1. den na Wimbledonu: Start čeká na pět Čechů i Federera

21. 6. 2010, 08:55
Previews 65
Pět českých tenistů včetně mužské jedničky Tomáše Berdycha by se mělo představit v pondělí v první den Wimbledonu. Svou pouť za obhajobou titulu na londýnské trávě zahájí v prvním utkání na Centrálním kurtu Švýcar Roger Federer, jehož soupeřem bude Kolumbijec Alejandro Falla.
Profily hráčů

Semifinalista Roland Garros Tomáš Berdych si zahraje na kurtu číslo 12, jenž patří k dvorcům s větším hledištěm. Jeho soupeřem ve třetím duelu dne bude Kazach Andrej Golubjov. Čtyřiadvacetiletý Berdych nezvládl první kolo Wimbledonu jen při své premiéře před šesti lety. Nejdál došel v roce 2007 do čtvrtfinále, loni vypadl v osmifinále.

Na menších kurtech budou v akci české ženy Sandra Záhlavová, Lucie Hradecká, Renata Voráčová a grandslamová debutantka ve dvouhře Andrea Hlaváčková, jež bude mít proti talentované Lertcheewakarnové z Thajska výhodu rozehranosti z kvalifikace.

Obhájce titulu Roger Federer podle tradice zahájí pondělní program na centrálním kurtu proti Kolumbijci Fallovi. Pokud letos uspěje, může vyrovnat rekordních sedm titulů Peta Samprase.

V neděli přišel před novináře, několik minut mluvil o výkonu švýcarského fotbalového týmu, ale také řekl: "Na Samprasův rekord myslím, chtěl bych ho překonat."

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní porgram (21. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.), Robsonová (Brit.) - Jankovičová (4-Srb.), Djokovič (3-Srb.) - O. Rochus (Belg.).
Kurt č. 1 (14:00):
Anderson (JAR) - Davyděnko (7-Rus.), Ram (USA) - Roddick (5-USA), De Los Riosová (Par.) - V. Williamsová (2-USA).
Kurt č. 2 (13:00):
Clijstersová (8-Belg.) - Camerinová (It.), Fish (USA) - Tomic (Austr.), Schiavoneová (5-It.) - Duševinová (Rus.), M. Gonzalez (Arg.) - Hewitt (15-Austr.)
Kurt č. 6 (13:00) - 2. zápas:
Klejbanovová (26-Rus.) - Záhlavová (ČR).
Kurt č. 11 (13:00) - 3. zápas:
Hradecká (ČR) - Lepchenková (USA).
Kurt č. 12 (13:00) - 3. zápas:
Berdych (12-ČR) - Golubjov (Kaz.)
Kurt č. 14 (13:00) - 2. zápas:
Lertcheewakarnová (Thaj.) - Hlaváčková (ČR).
Kurt č. 15 (13:00) - 4. zápas:
Voráčová (ČR) - Grothová (Ausrtr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Laura Robson zatím super. Nehraje svůj nejlepší tenis, je pochopitelěn nervózn ía a dělá chyby, ale toto bude prostě grandslamová vítězka do pěti let. Škoda toho losu, třeba ale ještě proti Srbici otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vybírá si nováčkovskou daň no, je to pochopitelné, první grandslam mezi dospělými, ale jestli toto je premiéra a začátek, tak se můžeme jenom těšit, co bude předvádět za 4,5 let, možní i 3. Myslím, že Britové by naděje měli vkládat místo do Murrayho do ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ale toto nieje jej grandslamová premiéra medzi dospelými.. ak sa nemýlim tak na minulom Wimbledone takmer porazilu Danielu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, ale i tak na svůj skvělá. Dokáže Jankovič přehrát ve výměnách, skvělý servis, forehand, backhand taky dobrý, jen pohyb by mohla trošičku vylepšit. Vše ale přijde s věkem, i těch chyb bude méně, vždyť má pouze 16. Až si říkám, že jsem fatk starý, když mám necelých 18 a na grandslamu hraje holka v 16.
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš pravdu. Veľmi perspektívne dievča a to je pre ženský tenis len a len dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovič už podával na vítězství za stavu 5:3 a Robson ji brejkla zoátky a teď srovnala na 5:5. Britové v ní mají poklad, neuvěřitelné, jak dokáže v jejím věku držet krok s bývalou jedničkou a ted čtyřkou, navíc má více vítězných úderů.
Reagovat
Stan_Borowitz
přečetl jsem si původní zprávu, ze které je přeložen text s titulkem "Federer si na úvod přeje rychlé vítězství, kvůli fotbalu", ale nikde jsem tam nic takového, co se v tom titulku tvrdí, nenašel. Naopak, Federer říká, že zápas bude určitě delší než dvě hodiny (což se naplnilo). Čili nečekal hladkou výhru. Kromě toho řekl na adresu Nadala: "Jsem rád, že je zpět. Rád ho vidím hrát na každém turnaji. Mám pocit, že jsem zase viděl toho starého dobrého Rafu, kterému se na antuce dá jen stěží sebrat set nebo ho porazit. Proto jej bude neuvěřitelně těžké porazit i tady ve Wimbledonu."
Reagovat
smazaný uživatel
Ten německý Sport1 (dříve DSF) je extra žumpa. Od 13 hodin nejdřív nic nevysílali, teď se hraje několik utkání a oni dávají ze záznamu Clijsters.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, já měl DSF (ještě ten původní) docelá rád. O vánocích tam dávali MS v šipkách, na to jsem koukal moc rád. Jenže kabelovka tam pak místo toho dala Novu Cinemu, což je děs!
Reagovat
smazaný uživatel
Vysílání DSF byl loni při Wimbledonu úplně stejný hnus. Odpoledne nejdřív komerční bláboly, pak zkrácené záznamy a nakonec i ten nějaký živák.
Zlaté BBC, momentálně výběr až ze 6 kurtů. Na satelitu zadarmo, parabola 80 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera uz nebavilo prechadzat prve kola po hodine a pol na kurte.
Dnes si chcel zatrenovat a to sa mu aj podarilo a futbal sa mu samozrejme nahrava :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zestárl o tisíc let! Díky bohu za ty dary. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pohoda je to sport, nic nie je iste. vobec nie je potrebne sa stresovat :).
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevidela jsem to, jen vysledky, ale musim rict, ze tohle je teda Federera nehodne... "kral travy" a uz v prvnim kolem proti outsiderovi ztrati 2 sety, to je opravdu otresne...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem měl tu kliku, že jsem to viděl až od stavu 5:5 ve čtvrtým setu. Takže jsem tolik netrpěl. Ani se Federer z toho vítězství moc neradoval, odcházel jak zmoklá slepice.
Reagovat
smazaný uživatel
začátek jak z románu to teda fakt není... ale počítá se vítězství. Uvidíme v dalším kole, možná se dočkáš:)
Reagovat
Stan_Borowitz
z pekla štěstí. Ale to potřebují i ti nejlepší...
Reagovat
majjkaa
Najprv srati dva sety potom da kanara :))) ja z neho nestiham...
Reagovat
carolyn
Kdepak je posměváček Barney? Jak je vidět evidentně si nenechá ujít žádný zápas Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes si to nezaslouzil
Reagovat
smazaný uživatel
No koukam, ze i Cilic nezacal nejlepe, uz prohrava 2:0...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, šášo. Falla to podělal ještě víc než loni v Paříži Haas. 2-0 na sety a ve třetím má 4 brejkboly na 5-4 a nic z toho. Ve čtvrtém setu pak podával na výhru a opět rupnul. Zbytek jedna velká ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to vypadalo jako by mu nekdo lupl odmenu kdyz toho necha...zvladlo to letos vic hracu,ale je fakt pouze na 2 vitezny.
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovo. To je prostě Federer, může hrát proti outsiderovi na grandslamu sebehůř a stejně vyhraje. Je to prostě víězný typ.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhodobě nejlepší hráč na světě, nakonec to dopadlo dobře pro něj, i pro tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to delal, ten Falla? Videla jsem 40:0 pro nej a najednou 40:40... a u statistik mi nic nenabiha :-(, ach jo... skode, ze jsem v praci, clovek se nemuze ani divat...
Reagovat
smazaný uživatel
Co to dela, jsem myslela... clovek od toho rozruseni ani neni schopen ovladat prsty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kombinace: Federer se velice lehce zlepšil a hlavně Falla se z dané situace lehce po... . Kdyby proti Rogerovi stál někdo s většími zkušenostmi z centru Wimb. a s větším "zvykem" porážet velká jména, letěl Fedex dom. Jsem hodně zvědavý na (případný!) další zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja koukam, ze se z toho asi trosku sesypal... ted to snad vypada i na kanarka...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo... ale buďte na něj mírní, i když jste chtěli vidět Federera klepnutého v prvním:). Si to vezmi: 2:0+break v PRVNÍM kole na WIMBLEDONU proti FEDEREROVI? Jak by někdo mohl čekat od hráče jako je Falla, že se nepodělá? Kdokoliv, kdo se na grandslamech nedostává přes první kola, by se sesypal.
Reagovat
smazaný uživatel
S BOZOLJACEM??
Reagovat
smazaný uživatel
snim ci bdim? Je pravda, ze Feda uz ztratil dva sety?!! Ted jsme si pustila live scores v praci (driv nebyl cas) a nejsem si jista, jestli nemam vlci mlhu...
Reagovat
smazaný uživatel
bdíš, ale vsadím boty, že pro tebe je to jako sen :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, trosku skodolibou radost mam :-), jen se mi zda, ze kdyby nebylo Rogerovych 18 es, tak to mohlo vypadat jinak, holt podani je podani...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, kdyby nebylo Rafových superrychlých nohou, mohlo to vypadat kolikrát jinak. Kdyby nebylo Murrayho returnu před rokem dvěma, vypadalo by to úplně jinak. A kdyby Roddick neměl ten servis, plácal by se kdoví kde. Kdyby Jankovic neměla takovou parádní obranu, nikdy by se na no. 1 nedostala... No ne:)? Tedy, o co jde?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím ale, že Berdych nebo i Hewitt by dneska -- kdyby zahráli aspoň trochu standrdně - rogera v pohodě dali. Po většinu těch čtyř setů to byl tragickej výkon. Jak říkám, Falla žádný oslnivý tenis nepředváděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tragicky hrál.. ale o Falla že nepředváděl nic extra? Nevím, vidím to jinak (samozřejmě kromě 5. setu zatím).
Reagovat
smazaný uživatel
Na kdyby se nehraje,ale pokud bych to nevidel primo- neveril bych! V co verim, ze cele to s timto vykonem nevyhraje!! Kdokoliv jiny nez FALLA by zaver 3 nebo 4 setu zvladl!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál solidně, ale i jeho solidní hru bych přirovnal třetí lize. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Matej: ok, dejme tomu :)
Rimm: jj, s tímto nevyhraje, a v to nevěří asi ani on. Počkejme si na možný další zápas... Teď se těším na Berďu! Spojme síly, Čecháčkové, a doufejme, že to zvládne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Predstav si kisto FALLY HEWITTA...Bylo by vymalovano, toto chce videt, jak jsem rikal, pokud ho neudela FALLA ve 3,max.4 setu-paty nevyhraje v zadnem pripade!
Reagovat
smazaný uživatel
misto jsem myslel jasne
Reagovat
smazaný uživatel
Představit si to dokážu živě, taky jsem to nahoře psal Vale...
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, tak 2 : 2 na sety ... škoda, že se Falla při tom svým servisu za stavu 5:4 poněkud "podělal". Fakt si dnes Federer zasloužil prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Co nejni ještě může být:)... pokud Fedex projde, soudit budu až po dalším zápase.
Reagovat
Vojtiik
tak falla mu pustil set a tedka ho dodela, ja se na ty jatka uz nemuzu divat :D
Reagovat
Vojtiik
to rikam brejk a uz je v loji :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak už jen dvě Fallovy podání ... a ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už jen jedno. :-)
Reagovat
Vojtiik
5-5 :)
Reagovat
smazaný uživatel
njn. škoda. :-) Ale třeba to Falla eště dá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boože, kde su tie časy keď prvé kolá na grandlsamoch boli pre neho len tréning? Jeho backhand je úplne katastrofálny, o returnoch ani nevravím... nedá sa na to pozerať, tak ako som sa niekedy pri jeho hre vedela parádne odreagovať, teraz som len v strese či náhodou z úplnej tutovky nezahrá nevynútenú chybu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, co to ten federer hraje? Přitom se nedá říci, že by Falla předváděl nějaký úplně oslnivý výkon, prostě jen pinká Federerovi do bekhendu.

A zdá se mi to, nebo Federerovi poslední dobou skoro vůbec nefunguje ten jeho pověstnej "running forhend"?

No nic, jsem zvědav, zda se Federer zvedne.
Reagovat
Vojtiik
to by me zajimalo kam az spadne kdyz tedka v prvnim kole vyleti :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak -2000 bodů no, takže pokud Djokovič obhájkí čvrtfinále, tak za něj.
Reagovat
Vojtiik
na toho djoka bych ale taky zase nespolehal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko vyletí v osmi s Hewittem.
Reagovat
Vojtiik
presne tohle sem mel na mysli :)
pokud ten federer tedka vyleti tak by to aspon mohl vyhrat roddick :)
Reagovat
carolyn
Jojo Roddick, vždyt to říkám už jakou dobu!!! Andy musíš!
Reagovat
smazaný uživatel
YEES! 2:0!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Falla!
Reagovat
smazaný uživatel
bravo prvni set! Zdá se, že elegoun spěchá na fotbal :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
pet Cechu, i Federer, chybi ti tam carka, blbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Věta začíná velkým písmenem, blbe. ^^
Reagovat
smazaný uživatel
tak tome zlom vaz,na antuce dobrý, tak na trávě jen potvrdit formu a výsledek bude určitě stát za to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist