10. den ve Wimbledonu: Čtvrtfinále mužů s 'velkou čtyřkou'

29. 6. 2011, 07:55
Previews 90
Wimbledon dnes pozná čtyři semifinalisty mužské dvouhry. Teoreticky se může po měsíci opakovat situace z Roland Garros, kde ze čtvrtfinále postoupili všichni čtyři nejlepší tenisté světa: Nadal, Djokovič, Federer a Murray.
Wimbledon - Centrální kurt

O napravení loňské čtvrtfinálové porážky s Tomášem Berdychem bude usilovat šestinásobný wimbledonský vítěz Roger Federer. Třetí nasazený Švýcar otevře ve 14:00 hodin na Centrálním kurtu program s turnajovou dvanáctkou Jo-Wilfriedem Tsongou z Francie.

Federer usiluje o 7. titul z londýnské trávy, čímž by vyrovnal rekord Peta Samprase. "Bylo by to hezké, ale nemyslím na to. Chci si užít každý zápas jednotlivě," uvedl. S Tsongou má dosavadní bilanci 4-1, oba letošní zápasy vyhrál bez ztráty setu. "Ale bude to hodně těžké utkání. On (Tsonga) je na trávě velmi nebezpečný, má výborný servis. Musím se na něj dobře připravit," plánoval devětadvacetiletý rodák z Basileje.

V semifinále vítěze čeká lepší z dvojice Novak Djokovič - Bernard Tomic, kteří zahájí program na 'jedničce'. Srbský tenista, který v této sezoně prohrál jediné utkání, potřebuje ve Wimbledonu zdolat ještě dva soupeře, aby se stal novou světovou jedničkou. "Je to pořád ještě hodně daleko. Nepřemýšlím o tom, co bude, když vyhraju," řekl.

Ve čtvrtfinále ho čeká teprve osmnáctiletý mladík Tomic, se kterým jediný vzájemný duel - loni na exhibici v Kooyongu - prohrál. Syn chorvatských rodičů reprezentující Austrálii Tomic jako jediný ze čtvrtfinálové osmičky ještě nikdy v takové fázi grandslamového turnaje nehrál, v All England Clubu se k životnímu výsledku propracoval z kvalifikace a připsal si skalpy Davyděnka či Söderlinga.

"Na tohle jsem ani nepomyslel. Hraju druhý týden Wimbledonu a jsem navíc ve čtvrtfinále, to je úžasné," radoval se Tomic po postupu přes Belgičana Malisse.

Potřetí za poslední čtyři roky na sebe ve Wimbledonu mohou narazit Rafael Nadal s domácím Murraym, nejdříve ale musí zvládnout své čtvrtfináleové duely.

Velký otazník visel nad pokračováním Nadala, který si v osmifinále proti Del Potrovi poranil nohu a musel na vyšetření. Magnetická rezonance ale vážnější zranění neodhalila a Španěl by měl do souboje s Berdychovým přemožitelem Mardym Fishem nastoupit.

"Hraje na skutečně vysoké úrovni. Je hrozně nebezpečným hráčem a já udělám všechno, abych se s ním mohl ve středu utkat, ale potřebuju být na svých sto procentech, protože jinak proti němu nebude možné uspět. Takže se potřebuji dát dohromady," prohlásil Nadal na adresu svého příštího soupeře, kterého ve všech pěti střetnutích porazil.

Naději na domácího vítěze drží už několik let Andy Murray, který je sice počtvrté v řadě minimálně ve čtvrtfinále, o finále, natož o titulu si ale ještě mohl nechat zdát. O postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje se dnes utká se Španělem Felicianem Lópezem, jehož parádní servis vyřadil Roddicka a postaral se o pětisetový obrat s Kubotem. Britský tenista ale zřejmě zná recept, jak na Lópezovo podání: nejlépe returnující tenista na okruhu se Španělem vyhrál všechny čtyři souboje.

V Londýně by dnes mělo panovat krásné slunečné počasí s teplotami kolem 22 stupňů Celsia. Pravděpodobnost srážek je velmi nízká.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční program (29. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Tsonga (12-Fr.) - Federer (3-Švýc.)
Murray (4-Brit.) - López (Šp.)

Kurt č. 1 (14:00):
Tomic (Austr.) - Djokovič (2-Srb.)
Nadal (1-Šp.) - Fish (10-USA)

Kompletní středeční program ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
smazaný uživatel
Někdo tady tvrdil, že Pironkova není kočka (např. Šakal nebo Sojka). Dotyčným jedincům s pochybným vkusem doporučuji, aby se koukli na tyto fotky:
http://imageshack.us/photo/my-images/585/pironkovamaximum1.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/189/26200310150329237471102.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/37/pironkovamaximum3.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/691/pironkovamaximum2.jpg
Reagovat
W.G.M.
Mne se Pironkova take libi, pusobila na me tak krehce... A anorekticka vychrtlina to tedy rozhodne neni (co tak Hantuchova?), neni to holt kupa svalu a sadla (treba postava Petry Kvitove bez zadku, zato s velkym brichem mne osobne prilis neoslovila). Jinak se mi libi Ivanovic a Cibulkova, nadseni z Sarapovove a sveho casu Kurnikovove jsem nikdy moc nepochopila. Nicmene jak je videt i na te diskusi, proste neni clovek ten, co by zalibil lidem vsem :-). Esteticke vnimani se neda naordinovat, neda se k nemu presvedcit :-).
Reagovat
petrulinka
Je prostě jasné, že o krásách tenistek bychom se tady mohli bavit dlouho a stejně bychom se asi neshodli. Mně jako ženské se Pironkova nelíbí, přijde mi v obličeji jako myš, je moc hubená. A co se týká odkaz na ty její fotky, tak každou ženskou kdyby vzal do parády stylista a kadeřník, tak by vypadala moc hezky. Rovněž se mi nelíbí Hantuchová, úplně příšerná mi přijde Clisters, a na koho se nedá vůbec dívat, tak je zcela určitě Schiavone, protože na rozdíl od těch ostatních, na ní není nic ženského, dokonce i chůzi má jako chlap. Mně se třeba líbí Ana Ivanovič, moc hezká holka, Domča Cibulková (tedy až na ty nohy do o), nebo i Lucka Šafářová, Petra Cetkovská, Maruška Sharapova, Julia Goerges a ona i Azarenka, kdyby tak neječela, je pěkná holka. Mým chlapům doma se líbila i Tamira Paschek. Takže tady je vidět, že každý má úplně jiný vkus. A když už se tady bavíme o kráse, tak mně například se nelíbí skoro žádný chlap, jedině snad Feliciano Lopez. Úplně nejhorší pro mě je Murray, přijde mi, jako by ho zrovna propustili z PL.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer venku paráda. Škoda, že nevypad i ten Černo...(ale jo slib je slib) Srb. Snad toho šaška Tsonga smázne.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to nereálné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Murray - Tsonga a budu naprosto spokojen, ale nevim nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt nevěřím tomu, že Murray porazí Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, abych řek pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si naopak myslím, že ho porazí. Přehrával ho již loni, letos je na tom lépe, na Rafu umí zahrát. Cítím v kostech, že tentokrát vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No já teda nevím, ale Nadal tady hraje daleko líp než na RG; myslím si, že to bude další typický zápas Nadala a Murrayho na grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak typický, Murray s ním prohrál 2x ve Wimbledonu, 2008 na něj ještě neměl, jednou na RG a jednou předtím na AO v roce 2007, kdy hráli pět setů. A porazil na US Open 2008 a na AO 2010. Nadal hraje lépe jako na RG, ale to hraje i Murray, navíc na něj umí fakt zahrát, na RG chyběl jen využít nějaký ten brejkbol. Já mu na něj věřím teď jako nikdy předtím.
Reagovat
smazaný uživatel
No dneska teda Nadal nějak dobře nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mutademus: možná ted ve třetím setu, ale předtím hrál dobře.

Tomas: typický průběh je poslední dobou takový, že je to velmi vyrovnané, ale Nadal to nakonec usmolí.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Předtím hrál Fish hodně špatně, tak si to Nadal s přehledem hlídal. Teď se Fish rozehrál a Nadal už má problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy poslední dobou? Prohrál s ním dvakrtá v řadě na grandslamu, předtím dvakrát vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Roland Garros, monte carlo, turnaj Mistrů, loňský Wimbledon. Vítězství na AO 10 je podle mě prakticky bezcenné, páč to byl jiný Rafa (a navíc ještě zraněnej).
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění si přivodil až v tom 3. setu. Ale psal jsi jen grandslamy. A antukové zápasy moc nemá cenu řešit, Murray je na antuce slabý, tam RAfu těžko někdy porazí. Turnaj mistrů si podělal, to souhlasím, tam měl v tiebreaku 3. sady dva minibrejky už.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že je Murray na antuke slabý. Bol to práve on, ktorý bol na antuke krôčik od porážky Djokoviča..

Je pravda, že Murray mal obdobie kedy Rafu "pravidelne" porážal, ale pravdupovediac, odvtedy ťahá Rafa dlhú šnúru víťazstiev, a zápasy s Murray sa na seba dosť podobajú..Podľa mňa sa už Rafa prispôsobil a vie ako na jeho hru reagovať...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja umrem..Včera bol Rafa za opicu, a dnes vypadne Federer s černochom..Tenis je krásny šport..;)..Nabúdúce treba vážiť slová...Ale teraz vážne..Krásny zápas..Tsonga vyhral absolútne zaslúžene, Federer si za celý zápas vypracoval jeden breakball a s tým sa nepatrí postupovať ďalej..navyše to Roger nezvládol ani psychicky, v piatom sete musel chodiť JO prevažne cez druhý servis, no aj tak vo výmenách Federer nedominoval, skôr naopak..
Reagovat
misoSK
Bol to krasny zapas, Tsonga dokazal minimalizovat pocet chyb a tak zasluzene vyhral, Roger nehral zle-predviedol svoj standard, no Tsonga ma zivotnu formu s ktorou ho na trave podla mna zastavi az Murray vo finale
Reagovat
VlS
Ten černoch se jmenuje Tsonga, nevyhrál proto, že je černoch, ale proto, že hrál skvěle. Tvůj rasizmus z tebe leze ven všemi tělními otvory, je mi tě líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopené, nevadí..
Reagovat
VlS
Gratulace Tsongovi, zahrál neuvěřitelně dobře a nedopustil se žádné ze svých chvilkových ztrát koncentrace, naopak, ty dnes postihly Federera. Poslední tři sety byla obdoba zápasu Berdi s Fishem, vždy jeden nešťastně prohraný game a žádná šance si ho vzít zpět, pokud se i malá naskytla, tak byla ztracena zbytečnou UE.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, avšak Tsonga v důležitých chvílích mnohdy skvěle zaservíroval. Celkově, až na úplný úvod zápasu, hrál (a zejména servíroval) Tsonga velmi solidně a Novak to určitě nebude mít lehké, pokud teda Francouz naváže na dnešní výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bude záležet na tom, jak bude Tsonga servírovat. pokud jako dnes (zejména poslední tři sety), nemá Nole podle mě šanci (i když druhý servis určitě returnuje agresivněji než Roger). Djokovičovy výkony na trávě mě příliš neuchvacují (viděl jsem ale pravda jen jeho zápas s Baghadatisem a Tomicem).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, pokud bude Tsonga servírovat jako dnes, mohl by Novaka porazit, což je dsot reálné, vzhledem k Novakovým letošním výkonům na trávě. To mě právě mrzí asi nejvíc, že Nole je ve Wimbledonu možná i porazitelnější než v Paříži, tudíž jej klidně mohl porazit i Roger. Pochopitelně by musel předvést ještě o něco lepší výkon než dnes, nicméně pokud jej dokázal porazit na antuce 3:1, na trávě by výsledek mohl být i 3:0, ale to by musel hrát v pátek proti Novakovi lépe než dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Když na to tak myslím, vůbec by mi nevadilo, kdyby wimbledonský titul vyhrál Tsonga. :-)
Reagovat
Pe3k
Gratatulace. Otočit takový zápas ze stavu 2:0 proti Federerovi je obrovský úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Tsonga palec nahoru!!! Byl jednoduše lepší, ikdyž Roger podaval celkem neuvěřitelně, tak ho dle mého zase v tom 1.gamu 5.setu zradila psychika.
Reagovat
smazaný uživatel
rozera mi je tak trochu lito uz i pro turnaj....ale ty tahni do kanalu tam kam patris ty prasivce
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, wow, wow, Tsonga to dokázal, udělal hroznou radost! :-)) Hrál neskutečně dobře (kromě začátku zápasu a tiebreaku).

To jsem zvědav, jestli svůj výkon zopakuje i proti Djokovičovi.
Reagovat
Vojtiik
mozna jeste jedno wow, protoze jak jiste to dokazal Wonga hrat a s jakym prehledem (je jedno jestli to bylo za hranici svych moznosti nebo jak) bylo nepochopitelne... kazdopadne myslim ze v semi s djokym pohoří 0-3 nebo 1-3, ale fandit mu budu:)
Reagovat
VlS
Matěji, taková neobjektivní radost z porážky Rogera? To tě Sojka nebude mít ráda ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že heteroSojka se již smířila s tím, že Federerovi prostě nefandím. Plus před zápasem jsem vyslovil názor, že jestliže Federer ztratil set s Južným, mohlo by to být s tsongou ještě dramatičtější.

A navíc by bylo hezké, kdyby Samprasovi prozatím zůstal aspoň jeden hodnotný rekord, a sice 7 vítězství ve Wimbledonu. :-) (POZN: celkový počet týdnů strávených na postu č. 1 je typ rekordu, který mě nikterak zvlášť neuchvacuje, obzvláště je-li to jen o týden).
Reagovat
smazaný uživatel
freneticke vykriky tenisovych teoretiku me nechavaji naprosto chladnou ;-) Jinak zapasy nemohu hodnotit, sledovala jsem po ocku jen vyvoj a opet (po kolikate uz?) z prace odchazela za idealniho stavu, kdy mel Fedex dva sety doma a Nole zrejme solidni problemy...... Toz moje posledni nadeje letosniho W se teda prekvapive jmenuje Tsonga, no..... hlavne vy dva si vecer nezapomente dat pod polstar fotku jedne nejmenovane plostice!
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, dáme. :) Dopřej nám trochu té radosti; vy Federovci jste si už radosti za to poslední desetiletí užili až až. :DDD
Reagovat
VlS
Soječko, asi začnu pracovat na 3D modelu, a ten si vylepším podle gusta :-D;
Fedex hrál parádně a měl smůlu, že Tsonga měl den s vééélikým D. Ale to k tenisu patří, teď aby se JWT v pátek nesložil s Nolem, bohužel psychická stabilita nepatří k jeho kvalitním zbraním.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmmm, doba od "Sesti statecnych" pokrocila ;-))

Jinak Fedexovi jsem minimalne finale moc prala, dlouho si uz nebudeme rikat: Nevadi, tak priste...... :-(

A mame to za sebou, Rafa to urval.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne som tiež rád, že Samprasov rekord odolal..Peta som nikdy extra nemusel, ale s odstupom času uznávam jeho genialitu..Rovnako som rád, že drží rekord počtu týždňov na poste jednotky..Hoci ide iba o jeden týždeň, je to jeden z najprestížnejších rekordov..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já byl velký Samprasův fanoušek od Grand Slam Cupu 1990, konkrétně od zápasu s Michaelem Changem, kterého tehdy doslova rozstřílel. :-) Prožil jsem s ním hezkých 10 let a pak závěrečnou tečku na US Open 2002.

Co se týče rekordu v počtu dní na pozici číslo 1, tam je problém v tom, že mi tento rekord připadá tak nějak nahodilý: v letech 1997 až 1998 se Sampras držel stabilně na postu č. 1, ačkoliv ani zdaleka nehrál svůj nejlepší tenis; odpadla mu ale většina nejnebezpečnějších konkurentů (Agassi atd.).
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga hraje neskutečný tenis. Sice jsem fanoušek Federera, ale pokud Tsonga vyhraje, tak to bude zasloužené vítězství.
Reagovat
W.G.M.
Rogere, zaber!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to se teda deji veci.roger je psycicky dole a djoker nevi co hrat.tomic ukazuje kvalitu a taky ze tam neni nahodou
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, to máme dneska den!!! Tsonga příjemně překvapil a dotáhl to právě do pátého setu (a za celý zápas zatím čelil jen jedinému breakbolu).

A Tomic místy hraje neskutečně, myslím si, že je to budoucí světová jedinička.
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň však robí školácke chyby..Ale to je typické pre vek mladého tenistu..Djokovič hral podľa mňa väčšinu zápasu bez iskry...Tomic mal výrazné možnosti v treťom i v koncovke štvrtého setu..Uvidíme, je ťažké dopredu predvídať či bude svetová jednotka, či nie..
Reagovat
Vojtiik
Wonga hraje brutalne.. v necem mi pripomina safina:)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand: jasně, ale na to, že mu v říjnu bude teprve 19 let, hraje úžasně. Srovnej to třeba s naším Jirkou Veselým, který kromě podání nehraje od zadu nic (v porovnání s hráči světové stovky).

A hlavně, když hraje dobře, strašně blbě se proti němu hraje, protože hru skvěle čte, skvěle předvídá, kam bude soupeř hrát svůj úder a dokáže v běhu zahrát neskutečný údery jak z forhendu, tak z bekhendu, který soupeř vůbec nečeká. Je i dost šikovnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to kolik mu je, tak hraje skvěle. Naprosto bez respektu a Djokovičovi pěkně zavařil. Myslím že k vítězství mu chyběli akorát ty zkušenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to kolik mu je, tak hraje skvěle. Naprosto bez respektu a Djokovičovi pěkně zavařil. Myslím že k vítězství mu chyběli akorát ty zkušenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná osoba, jež tady není v pořádku, jsi akorát ty. Běž se léčit do Bohnic, tam, kde byla před několika dny ta alkoholička Bartošová, která je na tom fyzicky a mentálně jako ty... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce uvedená nahoře platí pro příspěvek, který napsal Pe3k ve 14:23, ne 14:24.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro toho kripla Djokoviče bude muset hlavní rozhodčí za chvíli zavolat doktora, poněvadž ten srbský simulant se tak chová vždy, když prohrává.

PS: Bernarde, zesměšni toho simulanta ve čtvrtém setu, ať je už konečně klid.
Reagovat
smazaný uživatel
ted to vidim spis pro djokovice, tomic dokaze zkazit hodne lehkych uderu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga uz asi neurve ani set. Ale Tomic, se celkem zvedl, divate se nekdo? Jak to vypada, udrzi tempo az do konce? Hadam, ze Novak se neda a ma jen kratky vypadek.
Reagovat
smazaný uživatel
tomic hraje vyborne, jestli vydrti to nevim, ale momentalne je lepsi, djokovic se boji o kazdy svy podani..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dalo se to cekat, ze se sesipe, po tom co Novak zatlaci. Uvidime, ale necekam, ze to nejak zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tsonga nakonec ten set urval taky, no necekam, ze to dotahne, ale kdyz ja nic nevidim. Blba prace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Vás niektorých nechápem. Niekto tu napíše názor, že nemá rád Nadala a už tu lietajú nabrúsené nože.
Nemusí ho mať každý rád . Priznám, že som nevidel tiebreak prvého setu. Možno to ovlyvnilo môj názor. Rád by som však dal do pozornosti chovania Del Potra. Počuli ste niečo ohľadom jeho nehody na dvorci, ja nie.
Na margo Federera, je to neskutočný hráč aj športovec. Rodick na jeho margo povedal: Nikto nemôže Federera kritizovať, ak svoju prácu nerobí dobre tak, ako on. To povedal v súvislosti, keď Navrátilová mudrovala o jeho neschopnosti zaútočiť na post svetovej jednotky. Len toľko. Rozhodne tu nemienim o tejto téme slovne šabľovať donekonečna.
Reagovat
Pe3k
Začal teda žalostně. Snad se vschopí. Jinak to bude nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar, člověče. :DDDDD Zdá se, že jsem ti asi velmi chyběl, když tady ve svém příspěvku v půl druhé na mě tak vzpomínáš. Jenom bych ti chtěl sdělit, že nefandím ani Federerovi, ani Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerieš ho..Nevidíš, že sa ten chlapec ukája vo vlastných výkaloch?..
Reagovat
Pe3k
Argumentace na úrovni...
Reagovat
smazaný uživatel
Len sa ti prispôsobujem ;)..Mimochodom, obviňuješ tu diskutérov z toho, že nanepadnú Frantza, pritom on sám reaguje len na provokáciu Horala..Čiže zase celé vytrhnuté z kontextu, proste postavené hore nohami..príznačné..
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar, člověče. :DDDDD Zdá se, že jsem ti asi velmi chyběl, když tady ve svém příspěvku v půl drůhé na mě tak vzpomínáš. Jenom bych ti chtěl sdělit, že nefandím ani Federerovi, ani Nadalovi.
Reagovat
Pe3k
Nefandíš dvěma hlavounům, ale mentálně v pořádku asi taky nebudeš, viď? :)
Reagovat
smazaný uživatel
federer-tsonga=toto bude zrejme QF vrchol ze vsech 4 utkanich.tuha bitva,francouz bude litat,ale stejne marne.i kdyz bych mu to pral,tak zrejme prohraje 3:1
Nadal-Fish=to bude taky velmi zajimavy zapas.nafouknuta bublina kvuli Rafovemu zraneni z tohoto zapasu udela velmi sledovanym!Navic na obhajce titulu utoci Novak a uz si brousi zuby na post svetove 1. tudiz nadal to ubeha se zlomenou nohou urcite.Jak na tom je zdravotne vi jen on a stejne poradne nepovi.Fishovo vrazedne podani by mohlo platit tak jeden set,nez ho Rafa zacne cist a tim ho aliminuje,coz Berdych pres vsechnu snahu nedokazal-3:1 pro Rafu.
Djoker-Tomic=tak tento zapas je jasny zrejme vsem.Tomic je pro celkem neznama,ale kdyz QF tak zrejme po zasluze a predvadi i pekny tenis.Jenze Novak bude hladovy po finale a perfetni obranou mu toho moc nepovoli 3:0 pro Djokra
Murray-Lopez=skot hrajici v domacim prostredi bude hrat vynikajici tenis.Taktez je hladovy po vecim uspechu,ktery se mu zatim smolne vyhyba a kde jinde ho dosahnout nez na domaci pude.Spanel ma jen malou sanci 3:1 murray
Tak zas to bude velka 4,ale samozrejme prekvapeni vzdy potesi..
Reagovat
Pe3k
Zajímalo by mě, kde jsou dnes všichni ti horliví a slušní lidé, kteří se tu včera dušovali svým vychováním.

Dnes Frantz napsal, že Roger Federer je arogantní ksicht a ticho po pěšině. Nikoho nenapadne napsat, že se to nehodí psát o člověku co toho tolik dokázal...

Pisálci: oleGiba, a.magerova, Forehand, Warpett, a W.G.M si nevidí na špičku nosu.

Bože dej, ať je dnes alespoň dobrej tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova je v pohodě...
Jinak to je jasné, když nadává někdo té jejich modle tak to je jich tu plná stránka ale jak se tu nadává na Rogera tak nikdo z nich nevyleze... Protože jim se tohle evidentně líbí ale opačně to ne, to je vrchol všeho pak... Ale Frantzem bych se nezaobírala to je kapitola sama o sobě...:-D chudák ..:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jako myslis ty nadalovce co do tebe vcera ryli?kez by nadal vypad a tim padem by ztratil i post svetove 1.hehe
Reagovat
Pe3k
Snažil jsem se tam Nadalovce ani nepsat. Jenže u mnohých ani nevím komu vlastně fandí. Warpett např. asi fanoušek Rafy bude.

Taky bych rád, kdyby Nadal vypadnul, ale nemyslím si, že se to stane. V případném semifinále dávám Murrymu tak 15%, že jej porazí a ve finále proti Djokovičovi tak 40%. Roger bohužel zase psychicky finále nezvládne (proti nadalovi).
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravdepodobné, že postúpia všetci štyria najvyššie nasadený..Murray a Nadal by mali mať teoreticku ľahšiu cestu...Tsonga, ak chce čo i len pomýšľať na víťazstvo nemôže mať 62% úspešnosť prvého servisu, ako minule..70 nemusí stačiť, 75 by mohlo...+ Vôbec neviem čo mám čakať od Tomiča, budem mu fandiť, ale nemyslím si, že by mohol poraziť Djokera bez ohľadu na jeho formu..
Reagovat
baggik
Očekávám, že postoupí všichni 4 nejvýše nasazení, ale překvapení by mi nevadilo. Murray je z oproti těm třem hrozně malinkej, ale Frantu Ĺopéze bohužel asi dá. Djoker vyhraje ve 3 setech, Federer ztratí s Tsongou maximálně set, největší záhadou je Nadal, jak na tom bude a jak bude Fish podávat, ale jak jsem ho viděl s Del Potrem tak nevypadal že by byl extra zraněnej, takže postoupí přes nějakej ten tiebreak, taky tak 3:1 bych tipoval.
Reagovat
misoSK
tak co sa tyka zapasu Djoka s mladym Tomicom, tak mi pride ze Tomic este nie je pripraveny zvladnut taky velky zapas a prehra 3:0, no mozno o rok uz bude vo Wimbledone hrat finale...Nadal s Fishom strati urcite set, ale ocakavam jeho vitazstvo v pomere 3:1...Murray s Lopezom zrejme nezavaha, Feliciano sa ledva prehryzol cez kubota, murray nenecha nic na nahodu a vyhra 3:0 na sety, Lopez bude rad ked mu bude fungovat servis, co by ho mohlo dostat do tiebreaku aspon v jednom sete...ked sa ma zrodit prekvapenie tak to bude v zapase Tsongu s federerom, silovo je totiz Tsonga na tom lepsie a ak udrzi uderovu istotu tak Rogera v dlhsich vymenach pretlaci, Tsonga ma mozno zivotnu formu, trava mu mimoriadne sedi a v tomto zapase zvitazi 3:2 na sety...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tři první zápasy vidim úplně stejně jako Ty, ale myslim si, že Roger ho taky porazí (3:1, max 3:2)...ale bude to nejlepší zápas, zbylé tři kočka-myš :)
Reagovat
misoSK
tak samozrejme ze Roger je vyborny hrac, je favoritom a moze vyhrat, set urcite Tsonga ziska, ale ak niekto dnes prekvapi tak prave Tsonga
Reagovat
tito
Já si myslím, že vrchol dnes bude Tomic s Djokovicem, naopak Roger přejede Tsongu ve 3 setech.:)
Reagovat
Matti
ja bych byl rád, kdyby v semifinále se objevila celá ,, velká čtyřka ,,. Murray si to pohlídá, Rafa se bude muset snažit zase v tiebreacích, Roger ztratí max. set a Djoko - Tomič, od toho zápasu očekávám nejvic. S tím, že Djoko, to taky urve.
Reagovat
misoSK
tak Tsongu som trafil presne, Tomic ma prekvapil ze dal set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od Nadala je to veľmi prešibané - legenda o takmer zlomenej nohe v zápase. Samozrejme nezabudol sa zdôveriť so svojimi pocitmi aj novinárom. Ešte som nevidel, aby niekto vyhral zápas so zlomenou nohou vo Wimbledone. Šikovné alibi, keby náhodou prehral s Potrom a hodí sa to do zápasu aj s Fishom. Spomínam si, že takú fámu už raz pustil, keď sa bál o víťazstvo, nakoniec turnaj vyhral a zranenie záhadne zmizlo. To, že si hráč ublíži počas zápasu sa stáva bežne. Nadal už na okruhu dosť dlho, aby rozpoznal svoj zdravotný stav.
Minulý rok si Federer, po prehre vo QW, vyslúžil kritiku, keď po prehre s Berdychom spomenul, že nebol fit.Berdych z toho urobil detektívku. Hold Federer je fantastickým hráčom, ale čo sa týka fabulácie médií, tam by sa mal ešte priučiť. Alebo Federov tráviaci trakt nie je, v tomo ohľade, tak odolný.
Potrové zranenie v zápase sa mi zdalo vážnejšie a bol ním aj limitovaný. Podľa mňa to veľmi ovplyvnilo výboj zápasu. O tom sa však nepíše.
Čítal som tu od niekoho, že je voči Nadalovi zaujatý. Tak pozdravujem, ja ho tiež nemôžem - spôsob hry, mentalitu, to jeho ošívanie, tiky. Niekedy na mňa pôsobí akoby nemal všetkých päť doma.
Reagovat
Frantz
Kdyz ctu ty vase ukrivdene narky a plac,tak si rikam,ze vas zivot prestane mit smysl,az jednoho dne ten vas svycarskej arogantni ksicht skonci a ze to nema do duchodu daleko :-) Co pak budete fanatici delat??
Reagovat
smazaný uživatel
Tak budou nefandit vsem u kterych by hrozilo, ze prekonaji nejaky jeho rekor.
Reagovat
Frantz
+ pri kazdem zapase periferne sledovat na youtube best of arogant :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale stejně to bude dělat jen hrstka fanatiku, ostatní si budou užívat tenis dál a budou doufat, že se najde někdo kdo bude ještě lepší a bude je tenisem bavit stejně nebo víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne suhlasim, ked ma nadal na male tak vzdy vytiahne nejaku historku o zraneni..mam taky pocit, ze ani on sam neveri tomu, ze by mohol tento turnaj vyhrat a preto tie reci..dnes podla mna prehra a nebude to vinou jeho udajneho zranenia..
Reagovat
tito
Již jsem to psal ve včerejší diskusi- Nadal si vyžádal ošetření před tiebreakem prvního setu. Do té doby měl při podání DelPotra brejkboly a více šancí než soupeř na prolomení podání. Tak mi vysvětli, proč by v dané situaci bez zranění přerušoval hru? Aby vypadl z tempa? Či aby si DelPo odpočinul a srovnal se? Nebo tam byl ještě jiný, podstatně rafinovanější záměr? Třeba dát náskok 3:0 a potom zaútočit? Nebo již v prvním setu pomýšlel na zápas s Fishem a zvolil neobvyklý vychytralý plán? Promiň, ale i tak se dá tvůj příspěvek vyložit. -DDD
Reagovat
Matti
horal evidentně ten zápas neviděl. Vaří z vody a chce jen plivnout na Rafu. A tumor to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
1)Nadal neříkal, že má zlomenou nohu, ale že ho to bolelo jako zlomenina.
2)Nevím, proč by simuloval a nechal se ošetřovat, když mu po trošku delší pauze vždy trvá déle než se dostane do svého obvyklého tempa.
3)Já ten zápas sledoval, ale na JMDP jsem rozhodně neviděl po ošetření nějakou limitaci zraněním(jen cca prvni 3 míčky po ošetření stejně jako u Nadala)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezabudol sa so svojimi pocitmi zdôveriť novinárom?...rehot..Skús si pozrieť oficiálnu tlačovku..Hneď prvá otázka bola o zranení..(Mimochodom, otázky kladú novinári, športovci na ne iba odpovedajú, ak by si nevedel)...Rafa hneď povedal, že nič nevie, uvidí sa zajtra....Takže klídek, predýchaj frustráciu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal často brečí a kolikrát ani nemá proč, chudinka... Psychologická hra, to je vše....
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapem naco tolko reci ohladom toho ci nastupi, alebo nie...vsak to bolo od zaciatku jasne, ze nastupi a samozrejme ked bude s Fishom prehravat co bude, tak zas tam zacne stonkat ako ho vsetko boli..symulant vyj.ebany cigansky..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist