6. den na US Open: Berdych proti Tipsarevičovi o 4. kolo

3. 9. 2011, 14:00
Aktuality 13
Tomáš Berdych dnes bude na US Open bojovat o vyrovnání svého místního maxima. Do 4. kola v New Yorku postoupil už třikrát, naposledy však před čtyřmi lety. Dnes ho čeká nepříliš oblíbený Srb Janko Tipsarevič.

Poslední český zástupce ve dvouhrách na grandslamovém US Open v New Yorku Tomáš Berdych dnes nastoupí k utkání třetího kola proti Janku Tipsarevičovi. Souboj devátého nasazeného českého tenisty a srbské turnajové dvacítky o postup do osmifinále začne na druhém největším kurtu Louise Armstronga v 17:00 hodin SELČ.

Na stejném kurtu se včera ve stejné fázi turnaje nedařilo Berdychovo bývalé přítelkyni Lucii Šafářové a sám Berdych bude muset hledat zbraň na vítěze loňského ročníku Davisova poháru. Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí totiž Tipsareviče na okruhu ATP ještě neporazil, byť spolu hráli už třikrát. Nicméně na challengerech na o rok staršího soupeře už dvakrát vyzrál a dnes by mohl uspět i v prvním grandslamovém měření sil.

Naposledy Tipsarevič vyhrál před třemi týdny v Montrealu a díky životní formě je už 20. hráčem světa. V New Yorku si poradil s Genssem a Petzschnerem. Berdych vyhrál ve třech setech nad Jouanem i Fogninim.

Na hlavním dvorci Arthura Ashe zahájí program ženská jednička Caroline Wozniacká z Dánska, jejíž třetí soupeřkou na cestě za premiérovým grandslamovým titulem bude domácí Vania Kingová.

Následně se představí pětinásobný šampion Roger Federer, proti kterému bude ve třetím vzájemném duelu usilovat o zisk alespoň prvního setu Chorvat Marin Čilič.

Po nich se už dostanou ke šlágru 3. kola ženské dvouhry Serena Williamsová a Victoria Azarenková. Američanka vede ve vzájemné bilanci nad současnou světovou pětkou 5-1.

V noci pak program na centrálním kurtu uzavře největší favorit mužské dvouhry Novak Djokovič, který nastoupí proti Nikolaji Davyděnkovi. Srb zatím na letošním US Open ztratil jen 3 gamy z 32 a s letos se trápícím Rusem má bilanci 4-2.

- US OPEN 2011 -
sobotní program (03. 09. 2011)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 17:00 hodin SELČ):
Wozniacká (1-Dán.) - Kingová (USA)
Federer (3-Švýc.) - Čilič (27-Chorv.)
Azarenková (4-Běl.) - S. Williamsová (28-USA)
neděle od 01:00 hodin
Stephensová (USA) - Ivanovičová (16-Srb.)
Djokovič (1-Srb.) - Davyděnko (Rus.)

Kurt Louis Armstrong:
Berdych (9-ČR) - Tipsarevič (20-Srb.)
Jankovičová (11-Srb.) - Pavljučenkovová (17-Rus.)
Anderson (JAR) - Fish (8-USA)
Amanmuradovová (Uzb.) - Kuzněcovová (15-Rus.)

kompletní sobotní program US Open

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
skott
Nasta prisne ten prvni set, na jeden brejkbol, cistou hrou, bekhend winnerem na lajnu..;-)
Reagovat
rib
že to Tomáš musel takhle vzdát. Zrovna když mu začínal ten tenis znova jít. Přeju mu, aby se dal brzy dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jak morova rana ti nasi tenisti, To je k zlosti, odjela jsem na zapas z koupani, bylo tam prenadherne a ted vidim toto, to snad neni mozne, rameno vydrzelo presne 8gemu a konec. No Rada taky lazar, Daviscup je ohrozen, Budou muset zacit fest trenovat Honza i Lukas.
Reagovat
Pe3k
Tomáš kura, já ti fandím jak cyp tak koukej vyhrát!
Reagovat
Pe3k
Berdych - Tipsarevič? No coment.

Snad bude Federer - Čilič pravý opak tohoto zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý zápas nabídne i Grandstand, a to zápas Tsonga-Verdasco. Jsem taky zvědavý na Haase, jestli porazí Monaca, 4. kolo by pro něj bylo ohromný úspěch. A samozřejmě Federer-Čilič šlágr dne mužské dvouhry.
Reagovat
smazaný uživatel
No snad to Tomáš dneska zvládne, protože případný osmifinále by bylo hodně hratelný. Hlavně aby vydrželo rameno, pak by to měl dát.
Roger nebude mít problém to se nebojim, spíš sem zvědavej co předvede Davyděnko. To by spíš mohl bejt top šlágr
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, tam od Davyděnka moc nečekám, spíše jsem zvědavý na Čiliče, první kola jsem kvůli pobytu v nemocnici neviděl, ale ze sestřihů a výsledků soudím, že má celkem formu a mohl by aspon trochu Federera potrápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Je sice letos hodně marnej, nevim co se s nim stalo, ale tak dva zápasy vyhrál ikdyž sem je neviděl. Kdyby se vrátil k tý svojí strojový hře tak by mohl potrápit.
Ale taky může dostat příděl..
Reagovat
a.magerova
teď jen počkat, bude-li z Ruska či Srbska :-))
Reagovat
Pe3k
Budeš si muset počkat až do zítřka...Dnes už to kluci nestihnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mily postreh. Priznam se, ze preji tomu z Ruska, Byly doby, kdy fakt hral Kolja moc dobre a byl schopen porazit kazdeho. Porad verim, ze se jeste muze vratit,ale je to cim dal tezsi.
Reagovat
Pe3k
Davydenko je na hardu jeden z nejlepšícj na světě, je ale totálně z formy a fyzičku na to aby přehrál Djokovice v 5 setech neměl nikdy. Věřím, že Novak vyhraje 3:0.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist