7. den na Turnaji mistrů: Semifinálová sobota

21. 11. 2015, 12:15
Previews 239
Na Turnaji mistrů jsou dnes na programu semifinálové duely. Odpoledne se v londýnské O2 areně střetnou trojnásobný obhájce titulu Novak Djokovič s dvojnásobným finalistou Rafaelem Nadalem, večer pak dojde na švýcarský souboj mezi šestinásobným šampionem Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou.

Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala čeká 46. vzájemný souboj. Víckrát se v open éře žádní jiní dva tenisté neutkali. Devětadvacetiletý Španěl vede ve vzájemné bilanci 23-22, ale o rok mladší Srb vyhrál sedm z posledních osmi soubojů a dnes má šanci poprvé vzájemnou bilanci vyrovnat. Letos ve třech duelech neztratil ani set, byť dvakrát hráli na soupeřově oblíbenější antuce.

Djokovič ve skupině porazil Nišikoriho a Berdycha, ale nestačil na Federera a skončilo tak hned několik vítězných sérií: 38 výher v řadě v hale, 23 výher celkově a 15 vítězství na Turnaji mistrů. Na něm letos může triumfovat jako první v historii čtvrtý rok po sobě a popáté v kariéře, čímž by se v historických tabulkách posunul na druhé místo za Federera a vyrovnal by se Ivan Lendla a Peta Samprase.

Nadal prošel svou skupinou bez porážky. I když měl už po prvním zápase jistý postup z prvního místa, nešetřil se ani včera proti Davidu Ferrerovi. Svedl s ním dvou a půl hodinovou bitvu, během které si navíc podvrtl kotník, ale měl by být v pořádku. Semifinále si zahraje popáté v kariéře a bude se v něm snažit navázat na sezony 2010 a 2013. Trofej ale ještě nikdy nevybojoval.

Ve večerním semifinále se stejně jako loni utkají Švýcaři Roger Federer a Stan Wawrinka. O čtyři roky starší Federer, který je v semifinále Turnaje mistrů potřinácté, vede ve vzájemné bilanci 17-3, poslední souboj letos na US Open vyhrál hladce 3-0 na sety. Před rokem v londýnské O2 areně zvítězil po třísetovém maratónu, ale kvůli bolestem zad pak do finále nenastoupil.

Dnes bude majitel rekordních šesti trofejí ze závěrečné akce sezony Federer útočit na jubilejní 10. finále. Ve skupině si poradil se všemi soupeři: Berdychem, Djokovičem a Nišikorim.

Wawrinka se do semifinále Turnaje mistrů dostal třetí rok po sobě, když ve skupině začal porážkou s Nadalem, ale poradit si pak dokázal s Ferrerem i domácím Andym Murraym. Finále si ale ještě nikdy nezahrál, dnes to může změnit.

• TURNAJ MISTRŮ 2015, LONDÝN •
PROGRAM 7. DNE
(sobota, 21. 11. 2015)
13:00 Dodig/Melo (3-Chorv./Braz.) - Bopanna/Mergea (8-Ind./Rum.) ... H2H 2-1
15:00 Djokovič (1-Srb.) - Nadal (5-Šp.) ... H2H 22-23
19:00 Bryan/Bryan (1-USA) - Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) ... H2H 4-0
21:00 Federer (2-Švýc.) - Wawrinka (4-Švýc.) ... H2H 17-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

239
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12243343_840938912691439_996553410255923690_n.jpg?oh=02fe0e4a86ed0754fdbcf7ddae59b6d4&oe=56E6707C

teď vážně, berte to v klidu, rafanovci, dneska se s Djokovičem prostě hrát nedalo, ale Rafa se hodně zlepšil, příští sezona bude určitě lepší ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xZEa6JiJ6S0
Reagovat
Mayo
Veď sme v kľude, ty si tu najviac nervózna a to ani nejsi Rafanovec :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak zaprvé, já jsem nervní už delší dobu, protože toho mám teď v životě nějak moc a jsem ráda, když vůbec můžu v klidu sledovat aspoň Federera, takže je to asi znát :P a zadruhé já jsem nervózní z Rafy? ne, já budu nervozní už za půl hodiny a zítra rozhodně, divíš se, že prožívám zápasy svého koně, když jde o hodně? :P
Reagovat
tito
Klid. Ten příspěvek byl od tebe milý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale já nejsem na nervy, nevim, proč do mě furt šije :D až budu mít nervy v kýblu díky Rogerovi, tak to poznáte, takže v pohodě :D
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, já jsem taky optimista, podle mě Rafa ještě párkrat vyhraje turnaj v Buenos Aires nebo Santiagu.
Reagovat
babolat.cz
pěkné, díky
Reagovat
Roger_Federer
Dneska bylo hodne videt o kolik Rafa je pomalejsi nez Novak.
Reagovat
Marduch
Přišel jsem až na druhý set...Nole opravdu moc pěkně, mimořádně komplexní hra, ne-li nejvíc na okruhu. Jak paletou úderů a herní odolností v x různých situacích, tak psychicky - odolný na bigpointech.
Rafa i přes nějaké zbytečné chyby podle mě slušný výkon, rozhodně si nemyslím, že by dnes nějak zklamal, proti dnešnímu hyper-koncentrovanému Nolemu by podle mě měli problém i jiní. Např. 9 winnerů na BH, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyz ti nekdo hraje 70% balonu do puly hriste a uz neni rychly jak byval, pak to zas tak tezke neni
Reagovat
Kytka
Přesně tak. To potom vybízí protivníka k větší útočnosti, která pak funguje. A to i takový obranář jako je Nole.
Reagovat
Pe3k
Jednou toho pakoňa tlačím a on nezahraje vůbec nic. Novak je ve všech herních konceptech o několik úrovni lepší a to po úvodních 3 gemech ubral o 50 % a přepl na autopilota. Nadal je zcela neschopen zahrát winer, nebo Djokovice překvapit, či přetlačit. Před zápasem prohlásí, že bude hrát útočně a jen vrací míče těsně za síť. Pokud by Djokovic nezačal hodně kazit, nevím co by vlastně uhrál, asi nic.
Řečí čísel. Novak porazil Nadala 8x z posledních 9 zápasů. Nadal neuhrál s Djokovicem ani jeden set už rok a půl (dokonce neuhrál set ani na exhibici). Dnes se nedostal ani k 1 breakbolu. H2H 23:23. V sezonách kdy Djokovic dominoval (11,15) ho Nadal nedokázal ani 1 porazit. Byla to Rafava letošní 20 prohra.
Škoda, snad se Rafa zvedne a v příští sezoně bude Novakovi konkurovat alespoň na antuce. Letos to byla namísto rivality dvou hráčů jedné generace, naprostá dominance Novaka Djokovice
Reagovat
Mayo
Ako ho má poraziť vo svojej absolútne katastrofálnej sezóne? Veď neviem čo sa čuduješ. Poprehrával s hocikým a 20 x celkovo.
Reagovat
spaniel
Ale nemas problem to podepsat?
Reagovat
Mayo
Napísal pravdu to zase áno.
Reagovat
Pe3k
No to píšu vždycky, jen to zde moc lidí neustojí...
Reagovat
smazaný uživatel
V hale letos prohrál jen s Wawrinkou, Fedexem a Djokovičem. Deklasoval Stanimala a Můru. Takže ne s hocikým. Každý jsme čekali aspoň trochu vyrovnanější partii.
Reagovat
Pe3k
Sezona zlá to ano, ale podzim v Nadalovém podání jeden z těch nejlepších co měl...
Reagovat
D@nny
Já tě dnes nepoznávám, že se někdo dostal na tvůj účet a píše místo tebe:D
Reagovat
Pe3k
To se nikdy nestane :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel strejdu poslat na dovolenou a najmout simopravdoveho profika. A to on nikdy neudela, to je nevyhoda kdyz mas za trenera pribuzneho.

Strejda nema koule a pricetnost, aby rekl "rafo pomohl jsem ti ke 14 grandslamumu, ale ted citim, ze ti nejsem schopen uz nic dat, najdi si jineho trenera"
Reagovat
tito
Dnes špatné od začátku až do konce. Bohužel přesně podle očekávání hned špatný servis na úvod, což si může dovolit proti leckomu, ale ne proti Novakovi či Rogerovi. Novak naopak hned od začátku koncentrovaný, zisk prvních 3 gemů ho musel ještě více uklidnit, pak už si pohlídal průběh. Nutno dodat, že Rafa mu hru neznepříjemnil, nevyužil prakticky žádné příležitosti, kdy mohl začít diktovat a v podstatě se hrálo jen o jeho podání. Hra do půli kurtu byla jen voda na Djokovičovo mlýn. Bez ohledu na bezchybnou hru Novaka hrál dnes Rafa pod svými aktuálními možnostmi.
Doufám, že mu po dnešní katastrofě zhořkne včerejší bezvýznamná, skoro tříhodinová tahanice s Davidem. No nic, rozdýchám to, ale fakt dnes velké zklamání.
Reagovat
D@nny
Co na tohle říct... Rafa dnes nepotvrdil narůstající formu a Djokovi jasně podlehl. Řekl bych, že Nadal dnes hrál paradoxně nejlíp na začátku utkání, kdy ale kvůli úžasně hrajícímu soupeři stejně rychle prohrával 3:0. Další průběh to už byla jen hra na kočku a myš. Djokovic sice po skvělém nástupu trochu upadl, ale Nadal toho rozhodně nijak nevyužil, ba co víc upadl taky. Hrozně krátké údery, které akorát Djokovi nahrávaly do not, na to se chvílemi opravdu nedalo dívat. Jediné pozitivum které si lze odnést je, že to byla pořád jen hala, kde se od Nadala nikdy moc nečekalo. Tak snad přísti rok na antuce:)

Tak a teď už na slušnost a hlavně respekt seru. Doufám, že ve finále už někdo tomu srbovi natrhne prdel, ku.va.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :)
Reagovat
Kytka
Nadal zase začíná hrát krátké údery tak jako na začátku své kariéry a na tom ho soupeři dostávali. Proto měl v počátcích kariéry náš Tomáš pozitivní bilanci s ním.
Reagovat
Kozoroh
No1e sice dnes neměl úspěšnost 1. podání vyšší než v předchozích zápasech - 61%, ale vytěžil 89% fiftýnů z 1. servisu. Nadal měl k mému malému překvapení lepší úspěšnost na servisu - 70%, ale dokázal z 1. servisu vytěžit jen 54% fiftýnů. Nolda Rafu sešrotoval ve statistikách returnu - 46% Djoka oproti pouhým 11% Rafana. Nebe a dudy, tak by se dal charakterizovat rozdíl returnu u No1eho a Býka.
Nolda postoupil do 15. finále v řadě, což je 3. nejdelší finálová šňůra v open éře, rekord drží Lendl na 18. Zítra může přepsat historii turnaje rekordním 4. triumfem v řadě, ale nepředbíjeme .... :-)
Jsem samozřejmě nadšen, že vyrovnat H2H proti Nadalovi se Noldovi letos povedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt posadnutý sledovaním štatistík a rekordov, ktoré sa týkajú Srba a vždy to musíš pekne predložiť, aby si zvýraznil jeho úspechy. Málokto predsa jeho súčasnú dominantnosť popiera. Občas to vyzerá akoby si tým chcel ostatných hráčov ponížiť. čo už
btw, gratulácia k jednoznačnej výhre.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Fedal final můžeme zapomenout, pan Novák zase úřadoval, jakoby chtěl vyslat vzkaz, že ho nikdo a nic nezlomí ;) Rafovi jsem věřila na lepší výkon teda, jenže zkuste si tam stoupnout proti takovýmu Robocopovi, to je naprosto nehratelný :( No ale pravda, každý zápas je jiný, třeba se jeden ze Švajcu hecne a předvede to nejlepší, jinak to ani nejde, Roger si hlavně večer musí pohlídat Staníka, aby se neutrhl ze řetězu, uvidíme, ale čekám vyrovnanější bitvu ;))
Reagovat
Mayo
ale prd, pre Rafu je už nejakú dobru nehrateľný ale zase toto bola najhoršia Rafova sezóna v kariére, takže krémeše sa asi ťažko dali čakať...pre RF hrateľný je tak kľud...síce si myslím, že ND turnaj vyhrá ale aj tak RF ho dokáže porážať každú sezónu viackrát ako jeden z mála
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, Rafa by musel hrát mnohem líp a hala mu nesedí, to je jas, zdálo se mi, že hrál hodně dobře kromě včerejška, ale Nolda naopak zase nastartoval, takže to bylo těžko hratelný prostě, vždyť je stále největší favorit, jen v těch dvou zápasech nehrál svůj top tenis a vytáhl ho znovu až teď, no nevím nevím, jestli bude k poražení v tomto módu, to se bude muset Roger či Stan naprogramovat pokud možno na jeho úroveň, kolikrát že ho letos Rog jako jediný porazil? třikrát? někdo tu tvrdí, že na TM ho nejde porazit dvakrát, já bych nepředbíhala, nejdřív se musí dostat přes Standu, ten si umí načasovat formu, když to nejmíň potřebuješ :P
Reagovat
Mayo
Mal som to napísané a dr.bol mi net, takže môžem sa nato vyjäbať :D Proste sa nestresuj toľko už kvôli No1emu :D
Reagovat
smazaný uživatel
jasné, stresovat se budu až zítra, protože fandit budu Švajcu tak jako tak :P ale ještě jeden kýbl plný nervů mě čeká dnes, tak se na to musím psychicky připravit :D
Reagovat
Mayo
Nemusel by Stan špekulovať a príliš šťaviť Rogera :D
Reagovat
Kozoroh
Jedna prohra No1eho nezviklá!
Finále na TM Nolda ještě nikdy neprohrál a bylo by z pohledu Djokolandu skvělé, kdyby si tuto čistou finálovou bilanci udržel :-)
Reagovat
Mayo
Ani veľký Ronnie O´Sullivan neprehrával finále majstrovstiev sveta až prišiel nešťastný Mark Selby.
Reagovat
spaniel
Aby Rafa mohl pomyslet na vyhru proti Novakovi, musel by hrat svuj nej tenis (kdyz uz hraje Novak svuj). A i tak by to v hale asi nestacilo. Jinak na to, ze maji stejnou rychlost podani, je tam obrovsky rozdil. Nole umi podani daleko vic variovat a presne umistit. Rozdil v returnu je propastny. Novakuv return je v podstate utocny uder. Dalsi vec, Novak je mnohem rychlejsi nez Rafa. Rafa parkrat zkusil winner z returnu a Novak to pokazde vratil. Od podani a returnu se pak uz odviji i mezihra, kde je Rafa automaticky v nevyhode, kdyz si musi vsechny body uhrat v ni. To je tlak navic.
Reagovat
babolat.cz
nojo. DNes to prostě nešlo,ani náhodou. Nole jako robot, absolutně bez chyb a Rafa? Ani nevím co napsat...
Reagovat
Mayo
Rafov servis nikdy nebol nejaký extra dobrý. Do novej sezóny by s tým mal niečo robiť, keď si nepomôže moc servisom, tak to je blbé. Hlavne teraz, keď je už starší, voľakedy si to ešte ubehal ako zajac vo výmenách.
Reagovat
smazaný uživatel
Výstižné, pod toto sa nemám problém podpísat..
Reagovat
babolat.cz
a zdá se mi, že mu také řídnou vlasy :-)
Reagovat
spaniel
Nolemu? Mne sebzda ze mu pribyvaji. To nejsou vlasy, to je leskymo.
Reagovat
Cico93
výstižne a presne...
Reagovat
Kozoroh
Přesně vystihnuté. V příštím roce nadalovci budou muset skousnout negativní bilanci s No1em!
Reagovat
smazaný uživatel
Nekrič hop, kým nepreskočíš :-)
Reagovat
gigin
Kým mu nepreskoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď Nole prekusne ďalšiu prehru s Rafom na RG, tak celková H2H bude malina :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na GS head to head 9-4. Celkovou h2h mám víš kde :)
Reagovat
kada.tom
No, tak Novak dneska nedal Rafovi šanci. Doufám ale tedy, že hodlá takový výkon podat i zítra, opravdu se nemíním dívat na švýcarského vítěze Turnaje mistrů.
Reagovat
Mayo
tak ale zase či Roger či Stan ale hlavne RF bude oveľa nebezpečnejší súper ako Rafa 2015
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, titul musi do Švajcu
Reagovat
peggy
Rafo,bylo to dobre,ale jeste trochu stesti.Snad pristi rok,ale rodinu nech doma ta Ti nikdy neprinasi stesti na turnaji.Jinak je pro Tebe vse.
Reagovat
Mayo
No to teda dobré nebolo. Každopádne konečne je za nami táto príšerná sezóna a snáď to bude v novej lepšie.
Reagovat
George_Renel
Brrdych, ač horší tenista, má na Nováka v poslední době lepší hru. A nějaké řeči o motivaci jsou vedle. Nedostat se ani k BB, slabota.
Reagovat
spaniel
Co napsal Nole na kameru? Jaka slava?
Reagovat
Cico93
I love Kozoroh.-))
nene nevidel som
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
gigin
:-DDDDDD
Reagovat
Kozoroh
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
slava srbům
Reagovat
gigin
Srečna.
Reagovat
spaniel
Takze stastna slava? Nechapu...
Reagovat
gigin
Zkusím to pohledat, taky mi to lebka nebrala.
Reagovat
smazaný uživatel
2015 prepadák a veru, nezachránila to ani jeseň v mojich očiach...Uvidíme, čo prinesie nová sezóna...

Finále?...Djokovic si to postráži..
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo taky ne
Reagovat
Mayo
Djokovič krásne forehandy po čiare, tak to má vypadať.
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
Kozoroh
Super No1e, paráda, já věděl, že předvedeš proti Rafovi lepší tenis :-)
Reagovat
babolat.cz
sláva robotům..
Reagovat
Cico93
noo nič, rýchlo som padol nazad na riť.-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dnes zahral jeden FH winner po čiare..V prvom geme...Odvtedy, keď útočí, tak len do BH Novaka, akoby mu to prinášalo šťastie...

Nole inak v druhom sete priemerný, na druhú stranu, može to byť myľný dojem, priebeh má pod kontrolou..
Reagovat
Mayo
škoda tých FH po čiare, evidentne si na ne neverí a pritom je to pre neho neskutočne dôležitý úder
Reagovat
baggik
Tak on hlavně Nadal moc neútočil, podal, vrátil míč po returnu (pokud tedy) a už lítal ze strany na stranu.
Reagovat
spaniel
Takovy spatny kratas, Nadal tam byl vcas, mic jeste vysoko a on misto, aby to zabil, tak da kratky slajs po care.
Reagovat
Mayo
presne tak, tiež som nechápal prečo dal takú šancu protivníkovi ešte :/
Reagovat
smazaný uživatel
po 21 hod.vypadne božský.
Reagovat
Fandina
Nole má i celkem pěkné oblečení, Rafa dtto, ale tam je to zvykem. Nole je tentkorát hodně top.
Reagovat
pockerface
Nejlepší oblečení na turnaji měl pro mně David Ferrer. Ta červená byla dobrá a hlavně ty boty. Ostatní jsou takový tmavý, téměř všichni do modra.
Reagovat
Fandina
Davidovo oblečení se mi také moc líbilo. Červená s šedou a pak různé přechody a nějaký motiv tam prosvítal, kalhotky byly také hzajímavé, jen jsem někdy přemýšlela, jestli tam nebylo moc té černé. Ale jinak souhlas, celkově to bylo super oblečení. To také často na Davidovi nevidím.
Reagovat
baggik
Nadalovci jsou dost odvařený koukám. Nabízí se otázka co čekali?? Viděl jsem na TM Nadala proti Fererovi a nic oslnivého to nebylo. Když si připočtete rozdíl v kvalitě Djokoviče a Ferera tak máte očekávaný průběh. Nehledě na kontext celé sezony. Ano Nadal se zvedá, ale životní tenis rozhodně nehraje a jen s takovým se může měřit s Djokovičem, protože to je ta podstata Djokovičovi dominance. On aby se dostal na 1. místo v roce 2O11 a mohl vyhrávat grandslamy tak se musel dostat minimálně na úroveň hry Nadala s Federerem v té době. Jenže letos šla hra Nadala výrazně dolů a Federerova s ohledem na věk určitě částečně taky, takže prostě s těch tří lidí co hráli tenis o dva levely výše než zbytek zbyl jen jeden.
Reagovat
vaclavsubrt
Je to tak. Jenže každý dnes od Rafy musel čekat víc než tento ustrašený výkon.
Reagovat
Mayo
Presne tak, tiež neviem, čo čakali. Nakoniec tých Rafových 6 hier ani neni také špatné. Veľa ľudí si asi myslelo kvôli tomu, že Djokovič prehral s Rogim ale veď a čo je na tom, šak je to tiež iba človek.
Reagovat
baggik
To tady nechápu, jak někteří lidé dělají závěry z jedné prohry, někdy i jen ze ztraceného setu. Nejde vyhrát všechny zápasy v sezoně a když někdo podává stabilní výkony a jednou za dva měsíce prohraje, navíc buď v méně důležitém zápase nebo třeba nakonci turnajové série (vyjma RG samozřejmě), tak ta porážka prostě neznamená nic jiného, než výsledek toho jednoho zápasu. Tady podle toho se strašně pozná, kdo tomu tenisu rozumí a kdo jenom plká ve stylu přání otcem myšlenky.
Reagovat
vaclavsubrt
Dneska prostě cesta nikudy nevede
Reagovat
smazaný uživatel
Už keď Rafa prehrá, dúfam, že bude mať zlý deň za trest a večer mu ho osladí aj Barcelona :)
Reagovat
Mayo
Už sa teším na ten zápas (: Myslím si ale, že Rafa bude v kľude nakoniec a Real mu vyhrá
Reagovat
smazaný uživatel
Real nemá ako..Bez formy, bez hráčov, bez rešpektovaného trénera, a nakoniec skončí bez bodov...
Reagovat
Mayo
že nemá ako (:
Reagovat
Cico93
tipnme si x-ku...
Reagovat
Cico93
tipnem
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá ako.
Reagovat
vaclavsubrt
dvakrát jde do výměny a dvykrát tak zbaběle, to že nole trefí lajnu tě snad dneska nemuže překvapit
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic v prvom sete výborný, v druhom už len dobrý, ale Rafa hrá už vyslovene zle..
Reagovat
Mayo
Hlavne Rafov útok neni tak účinný proti Djokovičovi ako napríklad Rogerov. Djoki je včas pri tých kopcovitých loptách Rafových.
Reagovat
tito
Rafo d...e když už to máš prohrát, tak alespoň po pořádném průběhu, ne s takovou plácanou! On se do toho forehandu neopře a neopře.... Já budu za chvilku nadávat jak Tomasinho. Zatím velké zklamání.
Reagovat
Cico93
Posledné minuty na agresivite jednoznačne pridal, ale zjavne je už neskoro.-(, tak mal hrať od začiatku...
Reagovat
Fandina
Nole zase řádí.
Reagovat
pockerface
Ten Rafa je tak čitelný. Novak krok doprava, krok doleva. On prostě ví už o míček napřed kam to Rafa pošle, takže na základní čáře ani nemusí běhat, on jen krokuje :-). Asi jsem čekal víc, moc mě to nebere, Novak hraje výborně a Rafa bohužel hodně kazí, takže tenis jako celek nic moc.
Reagovat
babolat.cz
takhle zkurv...chop backhand..tyvle
Reagovat
vaclavsubrt
A Rafa rychle pochopil že na tohle musí hrát taky svuj nejlepší tenis... že se raději na ten zápas s Davidem nevysral
Reagovat
pockerface
I kdyby to včera po 1.setu vypustil, myslím si, že by to dneska vypadalo úplně stejně. Styl hry Davida Rafovi maximálně vyhovuje, za to hra Novaka vůbec. V tom bude ten rozdíl bez ohledu jestli by se včera hrálo půl hodinu nebo 3 hod.
Reagovat
Cico93
ten blázon dnes vráti aj z tribúny totu loptičku.-((
Reagovat
Mayo
Tak to pochybujem (:
Reagovat
Cico93
noo dobre kus som to prehnal.-)
Reagovat
miledus
a je hotovo
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa hrám na štatistiku ATP.

Nole, 15 priamych bodov zo servisu..doposiaľ..To je viac ako 2 na gem.
Reagovat
Mayo
On hlavne zlepšil servis túto sezónu dosť výrazne.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez debaty..Velmi mu to pomáha, svoje gemy si dokáže vyhrať už aj ľahko a na returne je chronicky úspešný..
Reagovat
spaniel
Rafovi moc nejde return. Snad i Berdych dostal do hry vic micu.
Reagovat
Mayo
Rafa Rafa takto skaziť forehand ach jaj.
Reagovat
vaclavsubrt
Asi jediná otázka... kdy rafa ztratí
Reagovat
Mayo
Djokovič vo farbách nerrazzuro
Reagovat
smazaný uživatel
...katastrofa..co se jako děje...má v kalhotách? Jdu to přepnout, na toto nemám nervy :-(..myslela jsem si, že aspon zabojuje, pujde do toho po hlavě.ale těch UE, krátkejch balonu na T...Rafo neser!!!

...že já se vždycky nechám tak vytočit....zaber Rafooooo!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
kliiid, Nolda prostě zase zapnul turbo mód, proti tomu se těžko dá hrát winner :(
Reagovat
spaniel
lol
Sno, velmi necekane v jeho nejlepsi sezone, kdy kratke mice nedava.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole z BH nepriestrelný, odolný, robotický..Z FH to je už horšie...Avšak Rafa má radšej tú BH stranu :)
Reagovat
babolat.cz
za 2 hod začíná el clasico, tak snad to Rafa stihne...
Reagovat
babolat.cz
le clasico
Reagovat
Cico93
jj to by mohol stihnúť...otočiť.-)
Reagovat
babolat.cz
tak to myslím
Reagovat
panzer.dragon
aha sem myslel, že si chtěl aby djok přitopil pod kotlem :-)
Reagovat
Mayo
Dobre, kanár už nebude, to berem
Reagovat
pockerface
Unavený Rafa nebude, tomu nevěřím, i když včera hrál dlouhý a pěkný zápas, ale on prostě na Novaka v hale zahrát neumí. Jak píše Kiske i ten Tomáš hrál s Novakem vyrovnanější partii.
Reagovat
Mayo
Rafa vôbec v hale hrať príliš nevie.
Reagovat
vaclavsubrt
Hlavně Nole hrál jinak než dnes s Tomášem
Reagovat
vaclavsubrt
dnes je jednou takový výkon ze strany Srba
Reagovat
tito
Unavený, neunavený, v tom prvním setu, kdy ho hned v úvodu Novak brejknul, mi připadal straně pomalý. Ne že by to Nole nehrál profesorsky.
Reagovat
Mayo
Rafov servis čitateľý, keď podáva z pravej strany, tak drvivá väčšina proste ide na téčko a vidno ako to Djokovič čaká...z ľavej zasa von z kurtu väčšinou
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam pocit, ze by Nole vracal tie servy aj so zatvorenými očami :)
Reagovat
vaclavsubrt
tak tohle jsem opravdu nečekal
Reagovat
Cico93
Rafa a neopovaž sa hneď lostnúť servis na úvod setu!
Reagovat
Mayo
5 - 14 winnery, to je des Rafo
Reagovat
babolat.cz
je to hrůza, zvláště ty forhandy :-(
Reagovat
Mayo
presne tak, ako aj ten predposledný, mal čas v pohode a on to dá do pol siete, a vôbec ledva tie forehandy preletia tú sieť...
Reagovat
babolat.cz
jojo, to jsem už zařval ať jde do pr...
Reagovat
smazaný uživatel
Berda, který ho jsme tady kritizovali hrál proti Nolemu mnohem lépe
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic 10 priamych bodov zo servisu...To je presne dva na gem...K tomu xy returnov, s ktorými dá sa povedať boduje priamo, alebo z nasledujúceho úderu..Dlhých výmien minimum..Povrch je naozaj ako šitý na mieru Djokovica a v hale má Rafa skrz svoj servis naozaj velký handicap, ktorý sa logicky odzrkadluje.
Reagovat
pockerface
Ještě se pořádně nezačalo a už je tu koncovka 1.setu, i diváci jsou nějak zaražení. Asi taky čekali, že bude Rafa Nováka víc trápit. Ale to ještě může přijít.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, Novak se tváří otráveně a Rafa posílá ty svoje kopečky, nedůrazná hra ...taková menší nuda, zatím
Reagovat
panzer.dragon
ten agresivní začátek asi trochu opadne co? že djok pojede jen udržovačku na vítězství..
Reagovat
vaclavsubrt
ten servis je jinde než předchozí zápasy
Reagovat
Cico93
celkovo to je úplne iná hra.
Novak Gumkáč Čiarovič.
Reagovat
babolat.cz
chytráci nastoupili a píšou recenze
Reagovat
smazaný uživatel
Slušně neunasis klaune :))
Reagovat
pockerface
Ve čtvrtek působil Novak polomrtvě, dnes je někdo jiný. Jak typické :-)
Reagovat
smazaný uživatel
říkám héérečka :P
Reagovat
safi1313
Nevíte někdo od kolika je zítra plánovaný finále? ;)
Reagovat
gigin
Kvarteto o půl pátej, singl v 7.
Reagovat
safi1313
Dik
Reagovat
gigin
Mám u tebe podpis Julče. Adresu ti pošlu do vzkazů :DDD
Reagovat
spaniel
He's toying with him!
Reagovat
smazaný uživatel
To je radosti, že?..:)
Reagovat
spaniel
To rekl komentator na tennistv ;)
Jeho oblibena hlaska, spolu s jaw dropping stuff and oil painting of a backhand.
Reagovat
pockerface
Jsem to včera psal, Nole do SF nastoupí a bude hrát úplně jiný level než ve skupině. Nole i Petra čím dál postupují turnajem, tím lepší tenis hrají.
Reagovat
Mayo
olééééééé kanár v prvom sete nebude, takže pre prvý set spokojnosť (:
Reagovat
vaclavsubrt
Tak a ještě 5 gamů a máme set
Reagovat
spaniel
Ty returny jsou neskutecne.
Reagovat
Mayo
Podľa očakávania to bude hladké víťazstvo v dvoch setoch.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé Noldo, jen tak dál!!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, what a start! Famózní Nole. Idemo!
Reagovat
Cico93
Až s príliš veľkým rešpektom Rafa nastúpil.
Reagovat
spaniel
Vubec ne. Kdyz uz, nastoupil s velkym souperem.
Reagovat
vaclavsubrt
to nebude sranda dneska něco uhrát
Reagovat
smazaný uživatel
Strašne nevyhovuje Rafovi Noleho hra..Ten jeho defenzivny BH úplne otupuje Rafov FH..Zázrak, že si drží takú bilanciu..
Reagovat
smazaný uživatel
Už dlouho držet nebude, neboj :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, dnes príde o tých skoro 10 výhier na GS :)
Reagovat
spaniel
Tak zpátky na zem Rafani...Djokovic ho asi potupí.
Reagovat
gigin
Tvl :DDD To je plnotučný nástup
Reagovat
panzer.dragon
brutus
Reagovat
spaniel
Videls ten druhy gem? Jako bych podaval ja.
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to je v péérdeli :DDD ten Novák je fakt héérečka, držte si klobouky Rafani :D
Reagovat
Mayo
no čo ty pochybovač?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zabojuje doufám ;) ale když vidim ten nástup, to je brutus změna zase, Nolda se zmátožil evidentně, já chci vidět vyrovnaný boj :(
Reagovat
Mayo
šak som sa čudoval tým rečiam všetkým :D ako by nemohol prehrať...šak každý zápas je iný
Reagovat
Kozoroh
Vyrovnanou bitvu uvidíš s Rogerem a Stanem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vo to strah nemám :D
Reagovat
Kozoroh
Jakápak herečka? No1e na Rafana nasadil vyšší level :-)
Reagovat
babolat.cz
to jsi čekal až to bude 3:0? tvůjtáta Nostradamus a máma Sybila
Reagovat
spaniel
Si precti diskuse poslednich dnu. Navic ja mam vsazeno ze Rafa vyhraje nebo urve set.
Reagovat
babolat.cz
já taky, tak fandi a nepruď
Reagovat
spaniel
Tak zas tolik jsem nevsadil, abych fandil.
Reagovat
babolat.cz
):-(
Reagovat
smazaný uživatel
Trhaj Rafa, trhaj!...Dones nám jeho hlavu!...

Alebo uhraj aspoň set :)
Reagovat
Vojtiik
set za 2,7!
Reagovat
tito
Doufejme, že Rafa jako obvykle nevypustí svůj první servis, to by hrozilo hned na začátku 3:0...
Reagovat
Cico93
už dpč:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes je to opat úplne iný Djokovic..Chirurgicky presný..
Reagovat
tito
A můžu to říkat pořád dokola. Podává se od začátku. Toni, najmi už někoho na to podání safra!
Reagovat
smazaný uživatel
Po dvoch gemoch 1 bod priamo zo servisu pre Rafu a tri body priamo z returnu od Noleho..
Reagovat
vaclavsubrt
Bude to boj, ale dnes na něj máš
Reagovat
Frick
http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/https://scontent-lga3-1.cdninstagram.com/hphotos-xpa1/t51.2885-15/e35/12256626_1070054929705713_764178076_n.jpg

Jsou holky pilné :o)
Reagovat
George_Renel
70 let po Norimberském procesu a to zavrženíhodné jméno tu stále ficuruje.....
Reagovat
Frick
Poslední "ženské" téma je už skutečně velice dole :-(

Takže neveselou zprávu ze Zawady budu muset napsat sem - Kája Muchová dostala klepec 2:6 2:6 a do finále se nepodívá... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
škoda :( ta holka hraje moc pěkně, chtěla bych ji vidět časem mezi naší elitou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu bych byl radši, kdyby hrál Rafa až večer, ve 3 jdu běhat, takže to neuvidím a pravděpodobně si někde rozbiju držku, protože budu každých půl minuty zírat na livescore. Ale oželím ten zápas kvůli delšímu odpočinku před finále (snad).
Reagovat
panzer.dragon
já sem s časem spokojenej, dopoledne sme byli na procházce, oběd, první semi, pak si dem na dvě hoďky dát čtyřhru badboše, druhý semi už na projektoru (bude tma) a pak ideálně nějakej horůrek jen tak z postele :-)
Reagovat
panzer.dragon
co nějaká aplikace kde by se změna ve skora řekla hlasem? blbý?
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu rád, když mi vůbec bude fungovat net :) Už se mi párkrát v tomhle počasí stalo, že mi v lese vypadla síť O2 a na internet jsem mohl zapomenout.
Reagovat
a.magerova
Potom je jediná cesta (nikoli lesní cesta).... mít přítele na telefonu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Stan večer zabere. Odveta za finále AO14 by byla stylovým zakončením sezóny :)
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/Federi_hys/status/667695033215229952?lang=en
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
on si s tím míčkem fakt umí vyhrát :)) jo a počítám s tím, že ani zítra by se neoholil, prej to Mirce ani holkám nevadí, tak nemá důvod se holit :D na začátku týdne ti sváděl na vodu, ale já si stejně myslím, že je to novej rituál, strniště měl i v Cincinnati, tak se toho drží i tady a zatím to vychází, ale radši zaklepu ;)) snad nebude vypadat jak dřevorubec napořád, to si asi nezvyknu, nakonec bude za pár let hrát s plnovousem jak Santa Claus, ne? :D

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12227212_1041312089224962_6933918833595605521_n.jpg?oh=3ce7bf88602019d9ab6c8a37c8662bb9&oe=56B70E7F
Reagovat
anajka
:)
Nechystá niečo nové spolu s Gillette?
Reagovat
a.magerova
Jak bylo?
Přeháněj !!! :-))
Reagovat
anajka
Pre mňa skvelý zážitok. Pri zápase Rogera s Djokom atmosféra strhujúca, taká nebola pri žiadnom inom zápase, ani pri domácom Murraym. Sedela som vysoko, takže mi trochu chýbali tie pohľady do tvárí hráčov a ich emócie. Na tréningových kurtoch som nemala šťastie na Rogera, ale Novaka, Stana a Fabia som videla.
Reagovat
a.magerova
No tak super, viděla jsi Fabia, tak to je paráda.... a když Noleho, tak určitě i Borise :-))
Takže sis to, koukám, užila dosyta ;-)
Reagovat
anajka
Podarila sa mi jedna pekná fotka. Ako sa Rafa premáva v spodnom prádle po uliciach Londýna.:)
Reagovat
a.magerova
No měla jsi spíš nahlídnout "pod pokličku" :-P
Reagovat
anajka
Podarila sa mi jedna pekná fotka. Ako sa Rafa premáva v spodnom prádle po uliciach Londýna.:)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, měla ses ho zeptat ;) ten jeho porost musel být vidět i na dálku, už aby zase vytáhl žiletku :P

https://www.youtube.com/watch?v=0yKBx-BfrAI
Reagovat
dappe
Nadal nemá před zápasem vůbec špatnou pozici. Poslední měsíce vyhrál několik těžkých zápasů a je tam vidět určité zlepšení. Navíc Djokovič nepůsobí úplně 100%, po první zápase s Nishikorim asi mnoho lidí napadlo, proč se ten turnaj vůbec hraje, když je jasno o vítězi, ale za dva dny bylo vše úplně jinak. Přesto očekávám vítěství Djokoviče, asi ve dvou setech. Ve druhém semifinále snad vyhraje Federer, ale u Wawrinky nikdy nevíme, co přijde. Tip 2:0 Federer.
Reagovat
kada.tom
Nadal >= Djokovic (7-5 4-6 6-4)
Federer =< Wawrinka (6-7 6-4 3-6)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal 6:3 6:3
Federer 7:5 7:6

finále
Federer 6:3 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Roger - Wawrinka 6:0, 6:0
Roger - Nadal 6:0, 7:0.
Reagovat
a.magerova
A jak se TOMU bude říkat ?
3 kanárci a jeden kakadu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak!...:)
Reagovat
vaclavsubrt
Nadal 6:4 7:6
Fedex 7:5 3:6 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko 6-4, 7-5
Fedex 7-6, 4-6, 2-1 prodl.

finále
Fedex 5-4 pen.
Reagovat
spaniel
Dýňová hlava a nejstarší plzeňský panic Kadlec jako obvykle.
Reagovat
gigin
Kde je vůbec jencek? Trucuje? Nebo on byl 4street?
Reagovat
bIbec
holky už nehrají. Teď už je tenis strašná nuda :-( Vůbec se mu nedivím.
Reagovat
a.magerova
Bla bla.... kdy jindy, když né dnes, můžeš kouknout na pořádný tenis !!!
Reagovat
bIbec
pff, tihle páprdové sou vo ničem.
Gigin bude muset příští rok popohnat Génia, aby ten TM měl aspoň trošku šťávu a byl tam aspoň nějaký zajímavý hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Génius nestačí. Já chci příští rok tohle složení: Gulbis, Kyrgios, Karlovič, Južnyj, Kližan, Janowicz, Del Potro a aspoň někdo z těch obvyklých účastníků, třeba Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ještě Baghdatise bych bral. Tak toho Ferrera vyměním.
Reagovat
a.magerova
Jo a dopadne to stejně jako při zápase Toma s Keiem, kdy se budou vstupenky rozdávat za jednu libru.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
To je tím, že většina tenisových fanoušků jsou ignoranti, chodí jen na jména a ne na zajímavé hráče :)
Reagovat
smazaný uživatel
a ta jména nejsou vůbec zajímaví hráči, že ne? :P
Reagovat
smazaný uživatel
Moc ne :) Už jsou okoukaní.
Reagovat
Mayo
presne a navyše okrem Fedexa sú to lemply :D
Reagovat
a.magerova
No.... sice mohou být i okoukaní, ale jejich tenis a kombinace tenisů se neokouká NIKDY !!!

To ti výše jmenovaní nezajistí dlouhodobě :-/
Reagovat
smazaný uživatel
jsou to legendy, top kvalita, o tom žádná ;)
Reagovat
gigin
Já musím přemluvit sojku, aby se ho ujala. Jiná cesta k úspěchu není. Když může mít Můra trenérku babu, proč by nemohl mít Génius. Jen doufám, že sojka taky neotěhotní. Za to jí ani ten Gulbis nestojí.
Reagovat
a.magerova
"Nadal prošel svou skupinou bez porážky. I když měl už po prvním zápase jistý postup z prvního místa, nešetřil se ani včera proti Davidu Ferrerovi."

Tak to je Rafa fakt lepší než Roger, ten po prvním zápase neměl nic jistého ani postup natož pak postup z prvního místa.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
njn :D ale Rafa si podvrtnul kotník? :-O
Reagovat
a.magerova
Nevím, koukala jsem jen sem tam....
Reagovat
smazaný uživatel
já to bohužel neviděla, tak je to pro mě nová informace, snad bude ok a nijak se to na jeho výkonu nepodepíše :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist