5. den na US Open: Serenu čeká 'podvodnice' Martinezová

4. 9. 2009, 13:27
Previews 36
Nasazené dvojky a trojky se v pátečním programu US Open v New Yorku vystřídají na centrálním dvorci Arthura Ashe. Divákům se postupně představí Serena Williamsová, Andy Murray, Venus Williamsová a Rafael Nadal. V ženských zápasech už půjde o postup do osmifinále. Z Čechů bude hrát jen Tomáš Berdych.

Jediným českým zástupcem ve dvouhře bude dnes na kurtech ve Flushing Meadows Tomáš Berdych. Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí si o postup do 3. kola, v němž už je z Čechů Radek Štěpánek a Petra Kvitová, zahraje se 176. hráčem světa Horaciem Zeballosem z Argentiny.

"Vůbec nic o něm nevím. Ani jeho jméno jsem nikdy neslyšel. Kluci ale říkali, že hrál hodně challengery po Jižní Americe, kde se mu hodně dařilo. Ale taky od něj znovu asi nebudu moc čekat, že to bude superagresivní hráč, spíš antuka bude jeho povrch. Ale nejdůležitější bude zlepšit vlastní výkon a pak by to mělo být v pohodě," uvedl Berdych po svém postupu přes Odesnika.

Program na kurtu Arthura Ashe otevře duel domácí Vanii Kingové, jež nečekaně vyřadila Australanku Stosurovou, proti Slovence Daniele Hantuchové.

Pak už se ale fanoušci mohou těšit na hvězdná jména. Obhájkyni titulu Serenu Williamsovou čeká soupeřka, kterou jako hráčku nerespektuje. V jediném vzájemném střetnutí letos na French Open se totiž Španělka Jose Maria Martinezová zachovala nesportovně. Po úderu Američanky se míček odrazil od její ruky zpět na polovinu kurtu Sereny. Rozhodčímu to nepřiznala.

I když první set i kvůli tomuto momentu prohrála, zápas otočila a postoupila do osmifinále. Ani radost z postupu jí ale na pozápasové tiskové konferenci nezbavila zuřivosti. Svou soupeřku nazvala podvodnicí.

Na následný dotaz, zda je možné, že Španělka míček prostě jen neucítila, pak jednomu z novinářů Williamsová odvětila: "Kámo, viděls moje ruce? Ta vychrtlá čub** může být ráda, že neskončila s dírou uprostřed hrudníku jako (herec) Jesse Ventura v Predátorovi. S takovými otázkami jdi někam."

A Williamsová to dosud nepřekousla. "Prostě nemám respekt k někomu, kdo se nedokáže při profesionálním zápasu chovat opravdu profesionálně," odtušila ve středu.

"Martínezová Sánchezová je tvrdý oříšek. Hraje hodně agresivně. Bude to dobré utkání. Nebude se hrát na antuce, takže bude hodně zajímavé ho vidět," pronesla Serena Williamsová a drobně si přitom rýpla do svého nejméně oblíbeného povrchu. Španělce dnes určitě nedaruje jediný míček.

Následovat bude duel loňského finalisty Andyho Murrayho s Chilanem Capdevillou. Ke vší úctě k Jihoameričanovi: nemalým favoritem je dvaadvacetiletý Brit.

Ve večerním programu se Slovenka Rybáriková utká s domácí šampionkou z let 2000 a 2001 Venus Williamsovou. Američanku však trápí bolesti kolene, využije mladá slovenská tenistka zdravotních trablí soupeřky?

Teprve druhý zápas na letošním US Open čeká na Rafaela Nadala. V prvním kole si snadno poradil s Gasquetem, teď narazí na dalšího nepříjemného protivníka Nicolase Kiefera.

Už tři kanáry ve dvou zápasech přibalila soupeřkám na cestu domů Flavia Pennettaová. Dnes italská světová desítka vyzve na druhém největšíém dvorci Kanaďanku Wozniakovou. Jediné vzájemné setkání skončilo loni na tvrdém povrchu v LA jednoznačným vítězstvím Pennettaové 6-1 6-0. Zazpívá kolem 18. hodiny na kurtem Louise Armstronga dalším 'kanár'?

Jürgen Melzer ve středu ukončil grandslamovou kariéru Marata Safina. Dnes může zastavit jednoho ze spolufavoritů letošního ročníku Del Potra.

V roce 2005 na US Open triumfovala. Teď se Kim Clijstersová po čtyřech letech vrátila, zatím úspěšně. O osmifinále bude hrát s krajankou Flipkensovou.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
páteční program (04. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Kingová (USA) - Hantuchová (22-SR), 19:00 Martínezová (Šp.) - S. Williamsová (2-USA), Capdeville (Chile) - Murray (2-Brit.), 01:00 Rybáriková (SR) - V. Williamsová (3-USA), Kiefer (Něm.) - Nadal (3-Šp.).

Kurt Louise Armstronga:
Wozniaková (Kan.) - Pennettaová (10-It.), Del Potro (6-Arg.) - Melzer (Rak.), Almagro (32-Šp.) - Ginepri (USA), 21:30 Clijstersová (Belg.) - Flipkensová (Belg.).

Grandstand:
Tsonga (7-Fr.) - Nieminen (Fin.), 19:00 Azarenková (8-Běl.) - Schiavoneová (26-It.), Li Na (18-Čína) - Kirilenková (Rus.), Navarro (Šp.) - Dent (USA).

Kurt č. 7, druhý zápas:
Berdych (17-ČR) - Zeballos (Arg.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět, že Serena moc toho gentlemanství nepochytila, když řekla podobnou větu o Justine během čtvrtfinále Us Open, dalo se to pochopit kvůli emočnímu vypětí, ale vyjadřovat se takto na oficiálních tiskových konferencích je nechutné, zajímavé by bylo, co by říkala Serena po tom, co by prohrála v zápase s hráčkou, která ji viditelně přehrává (př. Justine QF UO, řekla o ní, že měla hodně šťastných míčů-výsledek:7:6,6:1 pro Justine, s Elenou Dementievou uhrála tento rok v Torontu stejný výsledek a říkala něco podobného ve stejném smyslu).
...
Hamba Sereno, nechutíš všem fanouškům ženský tenis!
Reagovat
skott
Je pravda, ze Serena nikdy nebyla prilis diplomaticka ve svych vyjadrenich a ani ja jsem ji kvuli jejimu arogantnimu chovani nebo slovnim prestrelkam s Martinou Hingis dlouho nemohl prijit na jmeno, ale casem jsem musel uznat, ze ona si podobne, rekneme namyslene, vyroky muze narozdil od spousty jinych dovolit.Uz davno dokazala, ze patri k nejlepsim hrackam historie a z jejch ust zkratka nejake to chvastani nezni smesne.V tomto pripade mela navic naprostou pravdu.Nebylo mozne, aby Martinez takove delo necitila, ale ze by ji Serena nazvala cubkou, je naprosty vymysl autora.Nic takoveho nerekla.Prepis rozhovoru je stale na ofic. strankach Roland Garros dispozici.
A ohledne komentaru po prohre s Justine, je treba vedet, ze ty dve se rozhodne nemely v lasce uz spousty let predtim.Zacalo to uz pri FO 03, kde Henin vyradila Serenu jako obhajkyni vitezstvi z predchoziho roku diky poodvodu pri jejim servisu ve tretim setu.Nelze se potom divit, ze Serena nenasla slova uznani pro takovou carodejnici jakou vzdy byvala Justine.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl to semifinále French Open 03 již několikrát ze záznamu, ale nikdy jsem nepochopil, co se tam vlastně stalo. Můžeš mi to podvádění Justine nějak specifikovat?
...
Třeba neřekla Serena o Martinez doslova, že je čubka, ale nic lichotivého to asi stejně nebylo (to anglické interview jsem neviděl, takže si daný výraz nemohu přeložit do češtiny). I když má Serena s nesportovním chováním soupeřek často pravdu, měla by si vzít příklad z Jamese Blakea, kterému bylo jasně ukřivděno v olympijském zápase s Gonzalezem, řekl o Fernandovi, že u něj ztratil důvěru, ale víc se již k tématu nevyjadřoval. Zatímco Serena omývá ráda křivdy staré 4 měsíce.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi myslíš toto video, že?
http://www.youtube.com/watch?v=Bb8w5_i6wms&feature=related
...
To opravdu nebylo od Justine sportovní, ale jinak se chovala během své kariéry opravdu čestně, kromě tohoto zápasu nijak moc soupeřky nevyváděla z koncentrace (narozdíl od Ivanovič, která nechutně svými vrzajícími teniskami rozrušila Danielu Hantuchovou v Austrálii).
Reagovat
skott
Tohle video je hodne rozmazane, ale to nevadi.Je tam stale jednoznacne videt, co se stalo.
Serena ve tretim setu vedla 4-2 a vse do te doby nasvecovalo tomu, ze Henin porazi.Potom ale prisla kliccova hra, kdy bylo treba aby potvrdila brejk a kdyz se za stavu 30-0 chystala servirovat, Justine zvedla ruku (coz je z videa jasne patrne!) na znameni, ze neni jeste pripravena k prijmu.Jenze to udelala ve chvili, kdy Serena uz nadhazovla micek a byla tak uprostred pohybu, ktery jiz nemohla zastavit, ale presto si toho vsimla a a poslala mic slabe do site.Pochopitelne cekala, ze umpire ji prirkne novy prvni servis, jenze ta si zvednute ruky Justine nevsimla a nechala ji hrat druhy.To cele byl zlomovy moment v utkani, Serena tento gem ztratila a nasledne i cely zapas a neobhajila tak triumf z predchoziho roku.Co ovsem na tomto incidentu bylo ze vseho nejhorsi, bylo chovani Justine.Nepriznala zvednuti ruky a naseldne zapirani ji usvedcilo z nedostatku fair play, coz ji vycetla Serena po utkani na tiskovce, kdy skoncila v slzach z chovani belgickych fanousku v hledisti, kteri ji po tomto incidentu urazeli a vybuceli ji z kurtu.
Reagovat
skott
Kdyz te nekdo takovym zpusobem zklame jako Henin v tomto utkani Serenu, nemuzes se divit, ze ji to nikdy nezapomnela.Pro me osobne je to obrovska kanka na jejim celkovem profilu.Nikdy jsem ji neupiral, ze byla vyjimecne talentovanou tenistkou, ktera navic musela prekonat spoustu tezkych momentu v osobnim zivote, ale jeji chovani na kurtech jsem nemohl vystat a nakonec jsem byl i rad, kdyz v lonskem roce skoncila.Henin mela k moralnimu vzoru velice daleko!
Reagovat
skott
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/interviews/2009-05-30/200905301243674770687.html

nezkracena verze Sereny interview...slovo podvodnice tam doslova nepadne, i kdyz je z jedne odpovedi janse patrne, ze ho ma na mysli;-)
bitch - cubka nikdy nerekla, kdyby ano, stihl by ji obrovsky trest od ITF, pripadne WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že se Justine k tomuto činu nepřiznala, bylo hloupé, nevím ale, jestli Serenu v takovém "laufu", v jakém byla na počátku jednadvacátého století, rozhodilo hloupé zvednutí ruky Justine, asi to opravdu muselo být hlavně kvůli fanouškům, ale jak je známo, Francouzi se často k hráčům na kurtu chovají dost nevybíravým způsobem, to ale prohřešek Justine neomlouvá. Bohužel fér hráči jsou v dnešním tenise hodně ojedinělou skupinkou.
Reagovat
skott
No je pravda, ze Serena se pozdeji na tento moment nijak nevymlouvala a dokonce rekla, ze i tak mela gem za stavu 4-2 vyhrat, ale jak je znamo, v zenskem tenise muze mit i jeden sporny micek rozhodujici vliv na cele utkani.Tech prikladu je cela rada.Na French Open je to prave casto jeste nasobeno extremne nepratelskou naladou publika vuci nekterym hracum.Par let predtim ve finale proti Steffi Graf podobna ho*ada v hledisti zdeptala mladouckou Martinu Hingis takovym zpusobem, ze temer nebyla schopna zucastnit se zaverecneho ceremonialu.
Kazdopadne mi prijde zvlastni, ze tady obhajuju hracku, kterou vlastne ani nemam nejak v lasce, ale kdyz prije rec na Serenu, tak ja ji poavzuju za ferovou tenistku, ktera si vse uhraje bez pomoci spinavych triku.To same, bohuzel, o Henin rict nemuzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já také nemám rád Serenu, ale obdivuji její psychiku. Vidíš, nakonec se odpoutáme od Rusek a přimkneme k Sereně.:-):-) Pochopitelně žert, ještě mám rád tenis.:-)
...
Když ale srovnám Sereninu psychiku z roku 2003 a z letoška, připadá mi, že její psychika již skoro nemůže být pevnější a to je dobře, to značí, že tenisově dospěla. Vyjma utkání s Kuznětsovou ve Francii předvedla skoro ve všech letošních zápasech nervy jako ze železa (zvlášť ve Wimbledonu proti Dementěvě) a psychiku má s jinými hráčkami nesrovnatelně lepší. V delších výměnách ale přebírají otěže spíše Rusky, zde dříve dominovala Serena taktéž.
...
Jinak zápas mezi Martinou Hingis a Steffi Graf mám ve své mysli zaznamenaný jako odstršující případ chování tenisových fanoušků, kteří se ten den chovali jako největší fotbaloví "huligans" (ještě, že po ní neházeli vajíčka, apod.). V té době se to asi tolerovalo (když tolerovali i Johna McEnroea), ale dnes by možná rozhodčí požádal o přerušení zápasu. Neumím si ani představit, co by se stalo, kdyby celé publikum vypískalo př. Caroline Wozniacki (věkově podobnou s Hingis v roce 1999), ta by se podle mne hned sesypala. Proto je vidět, že Martina se zachovala i na svůj věk velmi profesionálně a zápas vcelku se ctí dohrála i když prohrála. (to slovo vcelku tam dávám kvůli jednomu jejímu podání spodem :-))
Reagovat
skott
To asi nehrozi, ze bych nekdy zacal prat Serene, na to na ni mam prilis mnoho spatnych vzpominek;-) Jak uz jsem rikal, nektere jeji reci o Martine z hlavy vymazat proste nemuzu...
Ale jinak mas pravdu, Sereny psychika, to je neco malo vidaneho v zenskem tenise (v soucasnosti to vynika obzvlast).Kdyz si vzpomenu kolikrat uz byla v minulosti odepisovana kvuli zranenim a presto se vzdy dokazala vratit.Opravdu obdivuhodne, ne nadarmo se ji prezdiva ¨Princess Warrior¨
Mozna ti prijde, ze psychicky jeste vyspela az ted, ale uz napriklad v roce 2003 dokazala na AO proti Kim Clijsters neco podobneho, co letos ve Wimbledonu s Lenou.Utekla Kim z dvou mecbolu a jejiho vedeni 5-1 ve tretim setu, aby ve finale v podobnem dramatu znicila i sestru Venus a zavrsila tak svuj ¨Serena Slam¨.Od te doby takovych obratu predvedla jeste nekolik (namatkou co me napadaji... finale s Henin Miami 07 nebo semi proti Marii na AO 05, take utekla hrobnikovi z mecbolu:-)?Takze z toho je videt, ze to asi není uplne zalezitost posledniho roku, jak by se na prvni pohled zdalo.
Reagovat
skott
Co se tyka fianle FO 99, ja ho vidim trosicku jinak.Predevsim jako obrovskou krivdu, ktera navzdy poznamenala karieru Martiny Hingis.Prijizdela do Parize v pozici obrovske favoritky (vitezka AO v temze roce, minimalne semifinalistka vsech grandslamu od Wimledonu 96, s tenisem ktery byl na antuku jako stvoreny), zatimco Steffi jiz byla daleko za svym zenitem.Martina chtela napravit sva predchozi necekana zavahani tesne pod vrcholem z prechozich let (Majoli 97, Seles 98) a vsechno tomu nasvedcovalo dokud ve druhem setu za stavu 2-0 jeji forehand return nebyl zahlasen jako out a Martina nasledne dostala trestny fiftyn.Od te chvile cele hlediste zaclo byt neskutecne proti ni a kdyz ziskala Graf po boji druhy set, tak bylo doslova silene.Ve tretim, kdyz se Martina vratila ze satny, ji doslova vybucelo, pri kazdem jejim povedenem uderu.Na druhou stranu musim uznat, ze Martina si za to mohla i castecne sama, jeji chovani bylo spis nez profesionalni ¨frackovite¨, ale rozhodne byla v pravu a takovou odpornou reakci si nezaslouzila.Bylo mi ji neskutecne lito a brecel jsem s ni:(
Co se tyka podani spodem, to podle me nebylo nic proti tenisove etice, naopak ho povazuju za zablesk geniality a ohromne odvahy, dovolit si to v podobne situaci.I sama Graf o tom pozdeji mluvila v podobnem duchu.Navic Martina ho nezahrala jdenou, ale dvakrat.Poprve Steffi nachytala, podruhe tusim micek skoncil v autu...
Reagovat
skott
Jeste k tomu, ze drive mela v delsich vymenach navrch Serena...
Neco na tom mozna bude, protoze nastup (pravzne) ruskych hracek, ktere za to vezmou od baseline a temer nechodi na sit, zacal priblizne v roce 2004, kdy opanovaly 3 ze 4 grandslamu (Annu Kurnikovou nepocitam, ta nebyla typickym produktem ruske skoly).Do te doby byly Sereny velkymi souperkami prevazne Venus, Jenny Capriati, Lindsay Davenport nebo Amelie a ty rozhodne nebyly lepsi v tomto smeru, mozna na stejne urovni.A dalsi jako Hingis ci pozdeji Henin se zase nedrzely pouze vzadu, ale hraly celodvorcovy tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se asi jedná vcelku o psychiku obou Williamsových, která se léty zlepšuje, ale poslední roky se ta psychika drží pouze Sereny, Venus v napínavých koncovkách již většinou ztrácí (př. proti Carle Suarez-Navarro v Austrálii). K tomu, že se Serenina psychika ještě o malinko zlešpila uvádím také případ zápasu z roku 2002 s Martinou Hingis na Australian Open (myslím, že 2002, ověř pls.), kde Serena vedla již asi 3:1 a 5:4 ve třetím, ale ani jednou neodservírovala stoprocentně a Martina nakonec vyhrála zápas 8:6 ve třetím. Tneto zápas sem dávám pro porovnání zápasu na letošním Wimbledonu s Elenou. Oba zápasy mají společného tu věc, že se utkávaly žebříčkově podbně umístěné soupeřky, ale v prvním případě uspěla Martina, ve druhém Serena. Proto je vidět, že hlavní zlepšení v Serenině psychice je to, že v zápasech s žebříčkově vyrvonanými soupěřkami si nedovolí selhání (neber vpotaz špatný příklad letos ve Francii s Kuznou, Serenino selhání jsem nepochopil, ale radoval jsem se se Světlanou).
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že se Martina v tom zápasu chovala uraženě frackovitě a tím mi připomněla hráčku současného tenisu, Caroline Wozniacki, která by se v podobné situaci zachovala podle mě stejně. Caroline má ale štěstí, že nikdy úrovně hry Maritny nedosáhne a tak se nemusí bát vybučení.
...
Věc, kterou jsem tehdy v zápase nepochopil byla, že FRANCOUZSKÉ publikum tak vehementně podporovalo Steffi. Přtiom když se někdo opováží promluvit ve Francii německy, skoro ho ukamenují.
Skalní fanoušky tam určitě měla, přeci jen se loučila s kariérou, ale z toho jendohlasného volání Steffi, Steffi jsem měl úplnou husinu a trochu mi to připadalo jak z filmu z Hitlerovského Německa. Samozřejmě již trochu přeháním.:-) Takto nikdy nepodporovaly hráče jako Roger, Rafa, proto mi to připadá ještě podivnější.:-)
Tento zápas Martinu jistě zamrzel, ale ještě více ji podle mě muselo mrzet střetnutí s Jeniffer Capriati na Australian Open 2002, když měla v tiebreaku druhého setu dva mečboly. Ukázka, že labilní nejsou pouze Rusky. (naštěstí).
Mimochodem, myslíš, že to podání spodem okoukala Martina od Michaela Changa nebo každý vymyslel vlastní originál?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám rád ten ruský styl hry hlavně kvůli těm dlouhým výměnám. Přímo nesnáším styl mnoha hráčů a hráček servis-forhend, konec výměny, případně míč do sítě. V těchto výměnách se vůbec neukáže síla tenisu v jeho plné kráse. Serema a Venus tento styl praktikují hlavně proti slabším hráčkám, ale v zápase s žebříčkově podobně nasazenými si často jakoby na razantní údery netroufnou a nechají si pomalu diktovat hru soupeřky (typický případ byl zápas z letoška mezi Serenou a Dementievou v Torontu, Serena dlouho nutila Eleně svůj styl hry, ale jakoby se za stavu 5:3 něco v Sereně, či Leně zlomilo. Venus má zase v tomto ohledu výhou, že v těch dlouhých "rally" s Ruskami, popř. Justine, neodpadává a nedochází jí trpělivost tak brzo jako Sereně. Proto má podle mě Venus s Dementievou o hodně lešpí bilanci vzájemných zápasů, než Serena.
Abys věděl, jaké typy zápasů se mi líbí, předkládám ti jeden z nich, Venus se brzy vzdala, jinak to mohl být ještě o něco lepší zápas.
http://www.youtube.com/watch?v=VPPjAAPHuIQ
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas Sereny s Martinou Hingis byl pochopitelně hrán v roce 2001, opravdu nádhera pohledět!
Reagovat
skott
Predne musim rict, ze jsem vzdycky rad, kdyz narazim na nekoho, kdo take pamatuje eru Martiny Hingis, protoze pro me byla duvodem, kvuli kteremu jsem tenis zacal sledovat a je i ted stale mym oblibenym tematem;-)
Samozrejme mas pravdu, jednalo se o cvrtfinale AO 2001.Jako drtivou vetsinu Martiny utkanich si ho velmi dobre pamatuju.Nejsem si ale jisty, zda slo ze strany Sereny tenkrat o nejaky kolaps.Pokud si vzpominam dobre, tak Serena sice vedla ve tretim setu dokonce 4-1!!, ale uz predtim to byla velka bitva (hlavne o udrzeni Sereny servisu na 3-1) a i nasledujici gemy meli obrovskou kvalitu a Martina musela ukazat naprosto vsechno ze sveho umeni, aby se vratila zpatky do zapasu napr. lob, kterym srovnavala na 4-4 apod. A i potom obe pokracovaly v neskutecnem tempu... Serena odvratila dokonce mecbol, kdyy uz predtim byla Martina jen dva micky od vitezstvi pri jejim podani.Ja bych to zkratka za nejake velke psychicke selhani nepovazoval, protoze je treba si take uvedomit, ze Melbourne bylo do te doby Martiny vysostnym uzemim, kde se ji vzdy po celou karieru nejvice darilo a i v tomto cvrtfinale byla favoritkou.Jeste bych mel mozna zminit, ze Serena si tenkrat po utkani stezovala na nejake zaludecni bolesti, ale nevim co na tom bylo pravdy.Spise jsem tomu tehdy neveril, jelikoz v deblu s Venus pokracovaly a snad tusim dokonce vyhraly.
Reagovat
skott
Jeste k finale French Open 99...Podle me az ¨fanaticke¨ podoprovani Steffi, souviselo hodne s chovanim Martiny...protoze do zminovaneho incidentu ve druhem setu, kdy Martina obdrzela trestny fiftyn za prekroceni sve strany kurtu, kdyz sla osobne prekontrolovat otisk micku, bylo publikum relativne na obe sparvedlive.I kdyz ji davalo jednoznacne reservovanejsi aplaus.Bohuzel, pote si ho Martina dalsim svym chovanim stale vic a vic postvavala proti sobe - odmitnuti hrat dokud neprisla supervisorka WTA, dlouha pauza na prevleceni ve tretim setu za stavu 1-0, podani spodem a vubec celkovy jeji projev dohromady, to vse publikum drazdilo k tomu, aby se definivtivne priklonilo na stranu outsiderky (zvlast kdyz na sklonku kariery mela navic sancijeste na jeden grandslam), kterou Steffi tehdy v utkani byla.
Jinak s tim jestli podani spodem okoukala Martina od Michaela Changa si me dostal;-)) To vazne nevim...Ja ho nikdy nevidel, i kdyz mam pocit, ze jsem o nem uz nekdy slysel.Predpokladam ale, ze neokoukala.Rekl bych, ze to byl spontanni napad, Martina tehdy byla strasne mladounka, niceho se nebala, vse ji do te doby v kariere vychazelo....?mozna pozdeji, kdyz byla starsi by si to asi nedovolila, tezko rict...
Reagovat
skott
No jinak musim uznat, ze si jako svuj oblibeny zapas vybral opravdovy bonbonek poslednich let;-) Sice mi moc nepasuje s tvym preferovanym sytlem, ale Henin/Venus na USO pred dvema lety byl hodne dobry match...
Abych pridal nejake sve ¨best¨...tak pro me to jsou predevsim utkani prave Martiny Hingis:
finale Turnaje Mistryn proti Monice Seles 2000 v Madison Sq. Garden (temer dve a pul hodiny uchvatneho tenisu, obe pres 50 viteznych micu...plus fantasticky tie break prvni sady).Krasne navic bylo uz i semi proti Anne Kournikove!

nebo potom dve semifinalove bitvy proti Venus na US Open z let 99 a 2000 - take vyjimecny tenis, ktery dnes uz neni prakticky k videni...stale napriklad obdivuju jak si Martina v roce 99 vynutila matchball neopakovatelnym jednorucnym backhandem , ackoli ho vzdy hrala obouruc.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že v zápase Henin vs. Venus Williams hrály často obě hráčky styl servis-volej, či forhend, což mi moc neinponuje, ale kromě těchto stylů získávání fiftýnů ještě dokázaly uhrát krásné dlouhé výměny (zvlášť ta za stavu 5:5 v prvním setu je velice koukatelná a dnes již "legendární"). Venus druhý set zprvu trochu vypustila, ale pak opět otočila a měla asi 40:0 při servisu Justine za stavu 3:3 ve druhém setu, tento skvělý stav nevyužila a pak se již pouze vezla. Brejk za stavu 5:3 pro Justine byl již v podání Venus kosmetickou úpravou.
...
Ve srovnání s tehdejším druhém semifinále (kde na sebe mimochodem narazily vdě Rusky) to bylo, jak nebe a dudy. Bohužel ani Světlana, ani Anna nejsou typy hráček, které drží ve výměnách od základní čáry krok (Sveta to ukázala včera proti Caroline, velká škoda tiebreaku druhého setu, vyhrála horší hráčka, doufám, že na sebe v semifinále narazí Melanie Oudin a Katharina Bondarenko).
Reagovat
smazaný uživatel
Z éry Martiny se mi také líbil Wimbledonský zápas s Janou Novotnou v roce 1997, plný zvratů, při kterém jsem se velmi zasmál, když vzala na chvíli Jana trofej Martině, mimochodem jsem moc rád, že nakonec Jana na ten Wimbledonský titul dosáhla, čím dál více mi Novotná připomíná svoji labilitou i stylem hry Světlanu Kuznetsovou
Zápas z roku 1997 mi velmi blízce připomínal zápas Justine a Amelie z roku 2006 z téhož turnaje. Přestože se mi celkový pohled na hru obou zápasů moc nezamlouval (servis-volej), mohli jsme zhlédnout třísetové drama, což je v dnešním ženském tenise v grandslamových finále velká vzácnost.
...
Za nejlepší ženský wimbledonský zápas celkově považuji mač Venus proti Lindsay Davenport 2005, opravdu to byl pro mě nejlepší tenisový zápas 21. století - zatím, ne tak svou hrou, ale tím nábojem, tím, že obě hráčky šly do každého míče naplno a i když vyhrála pro mě neoblíbená Venus, přesto jsem měl za vítězky obě hráčky. Jen škoda, že Rusky tyto dramata moc nesvedou, OBVYKLE se vybijou ve svou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak mi připadá, že když byly sestry Williams mladší, měly jejich zápasy větší šťavu. Dané to asi bylo tím, že tehdy ještě nebyly ani Serena, ani Venus, moc "otrkané" a nebály se riskovat. V pozdější době mě ale jejich zápasy omrzely a jsem rád za "invazi" Rusek v roce 2004.
...
Jinak když píšeš o té Martině Hingis, opět si vzpomenu na podobně chytrou hru Anny Chakvetadze z let předešlých. Kdo si teď na ni vzpomene-dopadla, jak Nicole, akorát uměla víc, než jen bušit do míčků.
...
Mně právě připadá s tím pařížským publikem, že někdy úplně neopodstatněně píská. Když dopadne míč 10 mm od lajny, má to hráč/ka snad přehlížet ? Frantíci asi nepřišli na to, že na antuce se nepoužívá Chllange a diví se tomu, že se nějaký hráč/ka opovažuje požádat rozhodčího o přezkoumání výroku a pak ještě na dotyčného hráče trochu popiskují. Martina si své vybučení způsobila i jinými gesty, ale kontrola dopadu míčku tomu přispěla.
...
Jinak Martina mi tím, jak rychle vlétla do ženského kolotoče, připomněla Jeniffer Capriati nebo Gabrielu Sabatini, ty ale nikdy nedosáhly úspěchů Martiny. Ten kokainový skandál mě doteď velmi mrzí, vždy přemýšlím, jaké by to bylo, kdyby Martina hrála, co by v dané situaci zahrála, apod. Chybí mi v tenise podobně, jak Justine.
Reagovat
smazaný uživatel
A co tvůj nej zápas roku 2009?
...
Tento rok bylo ke zhlédnutí již pomnoho kvalitních zápasů, nejvíce se mi z nich líbil souboj docela nedávný, čerstvý, mezi Elenou a Marií z Toronta. Je pochopitelné, že nějaké vynikající "rally" hodně podpořil vítr, ale i celkový pohled na hru byl pro mě velmi esetický (nejen kvůli půvabu obou hráček:-)). I když to v celkovém výsledku nevypadá, Maria držela třičtvrtě utkání s Elenou krok, dokázala ji postupně zatlačit do situace, kde mohla zahrát již vítězné míče. Byl to především souboj forhendů, ale k vidění byly i jiné "unikáty" ženského tenisu (kraťasy-ty se moc Márii ani Eleně nevedly, ale aspoň trochu ozvláštnění hry, všelijaké rotace, kvalitní podání a vystihující pazvuky obou hráček.:-)
Z tohoto zápasu také pochází nejlepší výměna roku (podle komentátorky).
http://www.youtube.com/watch?v=cffT-SQJO8o
Reagovat
skott
Priznam se, ze jsem na zacatku vubec necekal, jak se rozepiseme.Bohuzel se uz v tech nasich reakcich trochu ztracim, takze moje odpovedi mozna budou ponekud strucnejsi (uz vcera jsem nektere zajimave veci presel, kvuli pozdnim hodinam, jak jsem byl ospaly).Na podobna temata, ktera jsme nacali, by se vazne dali psat romany;-)
S prevaznou vetsinou toho, co pises, souhlasim nebo mam podobny nazor.At se jedna o to, ze semifinale na USO 07 se lisila jako den a noc nebo se vzpominkami na finale Wimbledonu 97.Take jsem Jane Novotne to vytouzene vitezstvi na londynske trave moc pral...Mimochodem Martina s Janou jsou opravdu velke kamaradky, dokonce hned nasledujici rok, po te ¨kradezi¨ stribrneho talire, spolu vyhraly Wimbledonskou ctyrhru a odehraly spolu uspesne jeste nekolik dalsích turnaju.Jejich partnerství se mi vzdycky zamlouvalo, mam rad, kdyz je na kurte videt, ze si hracky ctyrhru spolecne uzivaji a rozumi si i po lidske strance, ne jen te herni.Podobne to bylo i pozdeji, kdyz Martina hrala po boku Anny Kournikove.To byl zas dokonaly ¨par snu¨!!;-))
I dalsi finale, ktera zminujes (Lindsay/Venus, Amelie/Henin), take povazuju za nadherna.O tom neni pochyb.Jen u toho duelu mezi Justine a Amelie me mrzi, ze ty dve spolu odehraly tak malo stretnuti behem kariery...z jejich bitvy backhandu mohla totiz jednou vzejit legendarni rivalita.
No, s tim prirovnanim Chaky k Martine, ji skutecne lichotis:) Je fakt, ze Anna sice patri k nejchytrejsim soucasnym tenistkam, ale k dokonalosti Martiny kompletni hry ji hodne chybi.Me osobne Martinu o neco vice zase treba pripomina Agnieszka Radwanska...
Jinak o pricinach poklesu Anny formy, jsem uz tady nekolikrat psal.Tim hlavnim je predevsím brutalni vloupani, ktere Anna spolecne se svym otcem zazila ve svem dome na konci roku 2007.Od te doby zkratka neni takova, jaka byla driv a stale nemuze najit ztracenou lehkost v dulezitych momentech, kterou drive oplyvala.Jistou roli pravdepodobne sehralo i nestastne prohrane semi USO proti Svete...take velka rana na sebeduveru.
Reagovat
skott
S tim letosnim nejlepsim utkanim roku, bych jeste asi pockal.Za sebe doufam, ze teprve prijde a bude to nejaky vitezny match jedne z mych ruskych oblibenkyn;-) Kdybych mel ale rict jedno ted, tak bych zrejme volil semifinale Wimbledonu Serena/Lena...protoze takovy match by mel byt 1.dulezity, 2.kvalitni a za 3.dramaticky a vsechny tyto body nejlepe splnuje prave tento zapas.
Reagovat
skott
Jinak diky za pripomneuti momentu ze zapasu Henin/Venus, asi se pokusim to nekde najit nebo stahnout.Sice jsem to tenkrat videl, ale urcite by stalo za shlednuti jeste jednou.Zatim jsem se k tomu nedostal, protoze ani jedna z nich nebyla ma velka favoritka;)
K tomu oblibenemu hernimu stylu bych jeste dodal, ze ja naprosto rozdeluju muzsky a zensky tenis.U muzu jsem mel a mam nejradsi prave styl servis/volej, i kdyz ho dnes uz praktikuje jen malokdo, takze mam rad alespon ty hrace, kteri hru na siti zvladaji (Roger, Marat, Tsonga atd), prestoze tam treba nachodi tak casto...No a u zen, jsem se zas casem preorinetoval od geniality Martiny na agresivny hru od zakladni cary v podani Rusek;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, je pravda, že naše diskuze moc k tématu Serena kontra Martinez-Sanchez nesedí. Každý z nás má ve své mysli vzpomínky na utkání, které ho zaujaly více a méně a bude si je vždy pamatovat. Já opravdu rád sleduji záznam zápasu Venus-Justine, protože patří mezi zápasy nedávné, ty starší zápasy si pamatuji často až ze závěrečných grandslamových kol. Eru Steffi Graf si již moc nepamatuji, zato éru Martiny Hingis již vcelku ano. Přesto si ale rád někdy pustím zápasy mezi velkými rivalkami Monikou a Steffi, kde již jejich souboj (bohužel) daleko přesáhl tenisové meze. I souboje Martina Hingis +1 ks. Williamsky byly bezpochyby napínavé a vyhrocené, ale co jsem slyšel o rivalitě Moniky a Steffi, je to slabší odvar. S touto rivalitou by šla již možná srovnat pouze rivalita Martiny a Chris, soudím to díky bilanci v grandslamových finále, ne díky vlastním diváckým zkušenostem.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco, slečny a dámy v tenise rozhodí často prkotiny, proto mě zaráží, že si Anna Chakvetadze po tom hrůzostrašném přepadení nedala chvíli s tenisem pauzu.
...
Pro ruské tenistky je asi bydlení a trénink v Moskvě celkově velmi nepříjemný (přeci jem, bydlení v Rusku asi není to "pravé ořechové")to je možná jeden z důvodů, proč hráčky typu Šarapky zdrhají na Palm Beach. Důležitější důvod jsou samozřejmě lepší podmínky k tréninku a lepší šance plně realizovat a využít svůj talent, to se ale povedlo Světlaně vcelku i bez kempu na Palm Beach. (ve Španělsku)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslendí poznámka, taky již melou pété přes deváté.
...
S nejlepším utkání roku jsem asi měl počkat, prozatím je to Maria s Elenou, hlavně asi kvůli tomu, že:a)viděl jsem zápas celý (ze zápasu Sereny a Eleny jsem viděl pouze závěr druhého a celý třetí set, na Wimbledonu jsem byl navíc zklamaný z brzkého vyřazení Lucky Hradecké, proto mě dlaší vítězství Sereny nějak neuchvátilo) , b)obě Rusky jsou vcelku pohledné, c)spousta dramatických momentů (na dvousetový zápas ano), d)vyhrála Ruska.:-)
...
Konec diskuze, jsme pozadu, tady nám hraje teprve Kim s Kirsten, Berdych se Zeballosem.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To sedí od tý tlusťošky:o)) doufám že vypadne ta trapka co nejdřív...
Reagovat
BenderBendingRodriguez
Článek by se taky mohl jmenovat Martinezovou čeká namyšlená S.Williamsová.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ona.. to jsem newěděl že ji nazwala ču.kou :D docela husta.. ale ma prawdu.. ale mohla to wyjadrit jinym zpusobem:D ale dobry no...
Reagovat
smazaný uživatel
vychrtlá čubka :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist