10. den v Indian Wells: Na programu jsou čtvrtfinále mužů a semifinále žen

16. 3. 2018, 16:00
Previews 39
Letošní ročník BNP Paribas Open se po skončení dnešního programu dozví letošní finalistky. Na úvod "Night Session" nastoupí na centrální dvorec domácí naděje Venus Williamsová, kterou čeká rozjetá Darja Kasatkinová. Světová jednička Simona Halepová se pokusí zastavit Naomi Ósakaovou. Muži budou bojovat o poslední dvě semifinálová místa. Domácí Sam Querrey změří síly s Milosem Raonicem a Juana Martína Del Potra vyzve Philipp Kohlschreiber.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
V. Williamsová (8-USA) - Kasatkinová (20-Rus.) | Stadium 1 (sobota, od 3:00 SEČ)
Halepová (1-Rum.) - N. Ósakaová (Jap.) | Stadium 1 (sobota, od 4:30 SEČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Querrey (18-USA) - Raonic (32-Kan.) | Stadium 1 (od 20:00 SEČ)
Del Potro (6-Arg.) - Kohlschreiber (31-Něm.) | Stadium 1 (od 22:00 SEČ)


• Semifinále žen •
Venus Williamsová (8.) - Darja Kasatkinová (19.) | Stadium 1 (sobota, od 3:00 SEČ)

Hned první ženské semifinále bude velmi atraktivní. Střetnou se v něm totiž poslední domácí naděje mezi ženami Venus Williamsová a mladá talentovaná Ruska Darja Kasatkinová. Souboj generací má v tuto chvíli vyrovnanou vzájemnou bilanci. Před dvěma lety v Aucklandu slavila překvapivé vítězství dvacetiletá Ruska. O několik měsíců později jí sedmatřicetiletá Američanka ve Wimbledonu porážku oplatila.

V obou případech se jednalo o velmi vyrovnaný zápas a něčeho podobného bychom mohli být svědky také dnes. Obě hráčky se v kalifornské poušti prezentují skvělou formou. My budeme o trochu více věřit zkušenější domácí legendě, přestože mírnou favoritkou je u sázkových kanceláří rozjetá Kasatkinová.

Tip: Williamsová ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Williamsová na prvních dvou letošních turnajích vypadla hned po úvodním zápase a rozhodně nemohla být spokojená. Měla však těžké soupeřky. V Sydney čelila rozjeté Kerberové a na Australian Open, kde obhajovala loňské finále, ve formě hrající Bencicové. Američanka poté ve Fed Cupu pomohla své zemi dvěma body k postupu do semifinále.

Cesta turnajem
Prvního turnajového vítězství v letošní sezoně se dočkala až právě v Indian Wells. Sedminásobná grandslamová šampionka bez ztráty setu postupně porazila Cirsteaovou, mladší sestru Serenu, nasazenou Sevastovovou i překvapivou čtvrtfinalistku Suárezovou.

Historie na BNP Paribas Open
V Indian Wells byla nejdále v kariéře v semifinále, a to před neuvěřitelnými 20 lety a ještě v roce 2001. Sestry Williamsovy poté v Kalifornii kvůli známému incidentu dlouho nehrály. Venus podnikla návrat do Indian Wells v roce 2016, kdy prohrála hned první utkání. Loni došla do čtvrtfinále. Dnes má možnost vylepšit své maximum v kalifornské poušti.

Venus Williamsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (semifinále)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 0-0 (kariérní 98-44)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 2-2)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Venus Williamsová - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 17-5
Nejlepší výsledek: semifinále (1998, 2001, 2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Cirsteaová (6-3 6-4), S. Williamsová (6-3 6-4), (21) Sevastovová (7-6 6-4), (27) Suárezová (6-3 6-2)

Shrnutí letošní sezony
Kasatkinové se australské léto vůbec nepovedlo. Na třech turnajích zaznamenala jedinou výhru. V domácí hale v Petrohradu však došla do semifinále a na posledním turnaji v Dubaji, kde porazila mimo jiné Radwaňskou, Kontaovou a Muguruzaovou, až do finále.

Cesta turnajem
A ve skvělé formě pokračuje také v Indian Wells. Dvacetiletá Ruska bez ztráty setu vyřadila Siniakovou, šampionku posledního US Open Stephensovou, světovou dvojku a vítězku letošního Australian Open Wozniackou a naposledy deklasovala Kerberovou. Poprvé v kariéře porazila dvě hráčky Top 10 za sebou a vyhrála osm z posledních devíti zápasů.

Historie na BNP Paribas Open
Kasatkinová si hned při své premiéře v roce 2016 zahrála čtvrtfinále. Loni skončila už ve druhém kole. Letos své kalifornské maximum vylepšila a zahraje si své největší semifinále v kariéře.

Darja Kasatkinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dubaj (finále);  Indian Wells,  Petrohrad (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Dubaj (finále)
Bilance: 12-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 9-5
Bilance proti hráčkám Top 10: 4-2 (kariérní 9-16)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Darja Kasatkinová - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 8-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (1. kolo), Dubaj (finále)
Cesta turnajem: volný los, Siniaková (6-2 5-2 skreč), (13) Stephensová (6-4 6-3), (2) Wozniacká (6-4 7-5), (10) Kerberová (6-0 6-2)


Simona Halepová (1.) - Naomi Ósakaová (44.) | Stadium 1 (sobota, od 4:30 SEČ)
Největší favoritka na celkový triumf Simona Halepová letos v Indian Wells ještě nepotkala nasazenou hráčku a ani semifinále nebude výjimkou. Světová jednička a šampionka ročníku 2015 změří síly s Naomi Ósakaovou. Šestadvacetiletá Rumunka vyhrála všechny tři předchozí souboje. Letos na Australian Open o šest let mladší soupeřce povolila jen pět gamů.

Halepová letos hraje naprosto famózně. Rumunka má na kontě z 19 zápasů jedinou porážku a svou letošní bilanci po dnešním utkání ještě vylepší. Ósakaová sice v Kalifornii hraje s přehledem a dnes ji čeká největší semifinále v kariéře, nicméně na skvěle bránící se Rumunku ani na čtvrtý pokus recept nenajde, obzvláště na pomalejším tvrdém povrchu. Očekáváme však vyrovnanější průběh než v Melbourne.

Tip: Halepová ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Halepová má letos parádní formu. Z 19 odehraných zápasů jich 18 vyhrála. Nejprve si došla pro svůj 16. kariérní titul v Shenzhenu, poté si zahrála finále Australian Open a v Dauhá suverénně postoupila do semifinále, k němuž ovšem kvůli zdravotním problémům nenastoupila.

Cesta turnajem
Světová jednička v Indian Wells na úvod porazila Kristýnu Plíškovou, po obratu i domácí překvapení Dolehideovou, v osmifinále si poradila s Qiang Wang z Číny a zvládla i třísetové čtvrtfinále s Martičovou. Ani ve svém pátém letošním zápase v kalifornské poušti nepotká nasazenou soupeřku.

Historie na BNP Paribas Open
Na Indian Wells má Halepová krásné vzpomínky. V roce 2015 v Kalifornii přebírala trofej pro vítězku, o rok dříve si zahrála semifinále a o rok později čtvrtfinále. Loni skončila již ve třetím kole. Loňský výsledek dle očekávání letos podstatně vylepšila.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka);  Australian Open (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (vítězka); Australian Open (finále); Indian Wells, Dauhá (semifinále)
Bilance: 18-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 18-1
Bilance proti hráčkám Top 31-50: 4-0 (kariérní 60-15)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 4-2)
Grandslamy: Australian Open (finále)

Simona Halepová - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 21-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2015)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dauhá (semifinále)
Cesta turnajem: volný los, Kr. Plíšková (6-4 6-4), Dolehideová (1-6 7-6 6-2), Qiang Wang (7-5 6-1), Martičová (6-4 6-7 6-3)

Shrnutí letošní sezony
Ósakaová úvodní zápas letošní sezony v Hobartu prohrála, ale od té doby hraje ve velmi dobré formě. Na Australian Open si zahrála své první osmifinále na grandslamu, v Dauhá prošla kvalifikací a skončila ve druhém kole a v Dubaji došla do čtvrtfinále.

Cesta turnajem
V Indian Wells zatím hraje s přehledem. Bez ztráty setu postupně vyřadila pětinásobnou grandslamovou šampionku Šarapovovou, nasazenou Radwaňskou, domácí Vickeryovou a i přes ztracený set smetla Řekyni Sakkariovou. Ve čtvrtfinále ukončila pouť české jedničky Karolíny Plíškové.

Historie na BNP Paribas Open
Ósakaová hraje hlavní soutěž v Indian Wells potřetí v kariéře a i do třetice došla minimálně do třetího kola, které bylo před startem letošního ročníku jejím maximem. V semifinále takto velkého turnaje je premiérově.

Naomi Ósakaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (semifinále)
Bilance: 13-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 13-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-2 (kariérní 3-11)
Bilance v semifinále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Naomi Ósakaová - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 9-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Šarapovová (6-4 6-4), (31) A. Radwaňská (6-3 6-2), Vickeryová (6-3 6-3), Sakkariová (6-1 5-7 6-1), (5) Kar. Plíšková (6-2 6-3)


• Čtvrtfinále mužů •
Sam Querrey (21.) - Milos Raonic (38.) | Stadium 1 (od 20:00 SEČ)

Složení prvního dnešního mužského čtvrtfinále je překvapivé. Do formy se v Kalifornii rozehráli poslední domácí zástupce mezi muži Sam Querrey a Milos Raonic. Oba hráči se v předchozím průběhu letošní sezony spíše trápili a v Indian Wells dokonale využili příznivého losu. Celkově se bude jednat o pátý vzájemný souboj. Vzájemná bilance je v tuto chvíli vyrovnaná.

Oba hráči vyznávají agresivní styl hry a mají skvělý servis. Vzhledem k předchozímu průběhu letošní sezony je velmi těžké výsledek tipovat. Mírně favorizujeme domácího Querreyho, který je na tom s formou přece jen o trochu lépe. Letos má odehráno i mnohem více zápasů.

Tip: Querrey ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Querreymu se australské léto vůbec nepovedlo. V Aucklandu vypadl hned v prvním kole a na Australian Open skončil o kolo později. Nejlepšího výsledku dosáhl v hale v New Yorku postupem do finále. Následovaly dvě další porážky. Američan ztroskotal na prvním soupeři v Delray Beach a také v Acapulku, kde obhajoval loňský triumf.

Cesta turnajem
Querrey stále nepůsobí příliš přesvědčivě, ale v Indian Wells dokonale využil losu. Na úvod zdolal Mischu Zvereva, po obratu i indického kvalifikanta Bhambriho a překvapivě nejsnadněji porazil nasazeného Feliciana Lópeze.

Historie na BNP Paribas Open
V Indian Wells letos dosáhl nejlepšího výsledku a zahraje si své premiérové čtvrtfinále v kalifornské poušti. V minulosti byl pouze dvakrát v osmifinále, jinak vypadával pravidelně v úvodních kolech. Na úvodním podniku Masters startuje potřinácté. Dnes bude bojovat o své první semifinále na Masters.

Sam Querrey - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: New York (finále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (čtvrtfinále)
Bilance: 8-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 4-4
Bilance proti hráčům Top 31-50: 2-0 (kariérní 54-41)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Sam Querrey - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 16-12
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Delray Beach (1. kolo), Acapulko (1. kolo)
Cesta turnajem: M. Zverev (6-4 7-5), Bhambri (6-7 6-4 6-4), (28) F. López (6-3 6-4)

Shrnutí letošní sezony
Raonice letos dohromady odehrál jen šest zápasů. V Brisbane i na Australian Open se loučil po prvním utkání. V Delray Beach vypadl ve druhém kole a neobhájil loňské finále.

Cesta turnajem
Dvě výhry na jednom turnaji dokázal spojit až v Indian Wells. V kalifornské poušti si předloňský finalista postupně poradil s krajanem Augerem-Aliassimem a Portugalcem Joaem Sousou. K osmifinále nastupovat nemusel, jelikož Baghdatis se z turnaje odhlásil.

Historie na BNP Paribas Open
Raonic při svých prvních dvou účastech došel vždy do třetího kola a poté se postupně zlepšoval. V roce 2013 uhrál čtvrtfinále, o rok později semifinále a předloni zmiňované finále. Loni v Indian Wells kvůli zranění nestartoval.

Milos Raonic - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (čtvrtfinále)
Bilance: 3-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na betonech: 3-3
Bilance proti hráčům Top 21-30: 0-0 (kariérní 30-18)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 8-13)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Milos Raonic - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 18-6
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Delray Beach (2. kolo)
Cesta turnajem: Auger-Aliassime (6-4 6-4), J. Sousa (7-5 4-6 6-2), Baghdatis (bez boje)


Juan Martín Del Potro (8.) - Philipp Kohlschreiber (37.) | Stadium 1 (od 22:00 SEČ)
Druhý největší favorit na celkový triumf Juan Martín Del Potro bude ve čtvrtfinále čelit Philippovi Kohlschreiberovi. S překvapivým čtvrtfinalistou ve vzájemné bilanci vede 6-2, ale poslední dva souboje s Němcem jednoznačně prohrál.

Del Potro má ovšem nyní skvělou formu. Devětadvacetiletý Argentinec vyhrál posledních osm zápasů a dnes by měl svou neporazitelnost ještě protáhnout. Kohlschreiber hraje svůj nejlepší letošní turnaj, ovšem nijak extrémně dobrými výkony se neprezentuje.

Tip: Del Potro ve dvou setech

Shrnutí letošní sezony
Del Potro si hned na prvním letošním turnaji v Acapulku zahrál finále. Na Australian Open skončil ve třetím kole a na oblíbené akci v Delray Beach už v kole druhém. V Acapulku ovšem porazil tři hráče Top 10 a získal 21. kariérní titul.

Cesta turnajem
V neporazitelnosti, která trvá už osm zápasů, pokračuje v Indian Wells, kde na úvod smetl de Minaura. Poté letos i potřetí přehrál Ferrera a naposledy po obratu zdolal krajana Leonarda Mayera.

Historie na BNP Paribas Open
Nejlepšího výsledku v Indian Wells dosáhl v roce 2013, kdy se probojoval do finále. Na kontě má dále jedno semifinále a dvě čtvrtfinále. V posledních dvou letech se v Kalifornii příliš nezdržel. V roce 2016 skončil ve druhém kole a loni o kolo později.

Juan Martín Del Potro - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (vítěz);  Auckland (finále)
Největší úspěchy na betonech: Acapulko (vítěz); Auckland (finále)
Bilance: 14-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 14-3
Bilance proti hráčům Top 31-50: 7-0 (kariérní 78-12)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 9-8)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Juan Martín Del Potro - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 21-7
Nejlepší výsledek: finále (2013)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Delray Beach (2. kolo), Acapulko (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, de Minaur (6-2 6-1), (29) Ferrer (6-4 7-6), L. Mayer (3-6 7-6 6-3)

Shrnutí letošní sezony
Kohlschreiber do letošní sezony vstoupil třemi porážkami. V Sydney, na Australian Open i v Sofii skončil v prvním kole. První letošní výhru zaznamenal v Rotterdamu, kde ve druhém kole potrápil pozdějšího šampiona Federera. Rovněž v Dubaji na čtvrtfinále nedosáhl.

Cesta turnajem
V Indian Wells se zatím čtyřiatřicetiletému Němcovi daří. V prvním kole po obratu zdolal domácího Smyczeka, poté si vyšlápl na nasazenou dvojku Čiliče a uspěl i proti Herbertovi.

Historie na BNP Paribas Open
Kohlschreiber si dnes v Indian Wells vůbec poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále. Při předchozích dvanácti účastech v hlavní soutěži byl dvakrát v osmifinále, jinak vždy končil v úvodních kolech. Po sedmi letech se v kalifornské poušti dočkal kvalitního výsledku a dnes zaútočí na své největší semifinále v kariéře.

Philipp Kohlschreiber - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (čtvrtfinále)
Bilance: 5-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na betonech: 4-3
Bilance proti hráčům Top 10: 1-1 (kariérní 23-87)
Bilance ve čtvrtfinále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 0-4)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Philipp Kohlschreiber - BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 17-11
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dubaj (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Smyczek (1-6 6-4 6-4), (2) Čilič (6-4 6-4), Herbert (6-4 7-6)

BNP PARIBAS OPEN 2018 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• STADIUM 1 • (od 20:00 SEČ)
1. Querrey (18-USA) - Raonic (32-Kan.)
2. Del Potro (6-Arg.) - Kohlschreiber (31-Něm.) / nejdříve ve 22:00 SEČ
3. Cuevas/Zeballos (Urug./Arg.) - B. Bryan/M. Bryan (7-USA)
4. V. Williamsová (8-USA) - Kasatkinová (20-Rus.) / nejdříve v sobotu ve 3:00 SEČ
5. Halepová (1-Rum.) - N. Ósakaová (Jap.)
• STADIUM 2 • (od 23:00 SEČ)
1. Isner/Sock (USA) - Marach/M. Pavič (3-Rak./Chorv.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
tommr
druhý semifinále mělo jednoznačnej průběh. Halepka dostala pěknou nakládačku ... :)
Reagovat
tommr
první semifinále mělo velmi vysokou úroven zásluhou obou hráček. Je až neuvěřitelný jak dobře dokáže Venus hrát i v tak vysokým věku. V závěru se ale přece jen projevila její únava z téměř tříhodinové bitvy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Venus! To je škody, to je škody :(
Reagovat
dadaft
Darja je boží, o tom žádná, ale potřebuje zlepšit forhend -- ne že by z něj neuměla dát parádní winner,,,,,,,,, ale nedokáže jím pravidelně řídit a zakončit výměny --- v prvním setu bylo srovnání forhendů velmi viditelné a velmi v neprospěch Darji
Reagovat
Nola
Milos to zvladol :D, aspon niekto z tych marodov....

komentator by mal komentovat iba zapasy No1, to sa dnes fakt nedalo pocuvat a nie iba dnes, aj v zapase Grigora, jednemu naklada, ze nikdy nebude ako Federer, druhemu, ze ak chce byt ako on, musi sa hodne, ale hodne zlepsit, sice sa to fans Fedexa pacit nebude, ale ja nepotrebujem cely zapas pocuvat porovnavanie s nim, ved to sa ani k tym chudakom hracom nehodi, to ako zrovnavat trabant s Ferrari
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Dufam, ze sa vrati do top10 :)
Reagovat
Nola
priestor tam je, okrem NO1 je to ako na hojdacke, zacina to byt horsie ako vo WTA :D
Reagovat
smazaný uživatel
a dalsie pozitivum je, ze sa kver nedostal do top10, miesto neho tam bude Puj :)
Reagovat
Nola
Kvery :D znicil rok po roku dvoch sampionov vo Wimbledone, nieco ako Sabine Lisicki, ta tusim porazila 3 x v rade vitazku RG ...
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám se bát, aby Raonič nebyl Federerova stopka :D
Reagovat
Nola
Milos pekna otocka v 1.sete, komentator na Digi to nejak nevie spracovat :D
zlaty Novasport
Reagovat
janek_da
Raonič mi připomíná klučíka co hrál "jako" Menšíka v Což takhle dát si špenát.
Reagovat
a.magerova
Michal Kocourek
https://img.blesk.cz/img/1/normal300/1214605-img-mensik-michal-kocourek-vladimir-v0.jpg?v=0

Mně Miloš vždy připomene Shreka (ale v dobrém)... ;-)
Reagovat
janek_da
jakože je cibule?
Reagovat
a.magerova
http://www.cbc.ca/gfx/images/sports/photos/2011/01/18/raonic-milos-110118.jpg
Reagovat
Krisboy
https://a3-images.myspacecdn.com/images03/1/331ccdf65a554b518c6e4ecdde62872b/300x300.jpg
Reagovat
misa
po odečtení Miami spadne někam k 50. místu. Možná se vrátí až na turnaj v Praze (ale těžko říct, co jí vlastně je, na posledním videu ze seriálu My Tennis Life vypadala hodně smutná a vyčerpaná).
Reagovat
EllNino
Frickovi vyjdou sny o návratu na INTy ;) Jinak už teď Lucka mít ranking nebude ani na Stuttgart ... takže ji asi ani nevezme Pála do Fed Cupu, a navíc asi nebude asi mezi 4 nejlepšíma tenistkama z ČR podle žebříčku ...

Jojo Fricku, tak moc si ji tu během nedávných týdnů nadával za výběr turnajů a jaká je to blbka, až se ti na to vysrala a raději nehraje žádné, než aby tě musela poslouchat
Reagovat
misa
Proč by ji Pála bral, když do startu dubnového Fed Cupu neodehraje asi ani zápas? Od té doby, co skončila v září 2015 v brněnské nemocnici, se jí něco v těle pokazilo a Lucka je pořád nemocná. Tohle předtím neměla, občas nějaké nachlazení nebo natažený sval.

Možná by stálo za to obětovat nějaké peníze na pořádné lékařské vyšetření (klidně v zahraničí), kde je problém a jestli jde něco zlepšit vhodnou preventivní léčbou. Zdroje na to má. Kdyby aspoň pořádně jedla, bezlepková dieta u člověka bez alergie na lepek stejně nemá žádný pozitivní vliv...

Můj sen je návrat Šafinky na jakýkoliv turnaj :)
Reagovat
EllNino
Jasný no, záněty v zápěstí a podobný věci, podle mě to s tím furt souvisí, častá nemoc, která se navrací ve větších či menších mírách a těžko říct, co s tím ...
Reagovat
misa
Pár dní na Korfu v září 2015 byla nejdražší dovolená v jejím životě. Stála ji spoustu miliónů Kč a řadu tenisových úspěchů. Věřím, že nebýt tehdejší nemoci, byla by sezona 2016 vrcholem její kariéry. Zúročila by vysoké nasazování do turnajů, velkou dávku sebevědomí a spoustu zkušeností.

Entry List do Stuttgartu už pár dní je na Tennisforu a Lucka se tam nevlezla. Poslední přijátá Bertens (#29).
Reagovat
janek_da
takhle uvažovat je totální blbost
Reagovat
Frick
Nemyslím si. Ublížilo jí to tenisově hrozně. Skoro bych řekl, že více, než Petřino hrozivé poranění.
Reagovat
blixa
No dobře. Víme co ublížilo Lucce. Teď ještě co tak strašně ublížilo tobě ??? ;-)
Reagovat
janek_da
Ublížilo a co? Kdyby nejela tam, tak by se jí třeba stalo něco někde jinde. To je nesmysl se v tom takhle šťourat.
Jo, kdyby rádá sjezdovala a zlomila si přitom nohu to je jiná.

Za mě jsou to prostě nesmysly, co vy dva tady pořád plodíte o ubožačce Lucce.
hau
Reagovat
Frick
A ty přesně znáš lékařskou zprávu? Jak víš, že ta infekce by jí postihla kdekoliv jinde?

Nevím, skoro si řikám, zda Lucka burtálně něco nepodcenila. Jakože "Jé, hezká malá lokální tavernička, tak si dám nějakou místní specialitku".

Připravenou ze surovin skladovaných za hrůzných hyg. podmínek. (např. nedostatečně v chladu)
Reagovat
misa
Ještě jsem si vzpomněl, že když tehdy Lucka ležela v nemocnici, tak jí chtěli vyoperovat krční mandle, ale s vidinou delšího uzdravování odmítla. Přišla by tím o TM.
Reagovat
misa
Aspoň jí dělá radost hokej:
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5775--safarova-z-domova-burcuje-kometu-verim-ze-ctvrtfinale-zvladnete-vitezne-vzkazuje
Reagovat
PetaM
Možná je třeba začít se připravovat na konec kariéry ... :(
Reagovat
lvicek
Letos zatim myslim 6 zapasu a z toho 4 prohrane :(. Je to u ni velka bida, bohuzel :(. Ale budu porad drzet palce a doufat, ze az se vrati, tak treba zase se k ni stestena prikloni nejakymi dobrymi losy a obdobim, kdy bude zdrava a bude se ji darit. Prece se na ni ta smula nemuze lepit porad.
Reagovat
Frick
Ta bilance samozřejmě špatá, nicméně prostě bylo to ovlivněno smůlou na losy a následně už i tím zdravim.

Právě proto tam chybí to účinkování na menšim turnaji, kde by měla více zápasů s lehčíma soupeřkama.

...vlastně na AO to fungovalo.
Reagovat
lvicek
Nojo, vsak ja vim. Lucka by mozna mela volit ty turnaje i s ohledem na zdravi - jake je tam klima, jak ona sama snasi ty zmeny, jestli je tam riziko nejakych nakaz a tak. Asi neni moc realne to takhle planovat, ale mozna aspon v nekterych pripadech by to mela zvazit.
Reagovat
EllNino
odhlásila se z Miami
Reagovat
Haitik
Taky jsem koukal.. :-((( I když jsem nenašel důvod, tak si myslím, že to je to zápěstí/předloktí.. Strašně mě to štve, ale myslím, že je to správné rozhodnutí, aspoň má čas na vyléčení zranění a pořádnou přípravu na antuku..
Reagovat
EllNino
+Lucka a Dominika a Cibulková
Reagovat
EllNino
*bez a
Reagovat
misa
Vzpomínám na zápas Šarapova - Šafářová z Miami 2014. Večerní souboj, který u nás začal až po půlnoci a přinesl nadšený boj české tenistky, která prohrála ve třech setech a odvrátila i pár mečbolů ... To byly krásné časy.
Reagovat
EllNino
jojo, vzopmínám si :)
Reagovat
misa
Na konci zápasu pak přišlo objetí u sítě a Lucčin velký úsměv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist