5. den na US Open: Šafářová na 'dvojce' o osmifinále

2. 9. 2011, 12:30
Previews 18
V New Yorku se dnes představí poslední česká zástupkyně ve dvouhře. Lucie Šafářová se na kurtu Louise Armstronga střetne v duelu s Rumunkou Monikou Niculescuovou o premiérové osmifinále na US Open.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v New Yorku otočia zápasy s Rybárikovou i Keysovou a postupem do 3. kola vyrovnala své maximum na US Open. O celkově třetí grandslamové osmifinále se utká s Ruunkou Monikou Niculescuovou, jež v předchozím kole smetla krajanku a přemožitelku Kvitové Dulgheruovou.

Čtyřiadvacetiletou Šafářovou mrzí, že se dnes neutká s wimbledonskou šampionkou Kvitovou. "S Petrou jsme se ještě nepotkaly, bylo by to zajímavé," litovala Šafářová, "S Niculescuovou jsem nehrála. Chci proti ní uplatnit svoji typickou hru. Jinak se vždy soustředím na nejbližší zápas," dodala.

O půl roku mladší Niculescuová byla na grandslamovém turnaji takhle daleko jen letos na Australian Open. V osmifinále ještě nehrála, v New Yorku až dosud nebyla ani ve 2. kole.

Na kurtech ve Flushing Meadows se objeví také obhájce titulu Rafael Nadal, který v prvním kole rozhodně nepřesvědčil. Dnes ho čeká Francouz Nicolás Mahut, s nímž jediné vzájemné střetnutí - v roce 2007 na trávě v Queensu - prohrál.

Jedna z favoritek na celkové vítězství ženské dvouhry Maria Šarapovová si zahraje s Flavií Pennattaovou. Ruská šampionka US Open z roku 2006 vyhrála už sedm zápasů v řadě, s Italkou však musela bojovat pokaždé ve třech setech aa naposledy - předloni v LA - dokonce prohrála.

- US OPEN 2011 -
páteční program (02. 09. 2011)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 17:00 hodin SELČ):
Medinaová (Šp.) - Zvonarevová (2-Rus.)
Pennettaová (26-It.) - Šarapovová (3-Rus.)
Mahut (Fr.) - Nadal (2-Šp.)
večerní zápasy (sobota 1:00):
McHaleová (USA) - Kirilenková (26-Rus.)
Roddick (21-USA) - Sock (USA)

Kurt Louise Armstronga:
Niculescuová (Rum.) - Šafářová (27-ČR)
Ginepri (USA) - Isner (28-USA)
Haase (Niz.) - A. Murray (4-Brit.)
Petrovová (24-Rus.) - Stosurová (9-Austr.)

kompletní čtvrteční program US Open

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
rib
dnes teda Lucie předvedla podprůměrný výkon- taktika jako na okresním přeboru starších žáků... Mám vztek, jak to, že hrála tak blbě když předtím už jsem ji viděla úplně jinak?
Reagovat
petrulinka
Neřekla bych, že Lucka hrála hrozně. Spíš bych řekla, že se snažila útočit, ale Niculescu hrála údery, jak řekla komentátorka, hodné žákovských turnajů a Lucka si s tím bohužel nevěděla rady. Ze zkušenosti vím, že proti takovým hráčům se hraje daleko hůře než proti hráčům lepším. Znám spoustu hráčů, kteří proti silným soupeřům hráli naprosto skvěle, pak nastoupili proti hráčům slabým a najednou to vypadalo, že vůbec hrát neumějí. Prostě jim neseděla ta hra protihráče.
Reagovat
rib
no, já to taky znám, že je to těžké, ale od hráčky, která je 27. nasazená na GS turnaji jsem čekala,že bude umět změnit tempo, něco zkusí jinak, když má připravený útok tak ho dokončí atd... Myslím, že Lucie dnes zůstala dalekánsko za tím, čeho je občas schopná a to mě obrovsky zklamalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto zkušenosti má každý, kdo hraje tenis.Hráčka kvalit Lucky by si s tím však poradit měla. Rumunka hrála stylem, používaným snad v 1. pol. minulého století.Lucčina hlava to nezvládla!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, je to bohuzel tak a jsem dost zklamana. Den blbec muze mit kazdy, ale tady jde nejak o vic, o hracskou inteligenci. Delat chyby je normalni. Ale delat do kolecka do kola furt ty stejny? ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Hups, tak to byl fofr :-( Lucka 0:6 1:6
Reagovat
EllNino
jj to je pravda, ale Niculescu nema skoro ani zakladni udery, furt to tak divne seká, ten tenis to je jak na antuce, strasne se na to diva :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypadá to dobře. Lucka hraje ten svůj stereotyp a to stačit nebude. Pokud nedokáže něco vymyslet, ta rumunka ji těmi čopy, které hraje i z foreheandu utahá.
Reagovat
Pe3k
Zatím to vypadá, že Lucce ani lajna nepomůže :D
Reagovat
Frantz
1:0 a 16:8 jsou zrejme podle demagoga pana armstronga/Pe3ka, temer totozne vzajemne bilance,vypovidajici o tom,ze jeden hrac jednoznacne prevysuje druheho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden zápas je pochopitelně trochu nedostačující, ale třeba 10 střetnutí jako s Koljou (6:4 pro Rusáka) už má hodnotu naprosto relevantní. Fedex má negativní bilanci s Andym M. (6:8), přesto si myslím, že kromě těch absolutně nejzatvrzelejších odpůrců Švýcara nikdo neřekne, že je Brit lepším tenistou... Nikdy jsem neslyšel opravdové sportovní experty (trenéry, hráče atd.) zdůrazňovat osobní bilance s jednotlivými soupeři coby základní stavební kámen pro tu tak neurčitelnou tenisovou skládačku jménem "nejlepší hráč všech dob"... no co, máme rádi své žabomyší války:)
Reagovat
Pe3k
Souhlas.
Reagovat
Pe3k
Come on Lucka! Máš na to, trumfni Berdycha :)

Nadal má negativní vzájemnou bilanci s Mahutem? Tak podle zdejších fans ( frantz, 99.9-milaček) je Mahut prostě lepší než Nadal :D
Reagovat
Padme
Trumfni Berdycha - super hláška:) Souhlasím!!!
Reagovat
Pe3k
Padme je zase super nick. Být holka, mám ho taky :) Natalie Portman jako Padmé je moje vysněná žena.
Reagovat
Vojtiik
koukam, petřík má dobry vkus, Roger, Natalie Portman a asi i Star Wars.. tleskám :) !
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková, Hantuchová, Kvitová, Cetkovská už vypadli, tak dúfam, že aspoň Lucka mi spraví radosť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist