5. den na Wimbledonu: Berdych hraje o osmifinále s Istominem

25. 6. 2010, 09:45
Previews 5
Poslední český zástupce v mužské dvouhře na tenisovém Wimbledonu Tomáš Berdych bude v dnes usilovat o postup do osmifinále. Jeho soupeřem bude na kurtu číslo 12 Uzbek Denis Istomin.
Profily hráčů

Tomáš Berdych je ve Wimbledonu už pošesté v řadě ve třetím kole. Letos zatím neztratil ani set a hýří sebevědomím i jistotou. O již čtvrté osmifinále bude čtyřiadvacetiletý tenista bojovat s Uzbekem Denisem Istominem, se kterým se na okruhu utká poprvé.

"Moc ho neznám, viděl jsem ho hrát pár her s Rafaelem Nadalem v Queensu. Není to ale takový servisman jako Becker. Myslím, že tam bude víc šancí, bude se víc hrát, a to mně daleko víc vyhovuje," řekl Berdych po třísetové výhře nad Beckerem.

Istomin však letos na trávě dosáhl zajímavých výsledků. V Queensu se držel tři sety s Nadalem, v Eastbourne měl dokonce nakročeno do finále. Nyní ve Wimbledonu vyřadil po pětisetových bitvách nasazeného Wawrinku i předloňského semifinalistu Schüttlera.

Česko-uzbecký souboj je v programu jako třetí v pořadí a začít by měl nejdříve v 16:00. Vítěz bude hrát o čtvrtfinále v pondělí s lepším z dvojice Hanescu - Brands.

Největší pozornost londýnských diváků bude poutána tradičně k centrkurtu, kde se postupně představí bývalá světová jednička Justine Heninová, vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt a obhájce prvenství Roger Federer.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční porgram (25. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Heninová (17-Belg.) - Petrovová (12-Rus.), Monfils (21-Fr.) - Hewitt (15-Austr.), Federer (1-Švýc.) - Clément (Fr.).
Kurt č.1 (14:00):
Djokovič (3-Srb.) - Montaňés (28-Šp.), Klejbanovová (26-Rus.) - V. Williamsová (2-USA), Kohlschreiber (29-Něm.) - Roddick (5-USA).
Kurt č. 2 (13:00):
Clijstersová (8-Belg.) - Kirilenková (27-Rus.), A. Bondarenková (28-Ukr.) - Jankovičová (4-Srb.), F. López (22-Šp.) - Melzer (16-Rak.).
Kurt č. 12 (13:00):
třetí zápas Berdych (12-ČR) - Istomin (Uzb.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevim kdo to tady psal,ale opravdu to vypada,ze ISNER bude snadne sousto pro DE Bakkera!Treba se zvedne,ale nevypada to
Reagovat
nando
Nepředpokládám, že by měl Istomin dělat problémy, i když soupeř to lehký není. Pak Brands nebo Hanescu, kdyby Tomáš nedal 1/4, upřímně říkám, že by to bylo zklamání.
Reagovat
Mercury
snad 1/8 ne?
Reagovat
dabelsobul
Pokud vyhraje nad Istominem i Haneskem/Brandsem, je už ve 1/4finale. Tam by mohl cekat Federer, kterej vzhledem k losu by taky nemel zavahat. No a pak Berda ma sanci i proti Svycarovi na semifinale :)
Reagovat
smazaný uživatel
budem mu fandit!! :) kdyby zopakoval SF jako na FO, tak by to bylo neco fantastickyho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist