7. den v Melbourne: Berdycha čeká odveta proti Federerovi

24. 1. 2009, 15:15
Aktuality 3
Český tenista Tomáč Berdych si v neděli zahraje o čtvrtfinále na kurtu Roda Laver proti světové dvojce Rogeru Federerovi. Loni Švýcarovi ve stejné situaci podlehl. Na kurtech se objeví také ženská světová jednička Jankovičová nebo obhájce titulu ve dvouhře mužů Novak Djokovič.

Poslední český zástupce ve dvouhrách na letošním Australian Open Tomáš Berdych si v neděli zahraje s Rogererem Federerem v aréně Roda Lavera. Utkání čtvrtého kola mezi dvacátým nasazeným a třináctinásobným grandslamovým šampionem je na největším dvorci v areálu naplánováno jako třetí v pořadí po zápasech ženské dvouhry. Začít by mělo zhruba mezi čtvrtou až pátou hodinou ranní středoevropského času.

Před nimi nastoupí světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska proti Francouzce Marion Bartoliové a třetí nasazená Dinara Safinová z Ruska proti další Francouzce Alize Cornetové, kterou už letos dvakrát porazila. "Osmifinále bylo mým cílem, ale nespokojím se s ním. Teď mě čeká Dinara, se kterou jsem už letos dvakrát hrála. Mám na ni připravený dobrý taktický plán," s úsměvem vyslala výhružku na adresu své další soupeřky.

Ve večerním programu se na centrálním dvorci od 9:30 SEČ představí domácí hrdinka Jelena Dokičová, která bude o postup do čtvrtfinále usilovat proti Alise Klejbanovové z Ruska. Obhájce titulu Novaka Djokoviče ze Srbska čeká Kypřan Marcos Baghdatis, finalista z roku 2006.

- AUSTRALIAN OPEN -
nedělní program 25.01. (začátky na všech kurtech v 01:00 hodin SEČ)

Rod Laver Arena:
Jankovičová (1-Srb.) - Bartoliová (16-Fr.), Safinová (3-Rus.) - Cornetová (15-Fr.), Berdych (20-ČR) - Federer (2-Švýc.), nejdříve v 9:30 Dokičová (Austr.) - Klejbanovová (29-Rus.), Baghdatis (Kypr) - Djokovič (3-Srb.).

Hisense Arena:
Del Potro (8-Arg.) - Čilič (19-Chorv.), Petrovová (10-Rus.) - Zvonarevová (7-Rus.), Roddick (7-USA) - Robredo (21-Šp.).

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
na zitrek se tesim, hlavne na zajimavy zapas djokovic baghdatis, a myslim, ze berdych moc sanci nema, tak 20%
Reagovat
smazaný uživatel
Jj přesně tak, Djokovič - Baghdatis bude super match, ani bych se nedivil, kdyby Djoker po zápase balil kufry.
Jinak Berdych dostane latu, tam není co řešit, nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
je mozne ze marcos vyhraje, ale doufam ve vyhru noleho, pak uz je roddick a v semifinale repriza z lonska
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist