14. den na Roland Garros: Finále Šarapovová - Erraniová

9. 6. 2012, 10:41
Previews 27
Jasná favoritka Maria Šarapovová z Ruska a italské překvapení turnaje Sara Erraniová se dnes utkají o titul v ženské dvouhře na Roland Garros. Pětadvacetiletá Ruska může v Paříži jako desátá tenistka v historii zkompletovat kariérní grandslam. Do finále po čtvrteční výhře nad Petrou Kvitovou vstupuje jako příští světová jednička a jasná favoritka.
Profily hráčů
Maria Šarapovová - Sara Erraniová

Sara Erraniová už na French Open jeden titul získala, v pátek vyhrála čtyřhru po boku krajanky Roberty Vinciové. Drobná tenistka, která na Roland Garros při předchozích čtyřech startech jen jednou prošla do druhého kola, má na antuce výbornou formu. Vyhrála turnaje v Acapulku, Barceloně a Budapešti a z 25 letošních zápasů na antuce prohrála jen s Radwaňskou a se Stosurovou.

Postupem do finále Roland Garros si zajistila posun do Top 10. " Pořád se ale jako hráčka elitní desítky necítím. Asi bych měla své myšlení přehodnotit a začít si více věřit," uvědomuje si Erraniová. Po včerejším triumfu ve čtyřhře boloňská rodačka dodala: "Čtyřhra mi dodává sebedůvěru. Na sobotu se už moc těším."

Maria Šarapovová má však nepoměrně větší zkušenosti z velkých zápasů, vždyť má na kontě grandslamové tituly z Wimbledonu (2004), Melbourne (2006) i US Open (2008). V Paříži je ve finále poprvé a pokud dnes vyhraje, zkompletuje sbírku grandslamových trofejí. To se dosud povedlo jen 9 tenistkám.

"Vždycky jsem snila o tom zahrát si tady finále, o to víc jsem teď nadšená," řekla Šarapovová po semifinálové výhře nad Kvitovou. Pětadvacetiletá Ruska letos na antuce vyhrála 18 z 19 zápasů, jedinou porážku utrpěla na modré antuce v Madridu se Serenou Williamsovou.

Pětadvacetileté tenistky na sebe dnes naráží vůbec poprvé a hned ve finále Roland Garros. Duel začne v 15:00 hodin a počasí by mu mělo přát. Z Paříže hlásí polojasno a 19 stupňů Celsia. Na zítřejší finále dvouhry mužů mezi Djokovičem a Nadalem už je bohužel hlášen déšť. 

O titul dnes budou usilovat také nejlepší deblové páry současnosti Bělorus Max Mirnyj s Kanaďanem Danielem Nestorem proti americkým dvojčatům Bobu a Miku Bryanovi.

Bratři Bryanovi usilují o společný 12. grandslamový titul, kterým by překonali rekord Australanů Todda Woodbridge a Marka Woodforda. Právě na French Open Američané slavili před 9 lety svůj premiérový triumf, pak už ale v na pařížské antuce torfej pro vítěze nad hlavu nikdy nezvedli.

- FRENCH OPEN 2012 -
program zápasů 14. hracího dne (sobota, 09. 06. 2012)

Kurt Philippa Chatriera:
15:00 hodin
Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (21-It.)
Mirnyj/Nestor (1-Běl./Kan.) - Bryan/Bryan (2-USA)

kompletní program 14. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
VlS
Výsledek podle předpokladu, pokum Marie nevěnovala Sáře bod chybou, tak se k němu Sára dostala jen velmi výjimečně. Marie dnes asi byla hodně nrvózní, což se projevilo právě při ztracených servisech, které Sáře doslova darovala (San jí darovala celý zápas, možná jsou v Austrálii štědřejší než v Rusku).
Gratulace Marii k výsledku i hře (a velké fuj za šílený jekot), gratulace Sáře především ke hře a postupu do top ten.
Reagovat
Bob
VIS, napiš to prosím ještě do více vláken, do jednoho ti to evidentně nestačí. (nepoznáváš to?)
Reagovat
smazaný uživatel
tak aspon to bylo bez nervu, lepsi takto, nez si kousat rty v tiebreakoch a stejne prohrat:)
Tak na dvoumesicni vylet do australie a do peru to nebude, ale na tyden do Recka, busem, s polopenzi + 2 prostitutky tam, to by ta vyhra vyjit mohla:D
Tak dik Saro, a cus bus :P
Reagovat
Heather_Fedex
tak maso, ted je to na tobe
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by fantastické kdyby vyhrála a je to sport který občas přináší překvápko,tak proč by ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím :-) Sara by mohla vyhrát, proč ne :-)
Reagovat
Heather_Fedex
sara ma dneska vetsi sanci vyhrat nez zitra novak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím očividné..Sár hraje perfektně, jen tak dál :D :)
Reagovat
Heather_Fedex
hraje perfektne, pokud si odmyslis, ze prohrava 0:3 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
C´MON MARIA ... dej jí tam kaňoura :D
Reagovat
Heather_Fedex
diiiki bohu, backhand zafungoval. tak a uz jenom 1 set, pojd maso, doraz ji!
Reagovat
Heather_Fedex
diiiki bohu, backhand zafungoval. tak a uz jenom 1 set, pojd maso, doraz ji!
Reagovat
smazaný uživatel
Maria si to už pohlídá, jsem zvědav, jestli půjde zase do kolen a ručkama si zakryje svůj obličej plný dojetím :)
Reagovat
Heather_Fedex
mozna polibi antuku ;) ale jeste pockej, nechceme to zakriknout
Reagovat
smazaný uživatel
Sára trošku aktivnější konečně, ty přechody na síť byly sympatické :-). Jinak ale ať vyhraje atraktivnější tenis, tedy Maria :-).
Reagovat
Heather_Fedex
neskutecne me italka tim svim ej! po kazde chybe marie irituje
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu se zlobit, ani když vyhraje Maria, vím, že ji chybí ještě do sbírky RG, a hraje opravdu skvěle, Sara nemá čím ji zatím ohrozit, bohužel..
Reagovat
Heather_Fedex
ale ma, neskutecny klist je ta sara a prekvapive i na servisu je dobra, masa rozhodne nedava vitezne returny jak na bezicim pasu
Reagovat
Heather_Fedex
tak snad uz se obratu nedockame ;) i kdyz je errani velka bojovnice
Reagovat
smazaný uživatel
Je sympatický, že Errani tak nějak pestře přitlačila :-). Kdyby zůstala u motorové myši ze začátku zápasu, tak by dostala výprask přímo na holou :-). Takhle to bylo snesitelné i koukatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Masho, do toho !!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
2x to fungovalo musim i potreti

kdo nefandi Sare fandi proti mne..!!:)

a kdyz vyhraje Sara, tak nahodne vylosovany supporter Sary - mozna!!:) - muze se mnou letet o prazdninach nekam na druhy konec sveta:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bych to přál více Errani, ale tipuji to na 2:0 pro Sharapovou. Už se Sam mohla Sara prohrát, ale ona jí ten zápas v podstatě darovala. Myslím, že když už Sharapova postoupila až do finále a má možná jednu z mála možností RG vyhrát, tak že si to pohlídá. Je více psychicky odolná i konzistentnějsí než Stosur. Navíc výborně returnuje a ten Sary slabý servis bude nejspíš snadno zabíjet až si na to zvykne.
Hrají spolu poprvé, začátek může být vyrovnaný, ale pak si myslím, že otěže převezme Sharapova. Jedinou vážnější překážkou pro ni byla Petra, ale to nevyšlo.
A monty, čekám, že by to dnes mohl být i rýmovaný, oslavný chorál, ne?:)
Reagovat
freeteepek
Monty, už si to připravuj, ať jsi pak rychlejší než agentury. Třeba s tím pak ještě prorazíš do světa:-)
Reagovat
freeteepek
Tak jsem se taky znovu podíval na ten sporný moment, kdy Petra reklamovala dobrý míč, ale místo shody to byla hra pro Marii. Petra předchozí hru vyhrála poměrně suverénně. Dobře podávala a byla v té době lepší hráčkou. Rozhodně měla na to Marii servis za stavu 3:3 vzít. Jenže přišel sporný míč a hra pro Šarapovovou. Následně Petra při svém servisu vedla už 30:0 jenomže bylo naní znát, že je naštvaná a hrála zbrkle. Ztratila 4 fiftýny v řadě, hru a následně i šanci vývoj zápasu otočit. V téhle hře už bylo nutné si servis udržet a Petra měla změnit přístup. Potřebovala se sklidnit, zapomenout na to, co se před chvílí stalo. Místo toho to tloukla dál ma vysoké riziko. Ona nemá pro ty chvíle udržovací hru. Nemá plán B. A já doufám, že se nad tím s Kotyzou už konečně zamyslí a Petra svou hru zpestří o nové prvky. Třeba Nadalův obíhaný forhend s topspinovou rotací křížem ven z kurtu by se mi líbil:-)Proč ne? Klára Zakopalová něco podobnýho na Šarapovou hrála. A vůbec to nemusí být velká rána, jako dává Nadal. Spíš technická věc. Šarapovová je od Petry zvyklá na dlouhý míče a tvrdý plochý rány. Taková hra jí vyhovuje. Když naopak Petra přijde s něčím takovým, může ji tím zaskočit.
Sara dnes bohužel bude mít problém s returnem a naopak Maria v něm exceluje. Sára nebude mít moc šancí hrát svojí hru, ale ona umí i pěkně útočit, když dostane příležitost. Snad nebude Maria úplně dokonalá a nějakou jí dá. Pak by to mohlo být zajímavé:-)
Reagovat
Bob
Máš pravdu. Rozhodně ale neberu to, jak tu někteří psali, že si Sharapova nebyla vědoma, že to byl dobrý míč. Vždyť to bylo vidět i z dálky. Netvrdím, že by to otočilo celý vývoj zápasu, ale trochu fair play hry by neuškodilo.
Reagovat
Bob
Letos hraje opravdu dobře a svým výkonem by si to určitě zasloužila!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist