12. den v Miami: O titul si to rozdají Stephensová a Ostapenková. Na programu je mužské deblové finále

31. 3. 2018, 16:00
Previews 16
Na souběžně hraném ženském a mužském prestižním podniku Miami Open se dnes budou rozdávat první trofeje. Finále ženské dvouhry obstarají grandslamové vítězky Sloane Stephensová a Jelena Ostapenková. V mužském deblovém finále proti sobě nastoupí bratři Bryanové a ruské duo Karen Chačanov, Andrej Rubljov.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry žen •
Stephensová (13-USA) - Ostapenková (6-Lot.) | Stadium (od 19:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Chačanov/Rubljov (Rus.) - B. Bryan/M. Bryan (4-USA) | Stadium (od 21:00 SELČ)


• Finále dvouhry žen •
Sloane Stephensová (12.) - Jelena Ostapenková (5.) | Stadium (od 19:00 SELČ)

Letošní finále ženské dvouhry na Miami Open překvapivě obstarají domácí Sloane Stephensová a Jelena Ostapenková z Lotyšska. Obě hráčky, které loni slavily grandslamové triumfy (Stephensová na US Open a Ostapenková na French Open), proti sobě dnes nastoupí premiérově.

Stephensová má naprosto fenomenální bilanci ve finálových bojích. Američanka vyhrála všech pět soubojů o titul, z toho posledního se radovala na loňském US Open. Ostapenková naopak první tři pokusy o zisk trofeje pro vítězku prohrála. Svůj vůbec první triumf na větších turnajích si senzačně připsala loni na French Open a poté nenašla přemožitelku ještě v září v korejském Soulu. Obě tenistky si zahrají ve finále akce WTA Premier Mandatory poprvé v kariéře.

Stephensová už před necelými pěti lety klepala na dveře Top 10. V ní bude bez ohledu na dnešní výsledek v pondělí premiérově figurovat, konkrétně na devátém místě. Ostapenková se v případě dnešního vítězství může posunout na čtvrtou pozici, čímž by o jednu příčku vylepšila své kariérní maximum.

Pokud dnes zvítězí domácí hráčka, stane se pátou Američankou, jež dokázala Miami Open vyhrát. Přidala by se k Martině Navrátilové, Chris Evertové a sestrám Williamsovým. Ostapenková by byla první lotyšskou šampionkou v Key Biscayne a obecně první lotyšskou vítězkou podniku WTA Premier Mandatory.

Obě aktérky se po nevydařeném vstupu do letošní sezony v Miami probudily k životu a předvádějí skvělé výkony. Dle sázkových kanceláří je mírnou favoritkou domácí hráčka a my s nimi musíme souhlasit. Američanka na Floridě působí jistěji a hraje více s přehledem. Dnes by si stoprocentní finálovou bilanci zkazit neměla.

Tip: Stephensová ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Stephensová od senzačního triumfu na loňském US Open prohrála osm zápasů v řadě. Chytla se až na začátku března v Acapulku, kde uhrála čtvrtfinále. V Indian Wells porazila vracející se Azarenkovou, ale pak nestačila na pozdější finalistku Kasatkinovou.

Cesta turnajem
V Miami se konečně dostala do své obvyklé formy a hned je to na výsledcích znát. Ve druhém kole nedala šanci Tomljanovičové, poté jí téměř vyhraný zápas skrečovala Niculescuová, v osmifinále vyřadila světovou trojku Muguruzaovou, následně smetla Kerberovou a po prohraném úvodním setu zničila Azarenkovou.

Historie na Miami Open
Stephensová postupem do finále výrazně vylepšila tři roky staré maximum, kterým bylo čtvrtfinále. Vyjma osmifinále z roku 2013 jinak končila v úvodních kolech.

Sloane Stephensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (finále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (finále)
Bilance: 8-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 8-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-0 (kariérní 11-28)
Bilance ve finále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 5-0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Sloane Stephensová - Miami Open
Kariérní bilance: 13-6
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Acapulko (čtvrtfinále), Indian Wells (3. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Tomljanovičová (6-1 6-3), Niculescuová (6-7 6-3 4-0 skreč), (3) Muguruzaová (6-3 6-4), (10) Kerberová (6-1 6-2), Azarenková (3-6 6-2 6-1)

Shrnutí letošní sezony
Ostapenková před startem Miami Open rozhodně nesbírala výsledky typické pro členku elitní desítky. Celkem čtyřikrát ztroskotala na první soupeřce a jen dvakrát dokázala na jednom turnaji vyhrát dva zápasy v řadě. V Indian Wells skončila ve třetím kole.

Cesta turnajem
V Miami však našla formu, díky které se loni vyhoupla až ke grandslamovému titulu a pozici v Top 10. Dvacetiletá Lotyška bez ztráty setu přehrála Babosovou, Haddadovou Maiaovou i hráčky Top 10 Kvitovou a Svitolinovou a naposledy domácí senzaci Collinsovou.

Historie na Miami Open
Ostapenková startuje na Miami Open potřetí. Před dvěma lety skončila už v prvním kole kvalifikace a loni v prvním kole hlavní soutěže.

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (finále)
Největší úspěchy na betonech: Miami (finále)
Bilance: 12-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 8-6
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 0-0 (kariérní 4-8)
Bilance ve finále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 2-3)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Jelena Ostapenková - Miami Open
Kariérní bilance: 5-1
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (2. kolo), Indian Wells (3. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Babosová (6-4 6-4), Haddadová Maiaová (6-2 7-6), (9) Kvitová (7-6 6-3), (4) Svitolinová (7-6 7-6), Collinsová (7-6 6-3)


• Finále čtyřhry mužů •
/ Chačanov/Rubljov - / B. Bryan/M. Bryan | Stadium (od 21:00 SELČ)

Ve finále mužské čtyřhry na centrální dvorec překvapivě nastoupí ruské duo Karen Chačanov, Andrej Rubljov. Ruští tenisté budou v souboji o trofej čelit nejúspěšnější deblové dvojici všech dob bratrům Bobovi a Mikeovi Bryanovým, čtyřnásobným šampionům floridského podniku Masters. Oba páry se střetnou premiérově.

Chačanov s Rubljovem spolu pravidelně hrají od roku 2014 minimálně jeden turnaj. Jejich největším dosavadním úspěchem byl postup do osmifinále loňského US Open.

Cesta turnajem
1K: Martin/Škugor (6-7 6-3 15-13)
2K: (6) J. Murray/Soares (4-6 7-5 10-2)
ČF: (3) Marach/M. Pavič (6-4 7-6)
SF: Johnson/Querrey (6-3 6-1)

Legendární bratry Bryanovy asi netřeba představovat. Tenisová dvojčata za necelý měsíc oslaví 20leté výročí vzájemné spolupráce, během které získaly rekordních 114 titulů. Dnes zaútočí na první triumf od loňského července. Nejdále byli ve finále na poslední akci Masters v Indian Wells a ještě v mexickém Acapulku. Na Australian Open skončili v semifinále. V případě dnešního vítězství získají rekordní 37. trofej z podniků Masters.

Cesta turnajem
1K: Daniell/Inglot (6-7 6-4 10-3)
2K: L. Mayer/Schwartzman (6-2 6-1)
ČF: Klaasen/Venus (3-6 7-6 10-8)
SF: McLachlan/Struff (7-5 6-4)

MIAMI OPEN 2018 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Stephensová (13-USA) - Ostapenková (6-Lot.)
2. Chačanov/Rubljov (Rus.) - B. Bryan/M. Bryan (4-USA) / nejdříve ve 21:00 SELČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
FerrariF50
Ach jo, když nevyhrává teď ten gorilák tak stejně negři vládnou WTA :( Ještě do ATP by to chtělo udělat nějakou černou díru :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Napiš si o ban slušnější formou.
Reagovat
FerrariF50
Nevim proč ... cikán je taky cikán, nevim proč by to měl být róm ... a negr je Negroidní, černé, tmavé či ekvatoriální plemeno, typ či rasa, kam patří lidé označovaní jako černoši, černí či negroidi, je označení lidí typově podobných původnímu obyvatelstvu střední a jižní Afriky.
Reagovat
FerrariF50
nic sprostého zde nepíšu, žádná sprostá slova nepoužívám.
Reagovat
Fandina
Sloane, hrála s přehledem, moc nechybovala. Penko naopak. Líbí se mi na ní, jak pořád útočí, ale dneska tam bylo moc chyb. Gratulka Sloane, pěkný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sloane :-) Trpělivost zvítězila.
Penko hodně pomáhala. Až si seřídí mířidla, vypráská kteroukoli. Bylo pěkný, jak prohru brala s úsměvem.
Reagovat
baggik
Ostapenko nemá svůj den, kazí strašně moc i na svoje poměry.
Reagovat
dadaft
sem tam pěkné, spousta chyb (1.set 21W/43UE dohromady)
Reagovat
smazaný uživatel
zápas plný chyb, ale zajímavý
1. set
UE 14:29; winnery 3:18. Celkový počet vyhraných míčků: 43:39.
Brejkovanou začíná i 2. set.
Come on, Sloane!
Reagovat
Davor1
Cmon Sloane !
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane, come on!
S Petrou máš lepší H2H než Penko :-)
Reagovat
tommr
dneska budu jednoznačně tlačit Ostapenkovou. Vyřazení Petry budoucí vítězkou by pak bylo o něco lehčí skousnout ... :)
Reagovat
Fandina
Mladíčci proti starým pákám? Tak to bude zajímavé. Snad na to nezapomenu a něco uvidím.
Reagovat
kada.tom
Cožpak ženské finále, tam budu s výsledkem spokojen ať na tu či druhou stranu ... ale Bryanům bych strašně moc přál takhle veliký titul :-)
Reagovat
kada.tom
Tipy:

Stephens = < Ostapenko (6-7 4-6)
Khachanov/Rublev < Bryan/Bryan (2-6 4-6)
Reagovat
Kozoroh
Zanedlouho, 29. dubna, slaví 40. Kéž by ještě přidali aspoň jeden GS titul a vyrovnali historický rekord Newcomba, který v deblu vyhrál 17 grandslamů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist