11. den na French Open: V Paříži se hrají čtvrtfinále

3. 6. 2009, 07:47
Aktuality 7
V Paříži se dnes skompletují semifinálové dvojice dvouhry mužů i žen. V repríze loňského souboje o finále se představí světová dvojka Federer s domácím Monfilsem. Švýcar je po vyřazení Nadala největším adeptem na titul.

Švýcarský tenista Roger Federer se dnes utká o účast v semifinále French Open s nadějí domácího publika Gaelem Monfilsem. Federer kromě šance na poslední grandslamový titul, který mu chybí ve sbírce, rovněž bude hájit pozici jediného zbývajícího hráče z první světové čtyřky. Naopak Monfils bude útočit na vyrovnání svého nejlepšího výsledku na Roland Garros.

Čtvrtfinálový souboj světové dvojky s jedenáctkou je ve středečním programu na kurtu Philippa Chatriera jako druhý v pořadí po zápase Rumunky Sorany Cirsteaové s Australankou Samanthou Stosurovou. Obě se dostaly do grandslamového čtvrtfinále vůbec poprvé.

Na kurtu Suzanne Lenglenové se nejprve odehraje ženské čtvrtfinále mezi Světlanou Kuzněcovovou a Američankou Serenou Williamsovou. Ruska má soupeřce co vracet. Když se střetly naposledy, ztratila Kuzněcovová v Melbourne vedení 7-5 5-3 a do semifinále úvodního grandslamu roku nepostoupila. Z šesti vzájemných soubojů odešla jako vítězka jen jednou.

Následně se o postup do semifinále utkají Juan Martin Del Potro se Španělem Tommy Robredem. Dvacetiletý Argentinec je ve čtvrtfinále na třetím grandslamu v řadě, dál se však ještě nedostal. Také o sedm let starší Robredo si v semifinále ještě nezahrál, na Roland Garros je ale ve čtvrtfinále již počtvrté. S Del Potrem jediné střetnutí před rokem a půl na rychlém povrchu prohrál.

Středeční program tenisového French Open (začátek ve 14:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Cirsteaová (Rum.) - Stosurová (30-Austr.), Monfils (11-Fr.) - Federer (2-Švýc.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Kuzněcovová (7-Rus.) - S. Williamsová (2-USA), Del Potro (5-Arg.) - Robredo (16-Šp.).

Kompletní středeční program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
a.magerova
Rafa má narozeniny
my máme přání jediný
štěstí zdraví štěstí zdraví
hlavně to zdraví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger, ukaz tomu Francuzovi, ako sa hra tenis. Podla predpokladu, turnajovy los nebol lahky. To som ocakaval. Vysiel mi tip s Acasusom, Haasom, aj ked som neocakaval pat setov. Dufam, ze sa nemylim ani teraz. Tlak je obrovsky, bude to tazke, ale Ty si uz skuseny lisiak. Takze do toho !!! Povytieraj s tym vechťom dvorec.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak, tak. Hezky napsáno...
Reagovat
a.magerova
Jak jinak, taky souhlasím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no a ja ako inac, taky souhlas
Rafa vsetko najlepsie k narodeninam, ROGER GO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kurnik aj s Rafom. Si plava v bazene a odychuje. Vsak mi normalne chyba na tom RG. Sodorling sezonny hrac, som zvedavy dokedy mu ta euforia vydrzi. Kym nepride niekto ,kto mu nalozi a bude po vtakoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Nieco podobne ako Krajicek. Raz Wimbledon a dost. Tiez sa preslavil, ze porazil Samprasa. A potom, ticho, tma a nic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist