10. den v Melbourne: Kvitová proti Zvonarevové v Rod Laver Areně o semifinále

25. 1. 2011, 20:30
Previews 4
Petru Kvitovou čeká boj o druhé grandslamové semifinále. V Rod Laver Areně vyzve světovou dvojku Veru Zvonarevovou, proti které může pomstít vyřazení svých krajenek. Čtvrfinálevové bitvy čekají také na Clijstersovou, Murrayho či Nadala.
Petra Kvitová - Vera Zvonarevová

Petra Kvitová, která zůstává po vyřazení Tomáše Berdycha jedinou českou zástupkyní ve dvouhrách na Australian Open, bude hrát o postup do semifinále v aréně Roda Lavera. Její zápas proti druhé nasazené Věře Zvonarevové zahájí v jednu hodinu v noci celý středeční program.

Dvacetiletá rodačka z Bílovce už na centrkurtu hrála a zdolala domácí favoritku Stosurovou. V Melbourne postoupila do druhého grandslamového čtvrtfinále a letos zůstává neporažena, neboť získala titul na turnaji v Brisbane.

Zvonarevová hrála na posledních dvou grandslamech - ve Wimbledonu a na US Open - ve finále, na první titul však stále čeká. Nyní může vyhrát třetí zápas proti levoruké Češce v řadě. V předchozích kolech si poradila s Šafářovou i Benešovou.

Kvitová se se Zvonarevovou utká potřetí. Před dvěma lety na rychlém povrchu v Indian Wells vyhrála ve dvou setech Ruska, loňská odveta na antuce v Římě se povedla Kvitové.

"Věru jsem jednou porazila na antuce, což se moc často nestává, ale bude to teď určitě boj," uvažovala Kvitová. "Strašně moc toho dokáže na kurtu vyběhat a ještě z toho zahrát skvělé údery. Musím se pokusit jí pořád tlačit," plánovala česká tenistka.

Po nich nastoupí v další čtvrtfinálové bitvěAgnieszka Radwaňská proti Kim Clijstersové. Belgičanka ještě neztratil set, suverénně však v posledních zápasech nepůsobila. "Mám pocit, že jsem se dokázala ve všech svých zápasech celou dobu soustředit. Ve dvou z nich jsem se necítila nejlépe, ale s tím, jak hraju, jsem spokojená. Člověk se ale pořád musí zlepšovat."

Radwaňské do poslední chvíle nevěděla, zda bude v Melbourne vůbec moct hrát. Koncem loňského října podstoupila operaci únavové zlomeniny chodidla a měla být až na půl roku mimo hru. Bez ostrého zápasu první grandslam roku stihla a nyní ji čeká boj o premiérové semifinále. V nohách má ale náročnou třísetovou bitvu s Shuai Peng, proti které odvracela mečboly. S Clijstersovou odehrála jediné utkání.

Pak už přijdou na řadu utkání mužů. Zatím naprosto suverénního Andymho Murrayho, jenž ve čtyřech zápasech ztratil dohromady jen 22 gamů, vyzve senzaci z Ukrajiny Alexnadera Dolgopolova. Ten už má na pažbě zářezy s popisky Tsonga a Söderling.

Večerní program pro diváky obstarají Rafael Nadal s Davidem Ferrerem. Světovou jedničku během prvního týdne trápily dozvuky virózu, kterou prodělal těsně před Australian Open. Nyní už je ale v pohodě. "Cítím se velmi dobře. Už nejsem unavený a a tolik se nepotím. Je to pro mě skělá zpráva. Mohu zase hrát více agresivně a celkově být ve větší pohodě," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky po hladké výhře nad Čiličem.

Nadala dělí ještě tři vítězství od zisku čtvrtého grandslamového titulu v řadě. Nad Ferrerem vyhrál vítěz turnaje z roku 2009 dvanáct z patnácti vzájemných duelů.

O druhé grandslamvé finále bude usilovat Květa Peschkeová, která po boku Slovinky Srebotnikové bojuje o premiérový triumf.

- Program 10. dne na Australian Open -
(středa 26. ledna )

Rod Laver Arena (od 01:00 hodin):
Kvitová (25-ČR) - Zvonarevová (2-Rus.)
A. Radwaňská (12-Pol.) - Clijstersová (3-Belg.)
Dolgopolov (Ukr.) - A. Murray (5-Brit.)
od 9:30 hodin:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (7-Šp.)

Kurt č. 2, druhý zápas:
Azarenková/Kirilenková (12-Běl./Rus.) - Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.)

kompletní program 10. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pokud to jeste Rafa otoci tak klobouk dolu, ale zatim hraje dost spatne bez napadu a bez pohybu. Ikdyz ztratil David 3x podani tak hraje porad utocne a mene chybuje a nepousti Nadala k jeho hre. Nevim o je pravdy na tom , kdyz Rafa po zapase s Cilicem rekl ze uz se citi byt v pohode, ale dnes to vubec tak nevypada.
Reagovat
darek.vrana
"Nadala dělí ještě tři vítězství od zisku čtvrtého grandslamového titulu v řadě. Nad Ferrerem vyhrál vítěz turnaje z roku 2009 tři z patnácti vzájemných duelů." ? Nemá to být naopak?
Reagovat
smazaný uživatel
nepochybně
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist