1. den v Melbourne: Do Australian Open vstoupí devět Čechů v čele s Kvitovou. Nadal vykročí za obhajobou

15. 1. 2023, 18:00
Previews 259
V rámci prvního hracího dne letošního ročníku Australian Open vstoupí do úvodního grandslamu roku devět českých zástupců: Petra Kvitová, Barbora Krejčíková proti Sáře Bejlek, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, Karolína Muchová, Brenda Fruhvirtová, Jiří Lehečka a Dalibor Svrčina. Rafael Nadal vykročí za obhajobou premiérovým soubojem s Jackem Draperem. Šlágr obstarají jediné bývalé šampionky v letošním pavouku Sofia Keninová s Viktorií Azarenkovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Siniaková (ČR) - Gauffová (7-USA) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Bouzková (25-ČR) - Andreescuová (Kan.) | PREVIEW LS | Court 3 (1:00 SEČ)
Kvitová (15-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) | PREVIEW LS | John Cain Arena (3:00 SEČ)
Muchová (ČR) - Curenková (Ukr.) | PREVIEW LS | Court 15 (3:00 SEČ)
B. Fruhvirtová (ČR) - Sasnovičová (-) | PREVIEW LS | Court 17 (3:00 SEČ)
Krejčíková (20-ČR) - Bejlek (ČR) | PREVIEW LS | 1573 Arena (4:30 SEČ)
Svrčina (ČR) - Munar (Šp.) | PREVIEW LS | Court 5 (4:30 SEČ)
Lehečka (ČR) - Čorič (21-Chorv.) | PREVIEW LS | Court 7 (4:30 SEČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Nadal (1-Šp.) - Draper (Brit.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
• Šlágr dne •
Keninová (USA) - Azarenková (24-) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (4:30 SEČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENYDALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Kateřina Siniaková (46.) - Cori Gauffová (7.) | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Kateřina Siniaková zakončila sedm z devíti a poslední čtyři starty na Australian Open hned v prvním kole a pro letošní ročník dostala do této fáze jednu z nejtěžších možných soupeřek. Rodačka z Hradce Králové vyzve světovou sedmičku Cori Gauffovou. Poslední souboj se uskutečnil v listopadu na finálovém turnaji BJK Cupu a Siniaková na čtvrtý pokus našla recept.

Siniaková loni nadále excelovala v deblových soutěžích, ale v singlu to stále není ono, přestože ve druhé půlce sezony přišlo zlepšení. V červenci uhrála své první čtvrtfinále, v srpnu ovládla W100 v Polsku a v září slavila v Portoroži první triumf na okruhu WTA po pěti letech. Do Melbourne Parku dorazila v solidní formě. Ve finále kvalifikace prvního podniku v Adelaide sice zahodila jasný náskok proti Claire Liuové, nicméně na druhém se z kvalifikace probila až do druhého kola a jen těsně v něm podlehla světové čtyřce Caroline Garciaové.

Gauffová si asi představovala loňskou sezonu alespoň o trochu lepší. V žebříčku je nicméně na sedmém místě a na French Open ji až ve finále zastavila suverénní světová jednička Iga Šwiateková. Překvapením je, že za celý rok uhrála už jen dvě další semifinále a neuspěla v australském Adelaide ani v Berlíně. Do letošní sezony vstoupila nejlépe, jak mohla. V Aucklandu byla jasnou favoritkou a v pěti zápasech ztratila dohromady pouhých 22 gamů a získala svůj třetí titul.

Siniaková se v posledních měsících ve dvouhře značně zvedla a i vstup do sezony měla solidní, ale na letos neporaženou vítězku jedné z generálek v Aucklandu to asi bude málo. Americká hvězdička je jasnou favoritkou a s největší pravděpodobností tuto roli potvrdí. Česká naděje ovšem před pár dny potrápila rozjetou Caroline Garciaovou a mohla by sehrát bitvu i s Gauffovou.

Tip na vítězku: Cori Gauffová

Kateřina Siniaková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (2K)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-1 (kariérní 8-25)

Kateřina Siniaková - Australian Open
Kariérní bilance:
2-9
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2015, 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Adelaide 1 (Q), Adelaide 2 (2K)

Cori Gauffová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (T)
Bilance: 5-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-0
Bilance proti hráčkám Top 50: 0-0 (kariérní 37-40)

Cori Gauffová - Australian Open
Kariérní bilance:
4-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Auckland (T)


Marie Bouzková (26.) - Bianca Andreescuová (43.) | Court 3 (1:00 SEČ)
Marie Bouzková je na grandslamech poprvé mezi nasazenými a los se s ní tedy rozhodně nemazlil. Do prvního kola schytala grandslamovou šampionku a bývalou světovou čtyřku Biancu Andreescuovou. S Kanaďankou po dramatickém průběhu vyhrála poslední souboj předloni právě tady v Melbourne a dnes může srovnat vzájemnou bilanci na 2-2.

Bouzková prožila zatím nejlepší sezonu své kariéry, na Livesport Prague Open získala premiérový titul a ve Wimbledonu senzačně prošla až do čtvrtfinále a poprvé pokořila druhé kolo grandslamových podniků. Jako první zastávku letošní sezony si vybrala United Cup, v němž prohrála s Madison Keysovou a porazila Jule Niemeierovou. Na jedné z posledních generálek v Hobartu byla poprvé v kariéře nasazenou jedničkou na turnajích WTA a neuspěla, ve druhém kole nestačila na kvalifikantku Annu Blinkovovou.

Andreescuová se po životní sezoně 2019, během níž ovládla Indian Wells, Toronto a US Open, stále trápí. Do loňské sezony naskočila až v dubnu a posbírala jen dvě čtvrtfinálové účasti (Řím a finále v Bad Homburgu). Na všech třech grandslamech, kterých se zúčastnila, však přešla přes první soupeřku. Generálku absolvovala na prvním ze dvou podniků v Adelaide, v úvodním kole otočila stav 0-6 2-5 proti trápící se Garbiňe Muguruzaové a ve druhém uhrála jen čtyři gamy s Veronikou Kuděrmetovovou.

Ani jedné z aktérek se na Australian Open nikdy nedařilo, jejich maximem je druhé kolo. Přece jen o něco stabilnější hráčkou je v posledním roce Bouzková, a přestože je mírnou kurzovou favoritkou Andreescuová, mohla by jít dál česká zástupkyně. Nebylo by překvapením, kdyby i jejich třetí vzájemný souboj na nejvyšším okruhu nabídl dramatickou a maratonskou bitvu.

Tip na vítězku: Marie Bouzková

Marie Bouzková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (2K)
Bilance: 2-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 2-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 0-1 (kariérní 16-33)

Marie Bouzková - Australian Open
Kariérní bilance:
1-3
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Generálka: United Cup (1-1), Hobart (2K)

Bianca Andreescuová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (2K)
Bilance: 1-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 1-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-1 (kariérní 27-22)

Bianca Andreescuová - Australian Open
Kariérní bilance:
2-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2019, 2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Adelaide 1 (2K)


Petra Kvitová (15.) - Alison Van Uytvancková (68.) | John Cain Arena (3:00 SEČ)
Petra Kvitová do letošního Australian Open vstupuje coby česká jednička a má jedinečnou šanci vylepšit loňské vyřazení v prvním kole. Její úvodní soupeřkou bude Alison Van Uytvancková. Belgičance může vrátit porážku z předloňských olympijských her v Tokiu a znovu jít ve vzájemné bilanci do vedení.

Kvitová neprožila nijak oslnivou sezonu, ale zakončila ji s titulem a hrála finále na "tisícovce" v Cincinnati. Přestože byla na grandslamech nejdál v osmifinále US Open a na další semifinále nedosáhla, je nyní českou jedničkou. Letošní tenisový rok má mnohem lépe rozjetý než ten loňský. Do Melbourne dorazila s bilancí 4-1, v United Cupu porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou a v Adelaide v souboji wimbledonských šampionek Jelenu Rybakinovou. Až ve čtvrtfinále proti Darje Kasatkinové ztratila první letošní set i zápas.

Van Uytvancková se v elitní stovce světového hodnocení drží hlavně díky výsledkům v hale a na trávě. Jejím loňským maximem na nejvyšší tour byla čtvrtfinále v Lyonu a Hertogenboschi. Letos odehrála čtyři zápasy a všechny rozhodoval třetí set, v United Cupu měla nečekané potíže s Isabellou Šinikovovou i Despinou Papamichailovou a v Hobartu skončila ve druhém kole na raketě lucky losera Xinyu Wang.

Kvitová vypadá na začátku roku na rozdíl od loňska ve velmi solidní formě a ta by měla na postup do dalšího kola bohatě stačit. Pomoct by jí mohla i katastrofální bilance Van Uytvanckové s hráčkami Top 20, s nimiž prohrála 38 z 41 kariérních soubojů.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 0-0 (kariérní 168-52)

Petra Kvitová - Australian Open
Kariérní bilance:
25-13
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (2-0), Adelaide 2 (ČF)

Alison Van Uytvancková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (2K)
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 20: 0-0 (kariérní 3-38)

Alison Van Uytvancková - Australian Open
Kariérní bilance:
2-8
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021-22)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: United Cup (2-0), Hobart (2K)


Karolína Muchová (133.) - Lesja Curenková (134.) | Court 15 (3:00 SEČ)
Semifinalistka ročníku 2021 Karolína Muchová startuje na Australian Open díky chráněnému žebříčku. To její žebříčková sousedka Lesja Curenková musela naopak projít tříkolovým kvalifikačním sítem. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Muchová toho v poslední době moc neodehrála. Loni v březnu se vrátila po sedmiměsíční pauze a zúčastnila se jen 12 turnajů, přičemž na čtvrtině z nich vzdala či odstoupila. V předchozí sezoně dosáhla na jedinou čtvrtfinálovou účast a není divu, že se v žebříčku propadla do druhé stovky. Zatímco loni si první postup do čtvrtfinále připsala až v poslední zářijový den, letos to zvládla hned na první akci. V Aucklandu ale nakonec příznivého losu nevyužila a ve čtvrtfinále prohrála s kvalifikantkou a pozdější finalistkou Rebekou Masárovou.

Rovněž Curenková má smůlu na častá zranění a nyní je v pořadí přesně o jedno místo za Muchovou. V předchozím roce se třikrát podívala do čtvrtfinále turnajů WTA a své působení v této fázi zakončila odstoupením, skrečí a odstoupením. Letos zvládla všech šest utkání. Na podniku ITF s dotací 60 tisíc dolarů v Canbeře nenastoupila k semifinále a v tříkolové kvalifikaci Australian Open ztratila dohromady jen 12 gamů.

V souboji bývalé světové devatenáctky Muchové s někdejší 23. hráčkou pořadí Curenkovou se více věří české hráčce. Rodačka z Olomouce je celkově lepší tenistkou a měla by tuto roli potvrdit, pokud nebude zdravotně limitována. Ukrajinka, která rovněž celou kariéru bojuje se zraněními, je však rozehraná z kvalifikace, což jí může do premiérového střetnutí poskytnout značnou výhodu.

Tip na vítězku: Karolína Muchová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (ČF)
Bilance: 2-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 2-1
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 1-1 (kariérní 133-68)

Karolína Muchová - Australian Open
Kariérní bilance:
6-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Auckland (ČF)

Lesja Curenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu
Bilance: 6-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 6-0
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 6-0 (kariérní 282-111)

Lesja Curenková - Australian Open
Kariérní bilance:
6-11
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2013)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: W60 Canberra (SF)


Brenda Fruhvirtová (136.) - Aljaksandra Sasnovičová (38.) | Court 17 (3:00 SEČ)
Brenda Fruhvirtová hned při svém debutu na dospělých grandslamech zvládla tříkolovou kvalifikaci a ve své prvním vystoupení na podnicích velké čtyřky bude pokračovat premiérovým soubojem s 38. hráčkou světa Aljaksandrou Sasnovičovou.

Fruhvirtová má za sebou první kompletní sezonu na dospělých turnajích a okamžitě se stala jednou z nejsledovanějších teenagerek, když ovládla osm antukových podniků kategorie W25, předvedla úchvatnou sérii 27 vítězství a vypracovala se až na 128. místo světového pořadí. Nový tenisový rok zahájila cennou zkušeností, od pořadatelů v Aucklandu dostala divokou kartu a zahrála si s grandslamovou finalistkou Leylah Fernandezovou. V Melbourne Parku prošla tříkolovou kvalifikací, ačkoli ve druhém prohrávala už 5-7 1-5 a po dalším obratu musela sáhnout ve finále.

Sasnovičová si loni zahrála dvě finále na turnajích WTA, ale na premiérový titul stále čeká. Závěr loňského roku se jí vůbec nepovedl, v San Diegu prohrála s Ashlyn Kruegerovou, v Guadalajaře s Martou Kosťukovou a ze 125k v Limoges na poslední chvíli odstoupila. Letos svou aktuální sérii porážek protáhla na pět, v Adelaide podlehla Kaie Kanepiové i Anně Kalinské, ačkoli vedla o set.

Fruhvirtová si podruhé zahraje s někým z Top 50 žebříčku, před dvěma týdny v Aucklandu uhrála jen dva gamy s Leylah Fernandezovou. Sasnovičová by ale nemusela být tak nebezpečná, poslední dva souboje s hráčkami mimo Top 100 prohrála a momentálně má na kontě sérii pěti porážek. Patnáctiletá Češka, která je jednou z nejmladších účastnic hlavní soutěže grandslamů v historii, by tak mohla překvapit. Běloruska navíc v Melbourne v posledních třech letech vypadla v prvním kole. Oba letošní nezdary však zaznamenala po těsném průběhu a proti podstatně zkušenějším a zatím i kvalitnějším tenistkám.

Tip na vítězku: Aljaksandra Sasnovičová

Brenda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 0-1 (kariérní 0-1)

Brenda Fruhvirtová - Australian Open
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Auckland (1K)

Aljaksandra Sasnovičová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na venkovních betonech: 0-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-0 (kariérní 200-94)

Aljaksandra Sasnovičová - Australian Open
Kariérní bilance:
5-7
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2018-19)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (Q)


Barbora Krejčíková (23.) - Sára Bejlek (175.) | 1573 Arena (4:30 SEČ)
Je jisté, že v rámci pondělního programu postoupí do další fáze Australian Open minimálně jedna Češka. V úvodním kole se totiž střetnou grandslamová šampionka, bývalá světová dvojka a loňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková s 16letou kvalifikantkou Sárou Bejlek, která bude útočit na své premiérové vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Na oficiálních turnajích se potkávají poprvé, před třemi lety na exhibici měla navrch Krejčíková.

Krejčíková začala mít loni po skvělém lednu problémy s loktem, tři měsíce vůbec nehrála a velmi dlouho hledala formu z famózního předloňského roku. Pořádně se zvedla až v závěru sezony, když předvedla 10zápasovou vítěznou sérii a triumfovala v halách v Tallinnu a Ostravě. Do nové sezony naskočila na druhém podniku v Adelaide a její výkony nebyly moc přesvědčivé. Na Alison Riskeovou-Amritrajovou to ještě stačilo, ale Darja Kasatkinová už byla nad její síly.

Bejlek loni posbírala další tři tituly, rozšířila svou sbírku na čtyři, a navíc obhájila triumf na domácím antukovém podniku W60 v Olomouci. Také si poprvé vyzkoušela turnaje na nejvyšším okruhu. Ve Wimbledonu neuspěla v prvním kole kvalifikace, ale na US Open tříkolovým sítem prošla. Zatímco na první letošní akci na ITF v Canbeře kvalifikaci nezvládla, na Australian Open ztratila ve třech zápasech jediný set a vyšlápla si na nasazenou jedničku Alyciu Parksovou.

Krejčíková do sezony nevstoupila v nijak oslnivé formě, nicméně na nezkušenou a o 11 let mladší krajanku by to mělo stačit. Bejlek si bude muset s největší pravděpodobností na svůj první postup do druhého kola na této úrovni ještě počkat.

Tip na vítězku: Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (2K)
Bilance: 1-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 1-1
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-0 (kariérní 231-128)

Barbora Krejčíková - Australian Open
Kariérní bilance:
6-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Adelaide 2 (2K)

Sára Bejlek - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-0 (kariérní 0-0)

Sára Bejlek - Australian Open
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: W60 Canberra (Q)


Dalibor Svrčina (216.) - Jaume Munar (64.) | Court 5 (4:30 SEČ)
Dalibor Svrčina si v kvalifikaci vybojoval svou premiéru v hlavních soutěžích grandslamových turnajů a v prvním kole poprvé změří síly s antukovým specialistou Jaumem Munarem.

Svrčina sice loni svůj třetí kariérní titul nepřidal, ale nějaké úspěchy i tak posbíral. Po zdravotních problémech hrál dvě finále na ITF a pak exceloval na domácích challengerech, když se dostal do finále v Praze a Prostějově a semifinále v Ostravě. Závěr roku mu však moc nevyšel a momentálně zaostává o více než 50 míst za svým žebříčkovým maximem. Na začátku letošního tenisového roku se prezentuje velice slušnou formou. V United Cupu potrápil člena Top 100 Oscara Otteho a na Australian Open prošel tříkolovou kvalifikací a zajistil si debut v hlavní fázi grandslamů.

Munar loni dosáhl jen na dvě čtvrtfinálové účasti na nejvyšším okruhu, první si zahrál v australském Melbourne a další na antuce ve švýcarském Gstaadu. V nejvyšším patře žebříčku tak figuruje hlavně díky výsledkům na challengerech, loni ovládl dva. Na první letošní výhru stále čeká, ale v Puné sehrál dva vyrovnané sety s pozdějším šampionem Tallonem Griekspoorem a v Aucklandu až v tie-breaku rozhodujícího dějství podlehl Laslovi Djeremu, který pak vyřadil Caspera Ruuda.

Rovněž 20letý Čech své největší úspěchy posbíral na nejpomalejším povrchu. Munar je favoritem, ale Svrčina nemusí být úplně bez šance a mohl by si klidně připsat svůj druhý kariérní skalp členů elitní stovky pořadí. Do prvního kola určitě mohl dostat mnohem těžšího protivníka.

Tip na vítěze: Jaume Munar

Dalibor Svrčina - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 0-1 (kariérní 1-4)

Dalibor Svrčina - Australian Open
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: United Cup (0-1)

Jaume Munar - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na venkovních betonech: 0-2
Bilance proti hráčům mimo Top 100: 0-0 (kariérní 251-120)

Jaume Munar - Australian Open
Kariérní bilance:
1-4
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Puné (1K), Auckland (1K)


Jiří Lehečka (71.) - Borna Čorič (23.) | Court 7 (4:30 SEČ)
Jiří Lehečka v hlavních soutěžích grandslamů debutoval loni právě v tomto dějišti a na všech čtyřech skončil v prvním kole. Premiérové vítězství v hlavní fázi podniků velké čtyřky bude chtít určitě slavit už dnes v Melbourne, ale má velmi těžkého soupeře, a sice nasazeného Bornu Čoriče. S Chorvatem se utká poprvé.

Lehečka loni v únoru debutoval v hlavních soutěžích turnajů ATP a zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále, čímž si zajistil premiérový posun do elitní stovky a naplno se usadil na hlavním okruhu. Na něm ale dosáhl už jen na jedno čtvrtfinále a na všech grandslamech vypadl v prvním kole. Rok zakončil finále na Turnaji mistrů pro mladíky. Vstup do nové sezony může hodnotit jedině pozitivně. V United Cupu vzdoroval Taylorovi Fritzovi a porazil Alexandera Zvereva a v Aucklandu vyhrál tři zápasy a nebyl proti Cameronovi Norriemu daleko od postupu do čtvrtfinále.

Čorič se loni v březnu vrátil po roční pauze a zpočátku se mu vůbec nedařilo. Výrazné zlepšení přišlo až v létě, kdy ovládl challenger v Parmě a senzačně také Masters v Cincinnati, kde mimo jiné porazil Rafaela Nadala či Stefanose Tsitsipase a získal svou nejcennější trofej. Ve zbytku roku neměl stabilní formu, ale uhrál čtvrtfinále v Tokiu a semifinále ve Vídni. Novou sezonu zahájil stejně jako Lehečka v United Cupu, v týmové soutěži přehrál Francisca Cerúndola a Arthura Rinderknecha a těsně podlehl Tsitsipasovi.

Pokud nemá Čorič žádné zdravotní komplikace, pak bude v náročných australských podmínkách velmi těžkým soupeřem, ačkoli se mu v Melbourne nikdy moc nedařilo. Lehečka v posledním roce několikrát ukázal, že má na to porazit i hráče ze špičky, ale většinou mu chyběl poslední krok, a to dotáhnout nadějné vedení. Uvidíme, jak to bude dnes proti dalšímu zkušenému a favorizovanému protivníkovi.

Tip na vítěze: Borna Čorič

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčům Top 30: 1-2 (kariérní 2-8)

Jiří Lehečka - Australian Open
Kariérní bilance:
0-1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)

Borna Čorič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 2-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 2-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 0-0 (kariérní 79-44)

Borna Čorič - Australian Open
Kariérní bilance:
4-7
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: United Cup (2-1)


• Cesta za obhajobou titulu •
Rafael Nadal (2.) - Jack Draper (38.) | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
Rafael Nadal je po odstoupení světové jedničky Carlose Alcaraze nejvýše nasazeným a dnes vykročí za obhajobou loňského triumfu. Rekordman v počtu grandslamových trofejí se v úvodním kole poprvé utká s talentovaným mladíkem Jackem Draperem, který na Australian Open debutuje.

Nadal se loni vrátil po zranění a měl fantastický vstup do sezony, když vyhrál úvodních 20 zápasů a podruhé v kariéře dobyl Australian Open. Přemožitele nenašel ani na French Open a momentálně v počtu grandslamových trofejí vede o jeden kousek před Novakem Djokovičem. Ve druhé půlce roku se však trápil herně i zdravotně a po odstoupení ve Wimbledonu zvládl jen čtyři z devíti duelů. Letos zaznamenal svůj nejhorší vstup do sezony, poprvé prohrál úvodní dvě utkání nového tenisového roku. V United Cupu nestačil ve třech setech na Camerona Norrieho ani Alexe de Minaura, přestože získal úvodní sadu.

Draper si loni na trávě v Eastbourne zahrál své premiérové semifinále na nejvyšším okruhu, pak došel do čtvrtfinále na Masters v Montréalu a na US Open, kde ho nakonec zastavily zdravotní komplikace, si vyšlápl na Félixe Augera-Aliassimeho. Sezonu zakončil semifinálovou účastí na Turnaji mistrů do 21 let. Na Australian Open se připravoval na dvou podnicích v Adelaide. Na tom úvodním skončil ve druhém kole a na následujícím měl blízko ke svému prvnímu finále na této úrovni, ale nevyužil losu a prohrál s lucky loserem Soonwoo Kwonem.

Draper je velkým talentem, jenže jeho rozlet brzdí slabší fyzická kondice. Pokud je Nadal stoprocentně připravený, neměl by na úvod zaváhat, i když coby nasazená jednička mohl mít papírově určitě snazšího soupeře pro první kolo. Britský mladík má poměrně slušnou bilanci 2-4 se členy Top 10, s největší pravděpodobností ji však v tomto duelu nevylepší.

Tip na vítěze: Rafael Nadal

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 0-2
Bilance proti hráčům Top 50: 0-2 (kariérní 634-186)

Rafael Nadal - Australian Open
Kariérní bilance:
76-15
Nejlepší výsledek: triumf (2009, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: United Cup (0-2)

Jack Draper - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (SF)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 2-4)

Jack Draper - Australian Open
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (SF)


• Šlágr dne •
Sofia Keninová (203.) - Viktoria Azarenková (24.) | Margaret Court Arena (4:30 SEČ)
V letošním ročníku Australian Open figurují pouze dvě bývalé šampionky a potkávají se hned v prvním kole. Bývalá světová čtyřka a nyní až 203. hráčka světa Sofia Keninová se pokusí ve šlágru pondělního programu zaskočit nasazenou bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou. Vzájemná bilance je vyrovnaná. V Acapulku 2019 měla navrch Američanka a v Římě 2020 neuhrála s Běloruskou jediný game, ačkoli pak došla do finále French Open.

Keninová začala právě po senzačním triumfu na Australian Open 2020 postupně odcházet. V posledních letech často bojuje se zraněními a od začátku roku 2021 do konce toho následujícího uhrála jen čtyři čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a žádné semifinále. V žebříčku se tak propadla až na konec třetí stovky. Letošní sezonu ovšem zahájila s ohledem na poslední výsledky skvěle. Po druhém kole v Aucklandu došla do semifinále v Hobartu a vylétla na současnou 203. pozici.

Azarenková už má své nejlepší roky za sebou, ale stále patří ke stabilním hráčkám, drží se v Top 30 a nebýt častých zdravotních problémů, mohla by být ještě výš. V loňské sezoně čekala velmi dlouho na semifinálovou účast, mezi nejlepší kvarteto se probojovala až v říjnu na posledním turnaji WTA 1000 v Guadalajaře. Poslední triumf slavila v srpnu 2020 a letos se k dalšímu zatím ani nepřiblížila. Na prvním podniku v Adelaide vypadla ve čtvrtfinále s Lindou Noskovou a na druhém ztroskotala hned na Veronice Kuděrmetovové.

Keninová odehrála na generálce v Hobartu jeden ze svých nejlepších turnajů za dlouhou dobu. Také Azarenková však měla kvalitní přípravu, je v posledních letech mnohem úspěšnější a stabilnější hráčkou a zaslouženě favoritkou na postup.

Tip na vítězku: Viktoria Azarenková

Sofia Keninová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (SF)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-1 (kariérní 27-40)

Sofia Keninová - Australian Open
Kariérní bilance:
9-4
Nejlepší výsledek: triumf (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Auckland (2K), Hobart (SF)

Viktoria Azarenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 2-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 2-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-1 (kariérní 127-31)

Viktoria Azarenková - Australian Open
Kariérní bilance:
42-12
Nejlepší výsledek: triumf (2012-13)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Adelaide 1 (ČF), Adelaide 2 (1K)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 1. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Siniaková (ČR) - Gauffová (7-USA)
2. Yue Yuan (Čína) - Sakkariová (6-Řec.)
3. Nadal (1-Šp.) - Draper (Brit.) / nejdříve ve 4:30 SEČ
4. Šwiateková (1-Pol.) - Niemeierová (Něm.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Giron (USA) - Medveděv (7-)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Pegulaová (3-USA) - Cristianová (Rum.)
2. Hurkacz (10-Pol.) - Martínez (Šp.)
3. Keninová (USA) - Azarenková (24-)
4. Tsitsipas (3-Řec.) - Halys (Fr.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Keysová (10-USA) - Blinkovová (-)
• JOHN CAIN ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Edmund (Brit.) - Sinner (15-It.)
2. Kvitová (15-ČR) - Van Uytvancková (Belg.)
3. Báez (Arg.) - Kubler (Austr.) / nejdříve v 5:30 SEČ
4. Pospisil (Kan.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) / nejdříve v 8:00 SEČ
• 1573 ARENA • (od 1:00 SEČ)
3. Krejčíková (20-ČR) - Bejlek (ČR)
• COURT 3 • (od 1:00 SEČ)
1. Bouzková (25-ČR) - Andreescuová (Kan.)
• COURT 5 • (od 1:00 SEČ)
3. Svrčina (ČR) - Munar (Šp.)
• COURT 7 • (od 1:00 SEČ)
3. Lehečka (ČR) - Čorič (21-Chorv.)
• COURT 15 • (od 1:00 SEČ)
2. Muchová (ČR) - Curenková (Ukr.)
• COURT 17 • (od 1:00 SEČ)
2. B. Fruhvirtová (ČR) - Sasnovičová (-)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

259
Přidat komentář
Mony
Že Svrciny oproti loňsku je citit síla, přehled a sebejistota. Vidí si soupeře lehce na provázku, diktuje hru, nezkazí, má rychle nohy, všude včas.. Fakt černý kůň turnaje. V kvalde jsem si myslel, že mu soupeři sedli, ale teď vidím, že si může vodit kohokoliv.
Podobná síla vyzařuje i z 16lete Bejlek, ta ale nehraje tak pestře a los měla smolnejsi, Krejča byla velké sousto
Reagovat
Mony
Tohle mělo jít dolů pod Vlka jako odpověď na otázku, jestli to někdo videl
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka Molčan, dvaja neskutoční tragédi, to je snáď úroveň nejakého letného kúpaliska pri zapase rekreantov.
Reagovat
Tennisfan77
Hrozné, co předvádí Musetti je další tragédie, miliony zase poletí do Berouna za kurz 1.29 a analýzy 10/10 smile

Tsitsipase jsem sledoval třetí set, hraje dobře, sedí mu podmínky i ty balóny, z FH srmticí, bh skvělý, servis mu chodí a obrana neskutečná.

Má dobrý los, do ČF nemá soupeře, Aliassima porazí (pokud tam dojde) a porazí i Nadala (pokud tam dojde)
Reagovat
Pe3k
Musetti je můj kůň. Druhou polovinu lonské sezony měl dost dobrou, žebříčkem vyletěl nahoru a já čekal, že letošní sezona pro něj bude top, ale vypadá to, že dostane 0:3 v prvním kole AO s Herrisem. Každopádně si jej řadím do širší skupiny hráčů, kterým budu fandit.
Reagovat
Tennisfan77
Já tam poslal kilo v kurzu 7.15 že to otočí, ještě mám za pade Wawrinku v kurzu 20, Molčan to beztak dojebe ještě smile
Reagovat
Ereinion
nechápu, kdo ho mohl dávat v tom kurzu...já tam mám myslím za drobný zase over, tak doufám, že Ital vyhraje aspoň set smile
Reagovat
Tennisfan77
1.3 bych v životě nedal na sólo tiket a ještě na Musettiho. Pokud vyhraje TB vyhraje ten zápas, Harris se složí
Reagovat
Ereinion
dají se najít i 1.3 value, ale to je dost výjimečný a většinou ne v tenise...tohle byl ale zrovna jeden ze zápasů, kde jsem potenciálně viděl upset
Reagovat
Tennisfan77
Pravda, vloni byl Nadal na FO za 1.3, to má value, ale Musetti určitě ne. Dnešek je toho ukázkou viz.Čorič, nebo Wawrinka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Lloyd povolil Lorenzovi 2 sety, ale nesložil sesmile
Jinak Lorenzo je skleněnka, bohužel, ačkoliv je to mladý hráč, trápí ho jedno zranění za druhým. To není moc nadějný výhled do budoucna...
Reagovat
Tennisfan77
Halys ve třetím setu hraje jak Federer za mlada. smile
Reagovat
woody
zrušil dnes druhý trénink v řadě, pravděpodobně do turnaje nastoupí, ale nedávám tomu moc šancí, mpžná první týden OK, druhý s tím ale nedá...
Reagovat
Tennisfan77
Nevyhraje ani Djokovič, ani Nadal. smile
Reagovat
Amputace
Též si myslím.
Reagovat
Pe3k
Norrie půjde daleko.
Reagovat
Tennisfan77
Já tipuju na titul Tsitsipase.
Reagovat
woody
těžko říct, Nadal se bude zlepšovat, Novak uvidíme více zítra, buď se mu to zhořšilo nebo spolehá na to,že to dokáže komlet doléčit a věří že dá prví kolo bez tréninku. Ale té druhé variantě moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Šetrí si to, to je celé.

Pri vsetkej úcte, na prve dve kola nemusi trenovat, večer moze ist ešte na flám.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
už jsem to psal jinde, trénink začal asi před hodinou.
Reagovat
woody
takže trénuje?
Reagovat
Vlk-v-trave
V posledních dnech a hodinách se nejistota a pochybnosti ohledně kondice Novaka Djokoviče a jeho vystoupení na Australian Open 2023 jen prohloubily.

Srb, který by měl v úterý večer v Melbourne debutovat, v pondělí opět zrušil trénink.

Devítinásobný vítěz Australian Open se však nakonec objevil na tréninkových kurtech se svým trenérem Goranem Ivaniševičem.

Na pořízených snímcích je vidět, že má Nole na levém stehně obvaz. Svalové problémy bývalé jedničky, které by mohly být v prvním majoru roku rozhodující, se na něm podepisují.

Uvidíme, jaké pocity z tohoto tréninku vyplynou a na jaké kondiční úrovni se bude nacházet při svém premiérovém startu na turnaji.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/16/djokovic-rompe-incertidumbre-salta-pista-entrenar
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/NovakFanClub/status/1614926646070362116/video/1
Reagovat
paddy
trénink zrušil, ale o pár hodin později měl jiný

asi posun začátku, možná mu ujel autobus
Reagovat
Tennisfan77
Zítra podle mě vyhraje Bergs a Mannarino.smile
Reagovat
MarcelPersch
Upřímně řečeno mně Rafa nepřišel zase až tak špatný, viděl jsem tedy jen poslední 2 sety a až na klasický brainfart moment na servisu, který jsou pro Nadala už standardem posledních let to nebylo tak hrozné. On podle mě potřebuje prostě dostat víc zápasů pod kůži, jinak FH i pohyb není překvapivě špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, pohyb bol fajn. Ale úderovo dost velké rezervy, najma timing je v háji. Ale ako vravis, potrebuje zápasy.

Medvedev má Kordu a Hurkacsa/Denisa na ceste do QF, mozno zazračne vypadne, Tiafoe tam ma Khachanova. Nadal by potreboval aby sa vyhol prakticky vsetkym a do finále hral uz len so Svrčinom.
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě potřebuje rychle sfouknout McDonalda a po zápase s Nishiokou už to může být po zbytek turnaje jinak, na 4. kolo už by mohl být rozehraný dost a ty atypické míčky, který je skoro nemožný zakončit by mu mohly paradoxně pomoct proti střelcům jako Tiafoe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiafoe to ma s Khachanovom tak 50:50, uvidime.
Reagovat
Tennisfan77
0:4 smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
V prvním gemu vedl 15:40 na returnu smile
Reagovat
Tennisfan77
Je to trápička
Reagovat
Pe3k
Nemůžu se na to dívat. 4x jsem to zapnul a hned zase vypnul smile čumím na Cypa
Reagovat
Tennisfan77
To je taky dobrý tragéd, poslal jsem tam pětikilo v kurzu 2.2 že vyhraje 3:0, mrknu ve třetím setu vede 2:0 a teďka 2:4 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Videl nekdo?
Ten teda profrcel slusne rychle do 2.kola:) Jsem cekal vic od Munara.
Pochopitelne mne to nevadi:)
Reagovat
Davor1
Druhé kolo pre neho veľký úspech, ale ten výsledok by som nepreceňoval, bol to zápas challengerovej úrovne. Munar na harde absolútne nulový a ešte aj nerozohratý, Svrčinovi výrazne pomohla kvalifikácia.

V druhom kole Nishioka a to už bude úplne iný súper, tam sa ukážu skutočné možnosti Svrčinu na harde ATP úrovne...
Reagovat
GaelM
Tak tak, Nishioka bude teprve opravdová prověrka. Ale už postup do 2. kola je super úspěch, dokonale využil příznivého losu.
Reagovat
George_Renel
Soupeře ničil pestrou hrou, jeho kraťasy a hra na síti byly pro Munara nezkousnutelné. Často nedokázal na nečekané údery vůbec regovat, jen nevěřícně zíral.
Reagovat
Vlk-v-trave
dik:)
Reagovat
makro99
Take Argentinec ve 2.kole! Cerundolo prekvapil :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No uprimne, opravdu prekvapil:)

Na to, ze si Pella odskocil z Dysney Landu na jeden ostry zapas, tak mu vystrihl paradniho tweenera, ktery ho tak prekvapil, ze na svem silnem FH dokonce pretahl uder a poslal to do autu...

Clovece na BH to bylo bohuzel katastrofalni, to asi zaskocilo i toho Cerundola, takze ten zapas nebyl hned hotovy:) nektere servisy byly ok, ale vis co, spis zavadel micek do hry:) Coz se da jeste pochopit, ze tam nebude palit hned v prvnim zapase v nove sezone nejake extra zatacky:)

Ale na tom BH to tak fakt vubec neslo... ale mam zapsan 1.zapas sezony:)
Reagovat
makro99
první zápas, první zápas... loni byl myslím jenom ten první zápas, kdesi v Uruguayi... tak aby to nebylo letos v bledě (bílo) modrým :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nebudeme si mazať medové motúzy popod nos, bolo to dnes slabé a zhruba za týždeň Nadala čaká nezvratné.

Neviem, či išlo u súpera o svalový alebo kondičný problém, alebo to bolo oboje, každopadne nie je to moc lichotivé pre 21 r mladíka, ktorý stoji proti 36r hrácovi, pre ktorého je AO23 zrejme posledný GS, kde nebude mať 37 rokov.

MacDonalda aj supera v 3. kole by mal Nadal zvládnut, zazraky ale čakať nemožno.
Reagovat
Tennisfan77
Ten McDonald pokud bude hrát dobře, tak Nadala taky potrápí. Byť na 90% dostane 3:0, s těmi míči a ve dne se bude hrát 20+ výměn každý druhý fifteen. Čili reálně zase Rafa může hrát tři hodiny, což je prostě na ho-vno.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohol by to stihnut za 2:40 teoreticky. Ale on hra 2:40 aj 3x 6:3.

Lopty su cele zle, obaja hraci sa na ne stazovali, dokonca viackrat niektore lopty vyradili z hry, kedze stratili tlak a boli nehratelné. Obrovsky trapas organizátorov.
Reagovat
Tennisfan77
Stěžoval si i Wawrinka, některé výměny vypadaly jako na WTA, nemožné zakončit. Měnit je už nebudou, čili bude paradox když míče ovlivní některé zápasy.
Reagovat
Ondrej2280
Cim viac vymen,tym vacsia prax pre Rafu a krce pre 20 rocneho chalana.To je fakt trapas...podobne sa stalo kedysi zverevovi s Rafom..smutne,ale fyzička tych mladych chalanov je smutna:)
Reagovat
Tennisfan77
Zverev měl hlavně na FO XY setballů na raketě, dva měl na zabití na saku, kdyby nebyl mentál, vyhrál první set a nemusel si dojebat nohu.
Reagovat
Ondrej2280
Pisal som o ich zapase na AO,tam Zverev krcooval podobne ako dnes Draper. Za mna,nie su dostatocne fyzicky pripraveni na take podmienky napriek tomu ,ze maju o 10 a viac rokov menej ako Rafa.
Reagovat
Tennisfan77
Jeho má tenisový bůh hodně rád. Na FO si Zverev ve vyrovnaném zápasu přetrhá vazy a skrečuje, pak se trápí na AO s Draperem, ten pro změnu dostane křeče a poslední set jenom odchodí.

Je to starej lišák ten Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Keby ho má rád, tak má v prvom kole Carballesa Baenu Roberta :)

Nadal ma v Austrálii pernamentne smolu v 95% rocnikoch, ktore v Melbourne odohral.
Reagovat
Patik
Tomu ver. A on co vyzerá jak vyluhovany sáčok z čaju v oranzovom tričku najväčšia obeť zranení odkázany na injekcie každý turnaj na tlačovke len suffering from pain and injury si dáva v pohode maratoniky každý grandslam a o desať rokov mladší chalani potrebujú masérov aby s ním mohli držať kroksmile
Reagovat
smazaný uživatel
O 15 rokov mladší.

Ale beriem to tak, ze rátanie do desať máte s Petrikom ako normu :)
Reagovat
Tennisfan77
Nesedí mu ty balony, místy to je fakt tragédie, vůbec to nelítá. Některé výměny vypadaly jak z WTA, nemožnost zakončit, hrůza. Pak vidíš, že hráči jako Coria si tam dávají sety.
Reagovat
Petra86
Kluci překvapili, u holek postoupily podle očekávání, snad jen Marie u ní se to nepovedlo.
Reagovat
Mony
Ta to měla nejtezsi
Reagovat
Nenela
Skvele, prvni vyhra na GS a k tomu jeste mazacky smile
Reagovat
Mony
Ve kterým kole má Djokera?
Reagovat
Pe3k
Ve 3 má Nadala.
Reagovat
Marie9
Hotovo, Dalibor si připsal cenný skalp hráče o téměř 160 míst výše. Gratulace a klobouk dolů. Těším se na další zápasy našich mladíků, to už tu dlouho nebylo!smilesmilesmile
Reagovat
Nenela
Jo, konecne taky neco urvali chlapi a snad je to prislib lepsich zitrku!
Reagovat
Pe3k
Bravo vyřídil Bornu ve 3!
Reagovat
Mony
Svrcka Munara taky
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka si pripsal paradni upset, a vyradil nasazeneho Corice:)

Opravdu skvela hra na servise, aktivne si chodil pro vitezne mice na sako, dokazal se podivat kam zahrava smec, pekne voleje, solidni hra od BL... pekne passshoty po lajnach jak z FH, tak BH.

Opravdu radost:) po delsi dobe videt nejakeho cz hrace hrat paradni zapas na GS, kdy dominuje na kurtu, neni to dramo, a nemusi nikdo trnout, jestli se to ve tretim nezvrtne...

Pekny zapas! Velmi cenna vyhra.
Reagovat
farr
Pěkně shrnuto smile. Já si osobně myslím, že Jirka má na to dostat se širší špičky žebříčku dejme tomu TOP 20 není nereálný, hru na to každopádně určitě má, jelikož i s hráči na Topu žebříčku uhrává v zápasech pravidelně aspoň set. U něj jde jen o to aby fakt dozrál a vyvaroval se blikanců, kde se vždy zbytečně vyházel a začal se plašitsmilesmile.
Reagovat
Vlk-v-trave
Souhlasim, udelal mi dnes Jirka radost:)
Je videt, ze si veril, a dobre ten zapas zvladl, nedal se ani rozhodit, kdyz ztratitl pochopitelne rytmus po te masazi na kurtu, kterou si Borna objednal....
Hodne dulezita zkusenost... take si myslim, ze potrebuje lepe zvladat mentalne zapasy, jakekoliv. Hru ma dobrou. Hlavne jeden z mala nasich, co je na servisu vic drzak nez naopak...

Uvidime, kdo na nej bude cekat v 2.kole, zatim to vypada na Eubankse... pral bych mu si udelat opacko s Cameronem.
Reagovat
Patik
Poraziť aktuálneho Corica nieje zrovna najnarocnejsia misia..vela ľudí predpokladalo vypadnutie Corica.
Reagovat
Vlk-v-trave
Anooo, jako vetsina predikovala, ze Draper vezme Nadalovi set, a to bude asi tak vsechno, co se v tom zapase stane a Nadal do toho druheho postoupi celkem vklidu...nebot to ten travar proste na 3 sety neuhraje...

Ja tu mam hlavne radost jak! A hlavne, ze jsme nemuseli trnout, ze to jde do 4.setu...nebo se drzet za hlavy, jak zvladne ten paty set...

Zahral hodne dobry zapas... a ty tady brbles...jak dite:)
Reagovat
farr
No zrovna Coric muze byt velmi nebezpecny soupeř, Papa Nadal by moh vyprávět smile. Jirka zahrál naprosto suverénně, přesvědčivě ani vteřinu sem nepochyboval, že by to snad mohl prohrát. Servis jistota, nedělal hloupé chyby. Hlavně ten servis, aby držel to je pak prostě velká výhoda. Naposled z českých hráčů Berdych, měl opravdu kvalitní podání a to je v dnešním ATP tenisu naprostý základ.
Reagovat
Marie9
Je to tam, klobouk dolů!Jirka hrál fantasticky, není co vytknout, ve třetím setu byl Čorich chvílema jen divákem. Gratulacesmilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Borna
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, dobrá trápenka. Nehrá dobre, šikovný ľavoruký súper, na houno lopty a ešte ho dali ako obhajcu nechať sa upáliť na zápas prveho kola v rámci day session.
Reagovat
Tennisfan77
Ten výsledek asi není podstatný, první kolo hrát čtyři hodiny určitě nechtěl.
Reagovat
insanezy_
Hezký Rafa, každej servisgem rupne ze 40-15 smile
Reagovat
farr
Moc pěkně se na to kouká, už na United Cupu ukázal dobrou formu, výkon se Zverevem super. Pokud udrží nastolenou laťku, nechci být nesmělý, ale i ten los nevypadá kdovíjak strašidelně, takže nejvyšší čas na průlom a druhý týden na GS v mužském podání to by byla paráda.smile Držím palce jen tak dál smile.
Reagovat
Vlk-v-trave
prekrasny obhoz BH po lajne zajistil Jirkovi ve tretim sete brejk, a jde do vedeni 3:1, pokud ho na servu potvrdi, verim, ze 4.set uz neuvidime:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na servisu je dnes Jirka opravdu drzak... 4:1:)
Reagovat
Vlk-v-trave
To uz je pomalu exhibice, na podani zatacka, pak winner po lajne, Borna uz ani nedobiha... dalsi serv, zatacka, prohoz k lajne do ruzku, kratky mic, Jirka v kurtu smecuje presne tam kam potrebuje:)

5:2, jeste jeden servisgem...a je ve druhem kole:)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Draper dnes hraje jak bůh... jenže podobný výkon je u něj anomálie, stejně tak u většiny mladších talentů... proto nikdy nedosáhnout konzistentních jako GOATové
Reagovat
Marie9
Jirka i Dalibor zatím nečekaný průběh, kdo čekal, ža oba povedou 2:0 na sety! Kluci jedééééém!smilesmilesmile
Reagovat
Petra86
Škoda, že se hraje na 3 vítězné.
Reagovat
Marie9
No, ale já jim věřím. Čorič i Munar jsou překvapeni a chvílema neví, co na ty kluky hrát.smile
Reagovat
Marie9
Jiří napodruhé proměnil break, super! Jen tak dál!
Reagovat
Vlk-v-trave
A jak!:)
Reagovat
Marie9
Fantastickysmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvely zaver druheho setu, opet brejk, a tak ma Jirka vyhodu ve tretim, ze bude zacinat na podani..:)
Doufam, ze ten zapas nebude mit vic jak 3 sety.:)
JInak Jirka skvely, tlaci se na sako, snazi se tvorit hru, dobry na servisu. Zatim pekna hra...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze Dalibor ve druhem setu uz ma opet brejk k dobru:)
Reagovat
Marie9
Corič MT, snad to Jirku nezastaví. Jiří pojď!smilesmile
Reagovat
Marie9
Jirka bere důležitý gem na 4:2smile smile
Reagovat
Marie9
Paráda, 2. set je doma.smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam Jirka pekne i ve druhem setu, na servisu vypada dost dobre, uz ma opet brejk k dobru, parada!:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Coric MTO:)
Masaz na kurtu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ta masaz na kurtu trochu Jirku vyhodila z rytmu, ale nakonec servis udrzel...
Hezky si dokaze jit pro volej na sako, a to vzdy potesi:)
Reagovat
Petra86
Dalibor v prvním setu překvapil.
Reagovat
Mony
Jako největší mazaksmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Set doma:)
Ale nevidel jsem, tak nejak je toho na jednu noc i rano pozehnane:)
Reagovat
Vlk-v-trave
se zranil behem exhibice s Djokovicem, a tak byl prinucen odstoupit z turnaje...
...aneb bromance na 3 veci, na h...y, na p.d, a na...h...o.

Pochopitelne tim atraktivita turnaje strme klesne...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nick Kyrgios withdraws from Australian Open before 1st round match because of a knee problem. Did get on court for the practice extravaganza on Friday vs Djokovic but misses main event. Big blow to tournament & Kyrgios, who had a breakthrough season in 2022

https://www.puntodebreak.com/2023/01/16/nick-kyrgios-baja-lesion-del-open-australia-2023
Reagovat
Vlk-v-trave
Na zacatku zapasu v tech vetrnych podminkach to vypadalo i nadejne na upset, ale pak se nejen uklidnil vitr, ale take presnost returnu Sasnovic, ktere delaly Brende ve druhem setu uz dost problemy. Sasnovic uz tam davala mnohem razantnejsi udery, krom tohu, kdyz musela na sako, skvele resila situace slajsem ven z kurtu, chytre...

V kazdem pripade slusny zapas Brendy. Vzhledem k tomu, ze ma 15 let, tak to klasicke - jeji cas jeste prijde, snad nemuze znit ani jako klise:)))
Reagovat
GaelM
Hlavně na povrchu, kde zatím mezi dospělými skoro nehrála... Věřím že na RG to už bude mnohem zajímavější, věk-nevěk smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Take verim:) ze na antuce to bude lepsi, tady na rychlem hardu, pri tech razantnich uderech se ale drzela statecne:)
Reagovat
A211
Hrála velmi dobře nehrála žádnou údržbu škoda 5:5 a 40:0 byl by asi TB a tam je možné vše.Oproti M.B dnes hrála tenis co má budoucnost.Jen tak dál.
Reagovat
dako
Kyrgios odstúpil z turnaja. Tak tá Noleho polovička vyzerá fakt smiešne. Stane sa, že niekedy sa takýto los zbehne, ale toto už začína byť tradíciou smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je to trapas, zaváňa to fixáciou.
Reagovat
Vlk-v-trave
JInak slusny ficak zapasu ceskych hracu/cek,... tak z tehle noci stvorit nejaky smysluplny clanek o vsech zapasech cr hracu/cek bude celkem slusna vyzva :D
Reagovat
Vlk-v-trave
No a koukam, ze svuj zapas zacal uz i Dalibor, takze
v tuto chvili 4 zapasy v akci:)
Reagovat
Blondie
Soudruzi, za dvě hodiny vstávám a už mi tu zpívá červenka. Držte pěsti Brendě a klukům i za mě, prosím! Sára ať z toho alespoň udělá drama.

Dobrou noc :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Spis dobre jitro:D
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zatim uvod zapasu Jirka s Bornou - dost parada:)
Jen aby mu to vydrzelo do konce zapasu:)
Reagovat
Patik
Ten Draper to je katastrofa vojde do kurtu a namiesto toho aby to zabil niekde ku čiare alebo do rošku on to umiestni na T-éčko..dvojmetrovy chalanisko disponuje slušným servisom a forehand ma slušný podpriemer..cit pre loptu žiadny dropshoty na stred kurtu..tenis adekvátny k jeho rankingu.
Reagovat
Patik
Samozrejme hneď ako som to dopísal tak začal dávat forehandy najlepšie v kariére..ináč Nadal dosť slušný výpadok..toto sú také Federerovske výpadky to už sú také znaky starcov ze neudržía koncentráciu viac ako set.
Reagovat
GaelM
Zatím velmi dobrý výkon, ale Sasnovich prokazuje zkušenosti a hraje chytře. Škoda prvního setu, takhle už to na postup úplně nevypadá :(
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, bohuzel zacina dobre vyuzivat i slajs, rozhodne jednoduche to ve 2.sete nebude, ale uvidime:)

ovsem jen co jsem to dopsal, opet Brenda tlaci z toho BH ten mic ultimatne k lajne, takze to jde do autu:( a uz musi odvracet dva BB. Prvni pekne esem:-O neskutecne, druhy na nohy, Sasnovic do saka...wow.!
Reagovat
Vlk-v-trave
Eh, prez shodu Sasnovic nasi Brendu brejkuje...:(
Reagovat
Blondie
Fandíte Barče, nebo Sáře?
Přiznám se, že (nic proti Barče) já spíš malé Sáře :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Brende:)))
Reagovat
Blondie
Tak to je jasný!
Reagovat
Vlk-v-trave
No na tom servise se fakt nedarilo, krom toho Brenda na tom BH to chce moc tlacit k lajne, skoda, mozna dat i tu jednu vymenu, dve navic, ale jasne a 15:)

Kazdopadne prvni set urcite nebyl spatny, a je jasne, ze potrebujeme vice vetrne podminky, aby mela Brenda vic sance na returnu a nechytala naopak silne udery ze sveho servu od souperky.

Skoda nekterych momentu, ale na 15ctku zatim dobry:)

Zatim to nevypada ve druhem setu, zeby se podminky zmenily, takze ty udery co jdou od Sasnovic jsou presnejsi, Brenda bude mit plne ruce prace ve druhem, ale myslim, ze si to uziva:) A to je dobre, rozhodne je vic nez vyrovnanou souperkou.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom sete to bolo herne niekde na úrovni United Cupu, s rozdielom; že dnes má Nadal proti sebe menej skúseného súpera.

Rafael má slušný pohyb, ešte stále je tam však pomerne dosť nezvyčajných nevynútených chýb, a zlých herných rozhodnutí. Musí na tom popracovať, prípadne to príde samo väčším odohratím zápasov.
Reagovat
dako
Tu ti musím oponovať. Dnes mi príde zatiaľ Rafa veľmi solídny. Podanie šľape, FH tiež solídny, dlhšie výmeny si vie uhrať. Až na jeden horší gem na servise zatiaľ nemal nejaké dlhšie hluché miesto. Na to, že je to prvé kolo, že proti nemu stojí Draper, ktorý vie hrať agresívne a vie dostať súpera pod tlak, je zatiaľ v pohode.

Snáď to tak pôjde ďalej. Vamooos!
Reagovat
dako
No a kým som to písal, tak Rafa zahral gem blbec.
Reagovat
insanezy_
Tlhle jeho prosravank ssrvisu ze 40-15 ndbo 40-0 je uz takovej evergreen
Reagovat
insanezy_
No napsal jsem to krasnesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted Brenda skvela na servisu, dobra reseni... ve vymenach vic micu na nohy Sasnovic a trebas to i pujde:)

Opravdu skvele udrzeny serv...
Reagovat
Vlk-v-trave
a hned 3 brejky, ktere si "trochu vypracovala" i ta Sasnovic, prvni bez sance..., druhy bohuzel na Bh Brenda vyhazuje, na to mBH jak moc chce k lajne, jde to dost do autu... treti bez sance, dobre umisteny mic po returnu Sasnovic na lajnu, ta se bohuzel na BH ted dobre trefila...je to ve shode...skoda:)
Reagovat
EllNino
Skoda
Reagovat
Vlk-v-trave
No bude ted muset Brenda na tom servu carovat:)
Snad to dostane do TB.
Reagovat
frenkie57
Brenda prohrála první set, ale hraje bez bázně a hany. A to je na ní sympatické. Věřím ještě v nějakou zápletku.
Reagovat
Vlk-v-trave
JJ, souhlasim bojuje paradne, je treba brat v uvahu, ze nemuze mit tak silne udery ve vymenach jak souperka... i proto asi tlaci z bh tak na tu lajnu ale mimo to dokaze hrat velmi vyrovnany zapas. Skvele!
Reagovat
frenkie57
Škoda těch 3BB, mohlo to jít do TB nebo lépe. nevím, nevím, jestli si Brenda teď podrží podání.
Reagovat
Liverpool22
nepodržela 5:7 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No, tomu se rika paradni vstup do turnaje:)
Takovy Brejk Open:)
Reagovat
EllNino
2:0 :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobre ze tam slusne fuci, tim se snizi ten rozdil u hracek na servu, a ten technicky servis bude mit slusnou hodnotu... krom toho Brenda ve vymenach presnejsi...
Reagovat
Vlk-v-trave
Vitr utichl...a uz je to 3:3:( skoda...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele Denis v dalsim kole, tak jeste 5 vyhranych zapasu a je ve finale:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted Brenda na servisu bez sance, Sasnovic jde servirovat na zavreni prvniho setu...stale bezvetri...zarid vitr!:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ted ma k dispozici Brenda 3 brejky, slusne bojuje!
A hned prvni bere po pekne bh lajne... parada... set jeste neni ztraceny:)
Reagovat
Pavlis
Petra dnes hrála dobře. v prvním setu to bylo vyrovnané, ale v TB zase 6:3, obráceně. To bylo super. Peti to tam v zápase všude padalo, servis měla lepší. Ve druhém setu možná pomohlo zalezlé sluníčko. Soupeřka odpadla. takticky to kvítí umísťovala dobře, úderovou jistotou hýřící rozhodně více. Jen tak dál. Gratuluji jí výhře.
Reagovat
EllNino
Takze nam to mezi holkama dneska rozsekne Brenda :)
Reagovat
frenkie57
Brenda už hraje a hned brejkla Sasnovič.
Reagovat
Marie9
Petra druhý set v suchým triku, gratulacesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zacinaji se nam rysovat hezke atraktivni zapasy 2.kola AO23 u holek; zatim paradni 2 trhaky:

Raducanu vs. Gauff
Collins vs. Muchova
Reagovat
EllNino
Kez by postoupila CoCo Vandeweghe, mohla by si zahrat s Petrou :))
Reagovat
Vlk-v-trave
jooo, to by byl ulet...ale myslim, ze CoCo nema moc sanci, je hodne z formou daleko od toho, co hrala drive...to by musela Petra kravit jak Denis, a to nevim jestli i ta Petra zvladne:)
Reagovat
Blondie
Krasomila se rozjela. No paráda, mám radost!
Ve druhém setu začaly věci fungovat a rázem ušetřila trochu sil. První set zapomenut ;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Parada Kaja, tohle vitezstvi je opravdu dulezite, ikdyz bylo videt, ze se ji do nejakych behavych vymen moc nechce... tak ukazala, ze proste ma ten cit pro mic paradni..., tedy pokud nemusi jit moc do behu:)

To takticke MTO a divadlo bylo trapne, ono potom, chudak holky, kdyz jim fakt neco je, tak ta duvera fans hooodne slabne, diky takovym situacim jako dnes...:(

V dalsim kole nas ceka trhak - a mozna nejen 2.kola, kdo vi, snad prvniho tydne:)
Reagovat
EllNino
Gratulace, no a na zapas Muchova - Collins se moc tesim, Kaja ma sanci na pekny upset :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja se taky tesim, nebot obe mam rad, takze jak jedna rupne, tak to tolik bolet nebude, ikdyz vic bych si pral Kaju:) pochopitelne:)
Kazdopadne na 100% bude nejaka oblibenkyne aspon ve 3. kole:D To je jistota.
Uvidime v jake kondici nastoupi Danielka, nevypada uplne ok. Hodne chyb...dost z silneho FH, prestreluje, neci sie komfortne, ale Danielka je opravdovy killer na kurtu:) Takze ona zadarmo neda ani pul micku:)

Bude to peklo:)
Reagovat
Marie9
Muška v klidu, gratulace k postupu.smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Blondie
Juchů. Jedem, Petí, jedem!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
proč MTO? neviděl jsem...
Reagovat
PetaM
Hlava. Jako vždy. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
nic ji neni... pisu nize... diskuse na tema co ji asi muze byt s pani osetrujici na nekolik minut, tak ji nakonec zmerila tlak...a sla znovu na kurt...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Cili takticke MTO, chytnout nejake to momentum... nebot po zmereni tlaku jaksi se nic neprokazalo...

Bohuzel to Kaju dost dostalo z rytmu, ted bojuje na servu, aby ho udrzela, a dale Tsurenko tam jako ukazuje, ze ji jako fakt neni nejlepe atd...

Proste to mentalne ten zapas nedava no... snad se Kaja dostane zpet do sveho pohodoveho rytmu hry. Ovsem chcili to muze trvat...:(
Reagovat
Diskord
tohle dělá pravidelně když prohrává
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja ji uz nachytala doslovne na hruskach, ultimatni prohozy k lajnam, drop, Tsurenko to paradne vsechno dobiha, dava ji winner, ze ktereho se raduje, takze najednou z toho divadla, jak ji neni dobre vykon jak Nadal...

Jak bych byl na empajru, tak slezu a poslu ji na letiste:D

Takhle prasit tak peknou hru jak tenis...

Nastesti nas fedex v sukni, prozkousela, pochopila, ze z ni chce udelat kravku, tak si vpohode ten brejk vzala zpet.

Ted by to uz mela Kaja vklidu dat. Vypada to, ze ji to divadlo nakoplo ted i k lepsimu vykonu:)
Reagovat
PetaM
Petra ubrala na razanci a jak to najednou jde. ;) :)
Reagovat
Blondie
ROAAAAR!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja vstupuje hned brejkem ve druhem setu... k tomu ji staci pohodova retro hra jak na plazi...:)

Ma fakt paradni cit pro mic - skvele citi servisy souperky, dobre returnuje, coz je dulezite, nebot jinak by se asi Kaje uplne nechtelo do nejakych narocnych behavych vymen.

Doufejme, ze to Kaje vydrzi, a tenhle zapas ji povzbudi do dalsich boju v turnaji... jen to nezkravit tak skvele rozherany zapas -
zatim s minimalnim usilim, maximalni vysledek, ktery se da uhrat:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tsurenko totalne mentakne dole, bere si MTO, po dlouhe diskusi s pani osetrujici, co by ji tak mohlo byt, se nakonec pan irozhodla ji zmerit tlak:)

Akce rozhodit Kaju je jasna, a po prvni vymene, kdy Kaja dava aut na urovni Denise, tzv. denis outstanding aut je jasne, ze Kaja je vyhozena z nejakeho rytmu hry, uz tece na servu 0:40 a Tsurenko dale predvadi hru, neni mi dobre...
Reagovat
Vlk-v-trave
tak slusny ulet:) Ale byl to urcite krasny napinavy zapas na prvni kolo. Ovsem dostat se nad 50 UEcek...to je tak nejak mocz jeji strany drsnarna...
Sice Danielka postupuje, ale nevim, nevim jestli vydrzi fyzicky tenhle turnaj...

Jasne momentum, hozena raketa, uz jsem se bal, ze to neudela:D Nastesti s ni prastila zarvala a udrzela se ve hre...o druhe kolo.:)

Pekne dramo na uvod majoru:)
Reagovat
Vlk-v-trave
55 / 56
Tak ji to spocitali na 56 nevynucenych a 55 winneru:) Dost po tyci:)
Reagovat
EllNino
Psycho tyjo :)))
Reagovat
Blondie
Nejde to... a jestli ji v TB nepodrží servis, bude to blbý :(
Reagovat
Blondie
Ach jo... bojím sa o Peti, nevypadá moc dobře :/
Reagovat
PetaM
V čem nevypadá moc dobře? :)
Reagovat
Blondie
Uvařená, netrefuje kurt, servis nefunguje :(
Reagovat
PetaM
Kromě toho, že je teplo, si podle mě za zbytek může sama. :D
Reagovat
Blondie
Ech, hádám, že za nefunkční servis nemůže koala.
To je snad jasný, že to jde za ní, ne? :D
Reagovat
PetaM
A přitom stačilo ve druhém gamu být v klidu a mohlo už být dávno jasno. :D Ale jinak hraje normálně. Zatím jí to baví. :D
Reagovat
Blondie
TB zvládla pěkně, teď se, zdá se, i rozjela. Juch!
Reagovat
Vlk-v-trave
si pekne vypracovala brejkovou situaci, pekny return na FH, a klidnou a trpelivou hrou ten brejk dala, pekny vstup do zapasu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No Kaja ten brejk potvrdila, ale take zahrala rekordni micek, ktery nabral vysku, ze se dostal mimo zaber kamer a sel do autu malem za tu ochrannou sit po boku na kurtu:)
uf...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja si vypracovala dalsi brejk paradnim dropem, ale nepodarilo se ji brejk promenit... kazdopadne souperka nabizi dalsi:) a ten se jiz trpelivou hrou podaril.
Na to, ze se Kaje behat az tak moc nechce, dost chce resit udery technicky, je fakt ten prozatimni vysledek paraaadni:)
Reagovat
PetaM
Škoda, že Petra z jedné strany při servisu nic nevidí. :D Zatím to ale zvládá dobře. Jen by to chtělo break.
Reagovat
Blondie
Brejkni ji, Péťo! Teď. Do that, baby
Reagovat
Blondie
Myslím, že Peťa po tom fandovi brzy hodí raketu :D
Reagovat
frenkie57
mně fakt "baví". Sakkari s Číňankou má komentář v cz, Kvitová pouze ve španělštině. Asi je to podle toho, co vysílají na eu1 a eu2, nikoliv po streamu.
Reagovat
Blondie
Nýýý. DF ne, nie, nět, no, nope, nein!
Reagovat
Vlk-v-trave
Tipuji, ze Petra zacla svuj zapas:D
Reagovat
Blondie
Ano XD
A zdárně pokračuje v prasení. Peti, no tak, chápu, že je to GS, ale..
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak ta Amanda, to je fakt supa, a dalsi me asi ceka, nebot ta Danielka, to je psycho:D
Reagovat
Vlk-v-trave
A jestli ji to koleno vydrzi, a podari se ji nejak ten zapas urvat, tak to asi moc dobre dal nepujde, a jen je otazkou casu, kdy proste totalne odpadne...:(
Tak aspon jeden zapas Danielko:)
Reagovat
Vlk-v-trave
44 nevynucena a z FH... to jsou paradni supy do autu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak Danielka dosahla peknou zlatou 50tku nevynucenych...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Konecne Danielka zacla rvat jak urvana z retezu po vyhranem servgemu, je nadeje, ikdyz trebas ta pekne hozena raketa, to uz vypadalo na pekne momentum... ale asi malo...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
tahle kočka by si s tou ukřičenou nesympatickou američankou zasloužila otočku smile
Reagovat
frenkie57
No má nakročeno. A kočena to fakt je velká, líbezná tvářička.smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
hlavně působí na kurtu hrozně fajn, žádné negativní emoce, klidná hezká holčina
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
set tam je smile tak ještě druhý smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvido a jeho prvni ostry zapas sezony:) Na servisu behem prvnich dvou setu spis zavadi mic do hry, a to je tedy uspech, ze ty prvni dva sety dopadly jak dopadly.
Na returnu obcas vytahne par dobrych uderu, ale na BH to je hodne daleko od toho, co jsme u neho zvykli, na FH je to primo drsny pohled.
Ale uziva si to, to asi jo, nebot ve tretim Kvido zahral paradni tweener, ktery mu poslal Cerundolo do auto, nebot necekal, ze ho zhraje tak dobre...
vubec to byl slusny ulet...Kvido uvadi mic do hry, ne uplne zdarile, Cerundolo posila mic k pred Tecko, Kvido dobiha, posila na raketu Cerundolo, ten vpohode prehodi Kvida, ktery se musi vracet za BL, zahrava vklidku paradni tweener, na ktery neni nasazeny hrac tohoto turnaje pripraven a soupne to do autu:)
Kvido je uz ve tretim gem dole, takze to smeruje k estetickemu vysledku ve trech...
No, na to, ze tam prijel to proste zkusit, a tohle je prvni ostry zapas od zkousky v listopadu, je to spis k zamysleni, co ten turnaj ma za nasazene hrace:) Kteri tak tak ten jeden set s tim jednim brejkem uhraji, a na svem servisu jsou casto i prez shodu... proti hraci, ktery vypadl uplne z rankingu...a vypada, jak by prave prijel z Disney Landu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, a Argentinske derby je za nami:) Uroven hry nebyla nejak oslniva... hlavne ze strany Kvida, ale vydrzel dohrat do konce:)
Reagovat
A211
Viděl jsem Marii neměla čím by dělala body údery měkké krátké žádná pestrost.A připadla mě taková ustaraná.Brzo začne Petra K.
Reagovat
tommr
lonská dobrá forma se zdá být ztracená v nenávratnu. Je to škoda protože současná Andreescu byla určitě hratelná ...
Reagovat
EllNino
Skóre kruté, tři sety se z toho určitě v obou případech uhrát daly

Tady se ale výhry moc nečekaly bohužel, dneska hrají spíše outsiderky

Hodně štěstí ostatním holkám a klukům smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Behem argentinskeho derby jsem pokukoval hlavne ke Katerine, ale zabrala az ve druhem setu, nejake sve momenty mela...no...spis ale zklamani. Moc se ji nedarilo...je to skoda.

Shledl jsem jen par vymen Marusky s Biancou, ale chytl jsem jednu paradni, kdy Maruska koncila paradnim volejem na saku...jinak z tech par minutek to vypadalo, ze nam ta Bianca tu Maruska doslovne na kurtu utluce...baba jedna, ale neprijemna:D)))
Reagovat
misa
Marie by měla problém asi s každou hráčkou z první stovky v pavouku letošního AO.
Reagovat
EllNino
Letos ano, nevim, co se pres zimu stalo, ustrasenost v primem prenosu
Reagovat
misa
Třeba nezvládá tlak očekávání, který na sebe naložila po loňské sezoně.
Reagovat
Blondie
Kde má Maruška bandasku?!
Reagovat
frenkie57
To bude ono! Není Bouzie bottle, není výkon.smile
Reagovat
tommr
v prvním setu bez šance. Ve druhým setu favoritce zle zatápěla, ale bohužel to do třetího setu nedotáhla, Nicméně to byla porážka se ctí ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Katka se snažila a podle mě měla 2x velkou šanci na obrat - při stavu 4:2 vyházela vlastní serve a pak měla po MB 2 nebo 3 BB a ty nejlehčí míče sama zkazila. Škoda přeškoda...smile
Reagovat
Blondie
První kočka out :( škoda Kačky...
Reagovat
Blondie
Ta Pegula!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdo je ta Gadecki, co zametá s Carevnou?smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to je mladší carevna, Polina smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díky, už koukám, máma z Ukrajiny, otec neznámý a loni AO nehrála, protože odmítla očkování. Tohle vítězství ji muselo potěšit.smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak koukám dvojnásob, protože o mladší Carevně jsem vůbec nevěděl a že by se probojovala do MD na GS už vůbec.smile
Reagovat
Blondie
Skvělý, Sini!
Reagovat
Blondie
Srovnáno.
Ale Kačka vidí, že když hraje svůj top tenis, má šanci!

Cori hraje skvěle.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak v BJKC ji smetla. Ale teď ji bohužel pustila zpátky hke kormidlu, když zahrála dva debly a chyby k tomu. Výsledkem je stav 4:4 namísto 5:3 nebo 1:1 na setysmilesmile
Reagovat
Alien
BJKC? Jaký BJKC?
Reagovat
misa
Maruška letos hraje nekonkurenceschopný tenis. Po loňském roku velké zklamání.
Reagovat
Blondie
Snad se ještě rozjede... Je přece jen začátek sezóny.
Reagovat
frenkie57
Na AO to ovšem nebude. Bianca jí toho zase tak moc nedovolí, myslím, že si pohlídá i druhý set a Maruš pojede domů.
Reagovat
misa
Zahozené brejkboly. Nemá vůbec formu, neustale opakuje krátké míče na střed. To loni hrála o dost delší údery.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ví někdo, kdo je ta asiatka v lóži Katky?
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
První gam soustředěná a od té chvíle v lese smile vraždění nevinátek
Reagovat
Blondie
Livesport mylně uvádí, že byla Maruška breaknuta. Teprve jde ale podávat :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tam už jsem si zvykl na ledacos... Dlouhodobě mizérie.
Pěkný australský večer, mimochodem smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Nenela
Takze je to konecne tady! Prosim vsechny, kteri muzou ponocovat, protoze nemusi rano do roboty, aby zde psali komenty, jak to vsechno probihalo smile
Abychom si my kancelarske krysy mohly aspon zprijemnit rano v kanclu poctenim fundovanych komentaru k vysledkum pri kafickusmile
Reagovat
Blondie
Tak joooo :D
My kancelářské krysy, co máme kancl tam, kde právě sedíme a KDY právě sedíme, se pokusíme :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je to paráda mít kancl doma :D stačí sejít schody a jsem v práci :D
Reagovat
Blondie
smile :D

Jsem minule vstávala v 00:30, v 8:30 odevzdala práci, kterou jsem sepsala u tenisu a odpadla :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
tommr
já sice ponocovat budu, ale na komenty asi nezbyde čas protože program je tak nahuštěnej že člověk neví na co se dívat dřív natož ještě něco psát ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile ano 1. kola jsou vždy náročná smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty to zvládneš, já ti věřim :D co mám říkat já, kterej musí psát články a první dny vidí leda .....
Reagovat
tommr
no nezávidím ti to ... smile
Reagovat
Blondie
Previeeeeeew!
Reagovat
dadaft
Grandsláááááám

................. už bylo na čase smile
Reagovat
Stippy
To by bylo oživení, uvidíme v druhé polovině roku.
Reagovat
paddy
jen na okraj, mě tam vychází Andreescu a Tsurenko
Reagovat
smazaný uživatel
Súpera akého bude mat Nadal v prvom kole nebude mat Djokovic prvych 10 dní :)

Draper so skalpom Tsitsipasa, z posledného GS dokonca Felixa je dozaista ostrym startom. Navyše lavák, s ktorým Nadal nikdy nehral. Výhodou može byť, že ťazšie zapasy dajú Nadalovi momentálne viac, teda ak sú zároveň vyhrané :)
Reagovat
Pe3k
Většinou pláčeš až po zápase, tentokrát už před?

smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej hej, plačem po zapase, ale moc toho plaču pri 22GS a zhruba 60 startoch na GS nebolo smile
Reagovat
Pe3k
Pláčeš tady často, jsi jako žena, takže se vlastně nedivím, že se za ní vydáváš smile První kolo a už takový strach...Rafa goat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Strach máš ty, že ti pracák nepreplatí sociálnu dávku, ty malá ostravská brzdička.

Ja mám šport ako entertainment, bavím sa ako Nadal vyplieskal Federera a poslal ho na smetisko dejín. Epický boj velkej trojky sa pre teba skoncil absolutnym failom, tvoj fanusikovsky zivot skoncil, si mrtvy.

Mozes sa tu mrvit vo svojich agonických kŕčoch a drukovať Djokovicovi, čo iné ti zostáva :)
Reagovat
Pe3k
Federer vyhrál 7 z posledních 8 zápasů z Nadalem, takže to musel pro tebe být opravdu kvalitní "entertainment" smile Vem si raději tabletku na uklidnění, už to zase nezvládáš smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, sedem z posledných mohol vyhrat, ked v celkovom súčte H2H napriek tomu skončil ako handrička. Možno preto sa s nim stotožňuješ a je ti blizky :)
Reagovat
Pe3k
Takže Nadal prohrál 7 z posledních 8 zápasů s dědkem Federerem a s Djokovicem neuhrál na hardu set už 10 let smile a teď je jeho největší místní fanda posraný strachy už před prvním kolem smile
Reagovat
Patik
Nadal za 6 hodín začína obhajobu a ešte som nepočul žiadne pred-výhovorky prečo možno neobhaji. Zatial len o hrozných loptickach s ktorými sa nedá hrať topspin..co je Rafa tento rok žiadne umieranie ani mindgames..zranena noha posledny turnaj kariéry nič..?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
*pseudo obhajobu

Novak Djokovic bude obhajovat řádný titul.smilesmile
Reagovat
Patik
Ja som s tým v pohode Nadal nech pekne obhajuje veľmi rad si pozriem ako to obháji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si si trošku zahejtoval, ako správny životom zatrpknutý jedinec, možes dopiť zvetrané tretinkové pivo zo včerajšieho večera a pomaly na lôžko, ráno opäť budíček.
Reagovat
Marduch
Na rozdíl od RG může být uvolněný. Může, ale nemusí, i protože má defakto nahráno z loňska.
Reagovat
mahycek
Ahojte, mám otázku: Nevíte, které zápasy od 01.00
dává Eurosport 1 a Eur. 2 ?? Už vloni to bylo občas uvedeno, teď zatím tam ještě nic není.
Myslím vysílání Eurosportů koho budou dávat ve
vysílání. Třeba 2020,2019,2018 to tam měli vždy
večer uvedené (program). Nebo, kde to mám hledat?
Díky. Mahycek
Reagovat
gigin
Předběžný program vysílání Australian Open v pondělí 16. ledna.
E1
1:00
Kateřina Siniaková (CZE) vs [7] Coco Gauffová (USA)
[6] Maria Sakkariová (GRE) vs Jüan Jüe (CHN)
[1] Rafael Nadal (ESP) vs Jack Draper (GBR)
9:00
[1] Iga Świąteková (POL) vs Jule Niemeierová (GER)
[7] Daniil Medveděv vs Marcos Giron (USA)
E2
2:00 (po skončení přenosu golfu)
[3] Jessica Pegulová (USA) vs Jaqueline Cristianová (ROU)
[10] Hubert Hurkacz (POL) vs Pedro Martínez (ESP)
[24] Viktoria Azarenková vs Sofia Keninová (USA)
9:00
[3] Stefanos Tsitsipas (GRE) vs Quentin Halys (FRA)
[10] Madison Keysová (USA) vs Anna Blinkovová
Všechny zápasy US Open na platformách Eurosportu Eurosport.com a Eurosport App.
Reagovat
tommr
Katka má strašnou smůlu na losy a nejinak tomu bylo i letos. Jediným pozitivem tohoto losu je to že Katku nejspíš uvidíme v smile televizi, protože Gauffová je tam skoro pořád ...
Reagovat
darek.vrana
Přesně:-). Gauff a Tiafoe mají permanentku na obrazovky, z nějakého záhadného důvodu;-).
Reagovat
Oin
Neviděl bych to tak černě.
Reagovat
tommr
Van Uytvanck má sice katastrofální bilanci s hráčkami top-20 ale zrovna Petru už dokázala porazit a ještě k tomu na OH. Utkání mělo šokující průběh když Petra úplně odpadla za stavu 7:5 3:2 a Van Uytvanck vyhrála posledních 10 her ... smile
Reagovat
Alien
To snad není ani pravda?
Reagovat
com
ale je smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist