6. den na Turnaji mistrů: Murray a Wawrinka svedou souboj o postup

20. 11. 2015, 10:45
Previews 102
Na Turnaji mistrů se dnes rozhodne o posledním semifinalistovi. O postup ze skupiny se ve vzájemném souboji utkají domácí Andy Murray a Stan Wawrinka.

O první semifinálové dvojici je rozhodnuto už od včerejška. O jedno místo ve finále se v sobotu odpoledne utkají trojnásobný obhájce titulu Novak Djokovič a Rafael Nadal, který si zajistil první místo ve skupině Ilieho Nasteseho už po dvou odehraných zápasech. Nic na tom nemůže změnit ani jeho dnešní souboj s krajanem Davidem Ferrerem, který je naopak bez šance a čeká ho jen poslední zápas sezony.

Neobsazená zůstává v semifinále poslední pozice. Na jméno soupeře čeká Roger Federer, kterého vyzve buď krajan Stan Wawrinka, nebo domácí Andy Murray. Ti se o druhé místo ve skupině utkají ve vzájemném duelu od 21:00.



Osmadvacetiletý Brit sice vede ve vzájemné bilanci 8-6, ale poslední dva duely v roce 2013 vyhrál hladce bez ztráty setu Wawrinka. Ten v Londýně může postoupit do semifinále třetí rok po sobě a vyrovnat tak své maximum.

Murray se na letošní Turnaj mistrů stoprocentně nesoustředí. Jeho myšlenky i přípravy totiž směřují k finále Davis Cupu, které začíná už za týden a konat se bude na antuce. Naopak třicetiletý Švýcar se koncentruje na svůj vrchol sezony a dnes by mohl domácího favorita zaskočit. Obzvlášť, pokud zopakuje svůj středeční výkon proti Ferrerovi a Murray nezlepší svůj herní projev i nasazení.

Murray, který v případě výhry zakončí sezonu poprvé v kariéře jako světová dvojka, hraje o své čtvrté semifinále na Turnaji mistrů. Zahrál si ho také v letech 2008, 2010 a 2012, ale dál se dosud stejně jako Wawrinka ještě nedostal.

• TURNAJ MISTRŮ 2015, LONDÝN •
PROGRAM 6. DNE
(pátek, 20. 11. 2015)
13:00 Dodig/Melo (3-Chorv./Braz.) - Matkowski/Zimonjič (7-Pol./Srb.) ... H2H 1-1
15:00 Nadal (5-Šp.) - Ferrer (7-Šp.) ... H2H 23-6
19:00 Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - Herbert/Mahut (6-Fr.) ... H2H 0-1
21:00 Murray (2-Brit.) - Wawrinka (4-Švýc.) ... H2H 8-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

102
Přidat komentář
mahycek
Jen jsem přelétl vaše komentáře, byl jsem na zkoušce s kapelou, ( vy to máte, že jste na tréninku). Když jsem se průběžně dozvídal stav, tak jsem si říkal, proč ten Nadal se unavuje, vždyť Djoko má o moc více odpočinku. To je, ale Rafa, pamatujete, jak na AO v semi hrál více, jak pětihodinovou bitvu s Verdaskem a čekal ho zápas s Rogerem ? Tenkrát jsem se spletl, věřil jsem, že ho Roger sfoukne a nakonec Roger plakal. Mimochodem, nádherné finále, v létě jsem si z toho sestřih pouštěl. Tak mám obavy, aby zítra na to Nadal nedoplatil. Budu mu přát, ač nejsem Nadalista, to je žena, ale mám strach, aby ho Djoker ostudně nevyprovodil. Třeba se dočkám finále Roger- Rafa, to by bylo něco, po těch letech.
Reagovat
yenda1
Nadal výhral. Ale. Přes 30 UE? Djoko už se těší, pokud bude Nadal v těchto výkonech, jako celý rok, pokračovat nemá šanci ani pokud Novak bude hrát průměrně.
Reagovat
Meceon
dneska to byla od rafaela veliká frajeřina...proto je šampion...nikdy to nikomu nepustí
Reagovat
Meceon
v semifinále mu budu držet palce
Reagovat
Mayo
Vamos RAFAAAAA (: ... semifinále to berem
Reagovat
pockerface
Prostě Rafa dneska hrál na plno. Co mi víme, jak uvažoval. Takto na plno odehraný zápas mu mohl posloužit i místo tréninku. Hraje hned zítra, tak je možný, když dneska byl na kurtu 2,5 hod., že si zítra ráno trénink nedá. S tím klidně do toho zápasu mohl jít. Dnes naplno, zítra bez tréninku a jen před zápasem lehké rozehrání. Nikdo nevidí do toho jakou strategii zvolí hráči.
Reagovat
pockerface
Rafa se mi zatím jeví na TM asi v nejlepší formě. Otázka je jestli mu to bude zítra stačit. Novak zatím dost mdlý, ale to on je téměř vždycky. On je jako Petra K. ožívá a jeho úroveň diametrálně stoupá s postupem do SF.
Těším se, že to bude zítra dobrý zápas.
Reagovat
pockerface
Rafa je prostě Rafa. On prostě neodevzdá žádný zápas. Po prohraném 1.setu rozum velel, aby se tolik nehnal a klidně prohrál i 2.set, ale on ne, on je opravdu jako buldog. Rafa prostě nedokáže odchodit zápas a prohrát jen tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve..Preto ho mam vlastne rád, takze som zmenil rétoriku.:Zachoval sa fér, skvelé gesto..
Reagovat
Pe3k
Nevím co tu zas všichni brečí, že Rafa hrál 2 a půl hodiny dlouhý zápas, když je v pohodě schopný odehrát dva pětihodinové zápasy za sebou. Dneska se alespoň rozehrál na Djokovice.
Reagovat
Cico93
v hlave už určite lieta Novak.

Ale super zápas, pre mňa na TM zatiaľ topka, paradoxne zápas v ktorom až o toľko nešlo.
Som rád za ten Davidov set, aspoň neodchádza úplne naprázdno.

Snáď Rafa nebude úplne vyšťavený....čakajú ho totiž veľké oslavy v nedeľu večer:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmmmmmmmmmm...nekonečný optimismus. Já Noleho rád nemám, zítra tlačím Rafu, zaslouží si to kluk ušatá. Nicméně si nemyslím, že Noleho porazí, po 3 setech, v hale hned zítra další náročný zápas proti hráči který má skoro 2 dny pauzu, těžké, těžké. Vše závisí na tom jak bude Nole zítra hrát, pokud představí svůj nejlepší tenis který hraje celou sezónu, tak Rafa nemá šanci. Pokud to co proti Berdychovi, tak je to otevřené.
Reagovat
Cico93
tak ja to píšem trocha s humorom, viem ako sú rozdané karty.

Ale tak čo iné ostáva
Vamooos!
Reagovat
smazaný uživatel
Vse zalezi od toho jak bude Noval hrat...

Nie si nahodou ten, s ktorým som mal tú výmenu názorov, ked si pisal, ze vsetko zalezi od toho, ako bude hrat Murray a Stan?..Ze Nadal inak nema sancu...

Dnes sa historia opakuje, dufam, ze to je memento pred zajtrajsim zapasom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to nejsem. Jsem objektivní fanoušek dobrého tenisu. Nicméně, mě osobně Rafa nějak nepřesvědčil. Stan ten duel s ním odchodil, Murray byl asi po akci a Ferrer který nemá proti Rafovi na hardu vůbec žádnou zbraň ho dokázal jako jediný trošku potrápit. Takže když toto zhodnotím, podívám se na Noleho co hraje tuto sezónu, tak nevěřím tomu, že ho Rafa porazí. ALE já budu určitě Rafovi fandit o tom žádná. Ale, že bych si to vsadil, to asi ne.
Reagovat
Cico93
neklam, lebo to nájdem...si to ty!
Reagovat
Cico93
Skupina B je horší, tam záleží na tom jak se k tomu postaví Murray, jak se vyspí Stan. Od těchto dvou aspektů se bude odvíjet jestli postoupí Rafa. Dobrý Murray, Dobrý Stan = Rafa nepostupuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano a co je na tom špatného?

"Skupina B je horší, tam záleží na tom jak se k tomu postaví Murray, jak se vyspí Stan. Od těchto dvou aspektů se bude odvíjet jestli postoupí Rafa. Dobrý Murray, Dobrý Stan = Rafa nepostupuje."

Stan hrál ho.vno Andy megaho.vno a Rafa postoupil. Za tím co jsem napsal si stojím. Akorát se ten scénář nenaplnil. Jak říkám tlačím Rafu, ale bojím se toho aby nedoplatil na to, že si pořádně zahrál jenom s Davidem. Ti dva šašouni neuhráli s Rafou vůbec nic, hráli tak 40% svého standardu o to jde. A to jsem napsal i v tom minulém komentu.
Reagovat
spaniel
Praveze Ferrer ma zbran jen na hardu, proto je tam jejich bilance jaka je.
Reagovat
Cico93
A tebe to zase vyšlo. ;-))

Inak z dlhodobého hľadiska jak si na tom s touto taktikou?
Reagovat
spaniel
Vyborne. Rekl bych tak 8x z 10 pokusu. Cekam ale ze prijde nejaka spatna serie, kdy bude vyhravat favorit 2-0. Zatim se ale dari trefovat ty spravne kandidaty. Neni to kurzova bomba, ale ujde to. Musim trefit aspon polovinu tipu, abych byl na nule.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, ty kluku ušatá..Už sa nehnevám, máš odpustené :)
Reagovat
kada.tom
Vamooos :-)
Dneska to Rafa ubojoval, ale i tak 200 bodů dobrých :-)
Teď odpočívat a zítra Novak :-)
Reagovat
Cico93
David je strašný sympaťák.-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už teraz sa hrá 2:15....

Musím Rafu pokarhať zo strategického myslenia dneska neobstál...Ako hovorí moj známy z Kysúc, "Na kieho čerta", sa tam dnes ťahá tri hodiny??..Na čo je toto dobré?...Zas doplatil na tú svoju naivitu a zmysel pre šport.
Reagovat
Roger_Federer
Chvilemi hraje hrozne..pekne se vystavi..zitra dostsne 6:2 6:3 a prachy v haji.:),,za ten kurz ns Djokera se to neda ani pojistit.
Reagovat
Cico93
aspoň neprehrám sám:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
taky si říkám, co tam blázní a nepustí to ...vyšťaví se a co z toho??
Reagovat
rusedski
Hlavně že musel domrvit ten první set, to jsem si říkal, že už se mu nebude chtít to otáčet a dal jsem na Davida :/
Reagovat
spaniel
Nektere vymeny jsou jak na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. David nemá zbraně, nemá razanci všechno hraje top spinem do půlky kurtu a to by doběhl každý...Nadal sem tam využije vysokého odskoku, ale že by hrál nějak přesvědčivě se říct nedá, ty údery jsou bez razance, jenom to vrací na téčko a čeká co bude. Tímhle stylem Djokovice neporazí. Záleží jestli Nole zítra bude hrát alespoň na 90%. To nikdo neví.
Reagovat
spaniel
No v prvnim setu, nez ho Rafa utahal, daval dost winneru z FH.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj keď im z hľadiska postupu, či umiestnenia v skupine už o nič nejde, bojujú ako levy(i?), niektoré výmeny sú fantastické ... mne sa to páči.
A doprial by som to Davidovi, keď Rafa má postup z 1.miesta istý.
Reagovat
MarcelPersch
jenže Rafu pokud prohraje to může poznamenat na příští zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš ho poznamená to, že hraje zbytečně 3 sety. Po prohraném TB se měl na ten 2. vykašlat.
Reagovat
dadaft
je jisté, že loňský trapas se opakovat nebude.

zatím se mi líbil Murray s Ferrerem, Federer - Djokovič, Federer - Nišikori a ani tenhle Nadal s Ferrerem rozhodně není špatný,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Snad RF udrží formu z prvních zápasů (vyjma 2 setu s Nishim) a vypráší tam ty tragédy do jednoho. Protože letos to je ITF Challenger Finals 2015 :D strašné
Reagovat
Pe3k
Profesor Rafa :D ve třech :)
Reagovat
spaniel
Bidna uroven. Spousta chyb od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zajtra radšej ušetrím...
Reagovat
MarcelPersch
klid, třeba si jen Rafa vybral špatný den...
Reagovat
smazaný uživatel
No je v jeho záujme to dnes nenaťahovať a prehrat..
Reagovat
spaniel
No, taky uz mne to nedojde jak nejlepsi napad. Nevim cim to je, posledni dva roky jsou tybzapasy fakt hrozne. Bud hraje jeden priserne a je debakl nebo oba.

No, aspon tento zapas vysel, at uz to dopadne jakkoliv. Ale Rafa zas dole, celkove se zvedl, ale kdyz ma vypadek, tak vypada stejne jak na jaro.

A umpire zas uroven jak krava.
Reagovat
Mayo
intergalaktiké returny Ferrera na základnú...a potom krásne ploché forehandy, tak sa to má hrať veru
Reagovat
Fandina
OT ... příští týden se hraje v Jablonci nad Nisou Futures, Mertl, Hernych a také mladíčci, devatenáctiletý Kolář a další v kvaldě. Tak jsem zvědavá, jak se všem zadaří.
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100035817
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info, mám to za rohem, tak se snad půjdu podívat!
Reagovat
Mayo
skvelá kombinácia úderov...výborný slajz, ktorý otupil Ferrerov útok následne výborný bekhend a dokončil forehandom
Reagovat
Mayo
Rafa šetri sily a vypusti to :D
Reagovat
pockerface
Rafa je jako včerejší Roger. Začátek dobrý, ale nyní se to trochu zaseklo. Ale je lepší, když je trochu napínavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pán profesor Rafael Nadal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas som niečo zakríkol :)

Takýto gem výjde v SF Rafu draho.
Reagovat
spaniel
Rafa 5,50
Nole 2-1 4,33
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ideálne kurzové rozpoloženie pre teba..Rozmyslam nad tým aj ja, má to velkú hodnotu...

Ak vsak Rafa bude pokracovat v tomto, co hra momentálne, zajtra to bude v dvoh setoch
Reagovat
spaniel
Jj, obvykle jsou oba kurzy kolem 4, nekde je jeden nad 3. Takze toto je super. Samozrejme je mozne, ze Nole vyhraje 2-0 a nastane jedina nepokryta varianta. Nole se mne ale nezda, verim tomu, ze Rafa min set uhraje. Ne vsak, kdyz bude predvadet to co poslednich 10 minut.
Reagovat
Pe3k
Forehande ty máš jedinečný dar sám sebe zesměšnit :D
Btw. to je takový obecný poznávací faktor fanoušků Rafy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ako povieš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic - Nadal 1,15 .. 5,50
Reagovat
babolat.cz
tak do toho jdu, ač nesázím, zde se nabízí easy money
Reagovat
smazaný uživatel
veľa šťastia :-)
Reagovat
babolat.cz
a na Fortuně dokonce 6!
Reagovat
Grape
To je síla. Sice si spíš myslím, že vyhraje Novak, ale za ten kurz si Rafu zahraju. :-)
Reagovat
pauloX
asi to o niečo klesne
Reagovat
babolat.cz
nevadí stihl jsem to za 6
Reagovat
pauloX
ani to že Nadal vyhra aspom set nie je na zahodenie,momentalne to ma fortuna za 2,63
Reagovat
pauloX
tento rok to ma lepsiu uroven ako minule tam bol jeden dobry zapas Federer-Wawrinka ale hraci ako Ferrer su tam stale do počtu,aj Berdych nič moc ale mal tazsiu skupinu ako kurak
Reagovat
FulnekUltras
dnes odešle skotskou můru kamsi do vřesovišť... ;)
Reagovat
babolat.cz
labilně hrající Wawras si to nezaslouží...Andy!!!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Bude hrát na Mercedes Cupu ve Stuttgartu v r. 2016.

Zajímalo by mě co mu za to dali :))
Reagovat
a.magerova
http://cache.pressmailing.net/thumbnail/story_small/06c952a0-a7b1-4f89-8291-797b5a36c057/ein-perfektes-doppel-roger-federer-ist-markenbotschafter-von-mercedes-benz-schweiz
Reagovat
smazaný uživatel
Na jeho místě bych si řekl o tohle:

http://img.auto.cz/news/img/art/2012-39/620_5063ff49065b7.jpg

Ale tam se mu nevejdou děti. Ani Mirka.
Reagovat
a.magerova
Tak to je žihadlo i barva rajcovní !!!

Roger si ale staví dům a prý tam bude mít garáž na 9 aut, takže proč ne, že? :-))))
Reagovat
spaniel
Myslim ze ma nekolik Meďourů. V 2010 byl vyzvednout Rafu na tomto:

http://www.blick.ch/sport/match-for-africa-federer-chauffiert-nadal-im-roten-mercedes-id176273.html

http://assets.sbnation.com/assets/509406/165222_482303049940_64760994940_5621664_7060515_n.jpg
Reagovat
babolat.cz
vždyť to říkám pořád, Rafa je skromný hoch. Nepotřebuje si kupovat auta.
Reagovat
spaniel
Tak on nema rad rizeni. Zajimalo by me, jestli jezdi na Kii, nebo ma neco jine :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si taky nekupuje auta, on je dostává zadarmo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne no, má svého osobního řidiče, akorát ho pak nenechá skoro nikdy vyhrát.
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
Holahej
Andy fandím, doufám, že tvé nasazení, emoce a soustředění do zápasu bude lepší než si zatím v Londýně předvedl..., nepřeskakuj "čas", TM a 2. místo snad za to stojí, vypadá to, jako by jsi TM hrál z donucení.., DC je až pak..., ale nemá takovou sportovní hodnotu, spíš emoční, hraješ pro národ, tým, zajímavé, že v DC, kde jsi "musel" vše vyhrát /Isner,Tsonga,Simon,Tomic,Koki,..,debly/jsi ukazoval velké nadšení, dokázal se soustředit, nevztekat se na sebe, nerozptylovat vším kolem..., bojovat o každou výměnu, i když tě to nízké procento 1.podání strašně sráželo a sráží...
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, se Stanem jsme nehráli dlouho už, to je fakt. Poslední dva zápasy vyhrál Stan, ale je to dávno. Jeden z nich na antuce v době, kdy pak Murray vynechal RG a další po vyhraném Wimbledobu, kdy sám přiznal, že měl problém s motivací. Každopádně hodně může rozhodnout, jak k tomu zápasu přistoupí. Pokud bude hrát jako s Rafou, nebude mít šanci.
Reagovat
babolat.cz
pokud budou oba hrát, jako proti Rafovi, kdo by měl více šancí? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, Stan by přeci jen víc chyboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Stando, doufám, že mě nezklameš a pošleš toho ..... do Belgie!!!
Reagovat
gigin
Doufám v pravý opak. Come on, Můro!
Reagovat
smazaný uživatel
No jedině proto, že by tím Roger získal snadnějšího soupeře v semi.
Reagovat
a.magerova
Jakože Stan snadnější soupeř než Andy?!!
No nevím nevím...
Reagovat
VlS
Záleží na tom, kterej Stan přijde hrát a jestli Stan nepošle na kurt stan :-)
Reagovat
a.magerova
Ty seš dnes nějak rozvrkočenej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli bude Muráj hrát jako s Nadalem a bude si u toho třeba stříhat nehty, tak by mohl prohrát i se stanem :-)))
Reagovat
Mayo
Ak bude hrať Marej ako s Nadalom, tak vyhrá 2-0.
Reagovat
spaniel
Je to na Stanove rakete. Kdyz bude mit den, vyhraje 2-0.
Reagovat
smazaný uživatel
No ne, právě naopak. Že Andymu přát jenom proto, aby to měl Roger lehčí. Však my vám ukážeme.
Reagovat
babolat.cz
nějak toho Andyho podceňují, přitom prohrál zatím pouze s nejlépe hrajícím hráčem na turnaji.
Reagovat
Labi
tak ono záleží na úhlu pohledu, Nadal je překvapením hraje dobře ale Wawroš doteď nepředváděl skoro nic, nebýt zlepšení v zápase s Ferrerem tak už dnes nemá o co hrát a Murray v hale, nevím loni dostal taky slušně naloženo na TM. Nechci tím snižovat výkony Nadala ale co se haly týče, tak oba "specialisti" jsou ve druhé skupině a více ukáže až semifinále ;)
Reagovat
smazaný uživatel
WTF, však ještě loni na podzim měl Murray % úspěšnost v hale lepší než Djokovič. V hale je to výborný hráč pořád, že loni byl mimo je druhá věc. Letos kdo ví, jeden zápas ok, jeden špatný, ale minimálně první set bojoval no. Uvidí se dneska, jak moc to chce.
Reagovat
Labi
statistiky jsou zavádějící věc res., záleží na soupeřích a jejich aktuální formě. Nejsměrodatnější je loňský TM, kde vyhořel jak papír...tedkom porazil zatím jen Ferrera, který s velkými hráči toho většinou moc neukáže. Jak jsi psal uvidí se dnes, buď zabojuje a půjde do SF nebo zopakuje loňský rok
Reagovat
smazaný uživatel
Ale probůh, v čem je směrodatný loňský rok jako? V tom, že loni hrál před TM 6 týdnů v kuse, aby se tam vůbec dostal a byl absolutně bez šťávy? Během celé kariéry má v hale % úspěšnost skvělou, na TM hrál taky několikrát velmi dobře. Ze skupiny nepostoupil 3x, z toho loni a 2009 díky výkonům a 2011 díky zranění odehrál jen 1 zápas. Takže fakt netuším, proč by pro to, zda je někdo dobrý v hale, měl být směrodatnější jeden turnaj než celá kariéra v hale. Něco ti tady hapruje, nemyslíš?
Reagovat
Labi
že někdo hrál ped TM hodně? a kdo ne?
Reagovat
spaniel
Hm. Myslim ze si prestrelil.
Reagovat
a.magerova
Jo aha... já nějak nezakomponovala do té odpovědi gigina a proto taková reakce.... no asi tak, chcete DC? Chcete!!! Tak neblbněte a nevysilujte se..... ale znám Andyho, má u mě furt vroubek z TM 2008 :-/
Reagovat
a.magerova
Jakože v SF se nevysilujte :-))
I když teda fandit proti Stanovi je mi proti srsti :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, jak jsi to minule popisovala to TM 2008, jako kdyby to bylo včera. Vyřadil Rogera a pak ho spláchnul Kolja.

Mně bude stačit, když vyhrajeme dneska a s Rogerem zahrajem důstojný zápas a pak šup šup na DC. Samozřejmě bych bral finále, ale jsem realista.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist