3. den na US Open: Do hry zasáhne největší naděje Berdych

1. 9. 2010, 06:45
Previews 7
Český tenista Tomáš Berdych zasáhne třetí den do bojů na grandslamovém US Open. Sedmý nasazený hráč turnaje se v New Yorku střetne v druhém utkání na dvorci Grandstand s Francouzem Michaelem Llodrou, kterému o jedno místo uniklo nasazení.
Profily hráčů

Čtyřiadvacetiletý Berdych, letošní semifinalista Roland Garros a finalista Wimbledonu, je podle některých odborníků jedním z favoritů turnaje. Llodra je ovšem na první kolo velmi nebezpečný sok.

"Horšího soupeře do prvního kola už jsem dostat nemohl. Dokáže porazit kohokoliv, umí zahrát vážně skvěle," řekl Berdych deníku Sport a MF Dnes v Americe. "Člověk se vůbec nedostane do rytmu. Pořád musíte bojovat. Tohle nebude vůbec lehký rozjezd," dodal.

Za nejobtížnější první kolo z prvních deseti nasazených označil Berdychova soupeře i komentátor webu US Open Matt Cronin. "Když je Llodra ve formě, tak umí hru servis-volej parádně, ale zase se hůře pohybuje. Loni bych tipoval výhru Francouze, ale teď, i když to bude s bolestmi, tak Berdych projde po čtyřech setech," tipoval.

S levou rukou hrajícím Francouzem má Berdych pozitivní bilanci 2:1. Poslední duel však předloni na French Open v pěti setech prohrál.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
středeční program (01. 09. 2010)

Kurt Arthura Ashe (začátky v 17:00 SELČ):
Ivanovičová (Srb.) - Čeng Ťie (21-Čína), Murray (4-Brit.) - Lacko (SR), Marinová (Kan.) - V. Williamsová (3-USA), večerní zápasy (čtvrtek 1:00): Peersová (Austr.) - Clijstersová (2-Belg.), Tipsarevič (Srb.) - Roddick (9-USA).

Kurt Louise Armstronga:
Querrey (20-USA) - Klahn (USA), Hantuchová (24-SR) - Kingová (USA), Oudinová (USA) - A. Bondarenková (29-Ukr.), Gil (Port.) - Isner (18-USA).

Grandstand:
Dulková (Arg.) - Azarenková (10-Běl.), Llodra (Fr.) - Berdych (7-ČR), Schiavoneová (6-It.) - Camerinová (It.), Monfils (17-Fr.) - Andrejev (Rus.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
vidite už prohrál první set. Absolutně na něj nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
a teď prohrál i druhej set. hmm to je jasný. v TOP 10 má být spíš Ljodra zatímco Berdych tak do TOP 40.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty buď raději lopato43 potichu. Takové názory opravdu miluji, kvůli jednomu nepovedenému zápasu dělat takové pesimistické závěry. A co potom jeho výborné výsledky a výkony na French Open a Wimbledonu, to byla jen náhoda?
Reagovat
smazaný uživatel
ano to byla jen náhoda. Ljodru by dnes neporazil ani kdyby měl 5 pokusů.
Reagovat
smazaný uživatel
Je v tezke roli, protoze po te vcerejsi cistce proste pocitame, ze alespon Tom uspesne projde. Verim mu,ale bude to mit opravdu tezke. Zalezi, jak mu pujde servis a jake nasadi tempto na uvod. Doufam, ze to vyjde. Honzu jsem nesledovala,ale muselo to byt hodne divoke. Asi byl Mardy pred domacim publikem hodne nervozni,ale mozna, ze se snazil i Honza.Je dobre, ze neodesel jako spraskany pes za hodinku hry. Lucka vybouchla totalne.podávat do zapasu a tak dopadnout, to je na povazenou, Chvala Ivete, ze to konecne ustala a vyhrala. Barbora asi hrala slusne, bylo to o fous. Maria dovede potrapit hracky i z top desitky,Dnes take drzim pesticky Petre,vzpomen na Wimbledon a jed.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že prohaje
Reagovat
nando
Já myslím, že vyhraje :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist