7. den na Turnaji mistrů: Semifinále Murrayho s Raonicem a Djokoviče s Nišikorim

19. 11. 2016, 11:15
Previews 20
Dnešní den na Turnaji mistrů bude patřit bojům o finále. Ve dvouhře se do semifinále dostali čtyři z pěti hráčů Top 5 a rozhodnout se může o tenistovi, který zakončí rok 2016 na prvním místě světového žebříčku. Do přetahované Andyho Murrayho s Novakem Djokovičem se pokusí promluvit Milos Raonic a Kei Nišikori.

Dnes, nejpozději zítra, v Londýně vyvrcholí boj o to, kdo zakončí sezonu jako světová jednička. Andy Murray má před Novakem Djokovičem náskok 130 bodů a má tak lepší výchozí pozici. Pokud se Srb chce vrátit na 1. místo žebříčku ATP, musí na Turnaji mistrů dosáhnout lepšího výsledku, než Brit. Oba prošli svou skupinou bez porážky a na jejich případný vzájemný souboj tedy může dojít až v nedělním finále. 

Andy Murray si o něj zahraje s Milosem Raonicem. Devětadvacetiletý Brit s o čtyři roky mladším Britem neprohrál už sedm utkání v řadě, v celkové bilanci nad ním vede 8-3.

"Milos tady hraje výborný tenis, všechny zápasy odehrál skvěle. Zdejší rychlé podmínky mu sedí, proti jeho skvělému servisu to nebudu mít vůbec lehké. Ale věřím, že mi znovu pomůže skvělá atmosféra. Už se na to moc těším," uvedl Murray.

Skotský tenista startuje na Turnaji mistrů poosmé v kariéře a počtvrté je v semifinále. Do finále se však trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz ještě nikdy nedostal. Čtvrtý hráč světa Raonic, jenž může zakončit rok jako světová trojka, je při své druhé účasti na Turnaji mistrů v semifinále poprvé. 

Pokud dnes Murray zvítězí, vyhraje 23. zápas v řadě a překoná tak svou nejdelší vítěznou sérii z letošního léta. Od prohry ve finále Roland Garros má bilanci 48 výher a 3 porážky (s Čiličem, Nišikorim a Del Potrem), za celou dobu však narazil jen na dva hráče Top 5 - tento týden v Londýně na Nišikoriho a Wawrinku.

Novak Djokovič bude ve večerním zápase čelit Keii Nišikorimu. Devětadvacetiletý Srb nad o tři roky mladším Japoncem vyhrál již devětkrát v řadě, z toho pětkrát v této sezoně. V celkové bilanci vede 10-2.

Djokovič hraje na Turnaji mistrů podesáté a domů si z něj odvezl už pět trofejí. Čtyři z nich vybojoval v předchozích čtyřech sezonách. Z posledních 22 zápasů v londýnské O2 areně má bilanci 21-1, celkovou bilanci na Turnaji mistrů má 30-10.

Nišikori startuje na turnaji pro osm nejlepších hráčů uplynulé sezony třetí rok po sobě. Svou první účast v roce 2014 proměnil v semifinále, v němž prohrál s Djokovičem. Na toho nestačil ani loni ve skupině.

O finále se bude hrát i ve čtyřhře
Semifinálové zápasy dnes čekají také na deblisty. Ve hře o titul zůstávají čtrnáctinásobní účastníci a čtyřnásobní šampioni bratři Bob a Mike Brynaovi a tři páry, kterí mají za sebou první kompletní společnou sezonu.

Bob a Mike Bryanovi se utkají s osm zápasů neporaženými Finem Henrim Kontinenem a Australanem Johnem Peersem, s nimiž jediný duel před dvěma týdny na Masters 1000 v Paříži prohráli.

Jamie Murray a Bruno Soares, kteří prošli skupinou bez porážky a sezonu zakončí jako nejlepší pár roku, se utkají s Jihoafričanem Ravenem Klaasenem a Američanem Rajeevem Ramem. Třicetiletý Brit Murray se čtyřiatřicetiletým Soaresem, kteří se v případě zisku titulu stane poprvé světovou jedničkou, vedou ve vzájemné bilanci 2-1.

• TURNAJ MISTRŮ 2016, LONDÝN •
PROGRAM 7. DNE (sobota, 19. 11. 2016)
13:00 Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Bryan/Bryan (3-USA) ... h2h 1-0
15:00 Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) ... h2h 8-3
19:00 J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) - Klaasen/Ram (7-JAR/USA) ... h2h 2-1
21:00 Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) ... h2h 1-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
sprchon
https://www.facebook.com/DVTV.cz/videos/1775721072676891/
Reagovat
Krisboy
:DDD Pecka!
Reagovat
sprchon
https://www.facebook.com/olympijskytym/videos/1321637574526657/
Reagovat
kada.tom
Kontinen/Peers < = Bryan/Bryan
Murray > = Raonic

Murray/Soares > Klaasen/Ram
Djokovic < = Nishikori
Reagovat
baggik
Proč máš 75% zápasů obráceně?
Reagovat
kada.tom
wtf? ... zatím jsou odehrány dva zápasy ... čtyřhru jsem netipl správně, dvouhra mi vyšla do puntíku ... takže zatím je to na 50 %
Reagovat
Ravik
Devětadvacetiletý Brit s o čtyři roky mladším Britem neprohrál už sedm utkání v řadě ....:)
Reagovat
Kozoroh
Oba jsou poddaní Jejího Veličenstva.
Reagovat
Krisboy
Klepne Nishi Djokera?
Reagovat
a.magerova
Asi ne, ale z dlouhodobějšího horizontu, mě spíše zajímá, jestli ho klepne někdo, nejlépe Andy, zítra.... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak tobě by to bylo jedno, hlavně ne No1e! :) Ten totiž může vyrovnat Rogerových 6 titulů z TM.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
sprchon
Aspoň v něčem by se mu rovnal...
Reagovat
Kozoroh
Pravda, v mnoha parametrech už No1e Rogera předstihnul - vyhrál čtyři majory v řadě (Roger svůj Fedex Slam nemá), čtyřikrát TM v řadě, překonal hranici 16.000 bodů, vyhrál 30 Masters podniků a šest v jednom roce... Těch parametrů, kde jsou si zarovno moc není :-))
Reagovat
a.magerova
Ano, máš pravdu, přesto... oba maj už tolik profesních rekordů, že se v tom leckdo neorientuje, ale je NĚJAKÉ NĚCO, které jednoho hřeje a druhého asi štve... ;-)

https://i.nahraj.to/f/1zZX.png

https://i.nahraj.to/f/1zZY.png
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
spaniel
A ještě víc jich je, kde na něj nemá...a navíc důležitějších ;)
Reagovat
Marduch
Je to na něm. Klepnul ho na USO 2014, tak proc ne ted?
Reagovat
Krisboy
Šanci určitě má. Že No3e není v úplný pohodě, víme všichni. Když Nishi předvede svůj nejlepší tenis, mohl by ho dát. Uvidíme.
Reagovat
baggik
Viva la Noče!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist