3. den v Madridu: O třetí kolo zabojují Kvitová, Linda Fruhvirtová, Muchová a Vondroušová

27. 4. 2023, 06:00
Previews 42
V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Mutua Madrid Open odehraje dolní půlka ženského pavouka druhé kolo. O účast mezi nejlepší dvaatřicítkou budou bojovat nejúspěšnější hráčka turnaje Petra Kvitová proti Němce Niemeierové, Linda Fruhvirtová proti Lotyšce Ostapenkové, Karolína Muchová proti Rumunce Beguové a kvalifikantka Markéta Vondroušová proti Magdě Linetteové.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Kvitová (10-ČR) - Niemeierová (Něm.) | PREVIEW LS | Arantxa Sanchez Stadium (11:00 SELČ)
L. Fruhvirtová (ČR) - Ostapenková (19-Lot.) | PREVIEW LS | Court 4 (14:00 SELČ)
Vondroušová (ČR) - Linetteová (17-Pol.) | PREVIEW LS | Court 4 (15:30 SELČ)
Muchová (ČR) - Beguová (31-Rum.) | PREVIEW LS | Court 4 (17:00 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


Petra Kvitová (10.) - Jule Niemeierová (67.) | Arantxa Sanchez Stadium (11:00 SELČ)
Petra Kvitová zahájí své letošní působení v Madridu, kde je se třemi triumfy nejúspěšnější hráčkou turnaje a odehraje svůj první zápas po triumfu v Miami, proti Jule Niemeierové. Němku, která v Caja Mágica debutuje, v jediném předchozím souboji loni v petrohradské hale smetla.

Kvitová si vede celou sezonu solidně. Nejlepší formu chytla na březnových podnicích WTA 1000 ve Spojených státech, kde se jí v minulosti nikdy nedařilo. V Indian Wells vyřadila Jelenu Ostapenkovou a Jessicu Pegulaovou a dosáhla na svou první čtvrtfinálovou účast od ledna. Ještě lepší to bylo v Miami, kde v šesti zápasech ztratila jediný set, ve finále přetlačila úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou a slavila svůj první triumf na "tisícovkách" po pěti letech a poprvé od června brala titul.

Niemeierová má za sebou nejlepší sezonu kariéry, ovšem v té letošní se jí vůbec nedaří. Do Madridu dorazila s otřesnou bilancí tří vítězství a 12 porážek a od začátku února do půlky dubna nevyhrála jediné utkání a prošla si sérií šesti proher. Na první velký antukový turnaj se připravovala v Charlestonu a Stuttgartu a set neuhrála s Caty McNallyovou ani Jelenou Rybakinovou. V Madridu si na úvod poradila s Xinyu Wang.

Pokud Kvitová doléčila zranění nohy a je zase stoprocentně fit, měla by slavit postup mezi nejlepší dvaatřicítku, i když jí možná bude chvíli trvat, než se po skoro měsíční pauze rozjede. Niemeierová se totiž letos ohromně trápí a s hráčkami Top 10 má bilanci 1-3, porazit dokázala jen trápící se Anett Kontaveitovou loni ve Wimbledonu.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (T)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 17-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 0-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-0 (kariérní 172-52)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
32-9
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2015, 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los

Jule Niemeierová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Linec,  Lyon (2K)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (2K)
Bilance: 4-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na antuce: 1-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-2 (kariérní 1-3)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Jule Niemeierová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
1-0
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Charleston (1K), Stuttgart (1K)
Cesta turnajem: Xinyu Wang (6-4 6-2)


Linda Fruhvirtová (58.) - Jelena Ostapenková (22.) | Court 4 (14:00 SELČ)
Linda Fruhvirtová už postupem do druhého kola vylepšila své maximum na Mutua Madrid Open a o účast mezi nejlepší dvaatřicítkou si zahraje s grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou, která při ani jednom z předchozích pěti startů ve španělské metropoli nepřekročila druhé kolo. Na jediný předchozí souboj došlo ve stejné fázi letos v Dubaji a Ostapenková povolila české teenagerce jen dva gamy.

Fruhvirtová letos absolvovala osm turnajů a jen na dvou nezvládla úvodní zápas. Na druhou stranu na sedmi z nich nedokázala porazit více než jednu soupeřku a v posledních týdnech bojovala s obrovským počtem dvojchyb. Osmifinalistka lednového Australian Open zahájila antukové jaro v americkém Charlestonu a po skalpu Jil Teichmannové nestačila na Caroline Dolehideovou. Další porážku s hráčkou druhé stovky si připsala ve finále kvalifikace ve Stuttgartu. V Madridu zatím vyrobila jen čtyři dvojchyby a ve dvou setech přehrála Katie Volynetsovou.

Ostapenková je na tom letos výkonnostně lépe, ale výsledkově celkem podobně. Pouze na jednom turnaji nezvládla úvodní duel a na šesti z devíti podniků vyhrála maximálně jedno utkání. Za jediný úspěch může považovat postup do čtvrtfinále Australian Open. Do antukového jara vstupovala po šokující porážce s antukářkou Martinou Trevisanovou v osmifinále v Miami, ve Stuttgartu smetla Emmu Raducanuovou a pak nedotáhla jasné vedení proti Ons Džabúrové.

U Ostapenkové vždy záleží na tom, v jaké formě zrovna nastoupí, protože se svým nejlepším tenisem dokáže porazit kohokoli na tour a naopak s mizerným výkonem s kýmkoli prohrát. Fruhvirtová bude minimálně potřebovat udržet nízký počet dvojchyb, což se jí v úvodním zápase povedlo. Ostapenková je zaslouženě favoritkou, nicméně 17letá Češka by tentokrát mohla získat více než dva gamy a vyhnout se i dalšímu "kanárovi". Lotyšce se přece jen v Madridu vůbec nedaří.

Tip na vítězku: Jelena Ostapenková

Linda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (2K)
Bilance: 9-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-2 (kariérní 2-5)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Linda Fruhvirtová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Charleston (2K), Stuttgart (Q)
Cesta turnajem: Volynetsová (6-3 7-5)

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (2K)
Bilance: 13-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 1-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-1 (kariérní 78-44)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
2-5
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2019, 2021, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Stuttgart (2K)
Cesta turnajem: volný los


Markéta Vondroušová (80.) - Magda Linetteová (19.) | Court 4 (15:30 SELČ)
Markéta Vondroušová potřebovala včetně kvalifikace tři vítězství, aby v Madridu poprvé v kariéře překročila první kolo hlavní soutěže. To se sice premiérově povedlo i Magdě Linetteové, ovšem jen díky volnému losu a až při šestém startu. Bude se jednat o první vzájemný souboj.

Vondroušová se loni na podzim vrátila po půlroční pauze. Letos si vede výborně, což potvrzuje bilance 18 výher a pouhých šesti porážek, a už je zpět v elitní stovce žebříčku. Jejím letošním maximem je semifinále v linecké hale a od začátku března vyhrála 11 ze 13 duelů. Po osmifinále v Indian Wells i Miami pomohla k postupu českého týmu na finálový turnaj BJK Cupu. V Madridu si v kvalifikaci poradila s Mirjam Björklundovou a po obratu i s Taylor Townsendovou a v hlavní soutěži nezaváhala proti domácí divoké kartě Marině Bassolsové.

Linetteové měla od druhé půlky loňské sezony skvělou formu a na Australian Open ji parádně zužitkovala, když poprvé v kariéře prošla do druhého týdne grandslamů, vyřadila čtyři nasazené soupeřky a prohrála až v semifinále s pozdější vítězkou Arynou Sabalenkovou. Pak ale přišel propad formy, na dalších akcích vypadla s Rebeccou Petersonovou, Varvarou Gračovovou a Emmou Raducanuovou. Na antuce se dosud představila jen v Charlestonu a v osmifinále podlehla Madison Keysové. Do Madridu přijela se sérií tří proher.

Bývalá finalistka French Open Vondroušová je na nejpomalejším povrchu jasně lepší hráčkou a možná není vůbec překvapivé, že je jednoznačnou favoritkou na postup. Proti vysoko postaveným hráčkám navíc zahrát umí. Linetteová, které se po senzačním tažení na Australian Open moc nedaří, dosáhla na antuce na jediné semifinále na nejvyšším okruhu a čtyři z posledních pěti sezon zakončila s negativní bilancí na tomto povrchu.

Tip na vítězku: Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Linec (SF)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 18-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 3-0
Bilance proti hráčkám Top 20: 5-2 (kariérní 26-22)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Markéta Vondroušová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Bassolsová (6-1 6-3)

Magda Linetteová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (OF)
Bilance: 13-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na antuce: 1-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 4-3 (kariérní 64-85)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Magda Linetteová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
0-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Charleston (OF)
Cesta turnajem: volný los


Karolína Muchová (52.) - Irina Beguová (35.) | Court 4 (17:00 SELČ)
Karolína Muchová zvládla vstup i do sedmého letošního turnaje a stále může pomýšlet na to, že se v Madridu podruhé v kariéře dostane do závěrečných kol. Její další překážkou bude dvojnásobná čtvrtfinalistka Irina Beguová, která tu při posledních třech startech nevyhrála jediný zápas hlavní soutěže. Rumunce může oplatit porážku z French Open 2019.

Muchovou v posledních dvou letech neustále pronásledují zdravotní potíže, i kvůli tomu stále čeká na svou první semifinálovou účast od Australian Open 2021. Bývalá světová devatenáctka se ale dokázala vrátit do elitní stovky žebříčku a nemá daleko k návratu do nejlepší padesátky. Letos byla už třikrát ve čtvrtfinále a v březnu si vedla výborně, když došla do čtvrtfinále v Indian Wells a z kvalifikace do třetího kola v Miami. Antukové jaro odstartovala až v Madridu a v úvodním kole snadno přehrála po zranění se vracející Anett Kontaveitovou.

Beguová měla výborný vstup do sezony, v Adelaide porazila Jelenu Ostapenkovou a Veroniku Kuděrmetovovou a až v semifinále ji zastavila Aryna Sabalenková. Od té doby se však trápila a na následujících pěti turnajích posbírala dohromady jen dvě výhry, a to proti hráčkám figurujícím mimo Top 100. Na antuce začala v Charlestonu, kde bez ztráty setu přehrála Dalmu Gálfiovou i Sofii Keninovou a v osmifinále sahala po skalpu světové trojky Jessicy Pegulaové.

Muchová má od začátku března vynikající formu a mohla by tak podniknout úspěšnou odvetu za čtyři roky starou porážku. Beguová je však velmi nepříjemnou soupeřkou. Rumunka sice letos nehraje ve stabilní ani nejlepší formě, ovšem na antuce v Charlestonu nedala šanci Sofii Keninové a v osmifinále byla kousek od skalpu světové trojky Jessicy Pegulaové. Rychlejší antuka v Madridu by měla více sedět české favoritce.

Tip na vítězku: Karolína Muchová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Dubaj,  Auckland (ČF)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 16-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 1-0
Bilance proti hráčkám Top 50: 9-3 (kariérní 38-33)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
5-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Kontaveitová (6-2 6-2)

Irina Beguová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (OF)
Bilance: 7-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na antuce: 2-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 1-1 (kariérní 99-84)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Irina Beguová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
9-9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015-16)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Charleston (OF)
Cesta turnajem: volný los

MUTUA MADRID OPEN 2023 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA STADIUM • (od 11:00 SELČ)
1. Edmund (Brit.) - Thiem (Rak.)
2. Gauffová (6-USA) - Burillová (Šp.) / nejdříve ve 13:00 SELČ
3. Cocciarettová (It.) - Badosaová (26-Šp.)
4. Vavassori (It.) - A. Murray (Brit.) / nejdříve v 16:30 SELČ
5. Cirsteaová (Rum.) - Sabalenková (2-) / nejdříve v 19:00 SELČ
• ARANTXA SANCHEZ STADIUM • (od 11:00 SELČ)
1. Kvitová (10-ČR) - Niemeierová (Něm.)
2. Garín (Chile) - Hüsler (Švýc.)
3. Sonego (It.) - Struff (Něm.)
4. Garciaová (5-Fr.) - Putincevová (Kaz.) / nejdříve v 17:00 SELČ
5. McDonald (USA) - Zapata (Šp.)
• COURT 4 • (od 11:00 SELČ)
3. L. Fruhvirtová (ČR) - Ostapenková (19-Lot.)
4. Vondroušová (ČR) - Linetteová (17-Pol.)
5. Muchová (ČR) - Beguová (31-Rum.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Nenela
......, ze Linda v prvnim setu uhrala jen 6 micu? smile

Nebo me zrak klame a blbe pocitam?
Reagovat
Krisboy
Já napočítal pět.
Reagovat
Krisboy
Šest.
Reagovat
hanz
Lindička si chtěla pinkat, Vosty jí nba to řekla, to na mě nezkoušej.smilesmile
Reagovat
Krisboy
Nezdržuj, pospíchám. smile
Reagovat
hanz
Asi tak, na nějaký pinkání neměla Vosty náladu.smilesmile
Reagovat
Blondie
Malá Linda smile
Pojď, kočko!

Penko zase brutal obleček :D jako originalita se cení, mně to připadá šílené, ale stejně mě baví.
Reagovat
Dobry-den
Výborný skalp. smile

Výkonnostní propast mezi ní a Brendou se stále zvětšuje. smile

Dokážu si představit, že by to mohla znechutit i Markétě, pokud ta postoupí. Ta se nechá snadno otrávit, jakmile jí to nepůjde proti 15leté holce podle představ, začne se ksichtit a bude vymalováno. smile
Reagovat
EllNino
Viz Raducanu Wimbledon
Reagovat
aape
kdovíco do těch rusek sypou, já jim už nevěřím v žádným sportu
Reagovat
elsky
No.. tady už vymalováno je.
Reagovat
Dobry-den
Asi ty naše pindy nemohla číst, tak nám ukázala, zač je toho loket a zápas s nažhavenou patnáctkou zkušeně odmítla. smile
Reagovat
EllNino
Petra, Maia, teď teče Vekic, to zas bude turnaj smile
Reagovat
tommr
Gauff taky nezačala právě nejlíp ...
Reagovat
Astarin
Si dělá ta Hadí Mája srandu? To není schopná porazit 15leté děcko?
Reagovat
tommr
už se těším se na její konfrontaci s Markétou Vondroušovou ...
Reagovat
makro99
jj, už to kleslo na 1,18 :)
Reagovat
Astarin
Já moc ne. Doufám, že jí Markéta vypráská z kurtu, ale něco mi říká, že to klidně může být naopak.
Reagovat
Mony
To je pokoukaníčkosmile
Reagovat
lvicek
Peti, Peti... No dnes to tedy zatim vazne neni tvuj den. Dokonce ti tu i zrusili prvni kolo, abys byla uz vice nazhavena, ale stejne to moc nepomaha. (puvodne jsem chtela napsat, ze ty prvni kola by se mela zrusit, a pak jsem si uvedomila, ze je fakt zrusili :D ).
Reagovat
Blondie
Dneska peklíčko, nešlo nic XD byl to takový ten den, kdy se sype všechno. Hodit za hlavu a zapomenout! XD
Reagovat
hanz
Kvitka na to s..., šílený, do Říma ať vůbec nelétá, max. na líbánky.
Reagovat
Dobry-den
Julča byla lepší, prasátko spadlo na správnou stranu. Pokud by Petra vyhrála set se 40 nebo kolika UE, tak by to byl slušný úlet. smile
Reagovat
hanz
O tom žádná, hraje jak prase, šílený minely. Rambovi stačí držet servis.
Reagovat
Pavlis
Nezaviněné prasátko určilo směr celého setu. Někde na začátku, poté úplně na konci prvního setu. Mizerný kurt, Petru tedy znevážily na několika frontách. Ale ta Němka je těžký level, plus Peti moc dlouho nehrála. Nevyužila ty brejky a výhodu servisu.
Reagovat
Krisboy
Co je to "zaviněné" prasátko?
Reagovat
vavrinec
To je teč o síť, kterou jste s cizelérností sobě vlastní zahrál záměrně! smile
Reagovat
Otmar
Skvělá definice, klobouk dolů!!
Reagovat
Krisboy
A to někdo umí?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Umí, ale většinou to nevyjde na první dobrou. Proto to kolikrát lítá tolik do sakasmile
Reagovat
Krisboy
Prase jedno smile
Reagovat
hanz
Kvitka hraje jak prvnička, to německý rambo je tam jen do počtu. Šilenost, a to jsem říkal, že to bude formalita. Nechápu však, kdo prudí na centru, když Kvitka to tam už třikrát vyhrála.
Reagovat
Blondie
Yay... dneska to teda bolí a nejde :(
Reagovat
Alien
Hezký a tenisem nabitý dnešní den! Přátelé jsem doslova a do písmene ohromen - unesen! Takhle to nejlepší hráčce současnosti naší Lvici, rozené šampionce P. Kvitové snad ještě nikdy neslušelo! Děkujme, že je vítězka 2 Wimbledonů opět v plné síle a že nás opět bude bavit svojí pestrou - nezaměnitelnou hrou! Již teď je jasné, že prapor našich reprezentantek na letošním Madrid Open bude držet opět ona! Peťo pojď.
Reagovat
tommr
Petra nepotvrdila časnej brejk. Vypadá to na pěkný trápení ... smile
Reagovat
zfloyd
už zase blbne , je to jedna minela za druhou
Reagovat
zfloyd
dneska bude taky zajímavý souboj Hadí Mája s mladou Andrejevou , na to jsem docela zvědav
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
pokud by ještě v 15 letech sekla Ruska druhou nasazenou hráčku top 50 tak velkej klobouček... ale myslím si, že zrovna Beatriz je ta soupeřka, která pro ní bude konečná. Velká bojovnice, nepříjemná hráčka, co se navíc podporuje, projevuje emoce... to bude na mladici moc
Reagovat
zfloyd
zatím se drží , je to taková brejkovaná
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
hele herně, úderově, především s délkou je na tom Mirra skvěle, o tom žádná, ale ty ideální míče jdou za Brazilkou a očekávaně, zrovna Beatriz je jedna z mála fakt velkých bojovnic na okruhu a ikdyž to herně není třeba ideální z její strany, tak ona umí prostě na přidat něco navíc
Reagovat
lenka258
Myslím si, že dnes je šance na trojnásobný postup - moc nevěřím Lindě proti Ostapenko, ale kdo ví :).

Markét by mohla Linette dáti, od AO nehraje nějaký supr čupr tenis, ale nebude to tak jasný asi zápas, jak s tou Španělkou.

Muška snad Begu dá, i když má teď asi o trošku level hry aktuálně, jak Linette.

Petra by taky měla Niemeier porazit - pokud je už zdravotně ok, to těžko soudit, viděla jsem fotky, jak trénovala s Anisimovou a s Garciou, tak snad to bude ok :).
Reagovat
EllNino
Petra má soupeřku, která jí herně vyhovuje, žádná úporná vracečka ... navíc oblíbený Madrid a rychlé kurty, pokud bude zdravá, může dojít daleko ...

Markéta s Muškou jsou dlouhodobě "mimo žebříček", protože neodpovídá jejich hernímu levelu většinou ... něco jako kdysi Petra Cetkovská, která uměla potrápit kohokoli, porážet na GS silné hráčky, ale pak bolestivě nehrát půl roku, tudíž v podstatě bez žebříčku ... Markéta má kurz nesmyslně přestřelený už letos poněkolikáté, jako by Magda byla hráčka 250 :/ Většinou pak přijdou zklamané komentáře, umělé vyvolávání favoritky se mi moc nelíbí ... a myslím, že má paradoxně větší šanci na postup Muška teda ...

Linda se asi nebude chytat, ale kdo ví :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist