14. den na Roland Garros: Finále Šarapovová - Halepová

7. 6. 2014, 07:45
Previews 330
Ruska Maria Šarapovová, jež je díky zkušenostem mírnou favoritkou dnešního finálové utkání, bude v Paříži útočit na druhý titul z Roland Garros a své celkové páté grandslamové vítězství. Její soupeřkou na pařížské antuce bude aktuální světová čtyřka Simona Halepová, která v turnaji neztratila ani set a je ve svém prvním grandslamovém finále. Dosavadní tři vzájemné duely mezi finalistkami vyhrála Šarapovová.
Profily hráčů
Maria Šarapovová a Simona Halepová

Maria Šarapovová je na French Open ve finále třetí rok po sobě, přičemž z triumfu se radovala v roce 2012. Další grandslamové vavříny získala před deseti lety na trávě ve Wimbledonu, na US Open v roce 2006 a na Australian Open 2008. Na pařížské antuce má tak bývalá světová jednička ve svém devátém grandslamovém finále šanci získat dva tituly z jednoho grandslamu a potvrdit, že sudé roky jsou na turnajích velké čtyřky její nejúrodnější.

"Bude to hodně těsný souboj. Můj tip je, že by mohla vyhrát Maria. Má trošku víc zkušeností a poslední dobou se jí hodně daří," řekla Petra Kvitová o finále ženské dvouhry na French Open.

Česká jednička je příkladem toho, že i první grandslamové finále se proti Šarapovové dá vyhrát, sama Rusku porazila ve finále Wimbledonu 2011. Halepová je nyní ve stejné pozici jako tehdy Kvitová. "Četla jsem, že Simona nemá před finále co ztratit, tak nějak jsem se ve Wimbledonu cítila i já. Může překvapit, to rozhodně ano, ale uvidíme, jak se vyrovná psychicky s tím, že hraje finále grandslamu," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Simona Halepová neztratila v Paříži zatím ani set, což se při prvním postupu do finále grandslamu naposledy povedlo Martině Hingisové před 17 lety na Australian Open. Halepová je první Rumunkou v grandslamovém finále po 34 letech a ve Francii může navázat na triumf své poradkyně nynější Virginie Ruziciové z roku 1978.

Šarapovová měla cestu do finále složitější, v osmifinále, ve čtvrtfinále i v semifinále vždy ztratila první set a musela o postup bojovat. "Ráda bych to zvládla ve dvou setech, ale je jedno, jestli prohrajete první set, nebo pár gamů, důležité je vyhrát ten poslední set," řekla sedmadvacetiletá Ruska. "Pracuju s týmem tvrdě a nezabalím zápas, protože ztratím set. Jsem na kurtu kvůli vítězství."

Dosavadní tři vzájemné duely mezi finalistkami vyhrála Šarapovová. Naposledy před necelým měsícem porazila Halepovou ve třech setech ve finále antukového turnaje v Madridu. "Musím proti ní být hodně agresivní, je to skvělá hráčka. Dám do toho všechno a snad to bude stačit," řekla Rumunka.

Bez ohledu na výsledek finále se posune poprvé v kariéře na třetí místo světového žebříčku. Šarapovová bude v případě triumfu pátá, po porážce šestá. Vítězka zápasu, který se odehraje na centrálním kurtu Philippa Chatriera, se dostane do vedení hodnocení letošní sezony. V případě, že vyhraje Halepová bude ona první a Šarapovová druhá, v opačném případě bude Ruska v čele a Rumunka na třetí příčce.

Po finále ženské dvouhry, jenž v Paříži odstartuje v 15:00, se na centrálním dvorci odehraje také finále mužské čtyřhry. O titul se utkají jedenáctý a dvanáctý nasazený pár - domácí Julien Bennetteau po boju Edouarda Rogera-Vasselina a proti nim Španělé Marcel Granollers a Marc Lopéz.

- PROGRAM 13. DNE NA FRENCH OPEN 2014 -
(sobota, 07. 06. 2014, začátky od 15:00)

• Kurt Philippa Chatriera •
Šarapovová (7-Rus.) - Halepová (3-Rum.)
Bennetteau, Vasselin (11-Fra) - Granollers, Lopéz (12-Šp.)

kompletní program 14. dne na French Open

Komentáře

330
Přidat komentář
Roger_Federer
Neber si me do huby, dobytku neustale;)..Ja jsem netvrdil ze neco delas nad Rafou, ikdyz i to je mozne.,ale ze mas doma masku Rafika a tvoje partnerka si ji pri milovani musi nasazovat na hlavu...;) a rikat ti ty muj bycku...;);)
Reagovat
Cico93
To si zabil teraz;))))))smejem sa jak c.h.uj sam ku sebe;)))))
Reagovat
Cico93
Ahooooj AntiMashaFans !!!!!!;)))))
Reagovat
slacker
A hele ruska hymna, Vzdyt tam prece reprezentuje sama sebe. Takze vy fandici ceskym souperum NELZETE.
Reagovat
Mayo
ruská hymna na hrad
Reagovat
Mayo
Headkárka vyhrala, zajtra Headkár ešte :D
Reagovat
Fandina
Kristýnce Plíšce k titulu v Nottinghamu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
Super ...už máme zase 7holek v top100 :D
Reagovat
tommr
jj Kristýna příjemně překvapila a posunula se konečně taky do první stovky za sestrou ... :)
Škoda, že to dnešní finále v Nottinghamu se hrálo ve stínu finále FO. Kristýna v něm předvedla velmi dobrej výkon a houževnatou soupeřku dokázala přehrát nejen razancí ale překvapivě i ve výměnách. Titul si vybojovala zaslouženě ... :)
Reagovat
dadaft
to rád slyším.
na trávě se asi cítí dobře.
jen tak dál.
Reagovat
kada.tom
viděli jste ty Marie nehty? :-O
oproti jiným (Serena, aj.) má co dohánět :-D
Reagovat
kada.tom
Finále skvostný, obě dvě aktérky na servisu nic extra, na returnu to bylo mnohem lepší. Halep si ten 1 set zasloužila, ne že né :-) - nicméně Maria byla dneska hodně bojovná (kdy ale ona není) a ať nemám ani jednu rád, tak jsem to dneska přál Marii (v Paříži dokázala obrátit OF, QF, SF a vlastně i F musela několikrát hodně bojovat) a taky za letošní antukový výsledky, který byly hodně dobrý.

Jediný, co ve finále bylo navíc byl ten řev, kterej se stupňoval a stupňoval, jenže - dost to bylo i v rámci emoci, a za ty emoci má Maria u mě plus :-)

Gratulace Marii, čest Halep.
Reagovat
lars
Masena asi pritvrdila hru v zaveru :((
Reagovat
dadaft
tajný zdroj selhal.

gratulace Marii.
gratulace Simoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, teď budu hnusná, ale prostě Marii to nepřeju. Vyhrála ta lepší, bohužel..
Reagovat
smazaný uživatel
Simčo, nebul, byla jsi skvělá, je to obrovský úspěch a ještě toho máš hodně před sebou. :)
Reagovat
Mayo
čo už kulturistka vyhrala ... :D nevadí Simča skvelý turnament...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že na TP už mají rozhodnuto :D
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo divný fandit Marii ... no peníze jsou peníze :D ... každopádě výborné finále a Masha ukázala, že je prostě mentální titán - pokud nehraje se Serenou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ale dovede si někdo představit, že by takhle servírovali chlapi? Těžko by uhráli gam za set. A ošklivé kačátko se dobře bránilo a to bylo tak všechno. Gratuluji oběma
Reagovat
kada.tom
Reagovat
spaniel
Tenisove vyborna, bojovnice, ale odpornejsi stvoreni se jen tak nenajde. Tam je tech nechutnosti tolik, ze uz ani nevim, ktera me nejvic vadi.

Jinak pekne a dustojne finale. Simona hraje vytecne ve svem prvnim finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím. Tenis hrát umí, ale to všechno okolo radši nekomentovat.
Reagovat
baggik
Přesně jak říkáš.
Reagovat
anton77
přesně tak, na její zápasy se dívám jen výjimečně, protože se mi z ní dělá většinou až fyzicky špatně
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas!!! Je to nechutny, nesportovni a trapny!!!
Kdyby se chovala slusne, tak ji to jako dame preju, ale ona dama rozhdne neni. Dobre, je bojovna, dobre, ma obcas super tenis, ale vsechno tohle prekryva to jeji nechutny zdrzovani a rvani. Kdyby nervala, tak neurve tolik micu, podle me si tim jen dodava odvahu. Ja jen doufam, ze to souperkam nevadi, jak rikaji, protoze me to vadi uplne hrozne!!

Jinak tenis krasny, ale uz aby zacal dalsi turnaj ;).
Reagovat
slacker
Tak ted ji poprat do 3. kole Wimbledonu Lisickou :-))
Reagovat
baggik
To co popisuješ mi taky vadí, ale úplně nejhorší a co nedokážu pochopit je to její zatínání pěstí a výkřiky radosti ve chvílích kdy soupeřka buď udělá chybu nebo má smůlu ( míček se odrazí od horního okraje pásky ).
Reagovat
spaniel
Je to divne. Mimo kurt pusobi dobre, ale na kurtu je jeji chovani za hranou. Ze rve se vi uz davno a je to prvni vec co prijde na mysl. Ale ty pauzy na servisu jsou daleko za hranou a jedno varovani po vice nez 2 hodinach? Hnus. Navic to rvani meni a protahuje podle situace, je jasne ze to dela s umyslem poskodit souperku, nez ze by musela. Dneska snad 10x v dulezitem momentu nechala na servisu micek spadnout. Hnus. Prestavka na WC byla o hodne delsi nez je zvykem a prave ve chvili, kdy mela souperka vice ze hry. Hnus. Rvani come on, zatinani pesti po chybe souperky. Hnus. Simona se chovala jak sampionka, kterou se jednou jiste stane.
Reagovat
baggik
Khader Nouni jdi doprdele
Reagovat
smazaný uživatel
Teda servis Mášeny to je něco odpornýho. To už byl snad čtvrtej gam se dvěma a více dvojchybama. Ta ušatá halepka se sice jen brání, ale asi by měla vyhrát. Márie = strašidelnej servis a sjeí postavou!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám slov!! Na servisu hraje jak nechci říct co, ale na returnu skvostně!! Tenhle gem byl od Mashy skvělý!!!!
Tak teď doservírovat zápas! Hlavně v klidu prosím!!
Reagovat
slacker
Zase na umpire kadaffi ja ho nemam rad brucouna,.prohral uz zapas Petre a ted tlaci Sarapovopu. Hnus proc je v kazdem druhem zapasu?
Reagovat
kada.tom
a) protože je domácí
b) protože je zkušený
c) protože posuzuje zápasy velmi dobře
Reagovat
slacker
a) moc franzouzky nevypada
b) oxymoron. Kdyz nikoho dalsho na umpire nepusti tak je "skuseny" diky tlacence
c) Uplne vykolejil Halepovou v poslednich dvou hrach. Hlaseny out = opakovana bymena a ne dojmy s prujmy ze to neovlivnulo uder
Reagovat
dadaft
tak,
Maria teď uhrála brutální gem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a to je asi konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi nějak úzko... nechci plašit.
Reagovat
Mayo
sakra...Halepka bezradná na servise, no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
To je duvod proc uz nedrzi pohar.
Pokud vim, tak servis je vyhoda v tom, ze hrajete jako prvni utocnym mickem, jenze ona nahrava k utoku Marii. To je smula, ale ke hre to patri. A snad na tom zapracuje, protoze jinak sanci na vyhru mela dost.
Reagovat
Pesek12
5:4 koule Mária
Reagovat
smazaný uživatel
Maria,Maria,Maria....!
Reagovat
kada.tom
Reagovat
Vojtiik
ja mašenu teda nikdy za jeji křik neodsuzoval a mam ji pomerne rad, ale to, co predvadi dnes tou hubou... to je teda odpor:/
Reagovat
rib
jj, i zahraniční komentátoři, kteří si toho normálně nevšímají, komentují, že řve víc a víc a hlasitěji a hlasitěji... Už by jí to bobří uspávadlo měli přestat dávat
Reagovat
kada.tom
jedna z exkluzivitek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria teda na mě nepůsobí zkušenějším dojmem ... To je hrozný
Reagovat
smazaný uživatel
Jupí :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to si děláš prdel...
Reagovat
kada.tom
aj :-/
Reagovat
dadaft
((( davaj Simona )))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to bude drama.. Jak znám Maruš, tak to dotáhnout zápas do konce bez nervů neumí :D
Reagovat
dadaft
něco uhrála Simča, něco dala Marie - děkujeme. ))
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna jsem to chtěla napsat :)
Reagovat
EllNino
tfuj ty prašivá hekno !
Reagovat
rib
jj, pryč s tou Mashinou
Reagovat
smazaný uživatel
Joo break!!! Neskutečný ta radost potom!! Teď už udrž až do konce servis Maruš!!!!
Reagovat
PetaM
To byla radost? A já myslel, že ještě pořád řve po odehraném fiftýnu ... :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to byla radost! :DDD
Reagovat
Andrew89
Simona!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by jí to nepřál, když ona to tak chce (Maria) :)
Reagovat
rib
no právě, asi to urve, takže prostě vítězí "co nejde silou, jde ještě větší silou..."
Reagovat
kada.tom
brejk!
Reagovat
kada.tom
Maria na returnu excelentní!
Reagovat
dadaft
jak tohle dopadne,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
pepin
Tak s tou klikou a zdržováním bych se nedivil, že vyhraje ta ruská hekna.
Reagovat
dadaft
ach Simono, tohle bývají klíčové chvíle.
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyby vyhrála Mašena, je to moc pěkný zápas a Simča ukazuje, proč patří ke špičce, i když jí to hodně lidí nepřeje a bere ji skoro jako rychlokvašku :)
Reagovat
EllNino
nevím, jak vám, ale mně už je Maria svým chováním vysloveně odporná :)) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně sice taky, ovšem jak vidíš, dokáže prostě v pravou chvíli zabrat a bojovat do posledního míčku. Ještě je pořád šance, záleží, jak se s tím Simča teď popere.. jedéém !!
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně mě tím vytáčí. Nejen tím hekáním, ale i tím nesportovním přístupem.
Reagovat
kada.tom
Reagovat
Oin
Doufám, že to ta ruská vuvuzela prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak pro zajímavost, tohle je myslím první GS finále Mashy, které se hraje na tři sety.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Naposled se ve finale damske dvouhry na FO hralo na dva sety pred 13ti lety!!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky celkem hustý!!
A taky tohle finále už je o 20 minut delší než loňské mužské finále!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
2001 to bylo ve třetím 12-10, tak uvidíme dnes...:)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: naposledy se na tri sety hralo pred 13ti lety
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš, teď prosím bez nervů si udržet servis jo? Díky!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bylo to s nervy, ale udržela!! To její come on potom!! :-))
Pojď na break Maruš!!
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a přichází Simonina jízda - 6 gemů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím super 3. set, hlavně vidím na Simče chuť hrát, aktivitu, na rozdíl od 1. setu, pěkně Mašenu pohonit. Jedéém !!
Reagovat
dadaft
ať se práší za kočárem!
Reagovat
Mayo
Káder si frajer ! konečne si jej dal warninga :D
Reagovat
slacker
Warninga at si strci hadej kam. Warning je totalne k smichu
Reagovat
Pesek12
Mária 2 debly, to nepotěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta ruská princezna mi opět dokazuje, proč ji tak strašně nemám ráda. Takhle nesportovní chování se prostě u jiný tenistky nenajde.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, mám to stejné, i kdyby neřvala, nemá moje sympatie.
Reagovat
Andrew89
ted jí to fakt nepřeju...radovat se takhle když to někdo posere...no nevim...
Reagovat
kada.tom
je to 3. set sakra vypjatýho finále na GS ...
Reagovat
Andrew89
měla by se ted snad Simona radovat, že Maria dala DF ?
Reagovat
Andrew89
2x za sebou.....
Reagovat
Andrew89
a dobře jí tak:) 1:1
Reagovat
kada.tom
ve vypjatým finále GS bych to i pochopil
Reagovat
Andrew89
v závěru možná...né na začátku... 2:1 :)
Reagovat
dadaft
safra.
Reagovat
kada.tom
yes, tak ještě 5 her v řadě, Mario :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ju Marfuša určitě sfoukne jak jedno houno.
Reagovat
smazaný uživatel
to může napsat jen blbec :D:D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
nápodobně
Reagovat
smazaný uživatel
prosímtě, nechápeš nadsázku, když je tam tolik smajlů?
Reagovat
smazaný uživatel
a vážení, jedeme od začátku :D Simono, jsi skvělá, to musíš dát i kdybych se měla modlit... :)
Reagovat
EllNino
Jedeme Simonaaa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, to je něco, spousta krásných momentů :) Teď se ukáže, kdo je mentální titán :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim sice Marii, ale za to co předvedla v druhym setu a hlavně v tiebreaku si snad ani vyhrát nezaslouží. Halepová se furt jenom brání a Mařena buď dá nebo nedá, a většinou nedá...
Reagovat
smazaný uživatel
Neeeee..... Maruš dva blbý body ti chyběly..
Tak ve 3. setu to bude bitva... Snad to vyhraje Maruš!!! Come on!!!
Tak dneska zase tříseťák.. Takže člověk na zbytek dne úplně dead..
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ji tlačím, protože mám na ni vsazeno, ale jinak je teda strašně odporné. To, co tam předváděla za komedii na konci to se nevidí, 50 vteřin trvalo než odservírovala, ještěže pak Simča přistoupila na tu hru a nenechala si nic líbit. A Monty, všimni si, že fanoušci v Paříži fandí Simoně, takže Marfuša má více haterů než fanoušků. ;)
Reagovat
UnrealTom
fandim Simoně :) come on!
Reagovat
dadaft
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES
JOOOOOOOOOOOOOOO
ANOOOOOO

((( DAVAJ )))
Reagovat
kada.tom
no toto ... :-/

Marie, ve 3. setu chci vidět 6-2, 6-1 nebo 6-0 ...
Reagovat
Bob
Simooonka!
Reagovat
Mayo
komon Simona ! výborne
Reagovat
smazaný uživatel
si to prohrála sama ...
Reagovat
kada.tom
naprosto
Reagovat
smazaný uživatel
To jo ty trdlo. Simca hrala vyborne, nebyt toho spatnyho servisu, uz jsme ve tretim
Reagovat
smazaný uživatel
vedla 5:3 v TB, měla to dohrát ... to že si to prohrála sama neznamená, že Simona nehraje výborně.
Reagovat
slacker
jooooooooo . jdeme do tretiho
Reagovat
Andrew89
SIMONO
Reagovat
Andrew89
joooooooooooooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
3 míčky Maria!!! 3 míčky!! 3 blbý míčky!! Come on!!!
Reagovat
dadaft
my nerves are made of steel.
Reagovat
kada.tom
no ... na servisu si obě aktérky nemaj absolutně co vyčítat, teda :-D
Reagovat
dadaft
škaredá Marfuška napálila Simonku hrající s prasklou strunou ---- za to prohraješ tajbrejk babo jedna.

tajný zdroj na tebe!!!!!!
Reagovat
Mayo
dvakrát nedopodávať...môže ísť na párky akurát tak
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo Simco. Pokud se dobre divam, srazi ji jeji vlastno servis.
Reagovat
dadaft
celý zápas by potřebovala líp podávat.
sráží jí to.
Reagovat
kada.tom
loterie na závěr 2. setu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by tiebreak??
Reagovat
vendulkabendulka
Mimochodem, za ten hadr co ma Simona na sobe by meli nekoho na dlouho zavrit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, mně se zrovna líbí i ta barevná kombinace, pořád lepší, než Lacostu, kterou nosila předtím, to byl děs. :)
Reagovat
vendulkabendulka
Barva mozna, ale ty nevidis ten pytel na klokani mlade co ma na hrudniku? Co tim chtel autor rict? Skladiste micku? A ten rozparek na sukynce je jak pro rumunskou stripterku.. oh, wait ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně vidím, že je to nějak v zádeli, takže i kdyby tam měla brambory, je mi to jedno :)
Reagovat
slacker
Co je to zadel? Rika se bud zada nebo prdel
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D já nejsem sprostá, tak jsem to vzala tak nějak dohromady :)
Reagovat
Fandina
Kristýna Plíšková vyhrála ve finále ITF na trávě v Nottinghamu nad Diyas první set 6:2. Tak ještě jeden Tino ... pojď pojď pojď

http://www.bestsportgo.tv/20140602/vv-832144-tennis-538c61f7915f14.06099638.html
Reagovat
vendulkabendulka
Kondicne Simona vypada mnohem lepe a to by mohlo rozhodnout, pokud se pujde do tretiho setu.
Reagovat
dadaft
to je jízda,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
no nic, stav 5:5, tlak 210/150
Reagovat
Andrew89
Má akorát z P*dele kliku
Reagovat
smazaný uživatel
ale nééé, vepř jeden ..
Reagovat
Andrew89
come on
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bylo hnusný.. To uznávám i já fanoušek Mashy! :D
Tak teď udržet a ukončit to na returnu pak!!!
Reagovat
kada.tom
tenisovej Bůh stojí při Šarapovové :-D
ta síťka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mária mi přijde úplně jeb*utá, nedokáže vůbec ukončit výměnu, když má volnou půlku kurtu, tak to stejně zahraje přímo Simoně na raketu ... Jinak Simona hraje neskutečnou obranu, to je fakt něco neuvěřitelného :)
Reagovat
MarcelPersch
zajímavý je, že od začátku zápasu dělá Simona přesně to samý
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám pocit, že hraje pro diváky, Mařena jako by se jí ptala kam to chceš. A servis to je šarapka jak za starejch časů - obraz bídy a utrpení. Standa blábol už je taky trapnej jak tý mišce fandí.
Reagovat
smazaný uživatel
výměna...
Reagovat
smazaný uživatel
Simčo skvěle, skvěle... bojuj !!
Reagovat
smazaný uživatel
Neeee.... Maruš ten úder na shodě!! Snad toho nebudeš litovat... Zkus break Maruš!! :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Ted se hraje vyborny tenis, vypada to na treti set.
Reagovat
Andrew89
YESSSSSSS
Reagovat
Andrew89
Simčo!!! UDRŽET!
Reagovat
kada.tom
ajajajajajajajaj :-/
Reagovat
kada.tom
teď parádní výměna :-)

a Svačina má pravdu - Maria nedokáže ukončovat jednoznačný výměny v její prospěch ...
Reagovat
dadaft
Reagovat
kada.tom
A Marie tam bude ty pecky posílat furt ... :-D
Reagovat
dadaft
Mášo, kamarádko (mrk mrk), co nějakou dvojchybičku?
Reagovat
smazaný uživatel
Mášo na ni!!!
Reagovat
Andrew89
ted jí vem podání!
Reagovat
dadaft
fantazie
Reagovat
dadaft
minimálně třetí set by byl spravedlivý.
pak ať bere lepší vše.
Reagovat
smazaný uživatel
vyndej klávesnice, všechny, co máš doma :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, to byl prohoz, Simča se probouzí, jedéééém :)
Reagovat
dadaft
4:4, dobrý, uff,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Simona je dneska neuvěřitelná v odvracení BP.. Snad všechny odvrátila svojí aktivní hrou a nečekala na chybu Mashy.. :-))
Reagovat
dadaft
perfektní finále - spokojenost.
Reagovat
kada.tom
Jak už jsem psal - ani jednu nijak zvlášť nemusím, ale v čem je mi Marie sympatická je to, že umí projevovat emoce (negativní i pozitivní), u Simony jsem dneska emoci neviděl téměř žádnou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co povídáš, Simča dává najevo spíš ty negativní, nicméně v čem je mi sympatická, že neječí. Mašena začíná na menších decibelech a pak se rozjíždí, že se to nedá. Nechci to rozebírat, prostě je to děs.
Reagovat
dadaft
viděl jsem s ní rozhovor a tam říkala, že není ten typ, který by dával emoce moc najevo.
Reagovat
kada.tom
Lunej: jo, ten řev je prostě řev, tohle je docela moc, ale zrovna dneska mi přijde, že to zase až tak strašný není (ohledně řevu jsem trošku předpojatý, protože fandím Viktorce, která taky hejká), nicméně prostě já radši ty emocionálnější hráče a hráčky :-)

dadaft: nj, každej je nějakej, neberu jí to, ale u mě je to jeden z důvodů proč jí nefandím - prostě mi přijde emocionálně vyprahlá ...
Reagovat
smazaný uživatel
vyprahlá mi teda Simča nepřipadá, rozhazuje rukama, breptá si, když jí to nejde, zatne si pěst, když se jí povede úder.. ale holt jí nemáš rád, já zase těžce nemusím Mašenu. Tak jsme si 1:1 :)
Reagovat
kada.tom
tak já nemám rád ani Marii, hele :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A já nemám ráda tebe :D:D:D:D
Reagovat
kada.tom
důležitý udržení si podání :-)
a teď zabrat a sebrat Halepový servis :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aké je tam počasie?.

Dik..
Reagovat
kada.tom
slunečno a 30 °C, ale docela fouká vítr :-)
Reagovat
Mayo
škoda, že takéto počasie nebude zajtra :D
Reagovat
dadaft
je čas udeřit!
Máša má problémy.
Reagovat
Andrew89
proboha...to snad neni možný...:/
Reagovat
Mayo
komon Simona !
Reagovat
dadaft
( ( ( P A R Á D A ) ) )
Reagovat
dadaft
jak říkaval soudruh Lenin - udržet, udržet, udržet!
Reagovat
Andrew89
je to tam! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A řev sílí - Bože, ty to slyšíš, tak buď jednou spravedlivý :)
Reagovat
dadaft
hoplá.
sem s tajným zdrojem. ))
Reagovat
dadaft
Nouni, na co sedíš na té trubce?
Reagovat
dadaft
ajajajaj.
gratulace Marii?
Reagovat
kada.tom
6-4 2-0 => podle mě je rozhodnuto :-)
Reagovat
kada.tom
Ani jednu nemusím, ale tenis fenomenální :-)
Především forehandy od Marie jsou intergalaktický :-)
Reagovat
dadaft
to jo, teď tam posílala koule.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, intergalaktický, ale z obou stran je to paráda, přesto se najdou blbci, kteří to za každou cenu snižujou..
Reagovat
dadaft
zabéééééééééér Simono.
teď to MUSÍŠ udržet.
Reagovat
dadaft
musíš víc trefovat první servis Simono,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jenže Máša je na koni.
Reagovat
smazaný uživatel
Simča by si měla vzpomenout na Řím, připadá mi docela odevzdaná a rozjetá Mašena ji moc k ničemu nepustí, nicméně ještě není zdaleka konec :)
Reagovat
dadaft
přesně - už nic nevymýšlí, nedrží to v rukou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1. set je u konce!!!! Zatím paráda Maruš!! I Simona hraje hodně dobře! Zatím fakt tenis GS finále jak se sluší a patří!
Maruš si to zase zkomplikovala na konci, ale dotáhla to, což je nejdůležitější!
Teď doufám, že se janekdův tajný zdroj mýlil a Maruš to vyhraje celé! :-))
Reagovat
dadaft
ajaj.
ten poslední forhend byl divný.
Reagovat
Andrew89
věřím, že to otočí:)
Reagovat
smazaný uživatel
No tenis zatím docela tragický..
Reagovat
Andrew89
:DDD aha ...od kdy koukáš proboha?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Psáno v ironii že?
Reagovat
Roger_Federer
Quesh..:), zaznam Petry sledujes?
Reagovat
smazaný uživatel
Žádná ironie, ale nehodlám slintat blahem jenom proto, že hraje Maruš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi na drogách ne? :) Nebo učiněný troll.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale ty si fakt Vůl a žádnej další koment k tobě netřeba..
Reagovat
smazaný uživatel
Neslintám..
Jako promiň, ale ten tenis není tragický. Každý to tady píše.. Se podívej i vedle do diskuze..
Reagovat
smazaný uživatel
Mám jinej názor, jestli se vám to nelíbí, váš problém.
Reagovat
Rafaeoli25
I ten kdo Márii a Simonu nenávidí nejvíc jak může, musí uznat, že je to naprosto parádní tenis, jeden z nejlepších zápasů historie ty šašku..
Reagovat
Andrew89
tak historie určitě ne...ale kvalitu má hodně vysokou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že nemáš rád ani Mašenu ani Simču, nicméně já musím uznat, ač nerada, že je Mašena v laufu a dneska dává neskutečný rány. Pokud se Simča nezvedne, moc nadějně to nevidím. A když nefandíš ani jedné, je zbytečné tu vytvářet emoce ne? :)
Reagovat
Rafaeoli25
I historie, posledních let ale rozhodně, kam se na to hrabe třeba finále Wimblu 11, ale i drtivá většina dalších za poslední dekádu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z nejlepších zápasů historie, to určitě
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečné emoce tu vytváří leda zdejší honibrci, kteří nesnesou, když se někdo dotkne božské Márie.
Reagovat
MarcelPersch
Vždyť mi víme, že nejlepší zápas historie bylo finále Wimbledonu 2011 a finále turnaje mistryň v témže roce :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, víš moc dobře, co tvůj koment tady vyvolá, zatím to tu bylo v klidu, já taky Sirénu nemůžu ani slyšet, ale proč bych to tu měla jitřit?
Reagovat
Rafaeoli25
Chápu tvojí frustraci, ale je to tak, Kvitulinka holt takhle zahrát neumí (max.jednou v životě) a tebe to žere, ale co s tím naděláš :)
Reagovat
slacker
Tenis pekny a quesh trapny
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jste fakt směšní, R_F a ty, jeden mi předhazuje, že si ho honim kvůli Rafovi, druhej že kvůli Máři, tak se dohodněte :)
Reagovat
Andrew89
ted jí Simona brejkne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, tady mít jiný názor než dav je smrtelný hřích. Ale měl jsem spíš napsat, že se mi to nelíbí než že je to tragédie, to uznávám.
Reagovat
Andrew89
tak ne:D
Reagovat
Rafaeoli25
O jakym davu to proboha mluvíš? Spoustu fandů tu má jak Máři, tak Petra a další. Fandim Márii, ale tohle hodnotim jako neutrál a říkám perfektní tenis z obou stran, kterej nemá chybu a to bych přiznal i Petře kdyby tak hrála, v tom je mezi náma ten rozdíl..
Reagovat
smazaný uživatel
jj, bez errorů to není ono :-)

Ne vážně, moc pěkný tenis. Škoda, že je to u mě tak nějak bez emocí. Nikomu nefandím, z tohohle pohledu to není taková zábava.
Zítra budu tlačit Noleho vo stošest. To bude jiný kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Neptej se tak hloupě, víš dobře, co tím myslím.
Reagovat
slacker
Ja se pridam k R25. O jakem davu je rec? Dav popiracu queshovych "fakt"?
Reagovat
smazaný uživatel
To by nebyla Maruš kdyby si to nezkomplikovala..
Reagovat
Andrew89
uvidíte
Reagovat
Andrew89
já to říkal:))) je cítit, že Maria začala chybovat:)
Reagovat
dadaft
hahá, je to tam!

(i když po pravdě se Maria re-brejkla skoro sama) :))
Reagovat
Andrew89
a Simča se uklidnila
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím neskutečný!!!
Reagovat
dadaft
jsem klidný,
vypadá to na janekdův tajný zdroj.

páska i čáry hrají s Marií.
Reagovat
kada.tom
ten lob!!! :-O
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tohle je tenis jak víno, i některé ženy dokážou hrát na hranici fantazie i za ní, navíc v tomhle vedru, paráda a deset klobouků dolu :). A Gulbisi ty už radši mlč, kecáš nesmysly!
Reagovat
dadaft
klídek Simčo, Maruška to trefuje, ale to přejde,,,,,,,,,,,,

nejvíc mě ovšem dojalo, jak Marii ruší diváci výkřiky PŘED výměnou, zatímco ona řve V PRŮBĚHU celé výměny.
je to takové lidsky milé.

c´mon Simona.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro mě neuvěřitelné, co té Marii tam spadne, teď tam dala úhel ala Djokovič jako by se nechumelilo. Přesto Halepová drží nadmíru vyrovnaný stav...
Reagovat
Andrew89
do toho neskutečně buší..otázka času kdy jí v tomhle vedru dojde štáva:)
Reagovat
smazaný uživatel
dneska to Mašeně opravdu padá, zatímco Simča je pasivnější, ale taky čekám, že se Simča rozjede a Mašena to nevydrží dlouho :)
Reagovat
MarcelPersch
dneska by měla co dělat i Serena s MArií a to je co říct, ale jak už jsem řekl, Simona hraje pořád na Marii a pasivně, třeba jako teď...
Reagovat
smazaný uživatel
2:2!!
A zatím parádní tenis!! Doufám, že to holky udrží!! :-))
Maria znovu bojuje se servisem, ale jinak hraje na to, že je to první set hoodně dobře!! Hlavně z FH!!
Reagovat
smazaný uživatel
To musím uznat i já, zarytý odpůrce ženského tenisu, tohle je opravdu pastva pro oči. Halepová hraje neskutečně, to bych proti ní nesázel, kdybych věděl jaká je to lasička...
Reagovat
MarcelPersch
dneska ale hraje zatím nervózně a pasivně
Reagovat
smazaný uživatel
Cože?? Je to fifty:fifty. Každý chvilku tahá pilku, jednou tlačí Halepka, podruhé zas Šarapka.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to fakt pastva pro oči, hlavně těch prvních pět gamů, co tam obě, hlavně Maria dokázaly vrátit, tak za to by se nemuseli stydět ani Rafa a Nole, prostě fantazie, jedno z nejkvalitnějších a nejzajímavějších finále historie..
Reagovat
Oin
Doufám, že Marfuša prohraje.
Reagovat
tommr
turnaj v Birminghamu je už vylosovanej:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1052/MDS.pdf
z našich se účastní 5 hráček. Nejvýše nasazená je z našich Lucka Šafářová jako turnajová pětka. Los má poměrně příznivej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdeme na to!!!!!!!!!!!! :-))
Hraj dobře Maruš!
Reagovat
Roger_Federer
Halep gut lak :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsou na kurtě, Simča se hezky směje, tak jí přeju, aby měla úsměv i na konci zápasu :) Jdeme na to :D
Reagovat
kada.tom
tak jo, jsem zvědavej :-)

nemám rád ani Marii ani Simonu, takže je to pro mě takový nestranný finále, kde se těším na hezkej tenis, nicméně protože Halep titul opravdu nepřeju (neříkám, že hraje špatně, ale nesedí mi lidsky), tak dneska přežiju hékání a titul budu spíše přát Marii - za letošní antukovou sezonu si to asi zaslouží :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sice tě nemám moc rád, ale dnes ti přeji vítězství :) ... Mam tě na tiketu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si to tady ctu, tak mne z toho vyplyva, ze jsem uplne svihly deb*l, ktery by si asi finale ani neuzil, a na to nemusim byt ani zadnej poblbly hater Marie...toz dobry...no...

Chtel jsem ze jen tak zeptat, bez tech ocen pouhych vizaaziii a pseudosympatii... a co tenis, pratele??? Ten nic???

---

Finale neuvidim, pisu z terenu, ale doufam, ze si ho opravdovi milovnici tenisu uziji...

---------
Ale neco tu mam specialne nejen pro DADAFTA a FREEDOMA ;) Ale take pro milovniky tenisu, aby si zkratili chvili pred finale....upozornuji nic zajimaveho pro ty nadsence do virtualniho sexu;DDD)

http://www.youtube.com/watch?v=mt0wd22NQj4&feature=youtu.be&t=1m40s

Budte zdravi, a hlavne tenisu zdar...;) A hodne stesti oboum ve finale;)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi pro tebe nejsem ten ideální milovník tenisu, ale podíval jsem se a musím říct, že Aga je fakt šikovná. Anička to ovšem umí taky... :)
http://instagram.com/p/iDicq9xElR/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jen hodinu do začátku finále!! Come on Maruš!! Maruš se musí vyvarovat chybám, musí jí chodit servis a nebýt pasivní!! Pak by to mohlo být dobrý.. :-))
Tak good luck Maruško, pojď si pro pátý titul z GS! :D
Reagovat
Cico93
noo z toho servisu mam strach:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Cico93
;))) hezke
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ještě lepší, akorát na to asi není žádný klip... :D
http://www.youtube.com/watch?v=5ID5bIlmbiM
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na tuhle jsem úplně zapomněla, ta je ještě trefnější :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky jediná písnička od Michala Davida, která se mi líbí. Nejradši si to pouštím, když Masha vyhraje nad Petrou... No nic, raději nebudu rozdmýchávat vášně. :D Mimochodem, tenhle song se líbí taky Katce Siniakové a Báře Krejčíkové... :)
http://www.youtube.com/watch?v=umpjEYZJQcA

No nic, tohle je můj poslední příspěvek před finále. Další napíšu až po zápase... :)
Reagovat
Cico93
Monty a spol.

dajte dajaku pesničku naj skorej ubehne čas do toho finale
Reagovat
smazaný uživatel
Zatancuj si s Maruškou

http://vimeo.com/96137657

:-))
Reagovat
Cico93
Noo ale vie ;))) tota Maria aj pekne tancovať!!! Sexy;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem mezitím hrál Fifu a uteklo mi to hned. :D

Jinak tohle video jsem už viděl a Masha je v něm fakt skvělá. Jenom její agent Max Eisenbud vypadá při tom tanci trochu zvláštně... :D
Reagovat
Cico93
;)))) aj ja hral fifu a Nhl ale nhl uz na pc niesu;(((( a fifu14 mi uz comp nepotahne. Akurat ju mam na notebooku ale tam sa nedobre hraje.
Reagovat
tommr
pro český fanoušky jsou zajímavý i dvě finále menších ITF turnajů, který se dneska hrajou s českou účastí ...
V Brescii bude hrát ve finále Renata Voráčová proti přemožitelce Katky Siniakový Bělorusce Sasnovich. Doufám, že Renata Katku pomstí i když v zápase proti nasazený dvojce nebude favoritkou ...
V Nottinghamu se pak ve finále utká Kristýna Plíšková s nám dobře známou Zarinou Diyas. Ani Kristýna nebude proti pátý nasazený hráčce favoritkou, ale třeba se na svým oblíbeným povrchu hecne a favoritku zaskočí. Finále bude možný sledovat na streamu ...
Reagovat
Grape
Viděl bych to trochu optimističtěji, Renata porazila Arantxu Rus, což je celkem kvalitní hráčka, proto si myslím, že proti Sasnovich je to tak 50:50.
Stejně tak ani zápas Kristýny se Zarinou nemá favoritku, za normálních okolností bych dokonce řekl, že by na trávě měla Kristýna vyhrát, ale prý má nějaké zranění...tak uvidíme. :-)
Reagovat
tommr
jj Kristýna má silně zafačovaný levý koleno. Z toho co jsem zatím viděl se ovšem nedá jednoznačně říct jestli jí to nějak limituje nebo jestli je to jen nějaká prevence. Navíc pohyb není zrovna silná stránka Kristýny, která spoléhá hlavně na servis a tvrdý údery od BL ... :)
Reagovat
Grape
Zápas bohužel neuvidím, ale i tak budu Simoně moc fandit. Podle mě na vítězství má, prošla turnajem hladce, ale je jasné, že Maria bude daleko těžší soupeřkou než všechny předcházející. Simona bude muset dobře servírovat, hrát agresivně (ale s minimem chyb) a hlavně hodně měnit rytmus hry, to Marii moc nesedí. A samozřejmě je otázka, zda to unese psychicky, ona mi připadá psychicky hodně silná, ale přece jenom je to první GS finále...Reálně to hlavně kvůli těm zkušenostem vidím 60:40 pro Marii, ale Simona není bez šancí! :-)
Reagovat
Cico93
jj a prečo to neuvidiš ideš na kupalisko?:)))

Simona prešla hladce ale nemala nejak dobre superky zato Bouchard a Stosur to je ina kava:)
Reagovat
Grape
Hraju fotbal (ne na zrovna vysoké úrovni), takže zrovna od 3 do 7 nemám šanci být u tv. A pochybuju, že budou holky hrát déle. :)
Simona měla taky těžké soupeřky (Světlana, Sloane, Heather, i ta Andrea), ale je fakt, že ve srovnání s Marií to byl vcelku příjemný los.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tipem nějak váhám, nevím....

Nedovedu si nějak představit, že by Máša prohrála ve finále, když si ho tolik ubojovala - letos to neměla cestou do něho vůbec snadné, o to více je imponující, že se tam přesto dostala.:) A být tři roky za sebou ve finále RG, který je velmi náročným turnajem, je opravdu skvělý a působivý výsledek.
Je pravda, že jí tu první sety a vstupy do zápasů nevycházejí, ale už má třikrát ověřeno, že to nemusí být žádný problém.
V její prospěch hrají i zkušenosti, ona ty pocity, kdy hraje grandslamové finále, zná, pro Simonu je to premiéra. I když budou určitě nervózní obě, Máša se s tím, podle mě, bude umět lépe a rychleji srovnat.

Když to vlastně takhle píšu, vychází mi z toho Máša - a i bych tipl dva sety.;)

Simoně bych popřál, aby si to 1. GS finále užila, a aby hrála svůj top tenis, co to jen půjde....

Takže vlastně přeji oběma, aby si to užily, a aby divákům nabídly pěkný tenis. Osobně bych bral třísetové drama až do poslední chvíle. Ale když zohledním to, že finálová utkání většinou bývají méně pohledná a dramatická než třeba semifinálové nebo čtvrtfinálové duely, asi se mi to nevyplní.:)

Výrazně nefandím ani jedné aktérce, takže si budu zápas pokojně a bez nervů užívat. Možná se během utkání přikloním k té, která bude prohrávat.:) Nakonec, zaslouží si to obě stejně, protože dostat se do finále GS není žádná haluz, takže ať vyhraje ta dnes lepší.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně napsáno. :)
Reagovat
Cico93
zaslužiš si za tuto esej oscara!:)
Reagovat
MarcelPersch
Sice by bylo lepší, kdyby byla ve finále Serena, ale dneska budu fandit Simoně, aby si došla pro největší titul dosavadní kariéry.
Reagovat
tommr
šanci na vítězství mají obě finalistky zhruba stejnou. Já budu přát Halepový hlavně proto, aby si Petra udržela ještě pár týdnů pátý místo v žebříčku ... :)
Reagovat
Cico93
tommr nezčinaj zase s tým rebričkom:((
Reagovat
pepin
Tak já si myslím, že to dopadne pro Simonu. Marfuša třikrát prolezla jen tak tak, Simona zatím hraje bez větších výkyvů a hraje líbivější tenis a má šikovnou ruku. Každopádně fandím Simoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já neposuzoval líbivost tenisu.

Ale opravdu si myslím, že Máše ty vyhrané tříseťáky psychicky hodně pomohly a to se dnes zúročí. Po zranění právě tříseťáky prohrávala, trápilo ji to a i psychicky sráželo, ale pak se to začalo otáčet v její prospěch. A teď je v tom otáčení zápasů opět velmi silná. A sám víš, že finále je, jakoby se pomalu jelo od nuly. Navíc hladká cesta turnajem, kde si hráč nemusel projít nějak extra náročným duelem, bývá často spíše na škodu.
Máša sice nehraje úplně tak dobře jako loni nebo předloni, ale stejně si myslím, že dnes vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě jsem rád, že ve finále je moje oblíbená hráčka a mám tak komu fandit. Upřímně lituju těch, kteří dneska někomu přejou neúspěch. Haterů Mashy se tady v poslední době vyrojilo dost a viděl jsem tu i nějaké antifanoušky Simony... Nevím jak u vás, ale pro mě by to byl pocit na ho*no. Není nad to, když člověk někomu upřímně fandí celý turnaj a on/ona se probojuje až do posledního zápasu. Každý fanoušek ale holt nemá takové štěstí a nepřející povahy si to kompenzují tím, "aby hlavně nevyhrála tamhleta, kterou nesnáším." Co na tom, že na druhé straně taky nestojí jeho oblíbená hráčka... Tím chci říct, že pokud dneska vyhraje Simona, tak jedinou upřímnou radost tady bude mít Lunej (která sice taky nemusí Mashu, ale je stálou fanynkou Simony). O nikom jiném nevím, tak mě kdyžtak doplňte. :D No a pokud dneska vyhraje Masha (což si moc přeju), tak její fanoušky tady snad všichni znáte (bohužel nás tu není tolik jako Kvitovců :D). :)
Reagovat
smazaný uživatel
K samotnému zápasu: Cokoliv tipovat je těžké, protože finále je prostě finále. Řekl bych, že ať už vyhraje Masha nebo Simona, tak ani jedno z toho nebude překvapení. Na jejich vzájemné finále by před turnajem třeba moc lidí nevsadilo, ale vzhledem k jejich současné formě patřily určitě k těm velkým favoritkám... Teď se prostě začíná od nuly a je to 50:50 jako před každým zápasem. Faktem je, že pro Mashu hovoří zkušenosti z podobných zápasů, zatímco Simona je ve finále GS poprvé. Na druhé straně, Simona prošla do finále určitě snadněji než Masha. Simona až doteď ztratila pouhých 30 gemů (žádný prohraný set), zatímco Masha ztratila 35 gemů jenom v posledních třech zápasech (všechno tříseťáky).

Co bude dneska klíčem k vítězství? To nevím, ale Mashe by určitě pomohlo, kdyby tentokrát získala 1. set. Asi hlavním úkolem je nenechat si utéct začátek a neudělat moc (dvoj)chyb. Oproti semifinále by měl jít výkon určitě nahoru a hlavně musí hrát Masha pořád aktivně, což právě v zápase proti Genie tak úplně neplatilo... Kdyby se Mashe dneska povedlo zase vyhrát tříseťák (a třeba znovu otočit zápas po prohraném 1. setu), tak by to byl asi unikát a měl bych určitě obrovskou radost. Ale přesto bych si radši přál, abych dneska moc nezestárnul. :D

Takže Masho - tfuj, tfuj, tfuj pro štěstí a moc držím palce! :)
Reagovat
Cico93
pekne si to napísal, hlavne teda to o Haterů Mashy!!!
Je to smutne ale myslim, že Kvitovci a antiMasha fans su na 90% ti isti!

Inak dnes to budu nervy už teraz ich mám a budem tlačiť Mashenu rovnako ak zajtra Rafu tak dufam, že im to vijde Come oN!
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra budu přát Novakovi, ale podstatný je pro mě dnešek... :)
Reagovat
Cico93
prečo Novakovi!
si antiFans Rafa?:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem ničí antifanoušek, to je snad jasné. :) Mně je to u mužů v podstatě jedno, ale Novak je mi sympatický (hodně se kamarádí s tenistkami :)) a navíc RG ještě nevyhrál. Rafa je taky borec, ale prostě to přeju Novakovi. Když to nevyjde, tak nevadí... Jak říkám, pro mě je podstatný dnešek. :)
Reagovat
Cico93
jasne ja viem, že ty nesi niči antifans
to ani ja
jasne mam neoblubencov ale vyslovene neuspech im neprajem
Reagovat
Grape
Já se teda taky hlásím jako fanoušek Simony, na prvním místě sice fandím všem českým hráčkám, ale z těch zahraničních je pro mě Simona jedničkou. Bohužel však zápas neuvidím, ale z případné výhry Simony bych měl velkou radost. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo, beru na vědomí. :)
Reagovat
dadaft
jj, dneska bude asi zisk prvního setu dost důležitá věc.
Reagovat
dadaft
hlavně pro Simonu teda - janekdův tajný zdroj sice tvrdí, že otočí zápas, ale nějak nevím nevím, jestli by to proti Marii zvládla ------ leda životní výkon.
Reagovat
tommr
já budu mít z případnýho vítězství Halepový taky upřímnou radost a to hned trojnásobnou: za prvý přeju Halepový, aby se stala světovou jedničkou místo Sereny; za druhý budu rád že někdo konečně sejmul uřvanou Sharapku a v neposlední řadě to pomůže i Petře aspon pár týdnů ještě zůstat jako světová pětka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímnou radost můžou mít jenom stálí fanoušci Simony, což ty nejsi ani náhodou a tebou uvedené důvody to jenom potvrzují. :D Nemáš rád Mashu, Serenu a fandíš Petře, takže kalkuluješ, co by pro tebe bylo nejvýhodnější (ostatně jako vždy :D). To z tebe ale fanouška Simony opravdu neudělá. :D
Reagovat
tommr
to je jen tvoje definice a nic to nemění na tom, že bych v případě vítězství Halepový měl opravdu velkou a upřímnou radost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, mohl bys mi upřímně říci, proč na těch žebříčcích tak lpíš? Já to trochu nechápu.
Pochopím ještě to, a i se s tím ztotožním, že post světové jedničky je prestižní záležitost, takže kdybys tlačil Petru na to prvním místo a propočítával bodové odstupy vzhledem k tomu postu, pochopil bych to. Ale vůbec nechápu, jaký je rozdíl v tom, zda je někdo 5. nebo třeba 7., však to o aktuální formě vypovídá stejně prdlačku - viz. třeba teď Máša. Myslím, že samotní hráči to řeší daleko méně....

Ještě jsou důležité skupiny kvůli nasazování na turnaje, hlavně ty prestižní, kde se účastní téměř všichni, takže je rozdíl být č. 4 nebo 5 atd., ale jinak to fakt moc nechápu.

Je hezké, když se někdo podívá poprvé do desítky, dvacítky, stovky...., ale pak mi to už přijde tak trochu jedno.:)

Jinak souhlasím s montym, má pravdu - tvá upřímná radost nebude podmíněna osobou Simony jako takovou a fanděním jí, ale tvými postranními důvody, proč jí budeš fandit. Kdyby dnes byla na jejím místě nějaká jiná hráčka - která tě vyloženě neirituje - přál bys jí stejně tak.:)
Reagovat
ptpc
Ja som tiež veľký fanúšik Simony... Ale moja obľúbenkyňa je aj Mária, takže pre mňa to bolo krásne finále... Naozaj škoda, že mohla vyhrať len jedna...
Reagovat
spaniel
Preju Simone, ale myslim ze vyhraje Marfusa. Velke riziko jsou nervy z prvni finale GS, ktere ji muzou svazovat ruce, nebylo BS to nic neobvykle. Navic v posledním zapase s Petkovic, mela v druhem setu celkem problemy, kdyz začala Andrea trefovat konecne kurt. A Marfusa moc chyb delat nebude.
Reagovat
Dennis
Jsem přesvědčen, že vyhraje Simona, hraje na celém turnaji neuvěřitelně konzistentně a dokáže svojí hru udržet konzistentní po celou dobu zápasu. To je velký rozdíl oproti Marii, která má ve hře docela výkyvy. Prohraje tradičně první set a pak už jí Simona přetlačí strojově přesnou hrou. Slabinou bude jako obvykle taky druhé podání Rusky. Jediné, co by to Simoně mohlo překazit je přílišná nervozita při vědomí prvního velkého finále v životě, ale tuším, že se s tím vypořádá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes zde padlo pár zajímavých komentářů k průběhu finále, tak si dovolím připojit ten svůj:
Marie na cestě do finále ukázala, že pro vítězství v utkání je schopna vytáhnout jakoukoliv "ženskou" zbran proti své soupeřce, a že její portfolio je velmi pestré, je zřejmé.
Na druhé straně proti ní Simona, která tvrdě pracoval na tom, aby se dostala tam, kde je, dokáže deptat soupeřky svou houževnatostí a odolností.
Na otázku z pohledu Simony, co je třeba udělat pro vítězství v utkání odpovím takto:
hrát svoji hru a nepřistoupit pouze na obranu, připravit se kouskování hry od Marie, která je vysoce účinná, a zatím jí pomáhá v obratu v zápase na tomto turnaji, co nejméně druhých servisů, které umí Marie skvěle zreturnovat, a pokud možno vyvarovat se 3. setu.
Pokud toto Simona dokáže zapracovat do své hry, tak má šanci uspět.
Každopádně se těším na velký zápas a snad obě hráčky vydají maximum svého umu, v tomto utkání.
Reagovat
MirecSVK
Simona pre úspech obetovala veľa(dokonca aj niečo počom uronilo slznu nejedno mužské oko) tak jej prajem nech dnes zažije najväčšie víťazstvo v kariére .)
Reagovat
Cico93
Noo ja za jej ceckama slzu neuronil teda;)))
Reagovat
Cico93
Dnes to musiš dať!!!!!! dajak ťa už dotlačim k tomu titulu;)))
Reagovat
UnrealTom
těšim se na finále asi vyhraje Šarapová ale asi bych to i Halepový přál hraje výborně poslední měsíce
Reagovat
VlS
co říká tvůj tajný zdroj?
Reagovat
Cico93
To son aj ja zvedavy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
1. set vuhraje Máři, ale zápas Simona :)

Simonu tipuju i já.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska přeju strašně moc. A protože jí tady budu fandit opět sama (ty překabátníky níže vůbec nepočítám :D:D:D), tak věřím, že to spolu dáme. Jak jsem jednou psala, rozběhat Mašenu, míče hodně k BL a udržet pevné nervy, i když to bude hodně těžké. Simčo, máš na to!! :)
Reagovat
dadaft
a tak co pro tentokrát přijmout pomocnou ruku i od těch slizských "překabátníků"? :-))

budu tlačit Simonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je ti horko v kabátě a k tomu špatné svědomí že? :D:D:D

co nabízíš? Ruce mám svoje :D:D
Reagovat
dadaft
když ne pomocnou ruku, co pomocnou klávesnici?

nejméně 2x za set ji pochválím.
Reagovat
slacker
Sama fandit nebudes. Hraje proti uberhekne tak se na jeji stranu prikloni mnohem vice divaku vcetne mne.
Reagovat
dadaft
americký tennis.com je v tipech rozpolcený

http://www.tennis.com/pro-game/2014/06/2014-french-open-womens-final-our-picks/51688/#.U5K-OHZAf2Y
Reagovat
smazaný uživatel
3:6, 6:4, 7:5 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to symbolické :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bych to spis opravil... 3:6, 7:5, 6:2
Reagovat
dadaft
když už tak poslední set 63.
poslední sety Máši::
Stosur 60
Muguruza 61
Bouchard 62
Halep 63 (???)
Reagovat
slacker
Jako licencovany trener radim nejit do tretiho setu
Reagovat
dadaft
uvidíme jak se Simona vyrovná s Mášinou nepříjemnou taktikou,
a jak ukočíruje vlastní psychiku,
Máša je silná ve vyrovnaných rozhodných chvílích,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale herně je Simona schopná dávat s minimem chyb fiftýn za fiftýnem, gem za gemem.
do vžádné vyrovnané koncovky setů nebude chtít Marii s velkými problémy na servisu pustit.

Simona 63 64, si tipnu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Takový kvitovský výsledek :-) Ale nepřekvapilo by mě to. Na druhou stranu, to že Simona vyhrála dosud všechny zápasy ve dvou setech jí může ve finále paradoxně víc uškodit, než pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
No mne by to prekvapilo, ale bylo by to paradni prekvapeni;)
Reagovat
dadaft
chce to vypnout mozek a hrát fiftýn po fiftýnu, bez ohledu na stav.
což se lehce řekne a hůř udělá. ))
uvidíme.
Maria je zkušená, je favoritka - ale herně podle mě není úplně v poho - kdyby Bouchard ve druhém setu nespálila pár loženek, nemusela ve finále být,,,,,,,,,,,,
navíc ji začátky setu nejdou,,,,,,,,,,,
uvidíme. ))
??????????????????????? ((( davaj ))) ?????????????????????????
Reagovat
smazaný uživatel
No prvni sety ji nejdou, to je pravda...ale nejak ji jdou ty druhe a treti sety;)))
To znamena, ze ve druhem musi Simona zmenit uplne styl hry, aby Masu uplne vykolejila;D)
Reagovat
smazaný uživatel
proste musi tam udelat ten cimrmanovsky krok stranou;D)
Reagovat
dadaft
má křišťálová koule tvrdí, že rozhodne několik zázračných vítězných úderů z hluboké obrany.
:-)))))))))
Reagovat
VlS
a vidím, že to ve dvou dá Marie. Ale nevím, jestli je ta koule křišťálová, možná je to levná plastová imitace z jihovýchodní Asie a obraz tak může být notně zkreslen.
Simona zde letos nečelila nekompromisní dělostřelbě s nevelkým počtem UE. Bývalé ostrostřelkyně Sloan a Petko nepochopitelně změkly a konkrétně proti Simoně měly místo tříštivými nabito mechovými snad ještě víc, než v ostatních zápasech. Takže těžko předvídat, co udělá tvrdost se Simonou a Simona s tvrdostí. Marie zkusí každý míč zabít, tam pochybnosti nemám. Jestli Simona dokáže odolat a rozdrobit palbu ? To je oč tu běží. Myslím, že ani ona nedokáže a Marie ji nenabídne pomoc jako Lucka nebo Petra. Ale třeba se pletu, nicméně tip je Marie. Jestli ve dvou nebo ve třech není důležité.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Mášo. Bude to boj, ale snad to zvládneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Simono. Bude to boj, ale snad to zvladnes.;)
Reagovat
smazaný uživatel
A tvůj tip na vítězku je...? :-)
Reagovat
dadaft
za sebe: Simona 63 64 nebo něco takového.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
tip Marie...uz od QF, po predcasnem finale.

...nebot by se muselo stat, ze by ji nejak fakt zadrhla hlava, a Simone by to nedavala vubec do BH, jen do stredu kurtu nebo na FH...kdy Simona by ji potom prohodila, coz by jeste Marie s tim skvelym defens stylem a sirokyma ramenama brala, ale Simona by to z hloubi kurtu dotahla tim svym pinpongarskym stylem... pak by musela Marie vyprodukovat hodne DFek (coz by jeste mozne bylo), pak jeste par veci... jo, potom bych si dokazal predstavit i vyhru Simony;)

Ale jak se rika...nadeje umira posledni...tak jsem to riskl, a dal jsem tip ve fantasy na Simonu...treba bude mit Marie opravdu blby den...vstane levou nohou a opravdu se nejak zapomene, a prosvihne to;) Je to WTA, tam se muze stat vse, pokud neni odehrany a potvrzeny MB;) Jinak predpoklady jsou vice mene jasne, no...
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
Pekny tip;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist