6. den v Melbourne: Ve hře jsou čtyři Češi. Překvapí soupeře z top 20?

21. 1. 2011, 21:30
Previews 3
Čtyři české tenisty v sobotu čeká boj o osmifinále Australian Open. Všichni mohou jen překvapit, neboť vyzvou tenisty z první světové dvacítky. 'Nejlehčí' soupeřka čeká na Benešovou, jež vyzve nasazenou šestnáctku Pavljučenkovovou. Kvitová, Šafářová a Hernych vyzvou hráče top 10.

Na centrálním dvorci se v Melbourne Parku představí hned dvě české hráčky. Třiadvacetiletá Lucie Šafářová zahájí program v Rod Laver Areně duelem se světovou i turnajovou dvojkou Verou Zvonarevou. Čtvrfinalistka z roku 2007 se s Ruskou utká poprvé.

Petra Kvitová v prvním večerním utkání vyzve domácí favoritku a pátou nasazenou Samanthu Stosurovou. Tu česká tenistka před třemi lety smetla na French Open.

V Hisense Areně se pokusí o zázrak Jan Hernych v duelu se Švédem Robinem Söderlingem, čtvrtým nasazeným. Zatímco Söderling ještě nečelil žádnému brejkbolu, jednatřicetiletý si premiérový start ve třetím kole grandslamu zajistil po vyčerpávající pětisetové bitvě.

Hned po nich nastoupí ve formě hrající Ivetě Benešová proti Rusce Anastasii Pavljučenkové, která v turnaji plní roli šestnácté nasazené. S tou zatím ve dvou zápasech neuhrála jediný set, stejně mizernou bilanci ale měla i s Kirilenkovou a v Melbourne ji snadno porazila.

- Program 6. dne na Australian Open -
(sobota 22. ledna ... začátky 01:00 SEČ)

Rod Laver Arena:
Šafářová (31-ČR) - Zvonarevová (2-Rus.)
Garcia-Lopez (32-Šp.) - Murray (5-Brit.)
Cornetová (Fr.) - Clijstersová (3-Belg.)
od 9:00 hodin
Stosurová (5-Austr.) - Kvitová (25-ČR)
Nadal (1-Šp.) - Tomic (Austr.)

Hisense Arena:
Söderling (4-Švéd.) - Hernych (ČR)
Pavljučenková (16-Rus.) - Benešová (ČR)
Pennettaová (22-It.) - Peerová (10-Izr.)
Melzer (11-Rak.) - Baghdatis (21-Kypr)

Arena Margaret Courtové:
Halepová (Rum.) - A. Radwaňská (12-Pol.)
Dolgopolov (Ukr.) - Tsonga (13-Fr.)
Isner (20-USA) - Čilič (15-Chorv.)

kompletní program 6. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
kdyby postoupila teď v noci aspoň jedna byla by to bomba.
Reagovat
majkl005
Iveta na to určitě má....Lucka bohužel asi ne :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Iveta má Pavljučenkovové co oplácet, naposled na podzim s ní uhrála tuším jediný gam. :-( Bylo by pčírem se ukázalo, že pěkné, kdyby to bylo aspoň relativně těsné.

Ovšem ostatně s Mari Kiri Iveta taky předchozí dva zápasy prohrála vždy jasně 0:2, a přitom ji předevčírem doslova vymlátila z kurtu.

Lucka to bude mít asi těžké, upřímně řečeno vůbec nejsem schopen odhadnout, jak ten zápas bude vypadat. Doufám ale, že Lucka bude bojovat a pokusí se podat co nejlepší výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist