelé ani neuvažovali. Některé tenisty tak zápas 3. kola čeká až v pondělí, následný den nastoupí k osmifinále a ve středu ke čtvrtfinále. A jednu z kvarteta tenistek Ivanovičová, Lisická, Keysová a Švedovová čekají dokonce čtyři zápasy (z toho jedna dohrávka) během čtyř dnů. Pokud však všechny zvládne, v pátek si odpočine a v sobotu se může těšit na finále.

Ženy - osmifinálové dvojice:
Cornetová - Bouchardová
Šarapovová - Kerberová
Halepová - Dijasová
Ivanovičová/Lisická - Keysová/Švedovová

Šafářová - Smitková
A. Radwaňská - Makarovová
Kvitová - Shuai Peng
Záhlavová-Strýcová - Wozniacká

Během prvního týdne se už z Londýna poroučelo několik favoritů. Senzačně vypadla především světová jednička a pětinásobná šampionka Serena Williamsová, skončila také druhá hráčka světa Na Li (vyřadila ji Barbora Záhlavová-Strýcová) a mezi muži se nečekal brzký konec Davida Ferrera.

Ve dvouhře mužů už nepokračuje žádný český tenista. Lukáš Rosol ve 2. kole nedokázal zopakovat dva roky starou senzaci a prohrál 1-3 na sety s Rafaelem Nadalem, stejným poměrem podlehl Radek Štěpánek po boji Novaku Djokovičovi. O kolo dál se dostal dvacetiletý debutant Jiří Veselý, jenž skončila na raketě talentovaného Australana Kyrgiose. Česká jednička a finalista z roku 2010 Tomáš Berdych ztroskotal na raketě skvěle hrajícího Chorvata Čiliče.

To české tenistky dělají svým fanouškům mnohem více radosti. Mezi šestnáctku nejlepších se dostaly hned čtyři Češky, z toho tři poprvé v kariéře. Lucie Šafářová a devatenáctiletá Tereza Smitková se navíc ve vzájemném duelu utkají o postup do čtvrtfinále. O to bude usilovat také Barbora Záhlavová-Strýcová a vítězka z roku 2011 Petra Kvitová.



Mezi muži vypadá ve skvělé formě sedminásobný šampion Švýcar Roger Federer, který má navíc před sebou dobrý los. Rafael Nadal ve všech třech kolech musel otáčet vývoj po prohraném prvním setu, Novak Djokovič si zase málem přivodil zranění po pádu, ale měl by být v pořádku. Domácí Andy Murray sice od svého loňského wimbledonského triumfu nebyl ani jednou ve finále, na obhajobu titulu se ale zatím zdá být dobře připraven.

V dvouhře žen je po vypadnutí několika favoritek nejžhavější adeptkou na titul vítězka nedávného Roland Garros Ruska Maria Šarapovová, která Wimbledon vyhrála už před deseti lety ve svých 17 letech, od té doby ale byla v All England Clubu jen jednou ve finále. Letos ztratila ve třech duelech pouhých sedm gamů. Ve spodní polovině pavouka zůstaly nejvýše nasazenými Kvitová a Polka Agnieszka Radwaňská.

Jaké jsou po prvním týdnu vaše tipy na finále a výsledky v nich?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
horska.kraslice
U GS mám radši 1. týden. Baví mě jak běží v jednom dni spousta zápasů, pořád je něco nového, pořád se něco mění, zážitky se rychle střídají. Druhý týden už se víc podobá běžným turnajům, ale ten první týden, to je pro mě ta typická atmosféra GS.
Reagovat
darek.vrana
A hlavně druhý týden bývá často už bez našich...
Reagovat
darek.vrana
Bohužel to vidím zase na nudné finále Nadal-Djokovič ve stopadesaté verzi.
Reagovat
Mayo
nerozumiem prečo ... obaja budú mať veľmi ťažké SF teda ak to pôjde podľa papierových predpokladov
Reagovat
darek.vrana
Ale ti dva jsou teď prostě o level jinde. Nadal sice zatím nebyl tak suverénní, ale teď už to podle mě zlomil a už si věří. I když jsem zvědav na Kyrgiose, ten hrál proti Jirkovi fantasticky a mohl by kousat.
Reagovat
Mayo
neviem či sú o level inde a už vôbec nie na tráve...Murray aj Federer sú lepší trávari ... Kyrgiosa sa neobávam, skôr štvrťfinalista ako Raonič alebo Niši bude ťažký súper pre Býka
Reagovat
darek.vrana
Tomu nevěřím. Nishikori je moc měkký a Raonic zase neobratný a ne tak šikovný. Kyrgios má všechno, ale asi už bude unavený... Federer by mohl zlobit, ale taky nevěřím, že dá Nadala. Murraymu tentokrát taky nevěřím.
Reagovat
Mayo
ja hovorím Fed vs Mur ... ale prajem si finále Nad vs Mur (také ešte nikdy nebolo na GS )
Reagovat
darek.vrana
Já bych chtěl nějaký svěží vítr, kohokoliv mimo čtyřku.
Reagovat
Mayo
no ak by som si mal vybrať mimo nich, tak jednoznačne JWT ... jemu prajem titul veľký
Reagovat
aligo
má velikou šanci na vítěztví, momentálně je jejím největším nepřítelem jen Petra sama sobě :)
Reagovat
Frick
Denisa Allertová

Jede letos úžasně. Má bilanci 33:1!!! Od půlky března, kdy až začala sezónu, vyhrála už pět ITF-ek. Nejdříve tedy dvě sranda-desítky v Antalyi, pak ale její životní padesátka v Istanbulu, následoval přechod na antuku, spojený s projetím do 2. kola na 75.000 v Trnavě, pak ale bohužel zranění, ovšem v červnu dvě vyhrané 25k v Pešti a Siofoku! Letos tedy Denisa uhrála 221 bodů, za což by v race měla být v TOP 150, přičemž jí na to stačilo pouhých 7 turnajů. Většina hráček mezi 100. a 200. místem na race má odehráno tunajů 2x tolik! Jsem zvědav, zda se nadcházející týden potká s Katkou S. ve Versmoldu 50.000, kam by se měla dostat bez kvaldy. Uvidíme, zda si třeba nedáchne.

Jestliže ještě na začátku března to moc nadějně nevypadalo (368. místo v 21 letech), tak nyní to vypadá s Denisou hodně zajímavě. Uvidíme, zda si střihne nějakou kvaldu na nějaké plonkové WTA (Baku? Gastein? Bukurešť? Bastad? Istanbul?) nebo rovnou bude její první setkání s velkým turnajem ve Flushing Medow. A jaké zázraky se můžou dít, nám už jedna mladá Češka ukazuje... :o)

--------------------

Omluva za duplicitu, koukám, že téma o Sereně je už dost dole...
Reagovat
tommr
výsledky ukazujou, že po herní stránce je Denisa velice talentovaná, ale brzdí jí ty častý zranění. Do budoucna bude asi rozhodující jestli jde v jejím případě jen o souhru neštasnejch náhod nebo jestli je k těm zraněním nějak víc náchylná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
fedex musí ukoncovat vymeny co nejrychleji, jinak ho neporazí,
Servis volej, Servis volej...
Reagovat
smazaný uživatel
a at Federer nehraje prilis dlouhe vymeny, proste at chodi hodne na sít:) a bude to fajn
Reagovat
Vojtiik
Příspěvek jsme zpracovali a promptně posíláme rady do Londýna. Děkujeme
Reagovat
smazaný uživatel
at Federer na Nadala (pokud na ten zapas dojde) hraje dlouhe udery, podle me pak muze diktovat hru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě by se líbilo finále Masha vs. Aga a stav 5:7 7:6 a 14:12 pro Maruš! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i toto bych bral. Kdyby to byl nezapomenutelny zapas, tak bych se i smiril s tim, zeby ho Aga ve finale prohrala :-) Ale Agu tedkon ceka prvni velky test v podobe Kati, Petra uz ho ma zasebou (Venus). Mashu, Simcu a Caro testy teprve cekaji taky... Jsem zvedavej na zitrek...
Reagovat
Davor1
ja by som to nebral, jedna moja top favoritka už takto tesne prehrala so Sharapkou (ktorú nemôžem vystáť) teraz vo finále FO, a ak by takto prehrala aj druhá (Aga) vo finále Wimbledonu, neviem ako by som to rozdýchal :D
Moje vysnívané finále je Aga- Simona/Sabine, nič lepšie si neviem predstaviť...
Reagovat
tommr
Aga musí Makarovovou dát s prstem v nose. Makarovovou jsem viděl v Eastbourne proti Kerberový a to hrála vyloženě tragicky. Ani tady ve Wimbledonu zatím nic nepředvedla a měla zatím spíš štěstí na lehký soupeřky ... :)
Reagovat
Davor1
Date Krumm rozhodne nebola na prve kolo ľahká súperka a Caroline Garcia už vôbec nie. Makarova má veľkú kvalitu a môže poraziť hociktorú top hráčku, je len nekonzistentná. V Eastburne som čakal, že s Angie vyhrá a prehrala úplne hladko. S Agou to môže byť naopak, čaká sa jej prehra ale ona kvalitu má a keď jej to pôjde, kľudne môže vyhrať (čo sa dúfam nestane)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s tebou. Date Krum letos na trave hrala moc dobre. Doufam, ze postoupi Aga ale lehke to nebude. Jak rikam, je to prvni velka proverka. Uz jsem jako proverku cekal De Brito ale vysledek me prekvapil (nevidel jsem sice ten zapas ale usuzoval jsem podle vysledku de Brito zde ve Wimbledonu. Letos Kuzna a minuly rok Masha...)
Reagovat
Davor1
Z De Brito som mal obavy, a začiatok zápasu mi ich vôbec nerozohnal. Keď za stavu 1-1 brejkla Agu, tak som sa naozaj začal báť. Hneď mi to pripomenulo FO, kde Tomljanovič takisto získala brejk a Aga do konca zápasu nevedela na ňu nič vymyslieť.
Odvtedy však už bola na kurte len jedna hráčka, de Brito nemala najmenšiu šancu a neuhrala už ani game.
Viac ako z Makarovej mám však obavy z prípadného štvrťfinále so Šafářovou. Videl som jej zápas s Cibuľkovou a hrala neuveriteľne, super servis, neskutočný forehand, Dominika nemala najmenšiu šancu. Obávam sa, aby to nebolo ako na AO, kde bola práve Cibuľa v takej forme, že prakticky každý úder mal neskutočnú razanciu, triafala winnery, čiary z BH aj FH a bolo to prakticky nebrániteľné, totálne deklasovala 2 najlepšie brániace hráčky na okruhu (Simonu a Agu). Lucia tu Dominiku vystrieľala podobne, tak dúfam, že v prípadnom zápase s Agou už bude mať trochu zvlhnutý prach ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dik aspon za nejaky mensi souhrn z toho zapasu s De Brito. Hele ja proste nejak tak vedel, ze Cibule s Safinou pojede dom. Na trave se tolik Lucky nebojim, ikdyz je samozrejme nebezpecka ale v CF uz proste takova souperka nebezpecna musi byt. Naopak OF s travarkou Makarovou je vazne hodne tezky zapas (tezsi souperka na OF pro Agu by mohla byt uz snad jen Lisicki). Kazdopadne bylo jasne, ze cestou bude mit poradnou proverku a musi ji proste zvladnout jestli chce vyhrat titul. Aga ve Wimbledonu se nemusi bat nzadne a proto ji verim, zde je silna ale to neznamena, ze nemuze prohrat. Ale aspon se nebojim, ze by nejaky zapas zde vypustila. Zde hraje vzdycky na 100% vykonu ikdyby se nedarilo...
Reagovat
slacker
Jakekoliv fantasmagorie o finale W ktere zahrnuji Sarapici a ignoruji Petru smahem odmitam jako neprejicne blaboly:-))
Reagovat
VlS
jakékoliv zásadní odsudky Petře nepomůžou a Marii neublíží, finále může být mezi nimi stejně dobře, jako bez nich. Moc by se mi líbilo finále Genie - Lucka, i když Marie - Petra je as pravděpodobnější. Na realitu si počkejme a kolo po kole budeme vidět víc a víc.
Reagovat
smazaný uživatel
je tu este okrem mna niekto, kto si mysli, ze skor ci neskor sa v pripade nadala potvrdi doping...pamatam si ako sme obdivovali armstrongove kolosalne vykony a hned po etapach sme utekali na bicykel a pozri ho tam vyklul sa z toho doping...
Reagovat
Roger_Federer
To te zklamu..nepotvrdi se to nikdy, v tenisu..Jasne videli co to udelalo z cyklistikou, kdyz potom sli.Znicilo by to cely obraz bileho sportu, kdyby vyslo najevo ze 14 nasobny vitez nekdy dopoval.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ja verim, ze to niekto skor ci neskor pusti na verejnost, co bude dost velka rana pre tenis a hlavne pre nadalovcov, ktori sa domnievaju, ze nadalove fyzicky narocne kolosalne vykony su ciste ako lalia :) ...niekomu sa uz len rozviaze jazyk a bude to zaujimave citanie o tom, aky je tenis zavsivaveny dopingom :) ...inak je snad jasne, ze v tom nejde len nadal, ale on je na vrchole...
Reagovat
nitrotaj
Haters gonna hate.
Reagovat
Roger_Federer
V tenisovem kolotoci se nam predhazuji jen obcasni hrisnici aby se vlci nazrali, at uz jde o zakazane prostredky, nebo sazky na domluvene vysledky..
Reagovat
Mayo
samozrejme, že nie je čistý
Reagovat
Matti
Dej pozor, aby nevytáhli tvoje číslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že se někdo šikovný jako ty do toho pořádně zakous, já zustanu s dovolením stranou a počkám si, co tvuj nos a tah na branku dokáže přinést na tento portál. Možná ti doporučím zkusit jiné zahraniční servry a bývalé tenisty. Jo, u těch bych rozhodně začal. Budu se rozhodně těšit na tvoji výživnou zprávu. Jinak je to takové to nedělní žvýkání blesku, aha a dalších podobných periodik při spušteném prkénku v oné místnosti.
Reagovat
tommr
bude po nečekaným vypadnutí Sereny předčasný finále a vítězka tohoto zápasu získá i titul ...
V horní polovině pavouka jsou i 4 Češky a já bych si samozřejmě přál, aby jedna z nich došla až do finále - nejlíp Petra nebo Lucka. Spíš ale čekám, že roli favoritky potvrdí a do finále postoupí Aga Radwanská nebo překvapí Wozniacká ...
Reagovat
kada.tom
ty jsi absolutně mimo, fakt že jo ...
jestli je někdo favorite na trávě, tak to je Petra, ne Caroline ... že bude SF Halep - Sharapova se dá předpokládat, ale že by to bylo předčasný finále .. to hodně podceňuješ Agu, Caroline, Petru ..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Petra je teď ve formě, v jaké byla naposledy právě v ročníku 2011. Má na to postoupit do finále a svést tam vyrovnanou bitvu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak soudě podle zápasu s Venus by na to měla mít. To byl opravdu vyrovnaný zápas a Petra ukázala velkou bojovnost. Moc jsem jí nevěřil, ale překvapila mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja mu jeho nazor na predcasne finale nechci brat, kazdy mame nejaky, ale ja osobne si myslim, ze k tomuto zapasu ani nedojde. Spise tam vidim, ze Simcu zastavi Sabine ve dvou...
Reagovat
tommr
tenhle styl vyjadřování je typickej spíš pro queshe. Nebereš si z něj doufám příklad? :)
Petra sice zatím ve Wimbledonu úspěšně postupuje a proti Venus chvílema hrála docela dobře, ale jako nějakou horkou favoritku na titul bych jí rozhodně neviděl. Nevěřím prostě v náhlý obrození hráčky, která letos až doposud hrála pod psa. Spíš čekám velký problémy už s neprávem podcenovanou Pengovou ...
Reagovat
majkl005
Petra zahrála v zápase s Venus občas dobře ? ty si asi neviděl stejnej zápas jako já, že ?
Reagovat
smazaný uživatel
V zápase s čínankou ocekávám stejný průběh jako s Monou Barthel, v opačném případě to bude pro mě trochu zklamání...
Reagovat
tommr
já taky doufám, že to Petra zvládne a že to nedopadne jako ten neštastnej zápas s jinou Čínankou letos v Římě. Proti Zhangový byla Petra taky jasnou favoritkou a jak to nakonec dopadlo ...
Reagovat
pepin
V otázce Petry s Tebou nesouhlasím. Mám dojem, že se momentálně zbavila psychické klapky, nebo to aspon doposud vypadalo. Psal si, že jsi zápas s Venus neviděl, nebo respektivě jen závěr. Já jsem se pochopitelně díval na celý a musím říci, že Petra nechtěla prohrát a dělala pro to maximum, což jí nakonec umožnilo ten zápas zvládnout. Tento zápas nepatřil do 3 kola a když jej srovnám s některými zápasy, které proběhly tak to bylo o něčem naprosto jiném. Ově si zasloužily určitě postoupit. Mám dojem, že pokud Petře vydrží noha, je velká naděje v tom stavu ve kterém je, že dojde určitě dál než o jedno kolo. A pokud bude podávat takový výkon jako proti Venus, soustředěný, chytrý, emocionálně laděný, tak bude v podstatě jedno, kdo proti ní nastoupí.
Reagovat
tommr
jenže znáš Petru - to, že se jí jeden den dařilo ještě neznamená, že jí to půjde i ten další. Letos zatím na žádným turnaji nevyhrála víc než tři zápasy po sobě a pokud by uspěla i proti Pengový bylo by to letos poprvé co zvládla 4 zápasy po sobě. Neříkám, že to je nemožný, ale uvěřím teprve až to uvidím ... :)
Další věc která by se měla brát v úvahu je to zranění, který sám zminuješ a který se může kdykoli obnovit ...
Reagovat
pepin
Tak toho jsem si vědom, ale když jsem ji viděl, jak se celý zápas s Venus neuvěřitelně hecovala, jak bylo vidět, že si nepřipouští porážku, že nechce dopustit aby vypadlo, tak mi to vede k úsudku, že ji na tom strašně záleží, právě proto, že to je Wimblas. Znovu opakuji, pokud a doufejme, že ano, udrží výkonost ze zápasu s Venus, tak je v podstatě nebo bude jedno, kdo tam na druhé straně bude stát. Tenis, který předváděla proti ní Venus zatím žádná, které jsou ještě ve hře nepředváděla a to ani marfuša.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s pepinem. Překvapuje mě tommr, když říká, že Petra s Venus hrála chvílema docela dobře... Byl to skutečně velmi dobrý zápas, kam se hrabal zápas Sereny s Cornet....
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to ani nepřekvapuje, tommr je neskutečně mimo už dlouho.
Reagovat
tommr
no já celej zápas Petry neviděl, protože jsem dal přednost Lucce a Terce a v závěru, kterej jsem už viděl mi Petra zase tak dobrá nepřišla, abych jí kvůli tomu favorizoval na titul. Dám ale na tvůj úsudek a budu doufat, že podobnej výkon dokáže zopakovat i v dalších zápasech ... :)
Pengovou by ostatně mohla Petra dát i při průměrným výkonu a ve čtvrtfinále by zase mohla místo nebezpečný Wozniacký dostat o něco hratelnější Báru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť Petra vyhrála po sobě 5 zápasů - 2 v Eastbourne, 3 ve Wimbledonu. To, že nenastoupila do zápasu v Eastbourne kvůli zranění, nemůžeš počítat jako porážku.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mi řekni, jak by musela Petra hrát a jaký by musela mít los, abys jí věřil. No a nejvíc mě na tom baví, že když já očekávám náročné zápasy pro moje favoritky, tak právě ty mi napíšeš, že nejsem zrovna optimista... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože to snad není pravda. Když už si myslím, že větší nesmysl vypustit nemůžeš, tak se překonáš :-D
Reagovat
tommr
volná neděle nemá v dnešní době naprosto žádný opodstatnění. A pokud se program z nějakýho důvodu dostane do skluzu jako se to stalo letos tak je tím narušena i regulérnost soutěže ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si jednu malou parafrázi... :)

"Taková tradice je moc pěkná věc."
"Taková tradice stojí za ho*no." :D
http://www.youtube.com/watch?v=e9-6l9izhZc&feature=youtu.be&t=1m56s
Reagovat
VlS
Možná to má smysl kvůli regeneraci trávy
Reagovat
tommr
kdyby šlo jen o regeneraci trávy tak se to snad dá vyřešit klouzavým odstavováním jednotlivejch kurtů a nemusí všechny kurty odpočívat v jeden den. Dneska třeba moh odpočívat jen centrkurt, kterej je už hodně prošlapanej a zápasy který jsou ve skluzu se mohly hrát na jinejch kurtech, který nejsou tak frekventovaný ...
Reagovat
VlS
Jasně, taky se dá opustit tradice trávy a hrát to ba hardu, ten se jen tak nevyšlape, místo v deštivý Anglii by to šlo hrát v Gibraltaru a místo tenisu by to mohly být kuličky. Všechno je možný, jen by to už nebyl Wimbledon. Pro Peyru je mimochodem ta volbá neděle dar z nebes.
Reagovat
PetaM
Ta tradice je tady rok co rok a vy máte stále ten stejný problém. Někdo prostě tradici má. Vy určitě taky máte nějaké tradice a nehodláte je rušit. Ale ostatním ty tradice vyčítáte ...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože mám tradice rád, byl bych rád, kdyby jedna byla dodržena, a to : Sabine přešla přes Marii do finále :). Jinak reálně tam vidím tři hráčky Marie, Genie a snad Sabine z druhé části pavouka Petra a Aga.
U mužů těžko zatím tipovat všichni 4 mají šanci, ale mým přáním by bylo Rafa-Andy
Reagovat
tommr
Lisická nepřejde ani přes Halepovou a skončí nejpozději ve čtvrtfinále. Spíš jí ale vyřadí už Ivanovicová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak otázka zněla, jaké jsou Vaše tipy, tak jsem zkusil svůj pohled. Pokud vyhraje Ana, tak se vůbec zlobit nebudu, patří k přeci k největším krasavicím na okruhu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Ana už proti Sabine bohužel prohrála 1. set. V pondělí to bude muset otáčet... Tys mi psal, že v zápase s Karolínou Plíškovou nehrála Sabine nic moc, ale včera mi to nepřipadalo. Sabine hraje strašně uvolněně, s obrovskou chutí. Když srovnám její výkony ve Wimbledonu a na jiných turnajích, tak je to úplně jiná hráčka...
Reagovat
tommr
včera hrála Lisická podstatně líp než proti Karolíně. Stejně si ale myslím, že dohrávku nezvládne a Ivanovicová to ještě otočí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad budeš mít pro jednou pravdu... :)
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že jí pro jednou mít nebudu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Copak? Ana snad může ohrozit Petru v žebříčku? :D To by musela dojít do finále, ne? :)
Reagovat
tommr
máš pravdu v tom, že aby Petru předstihla tak by musela dojít minimálně do finále. Čím dřív ale vypadne tím líp pro Petru ... :)
Reagovat
Davor1
Podľa čoho usudzuješ, že Sabine prehrá už s Ivanovič alebo najneskôr vo štvrťfinále so Simonou? Videl si tu nejaký jej zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabine sleduji ve Wimbledonu 3 rokem a až na pár vyjímek jsem viděl všechny zápasy... a opravdu to vypadá, jako by jí v sezoně zajímal jenom tento turnaj. Letos zvolila trochu odlišný přístup a dala si před turnajem delší pauzu. Loni to samé udělal Andy. Zatím se mi jeví její pohyb po kurtu svěží, uvolněný a v zápase s Anou se holky dokonce i usmívaly. Samozřejmě se těžko odhaduje její forma, letos toho nenahrála, ale Wimbledon je opravdu specifický turnaj. Vzpomenme na Ivaniševiče.
Reagovat
dadaft
Sabine to může vyhrát, vo to strah nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy mel tu delsi pauzu hlavne kvuli zraneni zad a pred Wimblem jeste stacil vyhrat Queens. Sabine mela delsi pauzu, protoze brzo vypadla na FO a nehrala zadny priparvny turnaj na trave. Kazdopadne je to jedna ze spolufavoritek aspon na finale ve Wimbledonu. Jeji hra na travu presne sedi... Myslim, ze s Ancou uz to dneska dotahne a v pripadnem CF se Simcou bych ji take vice veril...
Reagovat
dadaft
Šarapovová je teď favoritkou číslo jedna, o tom není pochyb.

pak tu máme 3 travařky par excellence - Kvitová, Radwanská, Lisická.
pak 3 univerzálky na vlně - Halep, Bouchard, Ivanovič.
a 2 černé koníky - Šafářová, Wozniacki.
a jednu Alizé.

podle mě to bude ještě hóóódně zajímavé. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré zhodnocení, každopádně se těším na následující týden a jsem zvědav, která překvapí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se trápí, skončí na raketě Fedexe, výsledkem 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu snad nevěří nikdo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Same trapne tradice - suverenne nejhorsi grandslam...
Reagovat
aligo
ty seš trouba :D
Reagovat
kada.tom
finále bude Murray - Nadal a vyhraje Andy :-)
Reagovat
MarcelPersch
neumím se představit jak Rafa ve formě, pokud přejde přes Nishoho/Raoniče, prohraje na relativně pomalé trávě ve finále nad Andym, se kterým na Wimbledonu 3x vyhrál a ztratil jen 1 set... No way!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a výsledek ve Finále: Federer vyhraje nad Djokovicem 3:1 na sety :)
Reagovat
smazaný uživatel
nadhera
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tip Finále můžu bude Federer-Djokovic:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist