11. den na Wimbledonu: Kvitová hraje v životním semifinále se Serenou

1. 7. 2010, 11:10
Previews 2
Petru Kvitovou dnes čeká nejsledovanější zápas kariéry. Ve Wimbledonu si na centrálním dvorci zahraje o finále se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Serenou Williamsovou. Nevěří, že by mohla překvapit, svou kůži ale lacino neprodá. V prvním semifinále hraje Zvonarevová s Pironkovovou.

Wimbledonskou vítězkou se Petra Kvitová zdaleka nevidí. Ví totiž, že ji v dnešním semifinále čeká Američanka Serena Williamsová, obhájkyně titulu, světová jednička a největší favoritka grandslamového turnaje v All England Clubu. Přesto nemá co ztratit, už dávno překonala svá očekávání.

Semifinálové zápasy žen:
S. Williams - Kvitová 1-0
Zvonarevová - Pironkovová 0-1

"Nemyslím si," smála se Kvitová při odpovědi na otázku, zda může slavný londýnský turnaj vyhrát. "Serena ani nemusí moc běhat, zabije to odkudkoli. Bude to určitě strašně těžký, ale budu se ji snažit aspoň potrápit," řekla Kvitová po dramatické výhře ve čtvrtfinále nad Estonkou Kaiou Kanepiovou. "Serena je favoritkou, ona musí a já si to chci užít."

Proti Sereně hrála dvacetiletá Kvitová jen jednou. Letos v druhém kole Australian Open získala jen tři hry. "Konec přišel hodně rychle, teď to snad bude lepší," doufala Kvitová.

Kvitová, kterou přijedou na duel o finále podpořit přímo do hlediště rodiče, se musí připravit na tvrdý servis Američanky. Williamsová nastřílela v předchozích pěti zápasech soupeřkám 73 es.

"Grandslamové semifinále je jako sen. Jsem v něm, ale možná si to ještě neuvědomuji. Pokusím se hrát co nejlépe," řekla Kvitová. Už před semifinále má jisté, že se posune do elitní třicítky světového žebříčku WTA, což bude její nejlepší umístění.

"Třeba bude mít Serena slabší den. Když je ve formě, nemůže s ní hrát skoro nikdo," řekl fedcupový kapitán Petr Pála Lidovým novinám a připomněl, že Kvitová už porazila Venus Williamsovou.

Aby měla Kvitová šanci uspět, musí hrát minimálně tak dobře jako v osmifinále, v kterém vyřadila třetí nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska. Další zápas s Kanepiovou vydřela především bojovností. "Musím zůstat soustředěná na každý míč, zbavit se nervozity, protože jinak vím, že hraji životní tenis, nejlepší v kariéře," řekla.

Serena Williamsová tvrdila, že není postupem Kvitové do semifinále překvapená. Snažila se tak alespoň malinko shodit ze svých beder roli jasné favoritky. "Samozřejmě, chci turnaj vyhrát a měla bych to být já, ale jsou v turnaji tři hráčky, které mají šanci," řekla.

První finalistka vzejde z překvapivého semifinále mezi Věrou Zvonarevovou a Cvetanou Pironkovovou. Obě jsou ve WImbledonu takhle daleko poprvé, ale zatímco Ruska hrála semifinále už loni na Australian Open, Bulharka byla až dosud na grandslamech nejdál ve druhém kole.

Pironkovová mimo jiné přešla přes Venus Williamsovou, Zvonarevová zase vyřadila Clijstersovou.

Dnes na sebe narazí teprve podruhé v kariéře. "Hrála jsem s ní jednou, minulý rok v listopadu v Moskvě. Přesvědčivě jsem vyhrála 6-2, 6-0. Hrála jsem opravdu skvěle," připomněla dvaadvacetiletá Bulharka.

O druhé grnadslamové semifinále mezi dívkami bude bojovat Kristýna Plíšková. Osmnáctiletá Češka ještě neztratila set ani servis a dnes ji čeká o rok mladší Američanka Sloanna Stephensová, jež si letos při debutu v hlavní soutěži turnaje WTA připsala skalp Hradecké.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční program (01. 07. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Zvonarevová (21-Rus.) - Pironkovová (Bulh.), S. Williamsová (1-USA) - Kvitová (ČR).

Kurt č. 8:
12:00 hodin: Kris. Plíšková (9-ČR) - Stephensová (USA).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Budu držet palce, ale mám pocit, že to nedopadne...pokud ano byl by to sen, ale i tak neuvěřitelný úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dnes muze prepsat historii. Ja verim ze by mohla zvitezit. Sice bude to nesmirne tezke, ale proc ne, uz tolik bylo prekvapeni, tak proc by nemohla ta prdelata a urvana Williamsova prohrat. Budeme fandit!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist