16letá Linda Fruhvirtová a Bouzková jsou v nominaci na BJK Cup místo zraněné Siniakové

7. 4. 2022, 13:47
Aktuality 18
Zraněná světová deblová jednička Kateřina Siniaková vypadla z nominace tenistek na duel s Velkou Británií v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Kapitán Petr Pála dnes oznámil. že tým doplnila Marie Bouzková a premiérově povolal i šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Utkání se uskuteční příští týden 15. a 16. dubna na antuce pražské Štvanice na malém centrkurtu.
Linda Fruhvirtová (© Volvo Car Open)

Jedničkou Češek pro zápas bude finalistka Roland Garros i olympiády v Tokiu Markéta Vondroušová a v sestavě jsou ještě Tereza Martincová a Karolína Muchová.

Siniaková vzdala koncem března na turnaji v Miami duel třetího kola kvůli potížím v oblasti žeber. "Čekal jsem na zprávu od Katky a od doktorů, jak to bude vypadat, do poslední chvíle," řekl v nahrávce pro média Pála. Bouzkovou a nadějnou Fruhvirtovou povolal ve středu večer.

Po nedělním srazu začnou tenistky trénovat v pondělí. "A už to doufám pojede bez zranění a nemilých překvapení," přál si Pála. Kapitáni mají případně ještě možnost vyměnit až tři hráčky hodinu před losem pořadí zápasů (14. dubna).

Kvůli zranění lokte nemůže Pála počítat se světovou dvojku a loňskou vítězku Roland Garros Barborou Krejčíkovou. K dispozici tentokrát po domluvě s kapitánem nebudou dřívější jedničky týmu Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Britský tým povede dvanáctá hráčka světa Emma Raducanuová. Loňskou senzační šampionku grandslamového US Open ve výběru kapitánky Anne Keothavongové doplňují Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.

S Británií půjde o sedmý vzájemný souboj, bilance je vyrovnaná 3-3. Češky vyhrály soutěž jedenáctkrát. Britky se dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 41 lety.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
GaelM
Tak snad si Linda zahraje. Pět hráček v sestavě mi přijde trochu zbytečně moc, ale je fakt, že po všech těch zdravotních problémech v poslední době je nějaká pojistka asi potřeba smile
Reagovat
Mony
Terka ani Marie antuku nemusejí, i když Terka 1 SF v Istanbulu má. Jak Maky, tak Kája Muchova to mají se zdravím všelijaké, takže na Lindu dojít reálně může
Reagovat
tommr
já doufám, že postup nám vybojujou ty už prověřený hráčky a nebudou to alibisticky házet na nezkušenou juniorku ...
Reagovat
makro99
hele a která z těch našich je ve fedcupu prověřená? Tereza nebo Marie? Nebo Karolína?
Reagovat
kiklos
Nechci přiživovat nezdravou konkurenci mezi našimi děvčaty, ale přišlo by mi logické pozvat grandslamovou vítězku a nedávnou vítězku w60, když už se to hraje na antuce.
Lindu Fruhvirtovou bych čekal spíš při volbě tvrdého povrchu. Ale hlavně ať se daří.
Reagovat
Matej4732
Nosková však titul vyhrála na tvrdém povrchu v hale, Fruhvirtová teď hrála na antuce v Charlestonu, takže to zas tak nelogické není. Navíc Fruhvirtová má více zkušeností s hračkami top 100.
Reagovat
tommr
konkurence není nezdravá - právě naopak ... smile
Reagovat
tommr
takže Britky přijedou v nejsilnější sestavě zatímco nám budou chybět naše 4 největší hvězdy. Přesto si myslím, že smile naše holky vyhrajou i když to nebudou mít lehký ...
Reagovat
misa
Emma na antuce neodehrála snad ani jeden profesionální zápas.
Reagovat
Vaslab
Je tomu tak. V juniorské kategorii odehrála na antuce celkem 29 utkání s bilancí 20:9, žádný titul na tomto povrchu nezískala.
Reagovat
Boomcap
sice britky budou mít to nejlepší co mají, ale i tak si myslím že naše holky to zvládnou smile
Reagovat
vergus
Britky na antuce porážejí docela často i hráčky třetí/čtvrté stovky, naše hráčky by v domácím prostředí měly být schopné toho využít
Reagovat
misa
Linda Fruhvirtová - zasloužená nominace za výborné výkony.
Maruška B. - má zapsanou kvalifikaci Istanbulu, což asi znamená, že bude měsíc bez WTA turnaje :(
Reagovat
tommr
oprav mě jestli se pletu, ale tu kvaldu v Istanbulu přece nemůže stihnout ... smile
Reagovat
misa
Pokud začíná v sobotu, tak ne. I přes dobrý vstup do sezony má Bouzková pořád bídný žebříček, se kterým se nevleze do hlavní soutěže ani na řadě turnajů WTA 250.
Reagovat
Matej4732
https://www.tennisteen.it/entry-list/wta/23763-wta-entry-list-18-24-aprile-2022.html
tady je už v hlavní soutěži
Reagovat
misa
Není, poslední Sherif a Maruška daleko pod čarou.
Reagovat
Matej4732
Jo promiň, byla napsána v náhradních a v kvalifikaci už ne, už je to opravné, ale snad se na ní usměje štěstí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist