7. den v Římě: Na programu jsou mužská a ženská semifinále. Hlaváčková bojuje o finále čtyřhry

20. 5. 2017, 09:00
Previews 26
Souběžně hrané podniky ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier 5 v Římě jdou pomalu do finále. Předposlední den nabídne mužská a ženská semifinále. Ve šlágru dne vyzve Novak Djokovič, nebo Juan Martín Del Potro rozjetého Dominika Thiema. Ve hře je také poslední česká zástupkyně Andrea Hlaváčková. Ta bude po boku Timey Babosové usilovat o postup do deblového finále.

První semifinálový duel obstarají Simona Halepová a Kiki Bertensová. Obě hráčky se spolu střetly naposledy loni ve Wimbledonu, kde ve dvou setech uspěla Rumunka. Celkově vede ve vzájemné bilanci 2-1. Jediné dosavadní střetnutí na antuce před pěti lety v Maroku prohrála.

Halepová má letos na oranžové drti výtečnou formu. Ze čtrnácti zápasů jich třináct vyhrála. Jediná prohra přišla v semifinále Stuttgartu, v němž nestačila na pozdější šampionku Lauru Siegemundovou.

Ještě před prvním turnajovým vystoupením na antuce pomohla rumunskému fedcupovému týmu dvěma body k postupu a minulý týden úspěšně obhájila titul v Madridu.

V Římě zatím postupuje suverénně. Ve druhém kole oplatila porážku Siegemundové, poradila si s Anastasií Pavljučenkovovou, včera zastavila rozjetou estonskou kvalifikantku Anett Kontaveitovou a znovu po dvou letech postoupila do semifinále, které si na římských dvorcích zahrála i v letech 2013 a 2015.

Bertensové se stejně jako Halepové vstup do letošní sezony nevydařil. Nizozemka ovšem s příchodem antukového jara také ožila. V Bógotě a Madridu skončila ve čtvrtfinále a na další úspěch má políčeno v Římě.

V hlavním městě Itálie vyřadila Monicu Niculescuovou, CiCi Bellisovou, Jekatěrinu Makarovovou a Darju Gavrilovovou. Dnes poprvé narazí na hráčku z první třicítky žebříčku.

Stejně jako loni tak chytla před startem French Open výbornou formu. V loňské sezoně triumfovala jako kvalifikantka v Norimberku a na French Open vypadla až v semifinále.

Halepová má v semifinálových utkáních na okruhu WTA fantastickou bilanci 22-12, Bertensová je v semifinále podeváté v kariéře a zatím má negativní bilanci 3-5.


Zverev změří síly s Isnerem
Alexandera Zvereva čeká v premiérovém semifinále na akci série Masters John Isner. Američan rovněž absolvuje velkou premiéru. Na antuce se na takto prestižním turnaji do semifinále nikdy předtím neprobojoval.

Zatímco dvacetiletý Němec má letos na kontě již dva tituly (Montpellier a Mnichov) a na antuce hraje skvěle, Isnerova semifinálová účast je velkým překvapením.

Americký obr totiž v Římě letos vůbec poprvé vyhrál dva zápasy v řadě, když si poradil s Albertem Ramosem, Florianem Mayerem, světovou trojkou Stanem Wawrinkou a osmým hráčem světa Marinem Čiličem. Navíc předtím absolvoval jen jeden antukový podnik na domácí půdě v Houstonu.

Naopak Zverev hraje již na páté antukové akci letošní sezony. V Monte Carlu a Barceloně došel do osmifinále, minulý týden v Madridu si zahrál čtvrtfinále.

Tento týden v Římě své maximum po výhrách nad Kevinem Andersonem, Viktorem Troickým, domácím Fabiem Fogninim a světovou šestkou Milosem Raonicem ještě vylepšil.

Němec a Američan se spolu utkaly dvakrát. Obě předchozí vzájemná měření sil vyhrál mladší Zverev. To poslední letos v Miami nabídlo divákům třísetovou tie-breakovou bitvu.

Isner má v semifinálových bojích na Masters bilanci 3-4 a celkově na okruhu ATP 22-16. Zverev byl v posledních třech letech v semifinále turnajů ATP celkem 11krát, z toho pětkrát uspěl.


Svitolinová vyzve Muguruzaovou
Jelina Svitolinová zahájila letošní antukovou sezonu tím nejlepším možným způsobem - titulem z Istanbulu. Letos tak triumfovala již potřetí (Tchaj-pej a Dubaj). V Madridu sice zaznamenala překvapivou porážku už v prvním kole se Saisai Zheng, nicméně v Římě znovu potvrzuje formu.

V úvodním zápase udolala Alizé Cornetovou, po prohrané úvodní sadě nadělila dva kanáry dvanáct utkání neporažené Moně Barthelové a ve čtvrtfinále přemohla českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Ve svém největším antukovém semifinále kariéry bude čelit Garbiñe Muguruzaové. Španělka se na antuce dlouho trápila. Ve Stuttgartu a také v Madridu nevyhrála jediný zápas.

Forma, se kterou aktuálně světová sedmička letos hodně bojuje, se jí vrátila až tento týden v Římě, kde si poradila s Jelenou Ostapenkovou, Julií Görgesovou a Venus Williamsovou. Právě včas, protože loňská semifinalistka za necelé dva týdny zahájí cestu za obhajobou loňského prvenství na French Open.

Obě hráčky si spolu zahrají pošesté v kariéře. Svitolinová loni zvítězila v Dubaji i Tokiu, Muguruzaová jí letos v Indian Wells jednu z porážek oplatila a vede ve vzájemné bilanci 3-2.

Svitolinová má na kontě během své kariéry 23 semifinálových účastí. Devětkrát prošla do finále. O rok starší Muguruzaová překvapivě pouze patnáct, šestkrát byla úspěšná.


Thiem prověří Djokoviče, nebo Del Potra
Poslední čtvrtfinálový souboj včerejšího programu narušil déšť. Novak Djokovič vede nad Juanem Martínem Del Potrem 1-0 na sety. Vítěz dnešní dohrávky se v semifinále střetne s Dominikem Thiemem.

Rakušan má letos na antuce po Rafaelovi Nadalovi jednoznačně nejlepší výsledky. Na antuku si odskočil již na konci února, kdy v Rio de Janeiru vybojoval titul.

V Monte Carlu se ještě musel v osmifinále sklonit před výborným výkonem Davida Goffina, od té chvíle však na antuce podává fantastické výkony. V Barceloně došel do finále a minulý týden si v Madridu zahrál premiérové finále na akci Masters.

V Římě si podruhé během dvou týdnů poradil s Pablem Cuevasem a stejně jako v Madridu čelil v osmifinálovém duelu mečbolům. Tentokrát jimi disponoval Sam Querrey, kterého Thiem přetlačil až poměrem 9-7 v tie-breaku rozhodující sady.

Ve včerejším čtvrtfinále teprve podruhé v kariéře přehrál Rafaela Nadala a ukončil tak jeho letošní antukovou neporazitelnost, během níž třicetiletý Španěl vyhrál všech sedmnáct utkání a ovládl Monte Carlo, Barcelonu a také Madrid.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2017 - PROGRAM 7. HRACÍHO DNE
• CENTRALE • (od 12:00 SELČ)
1. Halepová (6-Rum.) - Bertensová (15-Niz.)
2. Del Potro (Arg.) - Djokovič (2-Srb.) 1-6 2-1 / nejdříve ve 13:30 SELČ
3. A. Zverev (16-Něm.) - Isner (USA) / nejdříve ve 14:30 SELČ
4. Muguruzaová (3-Šp.) - Svitolinová (8-Ukr.) / nejdříve v 17:00 SELČ
5. Thiem (Rak.) - Del Potro, nebo Djokovič / nejdříve ve 20:00 SELČ
6. Herbert/Mahut (4-Fr.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA)
• PIETRANGELI • (od 12:00 SELČ)
1. Mirzaová/Švedovová (3-Indie/Kaz.) - Y. Chan/Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.)
2. Makarovová/Vesninová (1-Rus.) - Babosová/Hlaváčková (Maď./ČR)
3. Kontinen/Peers (1-Fin./Austr.) - Dodig/M. Granollers (8-Chorv/Šp.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
blixa
Takhle se Markéta na kvaldu FO fakt neunaví. Lehčí trenink.
Reagovat
sprchon
V pořádku. ;)
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, kolik toho Kiki uhraje.
?
Reagovat
blixa
Nooo ... mnoho asi ne ...
Reagovat
Lunej..
Dame ji 5 gemu:)
Reagovat
Lunej..
No, jsem to zas nemyslela tak vazne sakra..
Reagovat
dadaft
asi to bude zajímavější, než jsem čekal...
Reagovat
Lunej..
I nez ja jsem cekala:)
Reagovat
blixa
Pustila šest. Dobrej odhad bábi ;-)
Reagovat
Lunej..
To vis:)
Reagovat
patriks
děkuji hamižné firmě WTA inc., že nevysílá semifinále čtyřhry žen ze Říma.
Reagovat
blixa
Nevysílá protože se zatím nehraje. Proč nevím, možná prší ?
Reagovat
blixa
Jo, dle meteorologů tam prší moc to nevypadá, že se to dnes změní.
Reagovat
blixa
Už se rozehrávají, tak se to snad umoudřilo.
Reagovat
Mayo
stvorhra nikoho nezaujima
Reagovat
PetaM
Kdyby nikoho nezajímala, tak se nikdo nezajímá o to, proč se nevysílá.
Reagovat
PetaM
Je to zvláštní, vysílali ostatní kola čtyřher a když mají smlouvu, že se má vysílat SF a F, tak nevysílají :D
Reagovat
bIbec
sem zvědavý na hráčky druhé stovky, které dneska hrají kvalifikace WTA turnajů.
Reagovat
tommr
Marie Bouzková úvodní kolo zvládla s přehledem ... :)
Reagovat
bIbec
no.. Marušku sem zrovan nemyslel :-) Ta hrát RG nebude. Nebo nějaká teoretická šance asi je, ale jistotu nemá, takže si spíš myslím, že zítra do toho zápasu dá všechno, aby postoupila do hlavní soutěže Norimberku.
Reagovat
tommr
v Norimberku hrajou od nás jen hráčky ze třetí stovky, který se do kvalifikace na FO nedostanou takže můžou hrát bez obav, že by jim to nějak termínově kolidovalo ...
Horší to má Markéta Vondroušová, která v případě postupu do finále v Trnavě bude mít jen minimální odpočinek před začátkem kvalifikace na FO. Možná, že je to tak ale pro ní lepší, protože bude na tu kvalifikaci aspoň dobře rozehraná ... :)
Reagovat
EllNino
já si taky myslím, navíc není vyloučeno, že dneska prohraje Kaťa je docela ve formě, ikdyž na antuce
Reagovat
bIbec
no.. s tím rozehráním nevím.. v Paříži budou jiné podmínky + ta možná únava... ale lepší mít tu jistotu Wimbledonu a nejistotu RG než nejistotu na obou grand slamech.
Reagovat
tommr
to rozhodně. Markéta by se ted neměla nechat rozptylovat myšlenkama na kvaldu FO a měla by zkusit udělat v Trnavě co nejlepší výsledek. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše ... :)
Reagovat
janek_da
Markéta zatím hrála celkem jednodušší zápasy. Hlavně včera. To už je jedno, jestli se trénuje nebo hraje. Jestli bude i dál hrát celkem "normální" zápasy, tak to podle mě vadit vůbec nebude.

Z Trnavy na letiště, asi do Vídně, je to kousek. Bude hrát v úterý. Aktuálně hraje v top50 formě. TO by musel být velký pech, aby právě ten klíčový první zápas q prohrála.
Reagovat
tommr
ty zápasy jsou dokonce čím dál tím lehčí. Dneska to nebyl ani pořádnej trénink ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist