12. den v Indian Wells: Finále obstarají Šwiateková se Sakkariovou a Nadal s Fritzem

20. 3. 2022, 14:00
Previews 157
V rámci 12. hracího dne BNP Paribas Open se rozhodne o vítězích letošního ročníku. V ženském finále se střetnou grandslamová šampionka a největší favoritka Iga Šwiateková s Marií Sakkariovou, která odehraje své největší finále v kariéře. Poté se o trofej poperou muži, Rafael Nadal může v počtu trofejí z Masters vyrovnat rekordmana Novaka Djokoviče, v cestě mu stojí debutant ve finále Masters Taylor Fritz.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Šwiateková (3-Pol.) - Sakkariová (6-Řec.) | Stadium 1 (21:00 SEČ)
• Finále mužů •
Nadal (4-Šp.) - Fritz (20-USA) | Stadium 1 (23:00 SEČ)


• Finále žen •
Iga Šwiateková (4.) - Maria Sakkariová (6.) | Stadium 1 (21:00 SEČ)

Igu Šwiatekovou už dělí jen jedno vítězství od toho, aby v Indian Wells potvrdila roli největší favoritky a uhájila si svou letošní neporazitelnost na podnicích WTA 1000. Marii Sakkariovou, která po skalpu obhájkyně titulu Pauly Badosaové vylepšila svou mizernou semifinálovou bilanci, naopak čeká největší finále v kariéře. Ve vzájemné bilanci vede 3-1 Sakkariová.

Dvacetiletá Šwiateková absolvovala své první finále v Luganu 2019 a prohrála s Polonou Hercogovou. V následujících čtyřech však excelovala a neztratila set, premiérový titul získala na grandslamovém French Open a v posledních třech finále nadělila soupeřkám tři "kanáry" a dohromady jim povolila jen šest gamů. Na WTA 1000 zvládla obě finále, loni triumfovala v Římě a letos v Dauhá. V neděli se může stát první polskou šampionkou kalifornského turnaje, Agnieszka Radwaňská v roce 2014 ve finále nestačila na Flavii Pennettaovou. V posledních 25 letech se jen čtyřem tenistkám podařilo vyhrát pět turnajů na nejvyšší tour před dosažením věku 21 let.

Šestadvacetiletá Sakkariová má stále na kontě jediný triumf, který získala v roce 2019 na malé antukové akci WTA 250 v marockém Rabatu. Ve finále naopak neuspěla v San José 2018, loni v Ostravě ani letos v Petrohradu. V posledních dvou jí vždy trofej pro vítězku sebrala rozjetá Anett Kontaveitová, před měsícem v Petrohradu jen velmi těsně. Rodačka z Atén je první řeckou finalistkou nejprestižnějších turnajů WTA.

Vítězka tohoto střetnutí se stane novou světovou dvojkou a vylepší své žebříčkové maximum, poražená bude v pondělním vydání světového hodnocení figurovat hned za ní.

Sakkariová má sice ve vzájemné bilanci navrch 3-1, ovšem v posledním souboji před pár týdny v semifinále úvodní letošní "tisícovky" v Dauhá Šwiateková dominovala 6-4 6-3. Ve finále v kalifornské poušti je na rozdíl od katarské metropole favoritkou, měla by tuto roli potvrdit, protáhnout svou aktuální vítěznou sérii na 11 zápasů a jako první v letošní sezoně dosáhnout na metu 20 výher.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková si ve druhé půlce loňské sezony prošla menší krizí, ale pod vedením nového kouče se okamžitě rozjela. V Adelaide a na Australian Open uhrála semifinále, v Dubaji v tie-breaku rozhodující sady podlehla pozdější šampionce Jeleně Ostapenkové a suverénně ovládla úvodní letošní akci WTA 1000 v Dauhá. Letos má na kontě nejvíce výher na tour.

Cesta turnajem
V Indian Wells musela úvodní tři utkání otáčet, po prohrané první sadě jasně přehrála Anhelinu Kalininovou, Claru Tausonovou i bývalou finalistku Angelique Kerberovou. Loni přitom stejný počet úspěšných obratů zaznamenala za celou sezonu. Ve čtvrtfinále povolila jediný game domácí Madison Keysové a v semifinále ve dvou těsných setech zdolala bývalou šampionku Simonu Halepovou.

Historie na BNP Paribas Open
V hlavní soutěži v Indian Wells debutovala loni a v osmifinále nestačila na Jelenu Ostapenkovou.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (T); Australian Open, Adelaide (SF)
Bilance: 19-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 19-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-1 (kariérní 8-7)
Bilance ve finále WTA 1000: 1-0 (kariérní 2-0)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 4-1)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Iga Šwiateková - BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
7-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Dubaj (2K), Dauhá (T)
Cesta turnajem: volný los, Kalininová (5-7 6-0 6-1), (29) Tausonová (6-7 6-2 6-1), (15) Kerberová (4-6 6-2 6-3), (25) Keysová (6-1 6-0), (24) Halepová (7-6 6-4)

Aktuální forma
Sakkariová po nepříliš vydařeném australském létě opět válí. V Petrohradu se dostala až do finále, v němž neudržela vedení proti Anett Kontaveitové a svůj druhý titul nezískala. V Dauhá se na první letošní "tisícovce" bez ztráty setu probojovala do semifinále, v němž nestačila na pozdější šampionku Igu Šwiatekovou.

Cesta turnajem
V Indian Wells po cestě do semifinále neztratila set, své letošní působení začala vítězstvím nad Kateřinou Siniakovou, pak smetla Petru Kvitovou, v osmifinále jí po pěti gamech vzdala Darja Savilleová a ve čtvrtfinále zdolala Jelenu Rybakinovou. V semifinále proti obhájkyni titulu Paule Badosaové v úvodním i rozhodujícím dějství dominovala.

Historie na BNP Paribas Open
Hlavní soutěž si poprvé zahrála v roce 2018 a skončila v osmifinále. Při dalších dvou startech ztroskotala hned na úvodní soupeřce.

Maria Sakkariová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Petrohrad (F);  Dauhá (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (SF)
Bilance: 16-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 12-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-2 (kariérní 20-22)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 1-3)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Maria Sakkariová - BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Dauhá (SF)
Cesta turnajem: volný los, Siniaková (6-3 7-5), (27) Kvitová (6-3 6-0), Savilleová (4-1 skreč), (17) Rybakinová (7-5 6-4), (5) Badosaová (6-2 4-6 6-1)


• Finále mužů •
Rafael Nadal (4.) - Taylor Fritz (20.) | Stadium 1 (23:00 SEČ)

Rafael Nadal bude o uhájení své letošní neporazitelnosti, už 21. vítězství v řadě a 37. trofej z Masters, kterou by vyrovnal rekord Novaka Djokoviče, bojovat proti Taylorovi Fritzovi. S Američanem, který si zahraje své největší finále v kariéře, jediný dosavadní souboj předloni ve finále v Acapulku jasně vyhrál.

Pětatřicetiletý Nadal v lednu ovládl podnik ATP 250 v Melbourne a grandslamové Australian Open, v únoru akci ATP 500 v Acapulku a nyní ho dělí jediné vítězství od triumfu na Masters. Ve finále nejprestižnějších turnajů ATP má bilanci 36-16 a posledních šest vyhrál, tato série se táhne od Monte Carla 2018. Konkrétně v Indian Wells, kde je posledním španělským šampionem i finalistou (2013), si o titul zahraje počtvrté, jediný nezdar zaznamenal v roce 2011 proti Djokovičovi. Ve svém 129. kariérním finále má na dosah 92. vavřín.

Čtyřiadvacetiletý Fritz se ve svém největším zápase kariéry pokusí vylepšit svou mizernou finálovou bilanci 1-5, radoval se pouze před třemi lety na trávě v Eastbourne, následující čtyři prohrál. Posledním domácím šampionem je Andre Agassi, jenž v roce 2001 v souboji o titul porazil krajana Peta Samprase. Od té doby byli ve finále James Blake, Mardy Fish, Andy Roddick a John Isner a všichni se museli spokojit s trofejí pro poraženého finalistu.

Nadal se bez ohledu na výsledek finále v pondělí objeví na postu světové trojky. Fritz má jistý debut v Top 15 a návrat na pozici americké jedničky, v případě triumfu poskočí ještě o dvě příčky a bude třináctý.

Nadal měl sice v Indian Wells ve všech pěti zápasech problémy a jeho výkony nejsou úplně přesvědčivé, niméně i tak je v nedělním finále obrovským favoritem. A pokud by Fritz předváděl svůj nejlepší tenis a výborně servíroval, pak by měl ostřílený rodák z Manacoru zužitkovat své zkušenosti, najít cestu k dalšímu letošnímu prvenství a do antukového jara vstoupit neporažen.

Tip na vítěze: Rafael Nadal

Aktuální forma
Nadal musel loňský tenisový rok kvůli zranění ukončit už v srpnu, přesto prožívá nejlepší vstup do sezony ve své kariéře. Přemožitele nenašel na generálce v Melbourne ani na Australian Open, kde získal rekordní 21. grandslamovou trofej, a bez ztráty setu ovládl silně obsazené Acapulko. Letos má stoprocentní bilanci 20-0.

Cesta turnajem
V Indian Wells na vítězné vlně pokračuje, přestože měl potíže ve všech zápasech. V tom úvodním dokonce v rozhodující sadě prohrával o dva brejky se Sebastianem Kordou. Další manko musel řešit v úvodním setu proti Danielovi Evansovi a ve druhé sadě proti Reillymu Opelkovi, s oběma si nakonec poradil bez nutnosti rozhodujícího dějství. Ve čtvrtfinále s Nickem Kyrgiosem na poslední chvíli otočil úvodní dějství a australského bouřliváka nakonec zdolal ve třech setech. Podobný průběh měla i semifinálová bitva s krajanem Carlosem Alcarazem.

Historie na BNP Paribas Open
V Indian Wells startuje popatnácté, pouze dvakrát se nedostal do druhého týdne a třikrát triumfoval, naposledy v roce 2013.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Melbourne 1,  Australian Open,  Acapulko (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Melbourne 1, Australian Open, Acapulko (T)
Bilance: 20-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 20-0
Bilance proti hráčům Top 20: 7-0 (kariérní 328-130)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 36-16)
Bilance ve finále: 3-0 (kariérní 91-37)
Grandslamy: Australian Open (T)

Rafael Nadal - BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
59-10
Nejlepší výsledek: triumf (2007, 2009, 2013)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve finále: 3-1
Generálka: Acapulko (T)
Cesta turnajem: volný los, Korda (6-2 1-6 7-6), (27) Evans (7-5 6-3), (17) Opelka (7-6 7-6), Kyrgios (7-6 5-7 6-4), (19) Alcaraz (6-4 4-6 6-3)

Aktuální forma
Fritz měl výborný vstup do sezony, v ATP Cupu porazil Félixe Augera-Aliassimeho a Camerona Norrieho a na Australian Open postupem do osmifinále vylepšil své maximum na grandslamech. Na dalších dvou podnicích v Dallasu a Acapulku však překvapivě ztroskotal už na druhém soupeři (Marcos Giron a Jošihito Nišioka).

Cesta turnajem
Nejlepší formou se neprezentuje ani na domácím Masters v Indian Wells, kde až v semifinále potkal zástupce Top 30. Své působení sice začal demolicí Kamila Majchrzaka, jenže pak potřeboval tie-break rozhodující sady proti antukáři Jaumemu Munarovi i Alexovi de Minaurovi a do třetího setu ho donutil i Miomir Kecmanovič. V semifinále ve dvou těsných setech přehrál 13 zápasů neporaženého Andreje Rubljova.

Historie na BNP Paribas Open
Hlavní soutěže "pátého grandslamu" se účastní již pošesté, ve druhém týdnu figuruje potřetí. Jeho předchozím maximem bylo loňské semifinále.

Taylor Fritz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (F)
Bilance: 13-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 11-3
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 10-24)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 1-5)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Taylor Fritz - BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
14-5
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Acapulko (2K)
Cesta turnajem: volný los, Majchrzak (6-1 6-1), Munar (6-4 2-6 7-6), (29) de Minaur (3-6 6-4 7-6), Kecmanovič (7-6 3-6 6-1), (7) Rubljov (7-5 6-4)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

157
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kuriózna prehra so súperom, ktorých si Rafa dáva bežne k raňajkám.

Ale ako som písal nižšie, šport je krásny v tom, že tie najdlhšie série končia v momente, kedy to človek najmenej čaká.

Za prehrou určite možno hľadať celkovo slabšiu Nadalovu výkonnosť, vietor, únavu, solídne hrajúceho súpera, asi z každého niečo.

Z perspektívy zápasu, Rafa dnes naozaj zlý, z perspektívy celého turnaja je finále skrz brutálne herné výpadky slušný výsledok a z perspektívy začiatku sezóny to predčilo všetky očakávania.

Možno aj dobre, že séria je skončená, Nadal má o starosť menej, nikto mu to nebude pripomínať a môže sa sústrediť na obdobie, ktoré má najradšej.
Reagovat
blixa
Zajímavé. Inu, nikdo nemládne, ani Rafa ...
Reagovat
Rafaeoli25
To není o mládí, i ve dvaceti když hrál sf a byl z něj tak vyflusaný, že pak ve finále Chennai a to prosím hned na začátku sezony dostal 0:6, 1:6. Říkáš nesmysly, to nemá s mládím nic společného.
Reagovat
blixa
Ale je, rychlejší únava, pomalejší regenerace, tak je to u každého. Rafa odolával dlouho, ale při jeho upracovaném stylu hry to pomalu přichází.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak přesně tohle se říkalo už deset zpátky, pořád je to dokola. Je to nesmysl. I zamlada nedokázal po mnoha zápasech do druhého dne zregenrovat, to se prostě nedá během chvíle, podívej se do milnulosti, kolikrát se mu to stalo. Na GS je to jiné s volnými dny, tam se dá člověk dohromady, ale hrát IW všechno na maximální délku, plus extrémní vypětí, to si musí vybrat daň. Už dva měsíce pořád v plném provozu, i Novakovi loni došlo a to byl v té chvíli o dva roky mladší. Takže tvůj výklad je zcela mylný. Podstatné každopádně je, aby byl stoprocentně fit na grandslamy a mohl na nich bojovat o tituly a to bude bez problémů s rozumným kalendářem.
Reagovat
blixa
Jasně, takže GS bude Rafa vyhrávat na věky věků, dokud neumře stářím ... bože, do čehos to duši dal ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kde jsem něco takového psal ty blázne? Mluvim tu o letošní, možná příští a pak ještě jedné sezóně, tedy dva a půl roku co je před ním na špičkové úrovni. Demagogie ti jde, ale je velmi jednoduchá a stupidní, sorry.
Reagovat
blixa
Nevidím nikde, že by mělo jít o dvě a půl sezony, to sis vymyslel právě teď ale to je jedno. Pokud je Rafa rozumnej, skončí po letošní sezoně, kterou ještě může odehrát velmi důstojně, pokud není, bude se plácat od porážky k porážce i nějaké další.
Reagovat
Rafaeoli25
Kde peosim tě bereš to, že tohle je poslední sezóna, kdy může hrát svůj top? Uvědomuješ si, kolikrát už se tohle říkalo, kolikrát ho posílali do důchodu? No kdyby měl tyhle rady přijmout, tak by musel skončit už tak deset let zpátky, v roce 2012 ho pohřbívali zaživa. Fakt směšný rok co rok tohle poslouchat. Apropo, Novakovi doporučuješ to samé o rok později?
Reagovat
blixa
Já vůbec netuším , že ho kdy někdo posílal do důchodu smile, ATP mě moc nebaví, věnuju se především ženskému tenisu. Ale u Rafy vidím co vidím, jeho způsob hry a jeho muskulatura, která má k ideální tenisové figuře sakra daleko ho určitě nepředurčují k nějaké sportovní dlouhověkosti. To Novak má šanci hrát podstatně déle. Nicméně vlastně nechápu, proč jsem se nechal do téhle diskuse zatáhnout, ATP ani Nadala normálně nekomentuju, teď jsem jen udělal nevinnou poznámku, že nikdo nemládneme a strhne se takovej hysterák smilesmile Radši už mizím ...
Reagovat
Rafaeoli25
Co je ale proboha dlouhověkost? Dlouhověkost je to už teď, za dva měsíce mu bude 36, je regulérní veterán. Skončit měl podle všech předpokladů odborníků na medicínu i další obory už tak pět let zpátky, tak mělo být jeho tělo už dávno zdevastované. Vidíš, nestalo se a on se ve 36 stane jedničkou a vyhraje další GS. Takže už teď je to dlouhověký hráč, déle hrálo už jen pár hráčů a na takové špičce jen Roger, Connors, částečně Agassi, bylo jich pár. Když tedy vezmeš fakta, je to jinak než říkáš. On právě popřel a postavil na hlavu predikce všech, žádná ruina opravdu není a ještě nějaký pátek nebude. Ano, možná přijde ještě nějaká další pauza, ale důvod končit za nějakých 6-7 měsíců skutečně není pro bilanci jakou letos má.
Reagovat
Marduch
Tak to sis dovolil dost, běžím pro popcorn
Reagovat
blixa
Že jo ? To víš, moje drzost nezná mezí smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Drzost jo, ale nic víc v tom není, provokovat ale umí každý, to zase tak složité není jak tu mnozí den co den ukazují..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, to áno.

Ale tu ani ja nesuhlasim. Skoncit po sezóne s GS a pravdepodobne z pozicie top3 hraca by rozumné naozaj nebolo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já mluvim o tom, kolikrát ho už posílali do výslužby, že už na to nemá, že je pomalej. Že ve třiceti skončí na vozíku. Co člověk za tu dobu přečetl nesmyslů snad ani není možný, to je diagnóza těch, kteří to smolí..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Ale ten, ktory ho posiela do vysluzby v 36r bude zrejme blizsie pravde, nez ten kto tak robil v 26r, ze ano

Rozhodne tu neni dovod mrzkať so sebou a robit drámy pre nejaký, inak suchý komentár na Rafov vek.

Nadal je v súčasnosti skvelý na harde, potom by mali prist este roky, kedy bude dobrý stále na antuke. Vybavené. Ja si to myslim, ty si to myslis. Okej.

Ty mas vsak pocit, ze kazdeho musis presvedcit o svojej pravde, kazdy kto ma iny nazor musi čeliť sprške tvojich postehov, na vsetko reagujes, filtruj to, menej je viac.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co jsem si vymyslel právě teď, opakovaně jsem tu mluvil o tom, že jeho motivace je ještě olympiáda 2024, která je za dva roky a čtyři měsíce, pak už jen USO, které by asi jistě také rád odehrál, takže to dává zhruba dva a půl roku. Je vidět, že vůbec nečteš, co tu píšu, ale ono je to jednodušší, chápu, soudit povrchně.
Reagovat
Rafaeoli25
V každém případě nezlob se, ale fakt se musím smát tomu, co řekneš. Ono je tu dvacet vítězství, řada z toho dlouhých a náročných zápasů a ty místo abys řekl no to je něco, to snad není možný, jen suše podotkneš no stárne (přeloženo už to není co bývalo). Člověk fakt neví jestli se má jen smát a vůbec na takové komentáře reagovat.. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj, ty si taká hysterka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak mě zvednou ze židle hloupé řeči a rád si kvůli nim přisadím. Ty reaguješ sarkasmy, ok, já jsem jiný.
Reagovat
blixa
smile Ten Forehand tě má prokouknutýho, fakt hysterka ... smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Není hysterie ostře zareagovat na nesmyslné zkazky kamaráde, fakt ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak dobře zvolím i ironii a použiji myšlení jeho haterů..proč dneska prohrál? No vysvětlení je jasný - dost před zápasem nesypal, to by si měl pro příště ohlídat, musí okamžitě zavolat Fuentesovi smile
Reagovat
Fandina
Jj, někdy mám pocit, že je to ženská, nedovedu si představit, že chlap takle emotivně uvažuje. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hm tak v tom případě je třeba Nole totální ženská ne? smile
Reagovat
Fandina
Nole tady nepíše jako hysterka.
Reagovat
Rafaeoli25
Vidíš, já bych zase hystericky nereagoval na ztracený game a ve vzteku neodpálil míček do rozhodčí. To je co když ne hysterie?
Reagovat
Fandina
To není hysterie, ale vztek.
Reagovat
Rafaeoli25
No v tomhle případě jsem měl taky hlavně vztek, když jsem si to přečetl, hysterik nejsem. Vztek se mnou ale cloumá kvůli úplně jiným věcem, opravdový vztek, tohle je koneckonců jen obyčejná debata. Pořád je to ale vše na slušně bázi, přečti si, co se všechno píše na internetu, psychopatie v přímém přenosu, zvlášť když se jedná o politiku.
Reagovat
Fandina
Něco ti poradím. Neobhajuj se pořád, buď nad věcí.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, když někdo čte hlouposti tak se nad tím má povznést. Jenže když ta hloupost někdy bije do očí, tak alespoň já mám potřebu na ní reagovat. Toť vše. Každopádně blbosti je všude dost, tím bych to asi uzavřel.
Reagovat
Fandina
Jsi kouzelný, jak nedáš pokoj. Ale jo, nejsi zlý a to se počítá. smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Zlý nejsem, určitě nemám rád zlobu a hloupost, to se často pojí bohužel dohromady. Někdy se prostě člověk i vytočí, třeba když někteří neumí napsat větu bez pravopisné chyby, ale to je zase něco trochu jiného smile
Reagovat
Fandina
Meleš nesmysly. Když dělá někdo pravopisné chyby, tak je to jeho problém. Ne tvůj. Nemáš důvod se vytáčet.
Reagovat
Rafaeoli25
No mé z toho bolí oči a vadí mi to. Někdy to bohužel vypovídá o inteligenci jako celku. Ale zbytečné se o tomhle bavit. Už jsme zase v diskusi jako před týdnem kvůli Noleho adrese. Fakt do těhle výměn názorů o ničem nemám sebemenší chuť, tak to ukončeme. Dobrou.
Reagovat
Fandina
To, že neděláš pravopisné chyby neznamená, že jsi inteligentní. Znamená to jen to, že je neděláš.
Reagovat
Fandina
Respektive, že umíš pravopis. Ale to je tak všechno. O inteligenci vypovídá obsah, pravopis je k ničemu.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, že jsem blb, nedám dohromady ani souvětí, nemá to hlavu ani patu, máš pravdu, prostě jen sr.čky na ntou, které by měly být spláchnuty do klozetu. Beru, ale to víš, imbecila z pomocné školy nepředěláš smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale je moc pěkné být blbem, je to takové osvobozující, doporučuji smile
Reagovat
Fandina
Jsi vztahovačný. O tobě jsem vůbec nepsala. Bylo to obecné.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, přehaním to. Ale dnes mě jeden člověk opravdu velmi naštval svou nečestností a ubohostí, tak jsem docela vytočený, i mně se to občas stane.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, jsem totální blb, patřím mezi nejstupidnější část populace, lituji, že jsem se vůbec narodil, hanbou abych se propadl, tak padám smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nevím, co je na emocích špatného, v rozumném množství určitě neškodí. Mě se věci dotýkají, třeba když vidím lidi na ulici, tak to se mnou cloumá, ano, jen proto nejsem chlap? Já třeba tohle nazývám empatií, ta je ale spoustě lidí cizí, to je pravda.
Reagovat
Fandina
Napsala jsem ti, jak tě vidím, to neznamená, že je na tom něco špatného. Podle mě jsi moc upovídaný, jako ženská.
Reagovat
Rafaeoli25
Paušalizace, znám mnoho chlapů, co jsou upovídaní a naopak i mnoho žen, které skoro nemluví. Upovídaný nejsem, v osobním životě šetřím slovy někdy až příliš, tady teď píšu víc, to je období. Pak mám období, kdy nemusím půl roku říct ani slovo, taky bez problémů.
Reagovat
Fandina
Nechci se bavit o tom, jaký jsi. To je tvoje věc.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tys to načala, mluvíš o mně, tak se logicky bráním když vím, že to není pravda. Mám snad mlčet a odkývat ti to? Máš ale pravdu, nemá to smysl, to by byla zase nekonečná diskuse o ničem. Dobrou.
Reagovat
Fandina
Mám pravdu, ale to ty nikdy nepochopíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Každý má svou pravdu a mnozí si myslí, že jejich pravda je ta správná, takový je život, nelze to nikomu brát smile
Reagovat
Fandina
Každý člověk chce být správný a mít pravdu. Takže nedělej ze sebe něco, co nejsi. Jsi stejný, jako každý druhý.
Reagovat
Rafaeoli25
Jako každý druhý nejsem, každý je jedinečný i když pravda mnozí nestojí za nic. Jinak co ze sebe dělám? Pověz. Vůbec mě neznáš, hlavně, že tu roztrušuješ svoje dojmy. Ještě bych ti odpověděl slovy Jacka Nicholsona z jednoho nádherného filmu. V jednu chvíli říká Morganu Freemanovi "ale já nejsem jako každej druhej". Asi tak smile
Reagovat
Fandina
Neustále tady píšeš mraky příspěvků a nelze si nevšimnout, že jsi sebestředný. Vždyť stačí slovo o tom jaký jsi a hned se toho chytneš.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak je vtipný, že Nadal prohraje po dvaceti zápasech a někdo hned tvrdí no jo stárne smile
Reagovat
blixa
Stárne. Nejde ani tak o to, že prohrál, ale s kým prohrál a jak prohrál. Chápu, že jako jeho fanda bys ho nejraději viděl vyhrávat GS i v šedesáti, ale to se prostě nestane smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zajímavé, že se zabýváš jen tou jednou porážkou, víš kolik zápasů a s kým prohrál v roce 2015 když mu bylo 28-29? Dvacet příteli, dvacet a bylo to tehdy s kdekým, jen se na to podívej. A jak prohrál? No když jsi totálně vyflusaný z předchozího dne a z celého náročného turnaje, tak není překvapením, že ti taky jednou dojde a hraješ hlavně na morál. Přesto to málem otočil.
Reagovat
Rafaeoli25
No druhý set měl vyhrát, tolik příležitostí, to se neodpouští. Každopádně hrál na morál a dnes to bylo silou vůle. Je to škoda, ale na druhou stranu je dobře, že ta porážka přišla a nebude pod tlakem na antuce kdy to konečně přijde. Má svoje fyzické limity a hrát turnaj bez volných dnů při tak dlouhých zápasech, to si vybere svou daň. Teď hlavně zregenerovat na minimálně dalších jednadvacet zápasů na antuce. Bude to jako vždy záhul. Naprostá priorita FO, tam by měl přijet maximálně svěží.
Reagovat
Skeec
Forehand a Rafaeoli to jsou ty vaše předpovědi. Nepoučitelní......!smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak měl po včerejšku fakt dost, ten turnaj se na něm podepsal. To jsem si měl uvědomit, tuhle výtku beru.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Ty jsi mimo, Nadal dnes nic moc, spíše hrůza, ale přesto měl na ruce vítězství v druhém setu... Fritz by se třetí set sesypal...
Reagovat
smazaný uživatel
V kľude. Lopta je guľatá, tak to má byť. Fritz hral zhruba to, čo som od neho očakával, precenil som Rafu, dnes bol v lese.
Reagovat
Fandina
gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaa Fritz supeeeeeeeeeeer!!!!!!!!!
Reagovat
soloo
Vamos Fritz
Reagovat
Eriksson.Majkl
Gratulace Amikovi. Dneska by si Nadal nezaslouzil vyhrát...ale teda v tom tiebreaku za stavu 5:4 jsem už čekal, že to Rafa dokončí smile Posjal to teda... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zbežne som si pozrel Nadalove kariérne výsledky a nenašiel som slabšieho hráča, s ktorým by Nadal prehral hardové finále, než je Fritz. Je tam Youzhny z 2008, ale myslím, že ten bol vtedy hráčom TOP 10, bol turnajová štvorka.

Ale presne v tom je krása športu, že najdlhšiu víťaznú sériu môže prerušiť kuriózny premožiteľ.

A rovnako tento fakt znamená, že už keď bol Rafa vo finále, mohol garantovať nejakú výkonnosť. v IW pravdupovediac bol na vypadnutie v prvom kole, neskôr išiel cez skúsenosti a záblesky, vo finále nie sú ani tie záblesky, neortodoxné chyby a celkovo brutálne kolapsy s timingom.
Reagovat
Fandina
V roce 2017 prohrál hardové finále v Acapulcu s Querreym, který byl čtyřicátý na žebříčku. Fritz je dvacátý.
Reagovat
Rafaeoli25
Querrey byl níž, tehdejší porážka ale byla vskutku překvapivá neb tam nebojoval s únavou, tehdy prostě nehrál svůj top. Dnes ho hrát nemohl.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa má dost, asi ho včerejší zápas fyzicky i koneckonců asi i trochu emočně vyždímal, nemá kde brát po tak těžkém průběhu turnaje. Pokud to otočí, bude to opravdu majstrštyk, jede teď na morál. V tomto kontextu je pauza v Miami správnou věcí, utavit se to by byla sebevražda.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Prakticky jen vrací... těžko otočí...
Reagovat
smazaný uživatel
Príde mi to ako keď si taťka ide zapinkať so synčekom a syn vyzve ocina na zápas s tým, že ako starší a lepší bude mať otec hcp, nemôže hrať údery s plnou parou a musí len slajzovať a pinkať.

Rafa so zatiahnutou ručnou brzdou, to nehekanie je veľmi atypické.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ani neheká, v podstate len pinká. Zo siedmych vlastných servisov si štyri prehral :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na returnu ale problém není, tam je to celkem standard, problém je podání, to je nedobré.
Reagovat
safi1313
Rafa zapnul na playstationu level Semipro.. jsem zvedavej jestli ještě přepne na vyšší
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna hrá rovnako zle ako v prvom sete, ten break mu Fritz daroval. Rafa vôbec nepôsobí zdravo a úderovo je mimo. Neviem do akej miery tam zas šarapatí vietor.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Vítr je fakt velký, ale zase Rafa je typ hráče, který ve větru umí...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa po tých troch trojhodinových zápasoch pôsobí mimoriadne vyžmýkane. Prehrať si servis trikrát s hráčom ako Fritz nie je dobré znamenie. Dokonca Medical time out. Ak niečo pobolieva, radšej nech to odpíska a neriskuje.
Reagovat
Eriksson.Majkl
Radši ať skrečuje, tohle je zatím ostuda...
Reagovat
Rafaeoli25
Skrečuje jen když to fakt nepůjde, to se zatím neděje.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadala neradno odepisovat předčasně, to už bys měl vědět ne smile
Reagovat
Eriksson.Majkl
Vím, jen nechci, aby se úplně zrakvil...jedu kvůli němu do Monte Carla smile Už dva roky odloženej zájezd...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kým Rafa spinká, prehráva si prvé servisy a dáva zápasu zápletku, je čas kútikom oka, poobzerať sa nad antukou sezónou, ktorá klope na dvere, ba pomaly prekračuje prahy.

Vo všeobecnosti je na harde najväčšia konkurencia, avšak niektoré sezóny vybočujú a ponúkajú atyp. Podobný prípadom je antuková sezóna 2022 s mnohými hrozbami, kde väčšina špičky dosahuje najlepšie výkony práve na oranžovej drti.

Tsitsipas - Jeho jediný ATP1000 triumf je z antuky, k tomu pripísal niekoľko finálových účastí v antukovej Barcelone, finále a SF z RG.

Matteo Berrettini - Z piatich získaných titulov, sú tri z antuky.

Saša Zverev - Hoci to nevyzerá, taktiež 3-násobný víťaz antukovej tisícky.

Rublev - Tuším jediné finále z úrovne ATP1000 má z antukového MC.

Nadal, Djokovič - škoda hovoriť.
Thiem, Wawrinka - Boost antukovej konkurencie, očakávam veľké veci, možno nie už v Monte Carle, ale nejaký kvalitný výsledok isto príde.

Máme sa na čo tešiť, už nech to začne :)
Reagovat
Rafaeoli25
Už mě musím říct pěkně štve, jak si to v IW celou dobu i sám komplikuje, tohle by se mu nemělo stávat. Ano, člověk požaduje maximum, neměl by být tak kritický, ale musím, hlavně si nenechat uniknout titul, když už se musel na turnaji tak nabojovat, aby se dostal do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Vôbec ma neštve. Tento zápas nebude mať žiadny efekt na lesk Nadalovej kariéry. Ani náznakom. Proste ho dopozerám a ak vyhrá, super. Ak nevyhrá, tiež super vzhľadom na štart sezóny a jeho výsledky. Na antuke bude lepší.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když už je ale takhle blízko čtvrtému titulu v řadě, tak nechť to dorazí a nedává prostor zase nějakým posměváčkům, aby si honili trika, kdo si do něj kopne efektněji..
Reagovat
smazaný uživatel
To je už úplna malichernosť, zaoberať sa retardami a hejtermi.
Reagovat
Rafaeoli25
No mě ale stejně víš co...ou.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče antuky, tak od Zvereva upřímně nečekám vůbec nic, nevím, kde by se měl odrazit ze dna, na kterém je, možná tak v Madridu, ale to je otazné. Na Tsipa jsem zvědavý, na hardu je to od něj trápení a vůbec od FO je to jedna velká šeď od něj, má nejvyšší čas se probrat. Matteo je takový držák, stabilní, ale velké věci od něj prostě nečekám, jakoby na ně zkrátka neměl. Rublev velké zlepšení, ale na antuce od něj velké věci nečekám. No a návrat lazaretu je s velkým otazníkem, nějak ani Wawrinkovi, ale ani Thiemovi nevěřím, abych se přiznal, budou potřebovat dlouhou dobu na rozehrání.
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner 10-12 bude tiež hrýzť a uvidíme, čo Alcaraz 500 weeks at no. 1.
Reagovat
Rafaeoli25
No ten by se taky měl probudit, antuky byla vždy jeho silná stránka, tak jsem na něj zvědavý, velké zklamání co předvádí. Alcaraz dát 500 teoreticky může, ale to je fakt moc brzo na takové soudy.
Reagovat
annah
Paráda! Iga má titul!!! Nenápadná osůbka opět ukázala, co umí. Hezky Sekyrku smetla.
Jdu spát, demolici Fritze v doprovodu nekonečných úprav obličeje a trenek vidět nemusím. Předem gratulace Rafovi! :-)
Reagovat
Frantz
i do )( můžeš klidně jít smile
Reagovat
blixa
Co by chodila tam, odkud vykukuješ ? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale když to bude rychlý, jak říkáš, tak to budeš mít i rychle za sebou ne? smile Já bych počkal, nebude to moc bolet myslím smile
Reagovat
Fandina
Tommy Haas, láska moje!!!
Reagovat
Rafaeoli25
I s krátkými vlasy nebo když byl na rockera kdysi tak víc? smile
Reagovat
Fandina
Spíš, když není tak hladce oholený, jako dneska, ale i tak na něj zatím žádný z tenistů nemá. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nejsem žena, ale to je otázka vkusu, nemluvil bych za ostatní, znám ženy, kterým se líbí Nadal, jiným Federer, další mají zase rády medvídky jako je DelPo, jiné zase typy jako je Tsitsipas, tobě se líbí Haas, ono je to pestré, každé se líbí něco jiného smile
Reagovat
Fandina
Kde čteš, že mluvím za ostatní? Píšu svůj názor. Kdy to pochopíš.
Reagovat
Fandina
zaslouženě. Když vyhrála před dvěma lety FO, tak se do ní vkládaly velké naděje. A ona to celkem naplňuje, i když se trochu zasekla, ale už zase jede. Líbí se mi, že to není až tak velká ranařka, ale rychle se umí pohybovat a má čich pro úder. Gratulace veliká.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
blixa
Iga !!! smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. smile Teď ještě sesadit z trůnu Bartyovku. smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
elsky
Ta dvojka jí sluší.
Reagovat
blixa
Jednička jí bude slušet víc ! smilesmilesmile
Reagovat
elsky
Ta dvojka jí sluší.
Reagovat
FulnekUltras
na to nemá ani omylem - hlavně psychicky smile
Reagovat
blixa
Ty nemáš psychicky ani na žití a přesto tady furt nějak oxyduješ ...
Reagovat
FulnekUltras
tak určitě ;-)))
Reagovat
zfloyd
při některých těch zařičeních se mi normálně zježí chlupy vzadu na krku
Reagovat
Rafaeoli25
Já jí mám rád, její přístup ke hře je fajn, víc takových.
Reagovat
paddy
ale ten vítr, to je pěkná svině smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vítr ten je, venku i uvnitř smile
Reagovat
annah
Ale proti takové Simonce je Sekyrka úplně potichu. Halepka řve jak na první porodní době celý zápas. U ní vždycky vypínám zvuk. Ovšem úplně nejhorší v tomto ohledu byla asi Šarapka.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže na Šarapku se moc dobře koukalo, navíc bojovníce k pohledání.
Reagovat
annah
V mých očích to byla vrcholně nesympatická, nepříjemná osoba. KOnkurovala jí jenom Velematka.
Reagovat
Rafaeoli25
Dala tenisu vše, bojovníce pár excellence, úžasná tenistka. A protože jí sleduji více, i mimo tenis, tak vím, že to žádná nafoukaná kravka není, je v pohodě.
Reagovat
annah
Na mě tak vždycky působila. Nafučená, že málem praskla.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono je to ale trochu pochopitelné u ní, dokonalá figura, manekýnka, ano, hodně sebevědomá, jenže u ní to alespoň já beru, mám rád silné ženy, žádná ufňukaná dámička, co se rozsype. Dokonalý profík smile
Reagovat
Oin
Meldoniová Máša?
Reagovat
Rafaeoli25
Odebrali jí tituly? Neodebrali. Já každopádně mluvim o jejím tenisu a nasazení, bavilo mě jí sledovat, stálo to za to.
Reagovat
Rafaeoli25
A jako na ženu jsem se na ní díval ještě tuplem raději smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přece jen mám k Nadalovi malou výtku, to 1131. místo v deblu by chtělo vylepšit, to je nedůstojné jeho jména smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, a je este 1243. v rebricku inline hokeja. Tam tiez musi zabrat.
Reagovat
Rafaeoli25
No to by sakra měl. A neměl by se nechat zahanbit aj v lacrosu a petangu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Být jím, jel bych do Miami aspoň na toho debla, vyhrát to tam, dostat se zpátky do stovky a byl by to cajk smile. Marcu Lopézi, kamaráde, bratříčku, kde jsi? smile
Reagovat
paddy
1. set nervózní z obou stran, 70% prohraných servisů, 10 DaFáčků, asi dost vadí vítr

moc se na to nedá koukat, pan Košťál to popsal narovinu a bez obalu
https://www.youtube.com/watch?v=j8vTeSCxE-s
Reagovat
annah
Iga má první set!!! Paráda! Mám radost.
Reagovat
Fandina
Já také!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
com
brejkovana ve finale smilesmile
Reagovat
peek
Pojď, Taylore! Jsi doma, diváci tě poženou a toho stárnoucího antukáře dáš. Stačí párkrát rozkopnout lahvičky smile.
Reagovat
Frantz
Kolik na něj naložíš??
Reagovat
Rafaeoli25
Kolik unese smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ten stárnoucí antukář si z hardaře Taylora udělá obávám se dobrý den. Nepřeju mu, aby to byla smršť, mám ho docela rád.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Taylor je gentleman víš, narozdíl od jistého pana Rosola smile
Reagovat
smazaný uživatel
Od Nadala dnes po troch kardinalne tazkých súperoch očakávam konečne hladké vitazstvo bez výraznejšej zapletky. Fritz je akasi odnož a kombinácia Berdycha, Andersona a podobnych, Nadalovo oblúbenych typov a uz pred zápasom sa jeho šance blížia nule. Možno nejako uhaluzit cez TB.

Moj tip 6:2, 6:4.
Reagovat
safi1313
Chtělo by to.. a rychle na antuku
Reagovat
lars
Nadal mel prohrat uz 1.zapas v IW
Reagovat
smazaný uživatel
Ako mal, ked sa super nedostal ani len k matchballu?
Reagovat
Frantz
měl, pže si to lars strašně přál smile
Reagovat
lars
nikoliv, ale protoze SK vyhodnotila sanci na vyhru Nadala nad Kordou ve 3. setu < 50 % :)
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápeš, že u Nadala je všechno strašně nezasloužený? smile
Reagovat
paddy
Máňa pojede jako motorová myš a dotáhne to až k titulu

snad jí bude fungovat hlava a k tomu unese i tlak ve svém dosud největším finále kariéry, a hlavně - ať zvládne dopodávat smile

dnes tedy nejdu jen proti mistru Jiráskovi, ale zároveň i proti všem na TP smile

čeká nás souboj o post světové dvojky, nalaďte svá rádia ve 21h smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Kup si věštírnu v Delfách, zatím ti to moc nejde smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tipovat Sakkari dnes byla slušně řečeno pěkná ptákovina smile
Reagovat
lars
Kolik penez si vsadil na vyhru Sekery nad Igou ? :)
Reagovat
lars
Na jakym radiu sledujes tenis. zapasy ? :)
Reagovat
paddy
stručně, Rafan by to měl zvládnout i přes klopýtání v předchozích kolech a obecně horší formu

už prostě víme, že v nové éře tenisu Big3 nepotřebuje hrát špičkový tenis, aby porážela soupeře, přesněji komparzisty - tenisové ovečky, kteří jen zaclánějí v pavouku smile
https://www.youtube.com/watch?v=8GRr9cTXkYU

ostatně všichni finalisté v singlech nemohou mluvit o hladkém postupu během celého turnaje
nelze se divit, na suchém zipu je to o morálu víc, než o kvalitě hry
Reagovat
tommr
nejsem žádnej fanda Swiatekový ale dneska doufám vyhraje a nedopustí aby titul získala Sakkari ...
Reagovat
com
smile ale i tak si myslim, ze rozjeta Swiatek to ma stejne v kapse smile
Reagovat
Dobry-den
Doufejme. smile Iga je fajn, když nehraje proti Češkám. smile
Reagovat
Paixx
Dnešní boj o udržení neporazitelnosti před antukovým jarem možná úplně neláká nestranné fanoušky, protože Rafa hraje letošní IW spíš přes zkušenosti a neschopnost soupeřů, než přes nějaký světový tenis. To ale nic nemění na tom, že titul je to strašně důležitý pro udržení vítězné vlny a sebevědomí.

Na tiskovce Rafa nepůsobil úplně nejzdravějším dojmem, stejně tak v posledních zápasech. Noha už se zase ozývá a do toho ještě něco z hrudí včera, plus nějaká ta únava, takže dneska je cíl jasný, za každou cenu urvat 37 Masters a pak dlouhý zasloužený odpočinek před antukou.

Nejradši bych byl, kdyby Rafa všechno podřídil RG, což znamená vynechat alespoň jeden antukovej turnaj, nejrozumnější by asi byl jeden z dvojice Barcelona/Madrid, ať aspoň jednou jede do Španělska, ale trochu šetří síly. V Římě hraje poslední roky nejlépe, takže tam určitě jet, Monte Carlo taky klasika.

Ještě k fanouškům, ani si neumím představit co by se tady stalo, kdyby Rafa dneska prohrál... Strašný dno některé komentáře. Bohužel. Je hodně cítit, jak to nemůžou ostatní snést, že poprvé v kariéře to není Djoko nebo Roger, kteří mají free turnaj
Reagovat
Rafaeoli25
Je mi z těch komentářů smutno. Taková absence respektu, uznání a neschopnost poblahopřát, úplně normálně, nemusí ho mít rádi, to je neuvěřitelná a nepochopitelná věc smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist