12. den ve Wimbledonu: Hraje se o finále a post světové jedničky

1. 7. 2011, 11:34
Previews 7
Wimbledon dnes pozná finalisty mužské dvouhry. Po čtvrtečním postupu Petry Kvitové a Rusky Šarapovové budou bojovat o účast v nedělní bitvě o titul loňský vítěz Rafael Nadal s domácí nadějí Andym Murraym a Srb Novak Djokovič proti Francouzi Tsongovi.

Jako první nastoupí na centrální dvorec All England Clubu ve 14:00 SELČ Jo-Wilfried Tsonga s Novakem Djokovičem. Stejně jako na French Open má i v Londýně srbský tenista dvojí motivaci: kromě postupu je to opět boj o tenisový trůn, který by v případě dnešního vítězství poprvé v kariéře obsadil.

V Paříži mu šanci na ukončení tenisové vlády Rafaela Nadala sebral v semifinále Roger Federer, který přerušil Djokovičovu vítěznou sérii. Tentokrát se utká s hráčem, který Švýcara ve svém předešlém zápase vyřadil.

"Není to jen o nejlepší čtyřce," je si vědom Tsongovy síly Djokovič. "Jsou tu další hráči, kteří umějí skvěle tenis, a Tsonga to dokázal. Na této úrovni je všechno hodně vyrovnané, zvlášť ve druhém týdnu grandslamu."

Po nich se spolu v repríze loňského semifinále utkají Rafael Nadal a Andy Murray. Před rokem vyhrál španělský tenista ve třech setech, načež ve finále zdolal Tomáše Berdycha. Murray se nicméně bude snažit Nadala zastavit a dál živit naději, že bude prvním britským vítězem wimbledonské dvouhry po 75 letech.

Domácí hráč byl v grandslamovém finále už třikrát a pokaždé v něm prohrál. Dobře proto ví, že je předčasné představovat si, jak zvedá nejcennější trofej nad hlavu.

"Pořád mám k tomu tak daleko... Chybí mi šest setů a po Rafovi bych možná hrál s Novakem, který letos prohrál jeden zápas a hraje neuvěřitelně. Je to pořád tak daleko, že o tom ani nemá smysl mluvit," uvedl Murray.

Wimbledon (Velká Británie, tráva) - páteční program:

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Tsonga (12-Fr.) - Djokovič (2-Srb.)
Nadal (1-Šp.) - Murray (4-Brit.)

Kompletní páteční program ve Wimbledonu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tsonga vs Djokovic 1:3

Murray vs Nadal 1:3
Reagovat
smazaný uživatel
Andy zavři už konečně hubu všem těm zm*dům co tě neustále podceňujou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přesně tak. Finále Murray-Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
No, na Tsongu to ted už moc nevypadá, Dokovič hraje čím dál tím líp.
Reagovat
l00bor
Mám strach že Tsonga si svuj zápas už vybral a Djokovič projde bez problému.Doufám že se pletu a uvidíme dobrej tenis.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že si to Andy uvědomuje :) Nadalovi veme max. 1 set a ikdyby se Nadal zranil, tak ve finále stejně prohraje.
Reagovat
baggik
Vidíš, že to jde napsat občas něco rozumného. To bude dneska ve skotsku zase deštivo. :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist