6. den ve Wimbledonu: O osmifinále hraje Štěpánek i Berdych

27. 6. 2009, 07:28
Aktuality 8
Poslední dva čeští zástupci ve dvouhrách se v dnešním programu tenisového Wimbledonu představí v zápasech třetího kola. Štěpánek se utká se Španělem Ferrerem, na Berdycha čeká noční můra Davyděnko.

Radek Štěpánek bude od 13:00 bojovat o postup do osmifinále londýnského grandslamu s Davidem Ferrerem ze Španělska. Utkání se hraje na kurtu číslo 18. Štěpánek zatím hrál proti Ferrerovi v pěti duelech a vyhrál nad ním dvakrát.

Tomáš Berdych nastoupí o hodinu později na dvorci číslo 1 k utkání s Rusem Nikolajem Davyděnkem. "Zápas s Davyděnkem musím brát jako výzvu," řekl Berdych.

S favorizovaným Rusem totiž prohrál všech osm vzájemných zápasů, v kterých získal jen čtyři sety. "Ale na trávě jsme spolu ještě nehráli," upozornil. "Myslím také, že jsem přece jen větší 'travař' než on. To by mohla být moje výhoda," zhodnotil své vyhlídky nejvýše postavený český tenista současnosti.

Tenistky si ve Wimbledonu stěžují, že nehrají své zápasy na centrkurtu. Na ten se ani ve třetím kole nepodívá světová jednička Dinara Safinová, jež svůj zápas proti Flipkensové musí odehrát na "dvojce".

Na hlavním dvorci se však objeví obhájkyně titulu Venus Williamsová, kterou čeká Španělka Suarezová, nebo domácí naděje Andy Murray proti Troickému ze Srbska.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní porgram (27. 06. 2009)

Centrkurt (začátek ve 14:00): V. Williamsová (3-USA) - Suárezová (Šp.), Melzer (26-Rak.) - Roddick (6-USA), Murray (3-Brit.) - Troicki (30-Srb.).
Kurt č. 1 (14:00): Davyděnko (12-Rus.) - Berdych (20-ČR), Lisická (Něm.) - Kuzněcovová (5-Rus.), Gonzalez (10-Chile) - Ferrero (Šp.).
Kurt č. 2 (13:00): Stosurová (18-Austr.) - Ivanovičová (13-Srb.), Hewitt (Austr.) - Petzschner (Něm.), Safinová (1-Rus.) - Flipkensová (Belg.).
Kurt č. 18 (13:00): Štěpánek (23-ČR) - Ferrer (16-Šp.), A. Radwaňská (11-Pol.) - Li Na (19-Čína).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že v současnosti nemá ani jeden z našich velkou šanci se dostat do osmifinále a když už, tak bych preferoval Štěpánka, pokud nebude fyzicky a psychicky vyčerpaný.:-)
Jinak si myslím, že Anu může již dnes ta Stosur vymazat z pavouka, teda aspoň doufám:-)
Reagovat
skott
Ivanovic konci, to vidim jako jistotu dne;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky mam vsazeno na stosur:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatim vam to nevychazi, anicka vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
jojo anicka ji slušně smetla:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Štěpec asi vypadne ač bych mu přál aby šel dál:-)Berdych postoupí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že to bude obráceně.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda podle očekávání:-)Štěpa překvapil super super:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist