4. den v Monte Carlu: Do akce půjdou favorité Alcaraz a Zverev

13. 4. 2022, 06:00
Previews 41
V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters do turnaje vstoupí další největší favorité. Rozjetý Carlos Alcaraz bude ve šlágru dnešního programu čelit Sebastianovi Kordovi, Alexander Zverev začne proti antukovému specialistovi Federicovi Delbonisovi.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Favorité v akci •
Alcaraz (8-Šp.) - Korda (USA) | Court Rainier III (11:00 SELČ)
Zverev (2-Něm.) - Delbonis (Arg.) | Court Rainier III (15:30 SELČ)


Carlos Alcaraz (11.) - Sebastian Korda (42.) | Court Rainier III (11:00 SELČ)
Carlos Alcaraz má v pouhých 18 letech na kontě tři tituly, vyhrál Masters a je světovou jedenáctkou. Svou premiérovou účast v Monte Carlu tak zahájí coby jeden z největších favoritů, v úvodním zápase narazí na o tři roky staršího Sebastiana Kordu, který v Monaku rovněž debutuje. Jediný dosavadní souboj se odehrál loni ve finále Turnaje mistrů pro mladíky a Alcaraz jej vyhrál bez ztráty setu.

Alcaraz zářil už loni, kdy ovládl Umag a Turnaj mistrů pro mladíky, a ve fenomenální formě pokračuje letos. V aktuální sezoně má za sebou 20 zápasů a prohrál pouhé dva, a to ve třetím kole Australian Open v tie-breaku rozhodující sady s Matteem Berrettinim a v semifinále v Indian Wells s tehdy letos neporaženým Rafaelem Nadalem. V únoru nenašel přemožitele na antuce v Rio de Janeiru a před několika dny v Miami se stal třetím nejmladším šampionem podniků Masters.

Korda naopak na první výraznější letošní úspěch stále čeká, jeho maximem je čtvrtfinále na malé domácí akci v Delray Beach, na dalších čtyřech turnajích nedokázal projít do závěrečných kol. Na velkých amerických podnicích v Indian Wells a Miami se představil v solidní formě, v Indian Wells "měl na lopatě" Rafaela Nadala a v Miami sehrál vyrovnané dva sety s pozdějším čtvrtfinalistou Miomirem Kecmanovičem. Svůj debut v Monte Carlu odstartoval vítězstvím nad Boticem van de Zandschulpem.

Alcaraz je zaslouženě favoritem a bylo by velkým překvapením, kdyby ho Korda dokázal zastavit. Syn slavného bývalého českého tenisty ovšem zbraně má a rozhodně si stejně jako jeho soupeř bude chodit pro vítězné míče.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami,  Rio de Janeiro (T);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Rio de Janeiro (T)
Bilance: 18-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 5-0
Bilance proti hráčům Top 50: 13-2 (kariérní 27-10)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Carlos Alcaraz - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Indian Wells (SF), Miami (T)
Cesta turnajem: volný los

Sebastian Korda - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Delray Beach (ČF)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 9-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 1-0
Bilance proti hráčům Top 20: 1-2 (kariérní 6-8)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Sebastian Korda - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance:
1-0
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Indian Wells (2K), Miami (3K)
Cesta turnajem: van de Zandschulp (7-5 6-4)


Alexander Zverev (3.) - Federico Delbonis (34.) | Court Rainier III (15:30 SELČ)
Alexander Zverev se i přes propad formy v letošní sezoně stále řadí k největším adeptům na triumf na úvodním antukovém Masters sezony. Třetí hráč světa své letošní působení v Monte Carlu zahájí proti Federicovi Delbonisovi. S argentinským antukovým specialistou se i potřetí potkává na nejpomalejším povrchu, obě předchozí střetnutí zvládl.

Pro Zvereva musí být letošní sezona zatím obrovským zklamáním. Na Australian Open vypadl už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku byl diskvalifikován, v Indian Wells ztroskotal na úvodním protivníkovi a v Miami se loučil ve čtvrtfinále. Na antuce se letos představí poprvé.

Delbonis letos absolvoval už devět individuálních turnajů a jen na jednom našel recept na více než jednoho protivníka, v únoru si na antuce v Buenos Aires zahrál semifinále. V aktuální sezoně se mu ale jinak nedaří ani na jeho nejoblíbenějším povrchu, což potvrzuje bilance 5-5. Do Monte Carla přijel s úspěšností šesti výher a deseti porážek. V Monaku začal bitvou s Jaumem Munarem a přerušil sérii pěti nezdarů.

Zverev by mohl mít velké potíže, pokud by na zkušeného Delbonise narazil v jeho nejlepší formě. Argentinec se však trápí mnohem více než německá jednička, takže bývalý semifinalista Zverev je ještě větším favoritem.

Tip na vítěze: Alexander Zverev

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (F)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 14-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 0-0
Bilance proti hráčům Top 50: 3-5 (kariérní 166-107)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Alexander Zverev - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance:
8-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Indian Wells (2K), Miami (ČF)
Cesta turnajem: volný los

Federico Delbonis - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Buenos Aires (SF)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (SF)
Bilance: 7-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na antuce: 5-5
Bilance proti hráčům Top 10: 0-1 (kariérní 3-20)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Federico Delbonis - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance:
2-5
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021-22)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Marrákeš (1K)
Cesta turnajem: Munar (6-4 3-6 6-4)

ROLEX MONTE-CARLO MASTERS 2022 - PROGRAM 4. HRACÍHO DNE
• COURT RAINIER III • (od 11:00 SELČ)
1. Alcaraz (8-Šp.) - Korda (USA)
2. Ruud (4-Nor.) - Rune (Dán.)
3. Auger-Aliassime (6-Kan.) - Musetti (It.)
4. Zverev (2-Něm.) - Delbonis (Arg.)
• COURT DES PRINCES • (od 11:00 SELČ)
1. Ramos (Šp.) - Norrie (7-Brit.)
2. Fritz (10-USA) - Čilič (Chorv.)
3. Ruusuvuori (Fin.) - Sinner (9-It.)
4. Rubljov (5-) - de Minaur (Austr.)
Kompletní program 4. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
aneb přetahovaná mladíků za asistence čerstvého jižního větru.
Průběh prvního a druhého setu byl dá se říci podobný. Přinesl kromě kvalitních výměn oboustranné ztráty servisů, na něž neni zejména Carlos zvyklý. Seb sice servíruje pěkně, ale 1.serve ho často opouští při BP, proč asi...
Vývoj třetího setu byl pro mě trochu překvapivý. Myslím, že se Carlos hůře srovnal s podmínkami i přechodem na antuku. Seb každopádně ukázal, jak se dá Carlos porazit. Chyby, které se částečně dají připsat na vrub větru, naštěstí kvalitu zápasu zásadně neovlivnily. Seb hrál chytřeji a o něco odvážněji, což mu přineslo zasloužené vítězstvísmilesmile
Teda gratulka, Seb mi udělal radost. Jeho výhra je pro směrování tenisu dobrým počinemsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Fandím Sebastianovi od začátku, hraje chytrě, umí najít co na soupeře platí, zdravě riskuje... .Zápas si pustím až večer, ale blahopřeju a mám radost! smile
( Dcera navíc napsala skvěle testy u přijímaček na oba gymply, bude to snad stačit i na angl. třídu, což byl její sen, tak mám radost dvojitou.)smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Tak přeju s dcerou šťastné rozhodování...já jsem kdysi taky udělal přijímačky na obě školy a nakonec si vybral tu, kterou bych si dneska už nevybral smile
Se Sebem to mám podobně. Jeho táta je dodnes můj možná nejoblíbenější český hráč, takže fandim logicky i mladýmu. smile
Reagovat
Ela-fon-isi
I z mého pohledu je rozhodnutí o SŠ daleko důležitější, než o VŠ. Učitelé i spolužáci, které člověk v tomhle věku potká ho hodně formují. Rodiče už jsou jen dodavatelé materiálních hodnot a trapáci.smile

Můj otec byl veliký fanda Petra Kordy.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Korda byl výborný, jeho mače se Sampíkem jsou nezapomenutelný, ale já byl vždy agassiovec. S ním těch pamětihodných zápasů moc nebylo. Pro Kordu velká škoda, že nedosáhl o jedno jediné vítězství na post jedničky. To ho musí asi dodnes trápit.
Reagovat
FulnekUltras
při jeho naturelu rozhodně smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče Kordy, tak je bezpochyby hráčem, který je schopen předvést dobré výkony, ale jen občas, navíc ruku na srdce, jak Nadal v IW, tak Alcaraz tady byli soupeři, se kterými se dalo hrát, takže toho využil, za to určitě zasluhuje ocenění. Ale je třeba být stabilní, ne mít časté výpadky, pak nemůže být ani v té třicítce, natož výš.
Reagovat
Krisboy
Bravo Sebastiane!!
smile
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace Kordovi. První set byl divoký, samý break, ale dalo se na to lépe dívat než na včerejšího Djokovice, to byla hrůza...Podmínky nebyly nic moc, ale s tím oba museli počítat. Místní fanatik už viděl Alkáče ve čtvrtfinále s Djokovicem (hupsík dupsík) a pak ve finále proti Tsitsipasovi (o5 hupsík dupsík). Korda hrál chytře a s rozvahou. Karlos do toho mlátil hlava nehlava a tak do dopadlo...Jeho hra je lépe stavěná na hard, ale to místní fanatikům nevysvětlíš, jednou se rozhodli, že je to nástupce Nadala smile tak má Karlos prostě smůlu. Nemůže jít svojí cestou, musí prostě následovat fanatiky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt kus blba, ten Forehand má pravdu, ač jsem to doteď nepřipouštěl.
Reagovat
Patik
prepáč ani ja by som sem nedal ten obrázok ale to si vyslovene pýtalo..
Reagovat
Rafaeoli25
Nelíbí se mi to, já takové věci nedělám, navíc prostě není pravda, že jsem nějaký fanatik, nejsem, ani pronadalovský ani pro jakýkoli jiný. Jen jsem rád, že se objevil mladý hráč, který čeří vody a má obrovský potenciál stát se velkým hráčem. Co se týče úspěchů, vždy mluvím hlavně teoreticky, dle objektivního stavu, žádný fanatismus, nevím ani proč bych měl být fanatikem, co se Alcaraze týče. Já mám rád hlavně dobrý tenis, proto také respektuji celou velkou trojku, ač nejvíc přeji Nadalovi. Stejně tak mám rád všechny dobré tenisty, kteří dělají tomuto skvělému sportu dobré jméno. Nic víc.
Reagovat
Patik
Tak vidíš no v tomto si lepší človek ako ja..ale cítil som že skrátka lietaš s ním v oblakoch s takýmito prehláseniami si si to sám vypýtal úplne by stačilo keby si to zahral diplomaticky že môže byť v budúcnosti jednotka a v budúcnosti môže zatápať tomu a tomu ale ty si to hneď zasekol že proste túto sezónu ľudia poďte Alcaraz spasí vaše duše..pritom je tu široké spektrum mladých talentov..ako trebárs aj ten Korda vkľude môže výrazne preraziť a vyfúknuť to Carlosovi..človek ale nevie možno sa trafíš..ja som tu dva roky dozadu hrdo prehlásil že Nadal bude rád za jeden set vo finále RG proti Djokovičovi..bol som za debiIa lebo Nadal ho rozsekal a dal mu kanára..moje vyjadrenia sa však potvrdili o rok neskôr..Nadal bol rád za set..
Reagovat
Rafaeoli25
Možná to tak vypadá, ale určitě to tak není, říkám, jen normální dobrý pocit z toho, že se objevil hráč, který má všechny předpoklady stát se možná i jednou z legend. Tady ale už kdekdo vidí ledasco jako výraz fanatismu. Přitom je to nesmysl, u mě, já nejsem zaslepený nikým, ani Nadalem, fanatiky hledej jinde, ne ve mně. Samozřejmě, některé prognózy vyjdou, jiné ne, to se stává všem, nikdo není neomylný a nemá křišťálovou kouli. Kdyby to tak bylo, tak by ty sázkovky opravdu zkrachovaly. I já se párkrát výrazně spletl a klidně si nasypu ten popel na hlavu, hlavně kvůli tomu Sinnerovi, ten se totálně zasekl a opravdu není schopen naplnit předpoklady, souhlas. A ani jeho talent není tak velký, jak se mohlo v jednu chvíli zdát, není. Uvidíme, jak se svým supertalentem naloží Alcaraz. Korda špatný není, ale moc si nedokážu představit, že by to někdy v budoucnu mohl být opravdu velký hráč, který bude v nějakém smyslu alespoň částečně dominovat.
Reagovat
blixa
On se na fanatiky z vysoka ...... smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Taky myslím, že takový Federer na Pe3ka zvysoka..kdyby to tady četl, tak bych chtěl vidět jeho nadšení z takových hejťáků Nadala..
Reagovat
Patik
Rafaeoli čakajúci ako Alcaraz ovládne sezónu a koncom roka prevezme post svetovej jednotky..

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/373/328/b16.jpg
Reagovat
Pe3k
Měl si tam dát nějakou fotku beta feministy s fialovými vlasy, aby to lépe vystihlo toho fanatika, než tento herec z Narkos. Každopádně nic proti Karlosovi, ale Rafaeolimu se nedá nic než jen smát...
Reagovat
Rafaeoli25
Jdi někam, hlavně mi už znovu nepiš dojemný kecy do soukromých zpráv, jak si mě vážíš a jak bychom mohli být přátelé v běžném životě. Tomu se zase směju já, tvojí falešnosti. Jen nechápu, proč takový věci děláš, takže spíš je to k pláči smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak mluvil jsem teoreticky, pořád se to ale může stát, záleží na zdraví Nadala a formě Djokoviče, nikdo jiný v cestě nestojí, když se na to objektivně podíváš. Kdo může být na konci roku jedničkou jiný než Nadal, Djokovic nebo Alcaraz? Každopádně já budu jedině rád, když tu sezonu ukončí na prvním místě Nadal, to si samozřejmě přeji v první řadě smile
Reagovat
Patik
No tak ja by som ti vedel povedať kto by mohol byť svetová jednotka..tak trebárs..hmm žeby Medvedev ? ,Zverev ? Tsitsipas ? neviem či aj ten Goffin čo teraz objavil sám seba bude mať v tejto sezóne lepšie výsledky..inak ani nejde vôbec o to či bude alebo nebude svetová jednotka..teraz sa musí zamerať na iné veci..
Reagovat
Rafaeoli25
Začnu Zverevem, ty vážně čekáš, že se na antuce zvedne a vybředne z tragického úvodu sezóny? No stát se to může, ale nevypadá to na to. Rozhodně ne, aby mohl bojovat o první místo, musel by mít neskutečnou druhou část roku. Tsip je mimo antuku prostě horší, po loňském FO nepředvedl prakticky nic, takže na antuce opět ožije, ale to může být opět vše. Medvedev je po AO také ve velké krizi jako Zverev, antuku podle mě spíš odchodí, trávu taky, takže bude muset mít senzační zbytek roku od srpna. Říkám, stát se to může, ale že by to bylo nějak vysoce pravděpodobné, se říct nedá.
Reagovat
Patik
z môjho pohľadu to vyzerá približne takto Zverev nastupuje podľa mňa niekedy začiatkom Madridu od neho ani až do Madridu neočakávam nejaké výsledky..Tsitsipas je herne rovnako dobrý na antuke ako na harde premňa..môže poraziť vkľude Zvereva v Madride vo finále alebo Zverev jeho alebo obháji finále RG..jeden z nich môže uhrať finále v Ríme alebo SF..Medvedevova chvíľa nastupuje po Wimbledone americké betóny po Wimbledone mu sedia..tam si dá isto nejakú šnúru zase víťaznú..alebo obháji aj US Open človek nevie ako natom bude aj zdravotne..ale Masters v amerike ide všetkým Zverev Tsitsipas Medvedev obitraja tam boli vo finále niektorí ich aj vyhrali..uzavrem to tak že Djokovič nájde formu a konzistentne uhrá všade aspoň semíčko ak nie titul..dokonca roka si bude držať body viacmenej a títo traja mladí si to môžu vkľude rozdať na turnaji Majstrov o post jednotky..alebo Nadal vyhrá RG uhrá niečo tam a tam a môže byť aj on jednotka..Alcaraza tipujem reálne nakonci sezóny tak 5-6 miesto.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že ti tři se nemohou rozjet, mohou, ale prostě neočekávám žádný velký válec. Pokud Nadal vyhraje Řím a FO, tak bude v komfortní pozici do konce roku a asi by mu první místo nemělo uniknout. Djoker, aby se do boje o první místo zapojil, bude muset už na antuce něco uhrát, spoléhat se jen na Wimbledon a zbývající betony nelze. Alcaraz je s otazníkem, pokud bude chtít o čelo bojovat, musí na antuce zabrat také a alespoň něco vyhrát, na trávě mu také moc nevěřím a že by pak zválcoval betony si taky nemyslím. V současné chvíli tedy dávám největší šance Nadalovi, menší trojici Alcaraz, Medvedev a Tsitsipas, Sašovi prostě nevěřím, no a u Noleho je to teď jeden velký otazník, na který najdeme odpověď po dalších turnajích.
Reagovat
Patik
Djokoviča ani nepustia ani do krajiny a nedostane ani možnosť niečo uhrať..dneska je v tenise možné snáď všetko..Nadal môže byť svetovou jednotkou len vďaka tejto covid šaškárni s Djokovičom..inak je asi vysoko pravdepodobné že za normálnych okolností by sa o post jednotky bili Novak s Danilom dokonca sezóny.
Reagovat
Rafaeoli25
Daniil by se nebil, ten omezený nebyl, přesto to s Nadalem nezvládl. Navíc ještě to zranění, kdoví jak to s ním letos bude vypadat. Možná dojde k podobnému vyhoření jako u Thiema, kdoví. A ani u Novaka si nemůžeš být jistý, že by dominoval, kdyby mohl normálně hrát, od července prostě nebyl tím dominantem, co první část roku 21. Fakt Nadala nesnižuj, to si nezaslouží.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak s tebou se dá alespoň normálně a slušně diskutovat smile, s Pe3kem ne.
Reagovat
annah
Držela jsem všechny čtyři palce a vyšlo to!! Paráda!! Seb je v dalším kole!!!! Hurá! smile
Reagovat
Fandina
Jj, přiznám se bez mučení, Seb Seb Seb, to je ten, komu se dá fandit. Jooooooooooooooooooo.

Miluji pohled na to, jak na kurtu vypadá pohodově a přitom vyhrává. Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
blixa
Paráda Seb !!! smilesmile Ani Alcaraz není kapela, aby furt vyhrával ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Musím to říct bez obalu, bez ohledu na výkon Kordy. Dnešní Alcarazův výkon je pro mé velkým zklamáním, zápas s Kordou na antuce by měl bez větších problémů zvládat. Není to dobré, takhle antuku ovládnout opravdu nemůže. Bude se muset výrazně zlepšit, aby byl i na ní v budoucnu dominantem.
Reagovat
blixa
Zklamaný fanoušek smile Seb je prostě dobrej, a Alcaraz ještě moc mladej na to, aby měl bůhvíjakou konzistenci výkonů.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak bezpochyby se tímto potvrzuje, že to prostě není Nadal ani Djokovic, beru. Každopádně až do dneška byla jeho konzistence perfektní, tohle je první nepovedený zápas v sezóně. Jakoby nebyl vůbec zadaptovaný z hardu na antuku. V tom tedy očividně na Nadala ztrácí, ten dokázal střídat povrchy bez problémů už v osmnácti. Za další, dávám za pravdu těm, kteří tvrdí, že je spíš hráč pro hard, teď to vidím i já, Carlos nemůže být plnohodnotným nástupcem Nadala na antuce, ani v budoucnu, nemá úplně ideální hru na ní. Může být i na ní dobrý a vyhrát několik FO, ale Nadalovi se přiblížit nemůže. No a za poslední, nejsem nebo zatím nejsem nějakým jeho vyhraněným fanouškem, ale rád po dlouhé době vidím tenistu, který dokáže rozvířit stojaté vody, když vidím, co předvádí Zverev, co kdysi předváděl jiný velký talent Dimitrov a další a další, tak to není pěkné.
Reagovat
Stan_Borowitz
On bude mít podle mne na antuce stejný problém jako Federer s nepravidelným odskokem.
Reagovat
Ela-fon-isi
Kéž by už nebyla žádná trojka, z níž vždycky jeden vyhraje. Alkaraz je navíc ještě mladíček.
Reagovat
Rafaeoli25
No Carlos zatím velká dřina, bude muset v dalších zápasech zapracovat víc, aby cesta k titulu byla klidnější, pokud tedy zvládne tento zápas. Jinak nazývat dnes Zvereva favoritem je dost úsměvné, po tom všem, co letos zatím předvedl. Rozhodně není favoritem na finálovou účast.
Reagovat
baba
Alcaraz vs Korda, tohle bude hezký zápas,,škoda, že jsem v práci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist