13. den na US Open: Džabúrová má znovu na dosah první grandslamový titul, ve finále vyzve světovou jedničku Šwiatekovou

10. 9. 2022, 11:00
Previews 133
V rámci 13. hracího dne se rozhodne o vítězce letošního US Open. Ons Džabúrová bude mít po Wimbledonu další možnost zabojovat o premiérový grandslamový triumf, ve finále vyzve dvojnásobnou šampionku French Open a světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Na programu je také finále mixu, které obstarají dvojice Storm Sandersová, John Peers a Kirsten Flipkensová, Édouard Roger-Vasselin.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Šwiateková (1-Pol.) - Džabúrová (5-Tun.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
• Finále mixu •
Sandersová/Peers (4-Austr.) - Flipkensová/Roger-Vasselin (Belg./Fr.) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)


• Finále žen •
Iga Šwiateková (1.) - Ons Džabúrová (5.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
V závěrečném letošním grandslamovém finále žen se potkávají dvě hráčky, které od začátku loňské sezony dosáhly na nejvyšší počet výher. Světová jednička Iga Šwiateková v květnu na antuce v Římě jasně ovládla poslední a jediný finálový souboj finalistek, Ons Džabúrovou přehrála jednoznačně dvakrát 6-2 a srovnala vzájemnou bilanci na 2-2.

Jednadvacetiletá Šwiateková po nezdaru v premiérovém finále na nejvyšším okruhu (Lugano 2019, Polona Hercogová) uspěla ve všech devíti, dokonce soupeřkám nepovolila set ani více než pět gamů. Na dosah má svůj třetí grandslamový titul, předloni na French Open smetla Sofii Keninovou a letos Cori Gauffovou. Jako první Polka se na US Open dostala do čtvrtfinále a nyní se může stát nejmladší majitelkou tří grandslamových trofejí od Marie Šarapovové v roce 2008.

Rodačce z Varšavy se vyplácí před důležitými zápasy spolupráce s psychologem. "Je to rozdíl. Když se mi dříve nedařilo, panikařila jsem. Teď je pro mě snazší si vše logicky analyzovat a přemýšlet nad tím, co mohu změnit," řekla. Nasazené jedničky se v tomto dějišti do finále dostaly celkem 29krát a ve 20 případech se radovaly, jako poslední Serena Williamsová (2013-14) a Justine Heninová (2007).

Osmadvacetiletá Džabúrová nikdy předtím na US Open neprošla do druhého týdne a teď je teprve šestou ženou za posledních 30 let, která na svá úvodní dvě grandslamová finále dosáhla na dvou po sobě jdoucích majorech. Před dvěma měsíci sahala po titulu ve Wimbledonu a podlehla Jeleně Rybakinové. Ve finálových duelech má rodačka z Ksar Hellalu úspěšnost 3-6, všechny tři trofeje posbírala v posledních 15 měsících. Na tvrdých površích obě finále prohrála, s Darjou Kasatkinovou v hale v Moskvě 2018 a Garbiňe Muguruzaovou před rokem v Chicagu.

Tunisanka má další šanci stát se premiérovou grandslamovou vítězkou ze severní Afriky a arabských zemí. "Z každého finále, do kterého se dostanu, si něco vezmu. Zvláště po Wimbledonu jsem se toho hodně naučila. Dám do toho vše a chci tu vyhrát titul," uvedla.

Šwiateková si pohodlně udrží post světové jedničky, dokonce může překonat hranici 10 tisíc bodů a svůj náskok navýšit na více než 5 000 bodů. Dvojkou bude právě Džabúrová, která vyrovná své žebříčkové maximum.

Obě aktérky musely po cestě do finále řešit řadu komplikací a už mají s grandslamovým finále zkušenost. V semifinále předvedla lepší výkon Džabúrová, ale proti Šwiatekové ji čeká velmi těžký úkol. Její soupeřka totiž zvládla posledních devět soubojů s kolegyněmi z Top 10. "Proti Ons to bude fyzicky náročný zápas. Má dobré údery a solidní hru od základní čáry. Musím být opatrná," řekla Šwiateková.

Šwiateková se bude muset každopádně zlepšit na servisu, v posledních třech zápasech o něj přišla celkem 16krát. Polce, jak sama řekla, vůbec nesedí míče, se kterými se hraje, žádný ze zápasů v New Yorku nezakončila s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb. Džabúrová zase v semifinále poprvé v sezoně nečelila jedinému brejkbolu a ve Flushing Meadows dohromady trefila 159 winnerů a 161 minel, ani ona tedy není v pozitivních číslech.

Šwiateková je kurzovou favoritkou, nicméně za nás jsou šance naprosto vyrovnané.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková prožívá naprosto neskutečnou sezonu. Do New Yorku dorazila s fenomenální bilancí 50 výher a pouhých sedmi porážek, podruhé ovládla antukové French Open a v aktuálním roce triumfovala celkem šestkrát. Ve třetím kole Wimbledonu však přišla o neuvěřitelnou sérii 37 vítězství, nejdelší v tomto století, a od té doby se trápila. Na domácí antuce ve Varšavě skončila už ve čtvrtfinále a na velkých generálkách v Torontu ani Cincinnati nepřešla přes osmifinále.

Cesta turnajem
Na US Open se znovu chytla, bez ztráty setu si poradila s Jasmine Paoliniovou, bývalou šampionkou Sloane Stephensovou i další domácí zástupkyní Lauren Davisovou. V osmifinále však znovu potvrdila, že stále není v nejlepší formě, Jule Niemeierové dovolila vedení setu a brejku. Ideální nebyl ani její výkon ve čtvrtfinále, proti domácí Jessice Pegulaové pětkrát nepotvrdila brejk a dvakrát utkání nedopodávala. Problémy měla i v semifinále, s Arynou Sabalenkovou v rozhodujícím dějství prohrávala 0-2 a 2-4.

Historie na US Open
Na US Open hraje počtvrté a každým startem se zlepšuje. Při debutu před třemi lety vypadla ve druhém kole, o rok později ve třetím a loni v osmifinále.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open,  Řím,  Stuttgart, Miami,  Indian Wells,  Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Indian Wells, Dauhá (T); Australian Open, Adelaide (SF)
Bilance: 56-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 34-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 9-1 (kariérní 14-7)
Bilance ve finále grandslamů: 1-0 (kariérní 2-0)
Bilance ve finále: 6-0 (kariérní 9-1)
Grandslamy: Australian Open (SF), French Open (T), Wimbledon (3K)

Iga Šwiateková - US Open
Kariérní bilance:
12-3
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Toronto (OF), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Paoliniová (6-3 6-0), Stephensová (6-3 6-2), Davisová (6-3 6-4), Niemeierová (2-6 6-4 6-0), (8) Pegulaová (6-3 7-6), (6) Sabalenková (3-6 6-1 6-4)

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodních měsících sezony trápila se zády, dokonce musela vynechat Australian Open. Pořádně se rozjela až na antuce, na nejpomalejším povrchu triumfovala v Madridu a hrála finále v Charlestonu a Římě. Excelovala i na trávě, po prvenství v Berlíně došla až do finále Wimbledonu. Porážka s Jelenou Rybakinovou ji však zřejmě dost rozhodila, protože generálky se jí vůbec nepovedly, na třech turnajích posbírala dohromady jen dvě výhry.

Cesta turnajem
Na US Open je ale zpět ve formě, bez ztráty setu si poradila s Madison Brengleovou a Elizabeth Mandlikovou a pak otočila souboj s další domácí zástupkyní Shelby Rogersovou. V osmifinále vyřadila Veroniku Kuděrmetovovou, se kterou prohrála všechny tři předchozí souboje, a ve čtvrtfinále rozjetou Ajlu Tomljanovicovou a vůbec poprvé letos na betonech prošla do semifinále. V něm po skvělém výkonu nedala šanci 13 zápasů neporažené Caroline Garciaové.

Historie na US Open
Hlavní soutěž závěrečného majoru sezony absolvuje posedmé a poprvé se probila do druhého týdne, v posledních třech ročnících skončila ve třetím kole.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Berlín, Madrid (T);  Wimbledon,  Řím,  Charleston (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (F)
Bilance: 44-13
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 16-8
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-4 (kariérní 10-17)
Bilance ve finále grandslamů: 0-1 (kariérní 0-1)
Bilance ve finále: 2-3 (kariérní 3-6)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K), Wimbledon (F)

Ons Džabúrová - US Open
Kariérní bilance:
13-6
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: San José (ČF), Toronto (2K), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Brengleová (7-5 6-2), Mandliková (7-5 6-2), (31) Rogersová (4-6 6-4 6-3), (18) Kuděrmetovová (7-6 6-4), Tomljanovicová (6-4 7-6), (17) Garciaová (6-1 6-3)


• Finále mixu •
/ S. Sandersová / J. Peers - / K. Flipkensová / E. Roger-Vasselin | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Ještě před startem singlového finále žen se odehraje souboj o titul v mixu. Finálové utkání obstarají australská dvojice Storm Sandersová, John Peers a belgicko-francouzský tandem Kirsten Flipkensová, Édouard Roger-Vasselin. Bude se jednat o premiérový souboj.


Sandersová s Peersem hned první společný turnaj přetavili ve finále. Osmadvacetiletou Australanku čeká vůbec první grandslamové finále napříč všemi disciplínami. Její o šest let starší krajan si finále mixu zahraje poprvé, nicméně má na kontě deblový triumf z Australian Open 2017.

Cesta turnajem
1K: Harrisonová/Galloway (6-3 7-5)
2K: Peraová/Withrow (6-4 6-4)
ČF: Fernandezová/Sock (7-5 7-6)
SF: McNallyová/Blumberg (6-2 6-7 10-8)


Flipkensová s Rogerem-Vasselinem to spolu v minulosti zkusili už na US Open 2019 a vypadli ve druhém kole. Šestatřicetiletá Belgičanka stejně jako Sandersová absolvuje své první finále na majorech. Osmatřicetiletý Francouz je na tom zase stejně jako Peers, v mixu o titul zabojuje poprvé a ve čtyřhře ovládl French Open 2014.

Cesta turnajem
1K: Olmosová/Arévalo (6-4 6-4)
2K: Melicharová-Martinezová/Krawietz (7-6 7-6)
ČF: Stosurová/Ebden (6-7 6-4 11-9)
SF: (2) S. Zhang/Pavič (6-4 5-7 10-6)

US OPEN 2022 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Sandersová/Peers (4-Austr.) - Flipkensová/Roger-Vasselin (Belg./Fr.)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Džabúrová (5-Tun.) / nejdříve ve 22:00 SELČ
• COURT 11 • (od 18:00 SELČ)
1. Havlíčková (2-ČR) - Ealaová (10-Fil.)
3. Havlíčková/Šnajderová (1-ČR/-) - Kuhlová/Seidelová (Něm.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
paddy
druhý set napínavý
servis Swiatek se vrátil do normálních čísel a obě měly problém si udržet servis

vysoká převaha UE z obou stran, Jabeur se držela zuby nehty v zápase, ale promarnila brejk na 5-4, pak sice odvrátila MB, ale nestačilo to

Swiatek má 3. GS a na turnaji byla porazitelná

Sabalenka se pomalu vrací, změnila servis, ale teď se musí dát dohromady po nervovém kolapsu

jsem zvědav, jak se dá dohromady Jabeur, od Wimbledonu to hapruje
Reagovat
Liverpool22
Žába bude z této porážky ještě více psychicky dole než po Wimbledonu - přeci jen prohrát 2 finále GS v takto krátkém čase musí zanechat stopu.....
Reagovat
horska.kraslice
Stačí změnit úhel pohledu - princip poloprázdné/poloplné sklenicesmile. Prostě dvě finále GS v řadě za sebou je úžasný úspěch?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Hlavně tímhle Ons dokázala, že momentálně patří ke špičce.
Reagovat
Liverpool22
To je vše krásný, ale je velký rozdíl mít 2 finále GS nebo alespoň 1 GS titul - prostě hráčky jako Ostapenko, Rybakina, Kenin.....GS titul mají zatímco Žába + naše Kája zatím nic....
Reagovat
horska.kraslice
A je konec. Snad se manžel Ons uklidní, byl hodně vydivočený.smile
Reagovat
Liverpool22
Žába nemá na finále hlavu - 2 finále GS a 2 porážky - stejně jako naše Kája smile
Reagovat
jackiec
Krása iga, celý tenis portál ti fandilsmile
Reagovat
Fandina
Super. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reagovat
jackiec
Iga iga paráda nenechala to té africké žebrácké krasavici.smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
doporučuju přečíst si vzkaz, jestli ještě uvidím něco podobného, tak rovnou ban.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Zápletka pokračuje - tiebreak.
Reagovat
brixner
6:2 6:7 4:6

Co??
Reagovat
Nola
nech je ten zapas aspon trojsetovy, uz ked som zostala pozerat, damy snazte sa, nemam favoritku, budem spokojna, ked vyhra ktorakolvek, hlavne nech ten zapas ma zapletku
Reagovat
Fandina
6:5 15:0 Igušce o5 chybí tři míče
Reagovat
paddy
asi už 6.
ať toho Jabeur nechá
Reagovat
brixner
Dneska jí fakt nejdou, to je fakt...Ale Iga má rychlý nohy...
Reagovat
Fandina
Myslím, že jí to jde jako jindy. Iga je ale zatím lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jindy má Ons úspěšnost kraťasů větší.
Reagovat
Fandina
5:4 15:15 Igušce by stačily tři míče.
Reagovat
Titan
Pozor, Iga nemá Ukrajinskou stužku...
Reagovat
Patik
To sú len chvíľkové ošialy.
Reagovat
annah
Měla ji v prvním setu, ale mám dojem, že pak měnila v rychlosti ksiltovku.
Reagovat
Nola
Iga - vrazdenie neviniatok
Reagovat
Nola
snad nebude kanarsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ve 3.?
Reagovat
brixner
Tohel nevypadá moc dobeř...smile
Reagovat
paddy
2-6 3-4 rebrejk a možná otočka celého zápasu smile
Reagovat
paddy
4-4 první srovnané skóre zápasu smile
Reagovat
Mony
Hodně se tento zápas podoba nočnímu SF Alcaraze s Tiafoem. Ons stejně jako Tiafoe skvělé pasáže, ale tichá síla, preciznost a stabilita tomu vladnesmile
Reagovat
jackiec
To je vemeno, co ta lopata arabská dělá ve finále, trapná hračka.
Reagovat
smazaný uživatel
Další zhrzený sázkař.

Dej pozor, abys nedostal ban.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Hlava pracuje..
Reagovat
brixner
Na to jeb, mam na zádech beďáka jako hrušku a co - no seru na to, né?smile
Reagovat
Fandina
Iga je rozjetá a jestli nepovolí, tak Žabér může dopadnout podobně, jako Caroline s ní v SF.
Reagovat
Patik
Už to vyzeralo ze sa Jabeurova dostáva do zápasu Swiatekova nachvilu stratila kontrolu ale rovnako tak ako Jabeur cúvla tak jej súperka pridala na obrátkach..škoda začínam mať dojem ze toto finále nebude mať vysokú kvalitu.

Prečo všetky tieto GS šampiónky musia nosiť šiltovku.. Žiadna krásna žena.. Fakt vďaka bohu za graffovu.
Reagovat
elsky
Tohle není kvalitní tenis?? smile
Reagovat
Patik
A ty myslíš ze je?
Reagovat
elsky
Tu kšiltovku asi nesundá, tak vlastně ne smile
Reagovat
Patik
Už keby si ju dala dole vyzerala by ešte horšie.. To presne jak Barty
Reagovat
horska.kraslice
A co třeba Petra? nebo Angie?
Reagovat
Patik
Angie nosí tuším pološilt celkom sympaticka aj keď sa mi nepáčia jej vymakane stehna.. A Petra sa mi nepáči a nohy ma dlhé jak týždeň pred výplatou..ale zase hodnotím to tu jak keby som bol na titulkach magazínu najsexi muž roka.
Reagovat
horska.kraslice
No, už toho nechám, co se do toho pletu, že jo, mužský pohled na ženskou krásu je logicky odlišnýsmile. Každopádně je pravda, že bez kšiltíku hraje jen málo tenistek.
Reagovat
Fandina
Já se také nestačím divit jeho vkusu. Graff měla pěknou postavu, ale jinak se mi vůbec nelíbila. Atd...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Krása je subjektívna.
Reagovat
Patik
A samozrejme netvrdím ze Graffova je nejaká nádherná bohyňa krásy co možno je ale nie v mojich očiach hovorím ale ze zo všetkých tých sampioniek asi najkrajšia..ze vyhrávala a bola aj sympatacka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sabattinismile A naše holky
Reagovat
Nola
jj, Gabi je este dnes nadherna baba
Reagovat
Patik
Z vašich len Siniakova..Kournikoveje dievka alebo Kirilenkova.. Nikdy som neriešil nejako vzhľad ženy skôr jej dušu ale u tenistiek neviem prečo..tu nechcem milovať tu chcem fandiť ikone a mohla by aj trosku krásy poniest s výsledkami.
Reagovat
Titan
Třeba proto, aby si na ni mohly připínat Ukrajinskou tužku. A to prý mají poláci plnou hubu "POLSKA" smile
Reagovat
Patik
Ach tie vlajocky...nebudem sa k tomu ani vyjadrovať.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
FH by řekl, že jsi přecitlivělý jak ...smile
Reagovat
Titan
Tobě připadá politická propagace OK? Možná podporuje Banderův odkaz...
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy tohle. Nastuduj si dějiny, kdo byl Banderovec a nepaušalizuj. Grázlíky má každá země.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, ve sportu, bývala po létech často decentní, avšak zakázaná politická propagace velmi oceňovánasmile
Reagovat
pockerface
Poslední roky jsou nejlepší zápasy ty semifinálové a platí to i u chlapů. Ty finále jsou většinou pak strašně křečovité a nudné. (nepočítám zápasy kde ve finále byl Novak s Rafou, myslím ty nastupující mladíky).
Reagovat
Patik
Súhlasím.
Reagovat
paddy
nic nového, v SF totiž o nic nejde smile
Reagovat
paddy
Swi - Jab
Úspěšnost 1. podání 90% - 44%
Body po 1. podání 63% (12/19) - 29% (2/7)
Body po 2. podání 100% (2/2) - 56% (5/9)

to tak nemůže vydržet
Reagovat
pockerface
Zatím nuda. Snad se to rozjede ve 2.setu. Kde jsou ty legendární krásné zápasy Clayster x Hennin, Sereny x Sharapova, Ale i zápasy naší Petry. Poslední dobou se do finále dostanou holky, které tam ještě buď nebyly, takže jsou nervozní. Nebo jako teď Ons, která byla sice ve finále Wimbledonu a možná jí ta prohra stále zůstala v hlavě. Tak strašně chce dnes vyhrát až je křečovitá a její hra je úplně odlišná od semifinále.
Reagovat
Fandina
Iga už jednou GS vyhrála, takže to není žádná novicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvakrát:-)
Reagovat
Fandina
Ano, dvakrát, moje chyba.
Reagovat
Fandina
A ještě má juniorský Wimbledon v singlu a FO v deblu.
Reagovat
pockerface
Já, ale nepsal o Ige. To vím, že má 2 GS, ale nemá odpovídající soupeřku. Vždycky je to novicka nebo některá z holek, která už byla ve finále, ale GS nezískala. Za poslední 2 roky pokud se nepletu dvě holky, které už by GS měly.
Reagovat
pockerface
nehrály proti sobě ve finále GS dvě šampionky. Vždycky jedna z holek je nováček nebo poražená finalistka.
Reagovat
Fandina
Předloni hrály proti sobě na USO Osaka a Azarenka. GS šampionky to byly. Na ostatní GS jsem se nedívala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A?smile
Reagovat
jackiec
Paráda iga, poraž tu škaredou, brutálně nesympatickou, poďobanou stařenu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zato ty jsi určitě krasavecsmile
Reagovat
Nola
Iga tiez zrovna nie je prototyp krasavice
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale o to tu nejdesmile
Reagovat
Nola
jj, kde zmizol ten koment, co sa znovu navazal do zabky?
Reagovat
smazaný uživatel
se umí dostat soupeřkám do hlavy.

Snad bude 2. set dramatičtější.

C'mOns smile
Reagovat
Fandina
Iguška super, tak ještě jeden. Pojď!!!
Reagovat
brixner
Snad Vons nedopadne, jako tenkrát Dementěvová - 2x finále GS v jednom roce a h0vno z toho...
Reagovat
dadaft
huh, tak tohle se tedy začíná rozjíždět smile
Reagovat
paddy
Swiatek opět rozpažila ruce

za to by už měla dostat warning
Reagovat
brixner
Vons první gem! Vono by to mohlo pomalu jít!
Reagovat
Titan
Přál bych to Ons, ale patrně to vyhraje Ukrajinka...
Reagovat
horska.kraslice
Slyším dobře? Kam to napsat, komentátor na Eurosportu vyslovuje správně Žabérová!!!! Už jsem ani nedoufala, že se to někdy stane!
Reagovat
Fandina
Já to Žabér od komentátorů slyším pořád. Nejen dneska.
Reagovat
horska.kraslice
Od cizích určitě, ale u našich je to velký zmatek. Hrozné patvary typu Džabúrová, Džabírová....
Reagovat
Fandina
Já sleduji O2 a Eurosport a když jsou to Češi, tak snad všichni říkají Žabér, Eurosport přechyluje, tam Žabérová. Ale faktem je, že všechny její zápasy nesleduji.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já české přenosy nesleduji ale když na ně náhodou u našich narazím, je to často peklosmile
Reagovat
Fandina
Jasně, všechno co je české je špatné, jinde to mají lepší. Některým lidem se divím, jak rádi se ponižují.
Reagovat
annah
Já sleduju ES a komentátor mi připadal fajn.
Reagovat
Fandina
Jj, komentátor byl příjemný. A celkově si nemyslím, že čeští komentáři jsou děs. Podle mě jsou Češi zbytečně k sobě kritičtí. Nemám ráda takovou tu nadřazenost, ale zase dělat ze sebe neschopné, to my vadí.
Reagovat
Fandina
mi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I koza horská a podobní. Helejď, já jedu streamy a na es narazím za uherský rok, ale co jsem tam zrovna slyšel byl děs. Nemůžu teda hodnotit celkově české přenosy, jen se vyjadřuji k tomu, co jsem zrovna viděl, tedy spíš slyšel smile
Reagovat
Fandina
Takže hned jsou Češi špatní, že. O tom jsem psala a není to jen můj pocit. Podle různých průzkumů je v české společnosti zvykem si stěžovat. Jen si to potvrdil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, jsem Panna a málokdy bývám spokojený. Mám rád český jazyk a erudované komentátory. Netvrdím, že cizí jsou vždycky špička, fakt že ne, ale za tím, že to to jsem minimálně 2x slyšel z českého es byl extra průšvih, si rozhodně stojím smile
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že všude je dobrý nebo špatný komentátor. Jenže ty paušalizuješ. Takže já zase trvám na svém, že potvrzuješ to, o čem jsem původně psala. Češi si rádi ... do hnízda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vůbec nepaušalizuju, jasně jsem psal, že es nesleduju (+nemám tv), takže české komentátory de facto neznám smile
Reagovat
Fandina
Jen odbočím, já mám Eurosport i O2 na internetu, takže k tomu televizi ani nepotřebuji.
Reagovat
brixner
Takže...

...VONS...
!!!
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
brixner
smile
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
smile
https://www.youtube.com/watch?v=Xxb4MIsBBsg&t=852s

Federer prohrál na USO po 41 vítězných zápasech v řadě

finále US Open 2009
del Potro - Roger Federer 3:6 7:6(5) 4:6 7:6(4) 6:2

5x cennější titul než ten zítřejší
Reagovat
Pe3k
To byl jeden z nejhorších taktických výkonů od maestra. Roger se rozhodl, že ho přetlačí přes fh a to byla osudná chyba. JMDP jsem titul sice vždy přál, ale zároveň jsem chtěl aby vyhrál Fedex. Po té co v r 2008 vyhrál titul US open 5x v řadě, asi ho nenapadlo, že to bude naposled smile
Reagovat
com
smile Dneska bylo v planu fandit Karoline..
..kde se stala chyba netusim smile
..budu muset teda fandit Swiatek..
..slabsi povahy at si pripravi kapesnicky - Dzeberka se na konci z druhyho prohranyho GS finale zhrouti
Reagovat
hanz
Ježiš, Comísku, tebe tu tak rád vidím po tvém zotavení.smile Už jsi v pořádku, nebo stále ve svých snech blouzníš o GS pro Kájíska?smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Hlavně se těším na skvělý tenis, ale fandím Ons, protože se nestydí zvracet v přímém přenosu!smile
Pustila jsem si několik jejích rozhovorů, protože se o ní nedá nic najít (s někým kdo žil ve Francii a umí jazyk ) a je to praštěná sympaťanda. A Iga už má titulů dost.
Teď se dívám, že Lucka Hav. prohrála.smile
Reagovat
paddy
takže společně budeme Ons držet uši smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=xvPjhvuVo_8&t=75s
Reagovat
Ela-fon-isi
Výživné!smile
Reagovat
Mantra
fandím Ize.

Ale racionálně podle mě vyhraje Tunisanka.smile
Reagovat
elsky
Odhaduju to přesně opačně. smile
Reagovat
Fandina
Držím palce Igušce, ale když vyhraje Jabeur, vadit mi to nebude.
Reagovat
Alien
Dnes věřím Uns Jebauer! Takže vyhraje Iga!
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
už vyšlo najevo, proč Nadal prohrál

https://youtube.com/shorts/jmQcqA7lNXU?feature=share
Reagovat
Patik
Jabeurová namňa pôsobí ako škaredé káčatko a titul jej úprimne želám..viac ako Ige..no na druhej strane ženský tenis potrebuje poriadnu šampiónku čo nastolí dominanciu a prinúti druhé hráčky zlepšovať sa..a keďže sa príbeh Sereny pomaly končí Iga by mohla napísať svoj vlastný..budúca história ju potrebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju oběma, víc budu fandit Ons.

Iga má ve finále skvělou bilanci. Prohrála pouze první finále s Polonou. Od RG 2020 vyhrála 9 finále bez ztráty setu. Ve všech hrála proti top hráčkám.
Ons hraje 10. finále. Loni a letos se do boje o titul dostala 9x. Dvakrát uspěla na trávě, jednou na antuce.
Kromě zápasu s Igou v Římě v každém finále uhrála aspoň set.

C'mOns.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aby se Žabce s Igou nestalo to samé, co Caroline s ní.smile
Přeji si, aby to byla pořádná bitva/google keyboard mi teda nevímproč nabídl slovo soulož/ smilesmile Čapek měl pravdu s tou AI to nebudeme mít snadné. Ale někdy je s ní i legrace...
Reagovat
magnus
V tomto zápase bude mojou jednoznačnou favoritku Iga Switek,kto vie komu bude viac naklonene publikum???
Reagovat
Dobry-den
Vyhraje Iga relativně v pohodě, 6:3 7:5 nebo něco podobného. smile

Double pro Lucku Havlíčkovou. Neztratí set ani v singlu, ani v deblu! smile
Reagovat
paddy
a podle toho to taky bude vypadat smile

Jabeur se poučila z finále ve Wimbledonu, takže bude chtít využít možná poslední šanci na zisk GS titulu

Swiatek ve finále neprohrála již 18 setů za sebou
podobnou sérii jsme tady nedávno měli a já opět zopakuji, že tyto série končí v nejméně vhodnou chvíli, a to na GS

obě nemají super formu, ale i tak jde souboj dvou nejlepších hráček na okruhu, čekám napínavý zápas

USO není RG, stejně jako Ústí není Praha
polskému zázraku dnes pšenka nepokvete smile
https://www.youtube.com/watch?v=pzB85W6JORg&t=3s

v osm večer vysílají Ramba, a později si přepněte na finálový zápas

dnes nehraje Serena, takže např. nečekejte rasistický útok na asiatku
Margaret to za všechny shrnula
https://sport.aktualne.cz/tenis/serena-hrala-v-lehci-dobe-a-nerespektovala-souperky-sepsula/r~0ae4b0d62ea811ed9ae20cc47ab5f122/
Reagovat
Kozoroh
Aspoň je to finále dvou TOP hráček, těch outsiderek ve finále bylo za poslední dobu až moc.smilesmile
Reagovat
Blondie
Pojď, Ons! smile
Reagovat
com
Džabérku nebrat.. To radsi zas tu Swiatek smile
Reagovat
annah
Iga!!! Ale ani Ons mi nevadí. Hlavně že to nebude ječici Saba.
Reagovat
Krisboy
Obě jsou sympatické a hrajou pěknej tenis. Mohlo by to být skvělé finále. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
smile
A protože to byla Iga, kdo nepustil Sabalenku do finále, přeji Lze titul. Ale hlavně ať je to pěkný tenis!
Reagovat
horska.kraslice
Ize
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist