15. den na Roland Garros: Španělské finále Nadal - Ferrer

9. 6. 2013, 09:55
Previews 145
Druhý grandslam sezony dnes vyvrcholí tradičním finále dvouhry mužů, ve kterém se střetnou Španělé Rafael Nadal a David Ferrer. Před nimi se o titul z čtyřhry žen utkají italské světové jedničky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou a Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.
Rafael Nadal a David Ferrer

Rafael Nadal se dnes může zapsat do tenisové historie. Na Roland Garros bude útočit už na svůj osmý titul, tolik jich žádný hráč na jednom z grandslamů dosud nezískal. Jeho soupeřem ve španělském finále bude David Ferrer

Antukový král Nadal, který v semifinále udolal v pěti setech světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, je v zápase proti debutantovi ve finále grandslamu jasným favoritem. Pařížskou antuku si levoruký Španěl podmaňuje pravidelně - s jedinou výjimkou - od své premiéry v roce 2005. Jedinou porážku mu připravil v osmifinále 2009 Švéd Robin Söderling.

Nyní se bude o totéž pokoušet jednatřicetiletý Ferrer, který na cestě do finále neztratil ani set. Nadala však porazil jen čtyřikrát z dosavadních 23 vzájemných zápasů, přičemž na antuce se mu to podařilo jen v roce 2004 ve Stuttgartu. V té době však Nadalovi bylo čerstvě osmnáct let, dalších 15 vzájemných duelů na antuce včetně tři letošních již ovládl.

"Necítím se jako favorit. Cítím se jako finalista. Je skvělé, že je David ve finále, moc si to zaslouží, bude to skvělý den pro náš sport ve Španělsku. S Davidem máme skvělý vztah, často spolu hrajeme videohry. Je to skvělý klu, velký bojovník. Vždy tvrdě pracoval, aby se dostal tam, kde teď je. Je skromný, a je mnohem důležitější být dobrým člověkem, než skvělým hráčem. Každý, kdo ho nerespektuje jako jednoho z nejlepších hráčů světa, tak o tenise nic neví," řekl Nadal den před finále na adresu svého krajana.

"On tady ještě neztratil ani set. Nesmím ho nechat hrát jeho údery, potřebuju diktovat tempo zápasu. Pokud nebude hrát agresivně, budu mít problém," dodal Nadal.

"Porazit na Rafu je obtížné na každém povrchu. Ale na antuce je to nejtěžší. Ale budu se snažit hrát krádný zápas, nechci přemýšlet o tom, jestli je to má životní šance," řekl jednatřicetiletý Ferrer, který ve své první finále proměnil až 42. grandslamový turnaj. Déle to žádnomu finalistovi netrvalo.

Finále mužské dvouhry je na kurtu Philippa Chartriera na programu od 15:00 SELČ.

V poledne začne boj o titul ze čtyřhry žen. Popáté z posledních šesti grandslamů se do finále dostaly Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová, které z posledních čtyř grandslamů prohrály jen loni ve Wimbledonu ve čtvrtfinále s Češkami Hlaváčkovou a Hradeckou. 

O celkově čtvrtou trofej z turnajů 'velké čtyřky' se světové jedničky utkají s Ruskami Jelenou Vesninovou a Jekatěrinou Makarovovou, které porazily loni ve finále antukových turnajů v Římě a Madridu, ve čtvrtfinále French Open a také letos v semifinále Australian Open. 

Rusky, které v semifinále vyřadily Hlaváčkovou a Hradeckou a v pěti zápasech neztratily ještě ani set. budou usilovat o první grandslamový titul. Šestadvacetiletá Vesninová prohrála finále po boku Azarenkové (French Open 2009), Zvonarevové (Wimbledon 2010) i Mirzaové (French Open 2011) a na tři pokusy neuspěla ani ve finále smíšené čtyřhry. Levou rukou hrající Makarovová, jež v pátek oslavila 25. narozeniny, je ve finále čtyřhry žen poprvé. Loni však už slavila grandslamový titul v mixu na US Open, kde triumfovala s Brazilcem Soaresem.

- PROGRAM 15. DNE NA FRENCH OPEN 2013 -
(neděle, 08. 06. 2013)

Kurt Philippa Chatriera:
12:00
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.)
15:00
Nadal (3-Šp.) - Ferrer (4-Šp.).


kompletní program 15. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

145
Přidat komentář
Reti64
Nadalovi gratuluji k titulu, mé sympatie však nemá. Naštěstí právě začíná druhá polovina sezóny, která bude úplně jiná, těším se na trávu a na zlepšené výkony Petry Kvitové!
Reagovat
Pe3k
8 grandslam je pěkný úspěch. Ukázal všem, že i s takovým antitenisem jde dokázat velké věci. Sice to bylo na nejzbytečnějším a nejnudnějším grandslamu a s nejslabší konkurenci v historii, ale jeho infantilní a slaboduché fandy to jistě potěší...Jako vedlejší efekt tu sice bude nablito dokud zase nedostane nakládačku, ale to už k tomu prostě patří :)

Po jeho kolapsu na Wimbledonu, kdy vyletěl se světovou stovkou ve druhém kole a pak se z toho naprosto psychicky složil, je to výborný návrat na kurty.
Reagovat
viitak
Typický Troll - Typický troll úmyslně zveřejní nějakou pobuřující myšlenku ? řekne něco zvláště kontroverzního, aby podnítil flame war. (zdroj: Wikipedie)
"Běžnou radou týkající se trollů je ?Prosím nekrmte trolly.?
Reagovat
nitrotaj
HIST8RY!!!!!
Reagovat
kada.tom
Vamos! Legendary Rafa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa ! Historie přepsána ... legendary !!!
Reagovat
Mayo
vamos RAFA :))) je to tam !
Reagovat
smazaný uživatel
dal jsem na Davida.
Reagovat
Nola
Rafa nemusí vôbec hrať svoj najlepší tenis, aj tak to v pohode stačí, finále bolo v piatok, David nemá žiadne zbrane na Nadala, Maruš nabudúce nech radšej predáva cukríky.....
Reagovat
r176
snad nejnudnější mužské finále grandslamu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Po piatkovom strese si clovek zasluzi vikendový relax a oddych pri dobrom tenise..

Súboj Davida s Goliášom.
Reagovat
smazaný uživatel
bingo
Reagovat
smazaný uživatel
"dobrom"
Reagovat
W.G.M.
Taky myslim, ze to neni takova hruza, jak tu spousta lidi pise. Proste v tomhle finale jde jen o tu trofej, neni tam zadne bonusove napeti s ohledem na letitou rivalitu ci kvuli tomu, ze na protejsi strane site stoji nejake velke jmeno. Podle me ani finale, kdy Roger dostal kanara, nemohlo byt nejake extra :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa predvádza dobrý tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Od druhého setu, první to byl zápas špatného a ještě horšího.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo Jimmy Jump, kdo vlezl na kurt a chtěl se dostat k Rafovi? A co to měl za prskavku? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, něco hrozného, hrál se krom snad 4 gamů, kdy Ferrer něco hrál, pořádný tenis? První set oba tak na 50% snad, něco neuvěřitelného. Slabší grandslamové finále dlouho nepamatuju teda. Výsledkově tak nějak očekávané, ale herně hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa ! dopodávat bez nervů !
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit že někteří co tu píšou že se David sesypal, vidí tenis poprvé. Však David do toho řeže hlava nehlava, ale bohužel na druhý straně nestojí Federer nebo Tsonga, ale Rafael Nadal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal od půlky druhého setu začal hrát ten svůj beckhand a forehandem by teď trefil i běžícího bolta... Ferrer se nesesypal ale nemá jak vyhrát.
Reagovat
Denis92
bilancia 14-0 s Federerom hovori za vsetko..Ferrer sa vzdy zosype proti hracom ako je Nadal,Djokovic ci Federer
Reagovat
Mayo
chudák Rafa ako ho chcel zlikvidovať :/ :D
Reagovat
Denis92
sledujes? Ferrer sa opat uplne zosypal z Nadala..
Reagovat
Mayo
bengále na RG :DDDDD to je konec ...
Reagovat
W.G.M.
Fiha, pyro na tenise, doba jde koukam dopredu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, vypadni z toho kurtu!!!
Reagovat
Vojtiik
Jste se tam vystřídali, ty jsi tam strasil na FO 09 co?:))
ti francouzi byli vzdycky retardi tvle, co to tam litaji za paka
Reagovat
Pe3k
Neutrácel bych peníze a čas na nejzbytečnější grandslam sezony...

Btw. Federer získal 12 grandslam o rok dřív než Nadal, i když Nadal začal vyhrávat o 4 roky dříve...Takže je Nadal zase pozadu :)
Reagovat
nitrotaj
Neustál semifinále tak vlítnul na kurt se světlicí!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš toho dobráka, čo tam onehdy behal so spanielskou vlajkou a skoro ju omotal okolo Rogerovej hlavy?..

To bol náhodou jediný moment finale hodný úsmevu na tvári :))

Kazdopadne nie je to moc dobrá vizitka pre Francuzov, ak by mal namiesto ohna v rukách pistol, bolo by po srande..
Reagovat
Mayo
ale 10. GS získal skôr ako RF :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, no to je uplne klucová statistika..Kto kedy ziskal 12GS..:)

A kto kedy ziskal karierny GS vies?..A za akych okolností :)
Reagovat
Pe3k
V sezoně 2010 nejslabší soupeři v historii? :D južný v semifinále US, Berdych ve finále Wimbledonu...Navíc US a AO má jen 1...takže Nadal o5 hooodně pozadu...
Reagovat
UnrealTom
no a je to davídek se sesypal :D:D komedie
Reagovat
Vojtiik
Frauuuurrereeeee ty jsi mačo:)
Reagovat
Denis92
konecne sa coskoro skonci antukova cast sezony,kde jde vitaz dopredu jasny..a po 3mesiacoch nam konecne zacne znova boj o trofeje :)
Reagovat
kada.tom
Nevím, co je na tom zápase nedůstojného. Všeobecně se čekalo, že to bude vypadat takto, a tak bych neřekl, že to je nějaký překvapení - překvapení by bylo, kdyby to takto nevypadalo. Vamos Rafa!!!
Reagovat
kada.tom
... aneb Rafa se zlepšuje každou minutou a tím jde logicky ruku v ruce to, že David začíná víc kazit, no :-)
Reagovat
Sonja
Tak o překvapení tu snad nikdo nemluví:-)))...takový průběh se pochopitelně čekal, ale dala jsem šanci prvním asi 6-7 gamům, pak jsem tedy utekla:-(:-D
Reagovat
Pe3k
Je naprosto dokonalý důkaz o konkurenci na antuce. Tedy o parodii na konkurenci...Naštěstí tato zrůdnost jménem antuka končí a začíná tenisová část sezony :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :D
Reagovat
Sonja
Finále stojí za prd, ale semifinále rozhodně mělo grády a ukázalo, že Rafa na antuce konkurenci má (i když ji nakonec porazil)...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Petrík, pamatas na nasu stávku?..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak krásně to neunášíš ... :D
Reagovat
Pe3k
Ano, dlužíš mi 100 EURO. Snad víš o tom, že v následujícím vydání žebříčku je Nadal číslo 5...
Reagovat
smazaný uživatel
To ze je Rafa piaty je skor zlá správa pre Rogera, nez pre Rafu..

Dlžím, ak do konca roku 2014 nebude aspon tyzden jednotkou :)
Reagovat
Mayo
nech si je 5. hlavne, že pridá ďalší GS titul :) , ktorý podľa Petríka Rafa na RG 13 nemal dosiahnúť
Reagovat
smazaný uživatel
Jako nezaujatý divák to vypínám, nedá se na to dívat. Finále bylo v pátek, tohle je děsná nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto nedůstojné finále.
Reagovat
Mayo
krásny BH winner od Rafu (: ... celkom ten BH mu ide od SF
Reagovat
spaniel
Kdyz David nebude využívat šance, tak to muze rovnou zabalit.
Reagovat
Sonja
Tak jsem nakonec nevydržela dokoukat ani ten set:-D... co se dá dělat, pravé finále už prostě proběhlo v pátek, toto je nuda:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Už po žrebe bolo jasné, že finale bude toho roku v piatok..Bohuzial podobná situácia moze nastat este vo Wimby, potom uz snad dlho nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Škoda Soderlinga, nechci tvrdit, že by Rafu znova porazil, ale určitě to byl špičkovej hráč. Podle mě dneska Nadal nejen vyhraje, ale French Open udělá aspoň desetkrát. Je ještě dost mladej.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ve Wimbledonu to ale rozhodně nebude předčasné finále, pokud se Djo-Nad potkají v semi. Ať z nich postoupí kdokoli, bude mít pravděpodobně ve finále důstojného soupeře. To při Federerově antukové "formě" na RG nehrozilo.
Reagovat
Sonja
Tak tak, ve Wimbledonu to bude jiná pohádka, tam fakt není jasný favorit...
Reagovat
Denis92
na Wimbledone takato fraska vo finale rozhodne nehrozi,pretoze nikto nemoze hrat tragickejsie ako Ferrer proti Nadalovi na antuke.
Finale typu Djokovic-Federer,Nadal-Federer,Murray-Djokovic...vsetko bude lepsi tenis ako toto a urcite vo Wimbledone nebude platit ze zapas Nadal - Djokovic bude predcasne finale ak sa stretnu skor ako vo finale
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..

Skor som narazal na rebrickové postavenie, na úvodných dvoch miestach by zrejme mala byt táto dvojica..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to asi ano. A co když WB vyhraje Murray? Ani to mu nestačí na obhajobu druhého místa?
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, ale hned potom sa mu odráta 750b za OH a následne sú pred USO este dva turnaje Masters, kde má Rafa menej obhajoby, nez Roger a Andy..V NY by už mal byť druhý, ak nevybuchne v Londýne..
Reagovat
carolyn
Nojo Nadal nezná bratra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Problém potvrdenia breaku zacína mať chronický charakter..
Reagovat
MarcelPersch
Hlavne musi Rafa byt aktivni, agresivnejsi, jinak by mu David mohl vyrobit vazny problemy....
Reagovat
gigin
Hlavně, ať už Marfuša nelosuje žádný turnaj....
Reagovat
smazaný uživatel
Opatrně, jo? :D Kdyby Novak udržel ten brejk v 5. setu, tak bys tady dneska nic takového nenapsal... Myslím, že stěžovat na los si může akorát Berdych. :D Jinak nevím, proč tady pořád víc lidí píše "Marfuša". Já si vždycky představím tu ošklivou z Mrazíka, přitom Masha je krásná. To nemůžete napsat normálně Maria? No jo, Lunej to tady asi nakazila... :D
Reagovat
gigin
Ty ale ta podoba tam trošku je, né že ne!! ;)))

http://www.q3.cz/images/45marfusa.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tá zasterka Márii sekne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, kdes vzal moji fotku? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
To máš na mysli, že se Masha taky takhle tváří při zápasech? :D Víš co, ruské holky (a slovanské celkově) mají docela společné rysy v obličeji. Většinou se dají dobře odlišit od ostatních typů, tedy aspoň si to myslím... No ale Marfuša z Mrazíka byla ještě k tomu zlá. Masha přece není zlá. Zkrátka a dobře, jestli jí budeš takhle říkat, tak si mě nepřej. :D

Zajímavé je, že Nastě Pavlyuchenkové tady nikdo neříká Nastěnka... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co zase já? :)) Já jí říkám Mašena, Marfušu tu zavedl tuším pepin nebo někdo jinej, já jsem v tom nevinně :))
Reagovat
gigin
Lunej: Na jedné seznamce, jak tam máš inzerát :DDD
monty25: Naštvala mne, je to Marfuša!! Po neděli už o bude zase v normálu, neboj :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jí říkáš někdy Mašena a jindy Marfuša... Mašena mi nevadí. Sice je to jako Kačena, ale přijde mi to ještě celkem neutrální. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomínej, že je to Novakova velmi dobrá kamarádka... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hroznej šmírák teda :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No že jsi to ty, budu jí teda říkat Mašena..:) ani nevím, proč ti tak ustupuju :)))
Reagovat
Mayo
dneskajšie finále bude katastrofa...upršané a upršané...::/
Reagovat
Mayo
vamos RAFA !
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer ten si opět stříkne do textilu před Rafou a do hodinky je hotovo !
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápase starých pánov viac divákov ako na finále ženskej štvorhry..
Reagovat
W.G.M.
Jo, presne toho jsem si taky vsimla, ale doufala jsem, ze to je jen zdani, jelikoz jsem zenskou ctyrhru sledovala asi poslednich 10 minut a rikala jsem si, ze asi zabirali jen ty spatne tribuny. I kdyz ja bych na zensky taky nesla, nebavi me je sledovat.
Reagovat
kada.tom
Dnes budu fandit samozřejmě Rafovi. Nejenže se mi hra Davida nelíbí, ale dnes chci vidět historickou událost, kdy hráč vyhraje jeden z grandslamů po osmé, tedy nejvíce v historii :-)

Vamooos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si dnes přál hlavně pěkný a napínavý zápas, žádný výprask, tak uvidíme....
Fandit budu Davidovi.
Reagovat
Fandina
OT ... Tereza Smitková hraje v Nurnbergu stream
http://www.bestsportgo.tv/20130608/vv-592228-tennis-51b2e2dd4a3749.58268323.html
Reagovat
Fandina
První set vyhrála v TB. Tak ještě jeden Terko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
kohlik
taky budou dávat Martincovou na druhým kurtu
Reagovat
Fandina
a také bude na streamu Kramperová.
Němci jsou dobří, dávají na streamy i kvalifikace. Je vidět perfekcionalisty a také to, že mají dost tenistů a tenistek.
Reagovat
kohlik
Zatím se mi hra Terky líbí( hlavně podání), vidím ji poprvé.
Reagovat
Fandina
Terka byla jedna za tří hráček, které z celkem osmi našich hráček postoupily nedávno na Štvanici do osmifinále.
Reagovat
Fandina
Tereza to nakonec vyhrála a bylo to po moc pěkném forehandu, který protihráčka nezvládla. Gratulace Terce, pěkné rány, jen tak dál. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
outsiderům proti favoritům. Davide, držím palce.
Reagovat
Sonja
Přidávám se:-)...já Davidovi hlavně přeju, aby ze svého prvního GS finále odešel se ctí, nedostal žádný výprask nebo podobně, to by si fakt nezasloužil:-(:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Sice taky (asi marně) držím palce Ferrerovi, ale jinak nechápu, proč by se mělo fandit outsiderům proti favoritům? Jaký to má smysl?
Reagovat
Fandina
Také fandím Davidovi, ale ne kvůli tomu, že se to má, ale protože je podle mě ve formě a už by jednou mohl Rafu porazit. A samozřejmě Rafa bude moct chtít vyhrát a půjde o hodně. Tak Davide go go go!
Reagovat
PetaM
Ty kráááso. Viděl někdo tu pecku, kterou dostala Vesnina od Makarove? Ty vole, to muselo bolet ... Takovou pecku, kdyby dostala Andy od Lucky, tak se tam Andy složí ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zrovna jsem to chtěl napsat. Já jsem si při sledování deblu občas říkal, že jsem asi ještě neviděl, aby někdo omylem trefil spoluhráče/ku. Přitom se to klidně může stát. Tohle asi fakt nebylo příjemné, ale naštěstí se Eleně nic nestalo... Přeju ruským holkám a doufám, že vyhrajou. Zatím je to dost vyrovnané...
Reagovat
Fandina
Debl finále je dost hlasité, koukám. Poslední dobou je to dost obvyklé. Hlasitě se projevuje kde kdo. Není to automatické řvaní, jake ještě vloni předváděla Vika s Márií, ale hodně to teď vidím. Zřejmě to pomáhá i ostatním, proto to také začínají používat.
PS Ekatěrina Makarovová je podle mě postavou i vzhledem podobná Stefi Graff, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To už se tady řešilo hodněkrát... Jo, Elena a Sara jsou taky hlasitější. Mně se třeba líbí, jak Elena dělá při těch úderech "haja" nebo co to je. :D To je asi nejhezčí ze všech těchto zvuků. :)

První set je v kapse, tak teď ještě jeden. Je to teda boj o každý fiftýn... DAVAJ! :)
Reagovat
Fandina
monty ... aha, tak to je možné, že se to tu řešilo. Já tyhle výkřiky holek dneska vnímám jako takový ten výdech povzbuzení, ale Viky a Márie to spíš považuji za automatický řev hodně hlasitý, i když obě už trochu zmírnily, ale je to podle mě něco jiného, než co slyším třeba teď od holek v deblu. Jinak je mi jedno kdo vyhraje. Myslím, že italky jsou trochu lepší a sehrané, ale třeba Kata Makarovová je zase super singlistka a Vesnina deblistka. Tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě co se týká té podobnosti Ekateriny a Steffi Graf: Možná ten nos mají podobný. :)

Ruské holky mají ve 2. setu brejk...
Reagovat
Stan_Borowitz
U slavné rusko/běloruské dvojky je to záměrný řev s cílem získat nesportovní výhodu nad soupeřkou a je ostudou WTA, že nezakročí. Je jasné, že se to bude jen zhoršovat. Proti občasnému ulevení si při skutečně v krajím vypětí hraném míči by samozřejmě nikdo nic neměl, ale toto?

Proč neječí jako siréna nejlepší hráčka současnosti?
Reagovat
Fandina
monty ... podle mě i postavou, podobné vlasy, kvalitou, barvou, nos hlavně a celkově mě připadá Kata se Šteffi podobná. Trochu i atletickým pohybem, viz odkaz na legendární zápas Jana Novotná Steffi Graf Wimbledon 1993
http://www.youtube.com/watch?v=Nx6kK-MH4xQ
Reagovat
dadaft
koukám na kurz Mediny-Garrigues proti Petkovičové (2.25/1.80).
Medina byla v QF v Madridu a prohrává teď jen se silnými hráčkami (Li, Kirilenko, S.W.), v SF teď na ITFku rubla Hercogovou, a ta na antuce umí...
Petkovičová vypadává v kvalifikacích... - nebo že by se Andrea začínala nenápadně zvedat, že ji sázkaři tak věří???
Reagovat
smazaný uživatel
Petko porazila v semifinále turnaje v Marseille Monicu Puig dvakrát 6:0. To mě docela šokovalo... Je ale fakt, že Monica postoupila do semifinále přes tři tříseťáky, přičemž první dva zápasy vyhrála v tie-breaku 3. setu.
Reagovat
dadaft
no, v Marseille byl k vidění Petkodance.
tak snad se Andrea opravdu začíná rozjíždět. ))
Reagovat
gigin
Jo? Dala to? Zakrútila řitkú?? To jsem moc rád... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tomu docela věřím a moc bych jí to přál. :) Její výsledky z Marseille vypadají opravdu skvěle a to nehrála proti žádným slabým soupeřkám (Anabel, Monica, Ormaechea, Johansson). Navíc některé z nich umí hlavně na antuce...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak přemýšlím, čím by mohli pořadatelé to dnešní v podstatě nezajímavé finále s předem jasným výsledkem divákům zpestřit? Třeba by mohli slavnostní ceremoniál s předáním cen udělat ještě před zahájením zápasu a Nadal s Ferrerem by pak mohli odehrát exhibiční zápas, aby se diváci alespoň trochu pobavili?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že vo finále USO 2009 bola podobná situácia. Kto vtedy veril Del Potrovi, hráčovi, ktorý nikdy predtým Federera neporazil?

Samozrejme história vzájomných zápasov Davida s Rafom je o niečo dlhšia, než bola tá Rogerovská s Delpotrovskou, ale vo športe sa už stali aj väčšie prekvapenia, než to prípadné dnešné.

A koniec koncov, vyzerá to aj tak, že sa dnes hrať nebude, resp. to bude opätovné niekoľkokrát prerušované finále, kde sa hráči nebudú môcť dostať do tempa. V Paríži totiž prší a má pršať.
Reagovat
a.magerova
Ztratit peníze - ztraceno málo, ztratit čest - ztraceno mnoho, ztratit odvahu - ztraceno vše!!! AUGUST VON PLATEN-HALLERMUNDE

Jen to je ztraceno, čeho se sami předem vzdáváme!!! GOTTHOLD EPHRAIM LESSING
Reagovat
smazaný uživatel
No ja samozrejme Rafovi dôverujem, len ak by som musel vsadiť milión korún na nejaký zápas s kurzom 1,11 vybral by som si radšej nejaký iný. :)
Reagovat
Sonja
Tak ale Delpo měl (a má) obrovské zbraně v podobě servisu, forehandu...zatímco David je takový, že ničím nevyčnívá a ta konzistentnost, která pohodlně stačí na hráče mimo top 4 na Rafu prostě stačit nemůže:-(
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsi v pohodě, když Rafa prohraje, tak ztratíš jen málo, jak pravil Karl August Georg Maximilian Graf von Platen-Hallermünde. Kdybys ztratil odvahu a nevsadil milion, ztratil bys vše...

Aniž bych chtěl jakkoli zpochybňovat vznešenost slov pana hrabětě, vždycky mne pobaví, s jakým nadhledem se o nedostatku financí dokáží vyjadřovat ti, kdo jej očividně v životě nepoznali :-)
Reagovat
a.magerova
No mě fascinuje, že sis našel celé jméno dotyčného i se šlechtickým titulem..... nebo se mám urazit, žes mi nevěřil a koukl ses jestli nekecám :-/

Oba citáty byly samozřejmě směřovány k Davidovi, který by se mohl vzepřít danému předpokladu!!!!
S poznámkou jakoby pod čarou souhlasím :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě jsem se spolehl na nápovědu, kde bychom dnes všichni byli bez přítele Googla, že?

Ber tu mou úvodní poznámku jen jako takový smutný povzdech nad tím, že výsledek je předem dán, ať bude David bojovat sebevíc. Takové stéblo hozené tonoucímu. Stéblo? Někdo se chytá tužkové
čárky, aby se udržel nad vodou. Chytá? Jako utonulý sní o záchran
ě... (Franz Kafka)
Reagovat
a.magerova
Tak pravda, srovnávat přítele Googla s tímto co mám stále v knihovně nelze, ale vyrostli jsme i tak, ale dnes už bych přítele nedala :-)))
http://www.antikvariat-smichov.cz/detail.php?id=35614
Reagovat
a.magerova
"Logika je sice neotřesitelná, ale člověku, který chce žít, neodolá."
(Franz Kafka)
Reagovat
UnrealTom
kéž by se stal zázrak a David by vyhrál ale to se nestane :/
Reagovat
smazaný uživatel
vencape, Rafa se s trávou určitě sžije jako se s ní sžil ve všech předchozích sezonách od r.2006. Loni se s ní sžil jistě taky, jenže zapracovalo zranění, díky němuž to s Rosolem projel, takových nepříjemných servismanů už tam v minulosti potkal (Del, dvakrát Berdych, Del a další) a vždycky byl nakonec úspěšný..loni bylo jasné už v prvním zápase s Belluccim, že je limitovaný a s Rosolem se to bohužel už projevilo naplno, jinak by s ním samozřejmě neprohrál. Takže strašit servismany není na místě, hráči jako Raonič, Isner a další bombarďáci spíš bojují sami se sebou než že by měli ohrozit to čtyřku..a pokud ohrozí, tak mohou kohokoli z nejlepších, nejen Rafu, ale i Můru, Djoka a Federera. Dappe, nevím, proč mi vzkazuješ, že jsem blázen, jen zdravě věřím Rafovi a otevřeně to říkám, nic víc. A R_F, všechno co člověk napíše, musí mít pointu? Bylo to jen konstatování, Rafa je podle mě největším favoritem i na trávě a za tím si stojím...
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, já se taky musim smát, když tu někdo píše, že jeho vítězství ve Wimbledonu by bylo překvapenim, hahaha, jako by tam dvakrát nevyhrál a třikrát nebyl ve finále, šašouni jedni..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že Wimbledon nemá favorita, nedá sa vyčleniť jedno meno, ktoré by stálo nad ostatnými. Žreb bude samozrejme pre Rafu dôležitejší, než na RG napríklad, avšak súhlasím s názorom, že viac hrozieb v podobe servisovo zdatných súperov visí vo vzduchu aj pre Djokoviča a ostatných členov elitnej štvorky.

Môj tip na finále Wimby 2013, Federer - Nadal. Švajčiar porazí v Semifinále Srba, Nadal Murrayho po tom, čo vo štvrťfinále porazí Davida. Kiežby :)
Reagovat
Rafaeoli25
Připojuji se, Rafa samozřejmě je favoritem Wimblíku, Murray tam s nim třikrát prohrál, Nole je na trávě přece jen slabší než na betonu a antuce, no a Federer už na to nemá, takže Rafa by si pro titul dojít měl pokud nebude unavenej nebo se nezraní...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si třeba myslím, že pro Rafu, který odehrál celý letošní rok (vyjímkou jednoho turnaje) pouze na antuce, bude težké si na trávu zvyknout. Tím neříkám, že nebude na Wimbledonu jedním z favoritů, ale největším favoritem pro mě není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, že Nadal je jedním z hlavních favoritů WB, vzhledem k posledním výkonům obou i větším než Federer. Hodně záleží na losu, v tom souhlasím s Forehandem.

Ale úsměvné mi připadají ty komentáře už předem omlouvající případný Nadalův neúspěch zraněním či únavou. To je absurdní. Pokud nějaký hráč neodstoupí pro zranění/únavu či z jiného důvodu před zápasem nebo v jeho průběhu, tak je jeho případná porážka výhradně důsledkem toho, že prostě hrál hůře než jeho soupeř. A následně udávané "důvody" jsou irelevantní. To je jasné jako facka a platí to pro všechny. I pro Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
a jsme zase u toho, výše uvedení Rafovci vidí situaci tak, jak ji chtějí vidět. Rosol sehrál životní zápas a bylo úplně jedno jestli byl Nadal zraněný nebo ne, porazil by ho jen v případě, kdyby odehrál svůj nadstandart. Mně z toho vyplývá jediné, že Rafa je v případě zdravý neporazitelný nebo aspoň tak mi přijdou vaše výpovědi.
Já si stojím za svým, že Rafa letos na Wimbledonu nevyhraje, favoriti jsou pro mě jiní, především Murray a Federer (pokud nebude mít problémy se zády, ale kdo by mu je věřil, když to nedává tak teatrálně najevo, že? :) )
Reagovat
Nola
Wimbledon podľa mňa nemá favorita, Rafa sa vrátil vo veľkom štýle, to bezpochyby, zabúdate, ako Andy vlani na tráve exceloval, podceňujete ostatných súperov, chápem vaše nadšenie, a že Andy nikdy neporazil Rafu na tráve nie je podstatné, Andy má veľkú motiváciu /výhra doma, postavenie v rankingu/..a raz sa to musí zlomiť,
Forehand ten tvoj scenár nemá chybu :D prečo sa spoliehaš na Federera? Nole sa s Fedexom stretol na tráve iba raz a z toho vyvodzuješ výsledok? priama konfrontácia na tráve sa ti nepáči?
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, servismani představují daleko větší riziko pro Nadala než ostatní. Tradičně se s nimi trápí nejvíc ze čtyřky, viz FO 2011 a pětisetová bitva s Isnerem, Wimledon s Rosolem nebo letos na FO a nepříjemnosti s Brandsem a to je jen namátkou. Naproti tomu Federer s nimi nemá žádné nebo menší problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Nola prosím ťa. Si rovnaká ako moja priateľka, hneď si veci domýšlaš :)

Bol to z brucha vyslovený tip, nič iné za tým nehľadaj. Apropos, som poverčivý a Wimby 2003 bol pre Rafu a Rogera výnimočný (Prvý štart na GS, prvý triumf na GS), o 5 rokov neskôr, znova pre oboch výnimočný Wimby a o ďalších 5 rokov je práve ten najbližší. Aj preto som tipoval, jak som tipoval. + Priamej konfrontácie s Nolem sa nebojím na žiadnom povrchu, ako som povedal, vždy to bude otvorený zápas, kde rozhodnú detaily a šťastie.
Reagovat
Sonja
Tak tady se taky píše o Fedexovi "pokud nebude mít problém se zády"...respektive se jeho slabé výkony svádí na ně.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, že sa s nimi trápi. Ale je rozdiel potrápiť a poraziť.

Ak berieme servismanov a ranarov do jednej kategórie, Federer má v rámci GS s nimi viac prehier, než Rafa. (2x Tsonga, 2x Berdych, Delpo+Soderling)..Rafu porazil Delpo, Soderling, Tsonga, Rosol..
Ortodoxní servismani Rogera neporazili a z toho ojedinelého Rosola by som až takú vedu nerobil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, i mne to trápí, že Federerovi fanoušci začínají přebírat špatné móresy (některých) fanoušků Nadala a Djokoviče... :-)
Reagovat
Sonja
Mne to netrápí;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Chápu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, mně přijde, že Rafu ty kolena nijak nelimitují, běhá jako vždycky, zato u Rogera to jde vidět více, limituje jej to při servisu a tím mu ubírá jednu z jeho největších zbraní, o kterou Rafa nepřišel (pohyb). Evidentní je to také díky tomu, že nosí ty dvě trička v důsledku čehož se potí jako kůň. Netvrdím, že za vyřazení mohla jenom záda a ani se na to nevymlouvám, jenom prostě konstatuju, že bude rozdíl jestli bude zdravý nebo ho budou bolet záda (to snad musí uznat každý). Sám sem měl navíc před pár lety velké problémy se zády a dokážu si představit jak to člověka limituje.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsi mne ale špatně pochopil, nebo jsem se já nevyjádřil dostatečně přesně. Já nepopírám zdravotní problémy žádného hráče, rozhodně ne Nadala nebo Federera. Samozřejmě vím, že Federer zničehonic nezapomněl, jak se servíruje, ale něco jej musí limitovat, když mu teď servis vůbec nejde. Je ale jen na hráči, aby posoudil, zda je schopen při daných potížích zápas zvládnout, či nikoli. Pokud se rozhodne k zápasu nastoupit a dohrát jej, jsou jeho fyzické potíže prostě součástí plusů a mínusů tvořících jeho hru. Nelze se na ně tudíž následně vymlouvat.

Roger by měl záda doléčit, a to i za cenu delší pauzy. Pokud to nebude možné, měl by ukončit kariéru. To říkám ve vší vážnosti jako jeho obrovský fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes nic nepodcenit, s přehledem si dojít pro titul, dva týdny si pořádně odpočinout a zregenerovat a pak si dojít pro třetí titul ve Wimbledonu! Tahle sezona bude tvoje jako ty v letech 08 a 10, vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos David!

Konečně se dočkal prvního finále, které si tak zasloužil. Teď už může jen překvapit, doufám, že i když by to byl třísetový zápas, tak vyrovnaný, David je bojovník a nechá tam na kurtu duši. Přeci jen ale nemá na ty nejlepší prakticky žádnou zbraň, tudíž se bojím, že ani ten set neuhraje. Ale budu věřit a doufat.
Reagovat
carolyn
!Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, hegemonie vlády jednoho tenisty na tomto turnaji bude pokračovat, neexistuje způsob, jak by mohl Ferrer hrát, aby vyhrál, existuje pouze způsob, jak by mohl hrát Nadal, aby prohrál. Španělův styl, byť nepříliš pohledný, je rok od roku stále účinější, v kooperaci s jeho netenisovou silou, jde o nepřekonatelnou zbraň, na kterou nestačila ani praktická tenisová dokonalost, kterou v posledních dvou letech pravidelně prědvádí světový hráč číslo 1, Novak Djokovič.
Tip pro sázkaře: Vsaďte výhru Ferrera v prvním, případně druhém setu (v ostatních již nebude mít pravděpodobně šanci), klíčem k utkání bude bezesporu set číslo 1 - a)vyhraje ho Nadal a utkání bude v jeho poklidné režii, b)vyhraje ho Ferrer, utkání přesto ztratí, půjde však o několikahodinový souboj s mnoha vyrovnanými gamy, který rozhodne ve prospěch Nadala jeho nezměrné seběvedomí na tomto povrchu a zkušenosti z podobných utkání (ve kterém je David Ferrer, byť na sklonku kariéry, paradoxně poprvé)...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, Kevine, Ferrer se jeví výjimečně na tomto turnaji, má velkou šanci
Reagovat
Rafaeoli25
Fandím Rafovi, i když Davida mám taky rád, jeho šance se ale téměř rovnajíé nule, pokud nebude Rafa po pátku nějak dramaticky moc unavený...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je jasný favorit, netreba zastierať. Napriek tomu zápas prináša svoje riziká. Ferrer sa oproti ostatným rokom dokázal výrazne zlepšiť, momentálne predvádza svoj životný tenis a na turnaji nestratil ani set.

Taktiež netreba zabúdať ani na posledné dva zápasy s Rafom, kedy bol krôčik a krok od víťazstva. Navyše Rafa včera vyzeral dosť vyžmýkaný, sám priznal že sa cíti psychicky a fyzicky unavený a určite treba spomenúť ich vzájomnú GS bilanciu 2:2..Kto sa môže pochváliť niečím podobným?

Suma sumárum, kurz 1,11 na Rafu mi príde v kontexte Davidových kvalít veľmi podhodnotený, napriek tomu verím a dúfam v historický 8GS triumf. A ak by to náhodou nevyšlo, titul nemôže byť v správnejších rukách.
Reagovat
viitak
Souhlas! Říkám totéž co včera i Carlos Moya. Ferrer hraje nejlepší tenis v kariéře. Je dost možné, že Rafu porazí. Přeci jen ušetřil více sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ať to není nuda. První set hodně napoví...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist