6. den na Wimbledonu: Tři Češky se proti favoritkám pokusí o zázrak

26. 6. 2010, 11:30
Previews 0
Už to, že jsou ve třetím kole tři, je pro české tenistky nečekaným úspěchem. Dnes se na trávě v All England Clubu pokusí o senzaci, neboť je čekají soupeřky z první světové dvacítky.

Barbora Zahlavová-Strýcová bude hrát s vítězkou turnaje z roku 2004 Ruskou Marií Šarapovovou na kurtu číslo 1. Jejich zápas přijde na řadu jako druhý v pořadí.

"Moc se na ten zápas těším," zdůraznila Zahlavová-Strýcová. "Půjdu do toho s tím, že mám za sebou dvě výborný kola. Věřím si." Šarapovovou ještě v juniorské kategorii porazila ve finále v Austrálii. Na okruzích WTA s ní hrála jen jednou a na antuce. "To jsem dostala strašně. Ale to je antuka a tady jsme na trávě. To je něco jinýho," řekla se smíchem.

V akci se představí i Klára Zakopalová, jež zhruba v půl třetí odpoledne nastoupí na "dvanáctce" proti desáté nasazené Italce Flavii Pennettaové a pokusí se vyhrát osmý zápas v řadě.

"Už jsem s ní hrála několikrát, takže přesně vím, co mám očekávat," řekla Zakopalová, která s Italkou vyhrála jediný z pěti soubojů. "Je to hráčka první desítky, velice zkušená, bude to hrozně těžký."

Petra Kvitová zahájí proti turnajové čtrnáctce Viktorii Azarenkové program na kurtu č. 18. Rodačka z Bílovce s Běloruskou ve dvou zápasech neuhrála ani set. "Takže do toho zápasu půjdu s tím, že ukážu, co umím, a uvidíme. Já myslím, že zezadu bude hrát stejně rychle jako Číňanka. Zřejmě ale bude líp servírovat," řekla Kvitová.

Nemyslí si ani, že by jí ovlivnilo, že Azarenková je při hře poměrně hlučná. "Je mi to jedno. Když hrajete, tak to nevnímáte. Mě to neruší," řekla.

Na centrálním dvorci se představí obě světové jedničky. Obhájkyně titulu Serena Williamsová bude po suverénních výhrách čelit Slovence Dominice Cibulkové, předloňského šampiona Rafaela Nadala vyzve Philipp Petzschner.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní porgram (26. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
S. Williamsová (1-USA) - Cibulková (SR), Petzschner (33-Něm.) - Nadal (2-Šp.), Simon (26-Fr.) - Murray (4-Fr.).
Kurt č.1 (14:00):
Söderling (6-Švéd.) - Bellucci (25-Braz.), Zahlavová-Strýcová (ČR) - Šarapovová (16-Rus.), Malisse (Belg.) - Querrey (18-USA).
Kurt č. 2 (13:00):
Erraniová (32-It.) - A. Radwaňská (7-Pol.), Wozniacká (3-Dán.) - Pavljučenkovová (29-Rus.), Kamke (Něm.) - Tsonga (10-Fr.).
Kurt č. 12 (13:00):
druhý zápas Pennettaová (10-It.) - Zakopalová (ČR).
Kurt č. 18 (13:00):
Kvitová (ČR) - Azarenková (14-Běl.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist